Tallinn plaanib kesklinnas 40kmh piirangut.

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Teema algataja
spinna

Tallinn plaanib kesklinnas 40kmh piirangut.

Lugemata postitus Postitas spinna »

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/e ... d=16339159

Helsinkis väidetavalt juba on. Täna olingi seal, aga ei taibanud vaadata. Ise roolis muidugi ei olnud.
Kuressaares on juba aastaid kesklinnas 30kmh ala. Aga sinna ta sobib ka. Vähemalt suisel aal. Ala ise ei ole suur.
Suzuki GSX 750 Inazuma
Kasutaja avatar

Möku

Lugemata postitus Postitas Möku »

See on nüüd aprillisündmuste järellainetus jälle - nähti kuidas karmust väljendava ansipi reiting tõusis taevani ja siis otsivad kõik poliitikud omale mingit valdkonda mis silma paistaks ja kus karmust eksponeerida - liiklus ja viin on neist kõige käepärasemad ja neid siis nüüd oma reitingu huvides rakendataksegi. Pensionärid kõik näevad justkui midagi tehtaks liiklusohutuse huvides.

Lootsman keelab varsti ära kogu Harjumaal kindlasti ka autode kogunemise üle kolmestesse gruppidesse - see oleks ju parim vahend ummikute vältimiseks!

Ja niimoodi jääb see veel paariks aastaks jätkuma kuniks teema ennast ammendab.
Usinus-Kasinus-Cosinus
Kasutaja avatar

Teema algataja
spinna

Ei usu siin küll mingit seost. Liiklusega ON jama seda eelkõige õnnetuste tagajärgede osas ja alkoga on ka käru kraavi minemas, seal oleks päramine aeg preventatiivse tegevusega tegeleda, et ei juhtuks nagu narkomaaniaga ja aidsiga. Nende kummagiga ei olnud meil ju ka mitte mingit probleemi kuni neist probleem sai.

Eee...see ei tähenda, et ma Lootsmani poolt või nende võtete poolt oleksin
Viimati muutis spinna, 03 Juul 2007, 23:14, muudetud 1 kord kokku.
Suzuki GSX 750 Inazuma
Kasutaja avatar

Laisaar
Tänatud: 1 kord
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Laisaar »

minuarust on täiesti savi mis kiirus seal kesklinnas on. Päevasel ajal tuleb nagunii enamuse aeg seista.
Küll aga pooldaks sellist lahendust, et näiteks kella 21.00-st kuni hommiku 8-ni jääks 50 edasi. Veits nõme tühjas öises linnas 40-ga sõita.

motokas
Aeglaselt saab kauem sõita.
Villis.ee
Wroomer.ee
laisaar.com
Kasutaja avatar

Möku

Lugemata postitus Postitas Möku »

spinna kirjutas:
Ei usu siin küll mingit seost. Liiklusega ON jama seda eelkõige õnnetuste tagajärgede osas ja alkoga on ka käru kraavi minemas, seal oleks päramine aeg preventatiivse tegevusega tegeleda, et ei juhtuks nagu narkomaaniaga ja aidsiga. Nende kummagiga ei olnud meil ju ka mitte mingit probleemi kuni neist probleem sai.
Liiklise pole meil probleem mitte sellega, et teatud lõikudel 50 või 60 ga sõidetakse, vaid sellega et inimesed ei hooli teineteisest ja püüavad teineteisele liiluses ära teha. Hakaku oma turvakaamera lindistuste alusel siblivaid ja ülbitsevaid juhte vaibale kutsuma ja kesklinnas liiklus rahuneb paari kuuga. Selleks peaks aga tööd tegema, mitte laisalt nahktoolil istudes vaid pressiteateid treida.

Aga praegune kampaania on selgelt loosungite pildumine ja deklaratsioonide esitamine. Sisulist lähenemist ja tahtmist liiklusprobleemi lahendada ei ole.
Usinus-Kasinus-Cosinus
Kasutaja avatar

Teema algataja
spinna

Sa pead silmas seda 40-e kampaaniat? Või neid kiiruse ja turvavöö kampaaniaid ka? See kiiruste kampaania igatahes toimib. Mina olen küll märganud maanteedel üldise käitumise muutumist. Ja kui kogu aeg olen teistega samas tempos püsinud, siis nüüd hakkab üha rohkem kaasliiklejaid jalgu jääma. Aga eks ma korrigeerin siis oma kombeid ka pisut, mis seal ikka.
See 40-kampaania? Njah. Maamehest külalisena Tallinna linnas ma ütleks pealinna liikluskorraldusele : Enne kui te siin mingit kiiruse juttu ajama hakkate MÄRGISTAGE TEED JA PANGE LIIKLUSMÄRGID ÜLES!
Palun andke mulle nõu kuidas sõita autoga seitsme mootorrattarajaga tänaval? Kuidas mitte tappa nii lolli jalgratturit kes julgeb teie jalgrattateel sõita ( pean silmas Pärnu mnt küürust alla tuleku järgsel ristmikul olevat näiteks) ? Kuidas ületada Tammsaare/ Ehitajate ristmik, kui mitte olles pealinnas igapäevaliikleja ei saa aru kus sõiduread kulgevad ( mul liikluskogemus suur, aga mu abikaasa näiteks sõidab Tallinnas ehk kord 3 aasta jooksul ja tema oli ikka püstihädas) ?
Seltsimehed liikluskorraldajad - tänav ei ole liivakast ega keksuväljak. Igalt poolt kajab ainult nurisemist ja urisemist. Ilmselt oleks tagumine aeg pensionile minna ja otsida asemele eegi kes selle tööga hakkama ka saab.
Suzuki GSX 750 Inazuma

Šulik

Lugemata postitus Postitas Šulik »

spinna kirjutas:

Seltsimehed liikluskorraldajad - tänav ei ole liivakast ega keksuväljak. Igalt poolt kajab ainult nurisemist ja urisemist. Ilmselt oleks tagumine aeg pensionile minna ja otsida asemele eegi kes selle tööga hakkama ka saab.
Vaat selle kohta oli hea ütlus kunagi- AMETNIK lahkub ainult jalad ees, st vabatahtlikku loobumist või vallandamist olla EI SAA, sest äkki siis lahkuja solvub ja räägib nn jääjate kohta midagi kompromiteerivat, mis toob kaasa ka võib-olla? ebameeldivused. Aga kes seda tahab ja siis ongi kuni surmani tööl ka ääretult ebakompetentsed isikud. Seega paranemine võib alata alles 2 põlve pärast ja seda me kahjuks ei näe...
Kasutaja avatar

maru

Lugemata postitus Postitas maru »

mida perset nad sellega saavutada tahavad?????????????????
jawa->yamaha 600 xj->yamaha 600 fazer -suzuki marauder 800
sõidan ja ei mölise
Kasutaja avatar

ishijupp
Tsikkel: BMW R1150R , K-650
Tänanud: 11 korda
Tänatud: 8 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas ishijupp »

maru kirjutas:
mida perset nad sellega saavutada tahavad?????????????????
Ikka seda, et veelgi vähem oleks südalinnas õhku, mida hingata- edaspidi on autod kauem "tsoonis" ja loomulikult vastavalt jätavad omi heitgaase ka kauem sinna. Tegelikult on eelpoolses kommentaaris tõde välja öeldud- Savipätsi maine vajab turgutamist. Või oskab keegi tuua mõne muu põhjuse sellisele tõmblemisele- alko keeld, 40 km/h, jne jne? Idiotism põhjuseks, seda küll, kuid selles pole midagi uut- idikas on ta olnud vähemalt viimased 20 aastat ja enne seda lihtsalt kommu.
Kasutaja avatar

AzA
Mode
Tsikkel: Kawaspa
Tänanud: 435 korda
Tänatud: 127 korda

Lugemata postitus Postitas AzA »

mnjah, aga savka on üks eesti geniaalsemaid ärimehi ja üks rikkamaid selle :) valdavalt geeniuseid kas armastatakse tingimusteta või vihatakse surmani.

aga spinna teemärgistuse jutule tuleks paneks oma käega allkirja alla, mingi instinktiga ma sääl tällinnas sõidan, kukub välja kuidas kukub.
Aga mulle meeldib.
Kasutaja avatar

speedvana
Tsikkel: FZR
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas speedvana »

igasugused piirangud peaksid ikka üle Riigi ühesugused olema.

spinna, Enne kui te siin mingit kiiruse juttu ajama hakkate MÄRGISTAGE TEED JA PANGE LIIKLUSMÄRGID ÜLES!

teede joonimine on riigimeeste leivanumber!

kui paarikuupärast jooni pole siis süüdi transport, kes jooned ära kulutas, või ehk veel kliima vöönd...... kulub värvi ja maksumaksja raha
Kasutaja avatar

JohnDoe

Lugemata postitus Postitas JohnDoe »

Nii olen linnas serda krdi liiklust jälginud. Enamus ei pea kinni foori tuledest - isegi mitte krdi rekkajuhid. Kui vooris ikka kollane vilgub vajutatakse veel korraks kaas põhja vaaatamata ette kas teiselpool risti on ruumi et ristmik vabaks jääks või mitte. ja seda ka siis kui juba punane on. ja katsu siis risti liigelda. ple seal 40 km /h kasu miskit. Kui ikka jalakäia sulle ette nähtud kohast teele ei astu ja sajab löambist ette kuskilt enne või peale ülekägurada ca 50 m raadjuses sebrast siis ikka ja jälle sama jutt. ausalt öeldes olen ühele nõnda ka pasunasse pannud selle eest. - hea oli olla teadmisega et üks neist enam ei taha sellist viga teha! - mees ise veel tunnistas et tema viga seda alles pärast sõrme vibutamist (temapoolt) ja kolaka saamist. :) edu talle krdi idioodist ... firma turvamees.
Elukooli õpilane
pole just viiemees! :)
VEOKITE VARUOSAD!

Käin meeleldi mülkas! :)
56 940 571
Omal poolearuline IZ planeta 350ccm krutitud ja puuritud ning kontaktivaba. -kärnadega! `65a.
... rääkimata JAWA`dest
Kasutaja avatar

Aarne
Tsikkel: Kawasaki VN15 SE, ZX-6R
Tänanud: 5 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Aarne »

juhin tähelepanu, et kui fooris vilgub kollane, siis pole punase tulekut veel niipea loota...
...aga muidugi voori koha pealt ei oska eriti kaasa rääkida, sealt võib ka lilla välja karata, kui tal juba kollane (suund?) vilgub.
Kawasaki VN15 SE ...kisub näo naerule

Renku56
Tsikkel: Honda VT1100C 94'

Lugemata postitus Postitas Renku56 »

Heh, mis 40 paneme kohe linna pirile mootor sõidukiga liiklemine keelatud, mis see olgu et tulete siia masinaga juristama, käige jala.
Aga jah, jube pull komme on viimasel ajal igale poole toppida mingi 30 märkke, nagu seal laulu kaare juures, tee korras aga ei 30 tuleb välja panna, kes kurat maksis kellele et sinna see saast välja panna, varsti ei saa enam kuskil normaalselt sõita. Persse raisk!!!
Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
Tänanud: 139 korda
Tänatud: 359 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Piipz »

laulukaare juures on 30 märk sellepärast, et oleks siuke chill koht, kus sa trahvi saaksid :P (piipz@600eek)
Kasutaja avatar

capten

Lugemata postitus Postitas capten »

Üksik on nõrk...

zhark
Tsikkel: 2 ratta ja pedaalidega vokk
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas zhark »

Möku kirjutas:
...Selleks peaks aga tööd tegema, mitte laisalt nahktoolil istudes vaid pressiteateid treida.
.
mitte pressikaid ei trei nad seal, vaid sügavad oma karvaseid mune igavusest, ning siis saavadki "geniaalsed ideed" et mingeid asju piirata vöis hoopis ää keelata.

Paluks mitte oimetuks lüüa, kuid arutleda vöib alati sel teemal, sixpacki saatel läeb tavaliselt arutelu elavamalt ;)
Ride And Die, But Do It Young
5293 569
Pilt

amakas

Lugemata postitus Postitas amakas »

genitaalseid ideid,toonitan.
Kasutaja avatar

Teema algataja
spinna

Veel samal teemal :

http://www.epl.ee/uudised/392056

Kui see ka nüüd tõeks läheb siis on mul õnnestunud oma silmadega näha ja ise kogeda järgmisi muudatusi liikluskorralduses :

1. Üleriikliku piirkiiruse kehtestamine 90 kmh ( 60kmh asulates) ( enne seda oli kiirus täiesti piiramata, aga sõidukid olid ka nagu olid ). Ise olin siis alles lühikeste pükstega poisiklutt tagaistmelt :)
2. 80kmh piirangu kehtestamine algajatele juhtidele
3. 70 kmh piirangu kehtestamine algajatele juhtidele
2. Sõidutulede kasutamise kohustus mootorratastel päevasel ajal.
3. Kiirusepiirangu 50kmh kehtestamine asulates
4. Sõidutulede kasutamise kohustus päevasel ajal kõigile.
5. Rohelise lehe ja 90kmh piirkiiruse kehtestamine algajatele juhtidele
6. 100kmh ja 110 kmh kiiruspiirangute osaline kehtestamine suveperioodidel
7. Tallinnas kesklinnas 40 kmh piirangu kehtestamine ????

Uh-uhh. On ikka seda eluteekest kogunenud :)
Suzuki GSX 750 Inazuma

errorcode12

Lugemata postitus Postitas errorcode12 »

Nooooooh, Sa jätsid kõige kurioossema mainimata.

8. 30 piirangu osaline kehtestamine täiesti korras sõiduteedel suveperioodil :mrgreen:

Tsikkelröövel
Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
Tänatud: 27 korda

Lugemata postitus Postitas Tsikkelröövel »

Oi, Spinna!! Kõige karmim liikluskorralduse muudatus jäi sul ju nimetamata. 70 km/h kiirusepiirang mootorratastele. Mina alustasin toona.
Kas Mees ostab tsikli, pole küsimus. Küsimus on: millal?
Kasutaja avatar

korke
s1000rr Guru
Tsikkel: roller
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 14 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas korke »

mis vahet kui palju on kiiruse piirang.....nagunii keegi sellest kinni ei pea =P
Kasutaja avatar

hellish

Lugemata postitus Postitas hellish »

ega jah midagi paremaks see vist ei muuda... Kes siiamaani kiiremini sõitsid sõidavad ka edasi kiiremini kui lubatud ainuke probleem mis võib isegi asja hullemaks muuta on see, et need korralikud liiklejad hakkavad 40 jalgu jääma...
Tõsine jalamees, st pole masinat, mis näo naerule viiks :D
Kasutaja avatar

Teema algataja
spinna

Tsikkelröövel kirjutas:
Oi, Spinna!! Kõige karmim liikluskorralduse muudatus jäi sul ju nimetamata. 70 km/h kiirusepiirang mootorratastele. Mina alustasin toona.
Tõepoolest! Kui mina alustasin, siis see juba kehtis. Aga mis aastal see kehtestati?
Suzuki GSX 750 Inazuma

Tsikkelröövel
Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
Tänatud: 27 korda

Lugemata postitus Postitas Tsikkelröövel »

Ma võin eksida, aga minu meelest kehtestati see siis, kui sõiduautodele pandi piirang 90 ja veoautodele 70. Tsiklid lükati toona veoautodega ühte. Millalgi 75-da kandis siis. Ma ei mäleta ka, millal see lõppes. Kuskil 80-te keskel?
Kas Mees ostab tsikli, pole küsimus. Küsimus on: millal?
Kasutaja avatar

Teema algataja
spinna

Tsikkelröövel kirjutas:
Ma ei mäleta ka, millal see lõppes. Kuskil 80-te keskel?
Lõppes üsna tõenäoliselt alles koos nõukogude võimuga :!:
Suzuki GSX 750 Inazuma

K2bi

Lugemata postitus Postitas K2bi »

köigepealt tehku need seadused tagasi kus vahtralehega mehed ei tohtinud---

ületada kiirust , 20 üle load läksid
tekitada liiklusohtliku olukorda load läksid
söita ilma kindlustuse ja ülevaatuseta - load läksid

ja vahtralehe mehed vöivad söita max 70kmh
Kasutaja avatar

Loff
Tsikkel: Husqvarna TE610, Kawa VN740
Tänanud: 41 korda
Tänatud: 35 korda

Lugemata postitus Postitas Loff »

K2bi kirjutas:
köigepealt tehku need seadused tagasi kus vahtralehega mehed ei tohtinud---

ületada kiirust , 20 üle load läksid
tekitada liiklusohtliku olukorda load läksid
söita ilma kindlustuse ja ülevaatuseta - load läksid

ja vahtralehe mehed vöivad söita max 70kmh

(w) väga õige
https://www.youtube.com/@paavokaleva
Impa Kulli Lohikäärme!
Yamaha TTR600 '00(panin risu)
KTM 620 LC4 '97(müüsin maha)
Kawasaki VN750 '87
Husqvarna TE610E '02

errorcode12

Lugemata postitus Postitas errorcode12 »

Jaaaa, kindlasti on meil vaja et mõni metsavaht 70-ga Tallinnast Tartusse sõidaks ja joonepealt liikluseeskirja täidaks. :wack: ning kogu see rivi tema tagavihaselt keeks. Mu arvates on see väga normaalne et metsavahid ka 90 võivad sõita.

K2bi

Lugemata postitus Postitas K2bi »

jou jou vötab nüüd end vähe vaiksemaks.
hetkel kui söidad 90 vöi 100 kmh nagu märk ette näeb siis istud sa minu taga ikk avihaselt ja keeks et mööda ei saa.

70 kmh söitvast autost 90-100 möödumine on kui keeruline??? ja kui turvaline??

selleasemel laseme nendel ahvidel söit anii nagu nad ise tahavad?
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”