Rolleri ketaspidur
Moderaator: Moded
Rolleri ketaspidur
Keegi sellist asja teab rääki, kas rolleri ketaspiduri süsteemi (link+pump, torustik, ketas, pidurisadul) kuskilt eraldi ka hankida saab, mõnd suurema kettaga? Tekkis mõte üks huvitav projekt teha sellega. 

Re: Rolleri ketaspidur
Eks neid ikka ole saada poodides, kus müüakse rolleri varuosi kah.rallitaja kirjutas:Keegi sellist asja teab rääki, kas rolleri ketaspiduri süsteemi (link+pump, torustik, ketas, pidurisadul) kuskilt eraldi ka hankida saab, mõnd suurema kettaga? Tekkis mõte üks huvitav projekt teha sellega.
Äkki räägid mis projekti sa siis ka teha kavatsed?

Kymco Agility 50--->Aprilia SR 50 R (Y)
-
- Tsikkel: GasGas EC300
- Tänanud: 13 korda
- Tänatud: 7 korda
- Kontakt:
Tedsa rallitaja, Planeet kaalub ikkagi 155 kg tühjalt. Selle massi pidama saamiseks on vaja korralikke pidureid, rolleri omad jäävad minu arvamist mööda kindlasti nõrgaks. Otsi parem kuskilt romulast mõne tsikli pidurisüsteem. Eriti äge oleks muidugi kahekettaline, kuigi piisab ka ühekettalisest arvatavasti.
Rolleritel on rataste läbimõõt eatavasti suhteliselt väike ja seepärast ka piduriketaste läbimõõt suht väike. Iži ratas on aga 18 või 19" ja lihtne füüsika ütleb, et rolleri ketas jääb väikseks.
Rolleritel on rataste läbimõõt eatavasti suhteliselt väike ja seepärast ka piduriketaste läbimõõt suht väike. Iži ratas on aga 18 või 19" ja lihtne füüsika ütleb, et rolleri ketas jääb väikseks.
Tjah, nii ta on, minu Planetal kah 18" rattad. Rolleri oma jääb ilmselgelt nõrgaks. Kuid tegelikult tahaks ainult katsetada. Aga nii ta on, et originaal trummelpidur just kõige-kõigsem ei ole ja miskit paremat tahaks sinna ehitada. Tagumine on savi, see on paras. Aga esimene, khm...
Aga... Kui rolleri oma ikkagi välja otsida, siis kuluks see mul kah ära- plaan oma tuuning-sääreväristaja uuele elule asutada, sinna kah pidurit vaja. See nii palju ei kaalu, kuigi on see kah 18" ratastega. Mida sääreka kohta kohta arvate? See peaks kaaluma enamvähem sama palju kui roller, ainult 18 tolliste ratastega...
Auto süsteem oleks põhimõtte poolest käepärast, aga selle aretamine jääb vast liigselt keeruliseks ja seal ei ole pumpa... palja ketta ja sadulaga ei ree kah pussugi. Samas... Mul on tugev kahtlus, et esikahvli alumised osad on alumiiniumist (peale vaadates jääb küll selline mulje) ja seega ei ole seda mul kodus keevitada võimalik. Seega - planeediprojekt jääb ära.
Punnvõrri peal oleks aga asi igati äge - kui võrriga 70 km/h sõita, siis tuleb originaalpidurist ikka puudu. Eks kui võrrile elu sisse saan puhutud, siis saab uurida seda värki. Peab planeedile miskit muud vaatama, võibolla saab tugevamalt pidurdada, kui pikendada veidi alumist hooba, mida tross tõmbab.
Aga... Kui rolleri oma ikkagi välja otsida, siis kuluks see mul kah ära- plaan oma tuuning-sääreväristaja uuele elule asutada, sinna kah pidurit vaja. See nii palju ei kaalu, kuigi on see kah 18" ratastega. Mida sääreka kohta kohta arvate? See peaks kaaluma enamvähem sama palju kui roller, ainult 18 tolliste ratastega...
Auto süsteem oleks põhimõtte poolest käepärast, aga selle aretamine jääb vast liigselt keeruliseks ja seal ei ole pumpa... palja ketta ja sadulaga ei ree kah pussugi. Samas... Mul on tugev kahtlus, et esikahvli alumised osad on alumiiniumist (peale vaadates jääb küll selline mulje) ja seega ei ole seda mul kodus keevitada võimalik. Seega - planeediprojekt jääb ära.
Punnvõrri peal oleks aga asi igati äge - kui võrriga 70 km/h sõita, siis tuleb originaalpidurist ikka puudu. Eks kui võrrile elu sisse saan puhutud, siis saab uurida seda värki. Peab planeedile miskit muud vaatama, võibolla saab tugevamalt pidurdada, kui pikendada veidi alumist hooba, mida tross tõmbab.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.