oma lollus
Moderaator: Moded
Foorumi reeglid
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.
Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
- Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
- Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta
NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.
Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!
oma lollus
heh vahest ikka mõtlema hahates saan ise ka aru kui loll olen ikka
hakkasin käigukasti sk tihendeid vahetama enda hondal ja üks pisike tihend kukkus mootorisse sisse kuna üritasin teda kahe kruvikeeraja vahele surudes välja tõsta veepumba võlli otsast ... kaks päeva ajasin teist traadi ja taskulambiga taga ja ennäe imet sain isegi kätte ei pidanudki päris laiali lõhkuma mootorit ... siit ka loo moraal kasutage õigeid tööriistu ....

hakkasin käigukasti sk tihendeid vahetama enda hondal ja üks pisike tihend kukkus mootorisse sisse kuna üritasin teda kahe kruvikeeraja vahele surudes välja tõsta veepumba võlli otsast ... kaks päeva ajasin teist traadi ja taskulambiga taga ja ennäe imet sain isegi kätte ei pidanudki päris laiali lõhkuma mootorit ... siit ka loo moraal kasutage õigeid tööriistu ....
parem kaks politseid ees kui üks taga ....
Ma kunagi vahetasin CZ'l kolbi.
Siis kukkus ka mingi seib mootorisse, kätte ei saanud ja jätsin sinna.
Kahe taktilisel ju see, et kõik mis mootoris, tuleb silindrisse.
Lõin käima ja sekundi/kahe pärast oli mootor koos jälle.
Siis kukkus ka mingi seib mootorisse, kätte ei saanud ja jätsin sinna.
Kahe taktilisel ju see, et kõik mis mootoris, tuleb silindrisse.
Lõin käima ja sekundi/kahe pärast oli mootor koos jälle.
Janmar Moto
http://www.janmartransport.ee/moto
http://www.janmartransport.ee/moto
-
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 117 korda
Pole küll mototeemaline, aga meenus lugu rekkameestest, kes töötava mootoriga üritasid tendi ülemist nurka parandada (või midagi sinnakanti). Igatahes asja uba oli selles, et pillasid naelakasti mootori õhutorust sisse. Kuna ka õhufilter oli mingil põhjusel eemaldatud, siis läkski nii, et mootor jäi mõne aja pärast seisma selle peale, kui naelad klappide vahele jõudsid ja need enam ei sulgunud 

Joel
Ma olen ikka nii teinud et tõstsin kogu dnepri mootori raamipeale ja kruvisin kippelt käigukasti ka külge. Lõin lapiga ratta läikima ning valmistusin sõitma minema, kuid imelikul kombel sidur ei lahutanud.Uurisin süsteemi ja siis selgus, et jätsin siduri tõukurvarda käigukasti panematta. Mis seal ikka käigukast uuesti maha 

Enduro - Beta 300RR 2018
Nostalgia
Planeta 5-S ja Jupiter 4-SS
-
- Tsikkel: R1_450EXC_VTX1800_Scrambler4X4
- Tänanud: 28 korda
- Tänatud: 6 korda
Omal ajal sain Jawale uued mootori jupid ja õhinaga kokku pannes ajasin kolvid omavahel sassi nii ,et aknad ei avanenud korralikult. Koguaeg lubas ja lubas. Sai lükkatud niipalju ringi ,et laadis isegi tühja aku ära.
Siis kui ükskord taipasime mis viga ja vea kõrvaldasime tuli onu miilits ja viis tsikli lubateta sõidueest parklasse.

Siis kui ükskord taipasime mis viga ja vea kõrvaldasime tuli onu miilits ja viis tsikli lubateta sõidueest parklasse.

-
- Tsikkel: S1000RR
- Tänatud: 3 korda
Minul kukkus kunagi Jawa 638-l omajagu nõellaagreid karterisse. Pool päeva läks ennem, kui pika magnetilise otsaga kruvikeerajaga neid sealt välja sai õngitsetud. Õnneks nõeltel endil ka kerge magnet. Peal seda olin targem ja panin kepsu juurde riide ette, kui hakkasin uusi toppima.
Kuulsin ka lugu, kuidas Võrumaal oli mingi kopamees suht uuele paar miljonit maksval kopale mingi rätiku või lapi läbi õhupuhastaja mootorisse lasknud. VALUS värk.
Kuulsin ka lugu, kuidas Võrumaal oli mingi kopamees suht uuele paar miljonit maksval kopale mingi rätiku või lapi läbi õhupuhastaja mootorisse lasknud. VALUS värk.
Ma olen mosse karbussi mutri kukutanud, kui õhupuhastit vahetasin.Karpa maha- ei näe. Kollektor maha- paistab. Kruvikas august sisse ja nii ma ta sealt klapi tagant kätte sain.
Kui mul võrril kolvirõngas katki oli läinud, ei võtnud ma tükke mootorist välja. Peale uute rõngaste paigaldusprotsessi sain sõita 200 meetrit. peale seda hakkas mootor kolisema ja seejärel seiskus. Silindrikaas eemaldatud, oli selgunud tõsiasi, et kolb ja põlemiskamber on täkkeid täis, tutikas süüteküünal rikutud ja rõngatükk jälle otsapidi karterisse peitu läinud.
Kui mul võrril kolvirõngas katki oli läinud, ei võtnud ma tükke mootorist välja. Peale uute rõngaste paigaldusprotsessi sain sõita 200 meetrit. peale seda hakkas mootor kolisema ja seejärel seiskus. Silindrikaas eemaldatud, oli selgunud tõsiasi, et kolb ja põlemiskamber on täkkeid täis, tutikas süüteküünal rikutud ja rõngatükk jälle otsapidi karterisse peitu läinud.
Tööl (rekkamehaanik olen hetkel), sai ühel Volvo FH12 käigukastil poolitaja-klappi vahetatud. Selline väike jurakas, mis läheb auku u. 5cm diameetriga, auk ise näoga mootori poole (halb ligipääsetavus). Nelja 6se poldiga on asi kinni. 1 nendest olin suutnud sinna auku kuidagi kukutada. Paariline hakkas uut klappi ise peale panema ja vaatas, et krt surudes ka ei lähe. Pärast peegliga uurides leidsimegi sealt poldi. Õnneks saime välja enne käima panekut. Arvake ise palju sellise masina käigukast maksab 

Just enjoy ... nothing less, nothing more
-
- Tsikkel: KMZ sidecar, Super Tenere
- Tänatud: 2 korda
pikemat aega , no aastaid 6 ... 7 seisnud dneprit käivitades läks korralikult käima ainult üks silinder. teine töötas kaasa ainult tühikäigul ja loogiline seletus asjale see, et tööreziimil ei anna karbuss vajalikul hulgal bensu peale, sai siis juhitud paagist voolikuga kütus otse karburaatori õhuvõtuavasse. ja see toimis, kuid ühel hetkel mingil põhjusel seesama silinder aevastas ja lõi karbussist paraja tulelondi välja. loomulikult süütas see aga paagi kütusevoolikust voolava bensiini. kuna asusin koheselt käepärast oleva tööjopega töökoja põrandale voolanud kütust kustutama, ei tulnud loomulikult selle peale, et paagi kraan sulgeda.ja kui leekidest enam tsikkel välja ei paistnud, tuli appi võtta 6 kg pulburkustuti, sest igaks juhuks käepärast olev co kustuti oli loomulikult vajalikul hetkel kuhugi kadunud. pulberkustuti toimis ideaalselt ja kui poole tunni pärast sai juba tööruumi koristama hakata, võttis see tunduvalt kauem aega, kui leekide summutamine. õnneks midagi hullu ei juhtunud, kui mitte arvestada seda, et käes olnud ja bensiinist läbi imbunud kindad olid ka süttinud ja sealjuures kasutamiskõlbmatuks muutunud. no ja käed sai ka tänu sellele veidi kõrvetada.
hää veel, et niigi läks.
hää veel, et niigi läks.
Eks meil kõigil mõni lugu, mis paneb tagantjärele punastama või naerma.
Mina "oskasin" kunagi ühel oma enduurokal karteri katki sõita ja siis sai mootor maha võetud, laiali kistud, katkine koht kinni keevitatud ning jõudiski aeg kokku panemiseni. Kõik oli ilus ja kena, kuni hakkasin nukkvõlli saalesid kinni keerama... Vaatasin, et üks neist vist ei ole õigesti, kuid vaatamiseks see jäigi. Keerasin ja kui prõks käis, andsin endale vastu hambaid
. Loll on ikka loll. Läksin siis uuesti selle vennikese poole, kes mul karteri kinni lasi ja kurtsin punastades muret. Vana vaatas, ohkas korra ja hakkas uuesti keevitusaparaati alumiiniumkeevituse traati külge panema. Tegi detaili korda ja minu küsimuse peale, et palju siis töö ja vaev maksab, sain kuulda ohates, et "Ära enam nii tee..."
Mina "oskasin" kunagi ühel oma enduurokal karteri katki sõita ja siis sai mootor maha võetud, laiali kistud, katkine koht kinni keevitatud ning jõudiski aeg kokku panemiseni. Kõik oli ilus ja kena, kuni hakkasin nukkvõlli saalesid kinni keerama... Vaatasin, et üks neist vist ei ole õigesti, kuid vaatamiseks see jäigi. Keerasin ja kui prõks käis, andsin endale vastu hambaid

Endal juhtus samamoodi, tõstsin masina tagarattale vastu garaaži seina ja lasin sõbral selle mingi peenikese kruvikeerajaga välja õngitseda.Serengeti kirjutas:Ise olen kawa krossikal sõrme splindi mootorisse kukutanud siis ei jäänudki muud üle kui mootor maha kiskuda ja natuke raputada enne kui splint välja kukkus. Tegu oli siis 2 taktilisega.
125 minsk - süütemähised valepidi peale - peale pikka väntamist otsustas masin lõpuks siiski tööle minna. turtsus ja paukus kohapeal nagu oleks täis - kuna sõidetud polnud mingi 9 kuud mõtlesin ,et küll ma ta tühjaks sõidan. istusin ratta selga, käik sisse ja rutska põhja ....
.... üle lenksude - tsikkel sõitis tagurpidi jalge vahelt minema 

Viimati muutis Bobcat, 22 Aug 2007, 14:54, muudetud 1 kord kokku.
Elu on nagu erinevad aastaajad - eriti lill on siis, kui tee kallutamist kannatab 

-
- Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
- Tänanud: 338 korda
- Tänatud: 435 korda
- Kontakt:
Eks see on elementaarsete töövõtete mittetundmine/ignoreeriminePiats kirjutas:Endal juhtus samamoodi, tõstsin masina tagarattale vastu garaaži seina ja lasin sõbral selle mingi peenikese kruvikeerajaga välja õngitseda.Serengeti kirjutas:Ise olen kawa krossikal sõrme splindi mootorisse kukutanud siis ei jäänudki muud üle kui mootor maha kiskuda ja natuke raputada enne kui splint välja kukkus. Tegu oli siis 2 taktilisega.

Olen ise selliseid lollusi vältinud nii, et kui on vaja väga kiire remont teostada ilma näpukateta siis mõtlen autoga garaaži sõites alati kõik tööoperatsioonid üksipulgi järjekorras läbi ja planeerin töö ette (et kui vahepeal on näiteks mingil operatsioonil sunnitud ootepaus et mida siis teen). Sellisel juhul on võimalik täiesti uskumatuid töö teostamise aegu saavutada.
ZIL131 - saalede ja ploki vahetus. Mina polnud peale 2t mootorratta mootorite suurt midagi lammutanud ja CA pagunite all tuli siis töö ette võtta. Kolm päeva enne 1000km marssi... Mootor maha ja pulkadeks. Kõik klapid ühte kasti, kõik kepsud ühte kasti raamlaagrite ja kepsude vastaspooled ühte kasti jne. Mitte midagi ei märkinud, mis millega kokku käis jne
Siis saadeti paar kordusõppustel olijat appi. Vanad hoidsid kahe käega peast kinni ja konkreetselt jõid end täis avanevat pilti nähes
Mootor sai siiski nende abiga kokku ja läbis ka marsi ilusti. Saalede sobitamisel läks käiku ka sigaretipaki foolium ja muud käepärased materjalid. Mina sain PALJU targemaks
GAZ-66. Pidurivedelikku oli vähe. Ainet ennast polnud võtta kuskilt. Mis seal ikka...noor leidlik pea leidis sobiliku konsistentsiga olevat soljarka ( diislikütus). Mõne tunni pärast, kui KÕIK pidurisüsteemi tihendid jooksid nagu mahlakask, õnnestus siis ülipõhjalikult praktilise töö käigus selgeks õppida antud sõiduki pidurisüsteem....
Arvestades neid ja veel mõningaid juhuseid mille käigus õnnestus "saboteerida" nõukogude armee võimast tehnikat võib mind vist vabadusvõitlejate kilda arvata
Oi noorusaegu....

Mootor sai siiski nende abiga kokku ja läbis ka marsi ilusti. Saalede sobitamisel läks käiku ka sigaretipaki foolium ja muud käepärased materjalid. Mina sain PALJU targemaks

GAZ-66. Pidurivedelikku oli vähe. Ainet ennast polnud võtta kuskilt. Mis seal ikka...noor leidlik pea leidis sobiliku konsistentsiga olevat soljarka ( diislikütus). Mõne tunni pärast, kui KÕIK pidurisüsteemi tihendid jooksid nagu mahlakask, õnnestus siis ülipõhjalikult praktilise töö käigus selgeks õppida antud sõiduki pidurisüsteem....

Arvestades neid ja veel mõningaid juhuseid mille käigus õnnestus "saboteerida" nõukogude armee võimast tehnikat võib mind vist vabadusvõitlejate kilda arvata

Oi noorusaegu....
Suzuki GSX 750 Inazuma
-
- Tsikkel: Varadero XL1000 Husaberg FE570
Mul omal, ajal üks vana 250-ne Jawa(siiamaani alles), tegi sama tempu, et läks paaril-kolmel korral tagurpidi käima, kui pidurdades liiga hilja siduri ära lahutasid, no esimasel korral oli tõsine üllatus... uuesti kiirendama hakates oleks paagi korgiga äärepealt väga hella kohta tabanudBobcat kirjutas:125 minsk - süütemähised valepidi peale - peale pikka väntamist otsustas masin lõpuks siiski tööle minna. turtsus ja paukus kohapeal nagu oleks täis - kuna sõidetud polnud mingi 9 kuud mõtlesin ,et küll ma ta tühjaks sõidan. istusin ratta selga, käik sisse ja rutska põhja ........ üle lenksude - tsikkel sõitis tagur jalge vahelt minema

see kipub küll külajutu moodi olema. Tagurpidi käies minuteada käib ainult vänt tagurpidi. Kütus võetakse samamoodi karpast ja põlemisjäägid jooksevad väljalaskesse.piloot kirjutas:õhupuhastist tuli sellist tossu nagu oleks vanade kalossidega tuli all...
Mul on korra õnnestunud näha Jawa 350 samamoodi toimimas ainult et ilma tossuta õhupuhastist

-
- Tsikkel: GSX1200, XT660R
- Tänatud: 77 korda
piloot kirjutas:õhupuhastist tuli sellist tossu nagu oleks vanade kalossidega tuli all...

...kui sa väidad, et gaaside vool läbi mootori muutus ka vastupidiseks.
...vänt võis küll teistpidi pöörelda, aga gaasivoolu suund oli ikka sama - õhupuhastist summutisse.
Gaasivoolu mõistes tagurpidi ei õnnestu karburaatormootoreid küll kuidagi käima saada, küll aga oskas seda üks kunagi peetud ühepotine diiselpõka. Lasin ta mööda põldu iseseisvalt madalate pööretega tuksuma, ise käisin taga ja korjasin kive käru peale. Mingil hetkel ronis põka rattaga suure kivi otsa, ohkas raskelt ja hakkas tagurdama, ise õhufiltrist tossu välja ajades. Mul muidugi oli kiire kabiini hüpata ja ta seisma saada, enne kui ta oleks käru risti tagurdanud.
-
- Mode
- Tänanud: 2 korda
- Tänatud: 5 korda
Ega ikka ole küll nii... Kui mootor käib tagurpidi, on süütemoment ka ju teistpidi, ehk siis ülihiline. See tingibki karpast väljuva suitsu. Mingit tõmmet tagurpidi töötaval mootoril küll pole, pigem on tegu sellise väljasuremise äärepeal oleva lonkamisega.grahv kirjutas:piloot kirjutas:õhupuhastist tuli sellist tossu nagu oleks vanade kalossidega tuli all...Vat seda kuulen ma küll esimest korda, et summuti hakkab karburaatorina tööle!!!!!
...kui sa väidad, et gaaside vool läbi mootori muutus ka vastupidiseks.
...vänt võis küll teistpidi pöörelda, aga gaasivoolu suund oli ikka sama - õhupuhastist summutisse.
Kaherattalisega pole nagu lolluseid teinudki, autol olen küll korra jagaja 180kraadi valesti peale pannud ja pool päeva nuputanud, miks lubab, aga ei käivitu

Valejutt ,et tagurpidi käiv mootor rohkem lonkab kui ilusti käib, endal oli cz250 too riistapuu ka õnnestus ikka mitmeid kordi tagurpidi käima panna, ja mootor töötas täiesti ilusti.
Esimestkorda ei saadud arugi ,et mootor käib teistpidi üldse, kui käik sisse siis oli imestus kuisuur, et mida v***u nüüd siis on.
Esimestkorda ei saadud arugi ,et mootor käib teistpidi üldse, kui käik sisse siis oli imestus kuisuur, et mida v***u nüüd siis on.
D6-> minsk125-> vashood3m-> cz250-> gsx600f
vashooderil täiest õigus - töötab nagu kella värk ja tõmmet oli küllaga -vashooder kirjutas:Valejutt ,et tagurpidi käiv mootor rohkem lonkab kui ilusti käib, endal oli cz250 too riistapuu ka õnnestus ikka mitmeid kordi tagurpidi käima panna, ja mootor töötas täiesti ilusti.

OK -kisub teema kergelt OT valda - kirjutage ikka oma

Elu on nagu erinevad aastaajad - eriti lill on siis, kui tee kallutamist kannatab 

-
- Tsikkel: GSX1200, XT660R
- Tänatud: 77 korda
Esimese lausega olen nõus. Aga ole hea kirjuta oma nägemus seosest esimese ja teise lause vahel - mis nimelt.boob kirjutas:Kui mootor käib tagurpidi, on süütemoment ka ju teistpidi, ehk siis ülihiline. See tingibki karpast väljuva suitsu.
ps. vanad diislid on tõesti kõigeks võimelised.
teemasse ka: mingi "tuunimise" käigus imeti kaltsuriba läbi karpa mootorisse, loomulikult keerdu ümber kepsu alumise silma, vändapõskede vahele.
-
- Tänanud: 2 korda
- Tänatud: 12 korda
Diislitest rääkides lähevad ka tiba tänapäevasemad kui T-14 tagurpidi käima. Endal õnnestus peaaegu uue Belarussiga sõnnikukoorem laotaja peal vajuda tagaots ees kraavi. Vedas mootori tagurpidi tööle nii, mis mühises. Ja õhupuhastist tuli paksu-paksu tossu. Kuna ei olnud päris oma masin, siis esimene ehmatus oli suur. Hiljem ajas naerma muidugi.
Tiba klassikat ka: paljud on ilmselt tampinud tsiklit käima maagiline punane nupuke parema pöidla all vales asendis
ja mina olin veel nii taibukas, et kui vändast ei lähe, siis peab minema lükkamise abil. Ohh seda asja küll, kuidas oli hing kinni pärast. Sõiduk oli Dnepr. Ei usu, et ajas vanduma kui avastasin.
Tiba klassikat ka: paljud on ilmselt tampinud tsiklit käima maagiline punane nupuke parema pöidla all vales asendis

18-aastane pereliige: "Äratuse helin on see n..ss, mis sul magada ei lase". 
"Takahashi on küll aeglane, aga see-eest kukub tihti." H. Kender, Viasat Sport Baltic, Malaisia Moto2
PS! Klausen/Kender Viasati tagasi!

"Takahashi on küll aeglane, aga see-eest kukub tihti." H. Kender, Viasat Sport Baltic, Malaisia Moto2
PS! Klausen/Kender Viasati tagasi!
-
- Tsikkel: KMZ sidecar, Super Tenere
- Tänatud: 2 korda
mootori tagurpidi käimisel pole 2-t mootoril vahet, kuda pidi väntvõll pöörleb. taktid on ikka sama pidi. ainult süütemoment meeletult hiline. ja suits tuleb ikka summutist.
diisel peks küll mingil määral käima, vahet pole, kuda kaudu õhk silindrisse imetakse, 4-t karburaatormootoril küsitav, kuidas küttesegu summuti kaudu silindrisse pääseb????????????????????
diisel peks küll mingil määral käima, vahet pole, kuda kaudu õhk silindrisse imetakse, 4-t karburaatormootoril küsitav, kuidas küttesegu summuti kaudu silindrisse pääseb????????????????????
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.