Äkki hakkaks suunda näitama?

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

Teema algataja
harimal
Tänatud: 2 korda

Äkki hakkaks suunda näitama?

Lugemata postitus Postitas harimal »

Ei leidnud päris sobivat teemat antud jutuks, seega uus teema.

ÜLESKUTSE - hakkaks äkki linnas sõites rida vahetades suunda näitama ning seda ka siiberdamise ajal! See oleks kena ja viisakas.

Olin eile autoga liikleja ning kuidagi jubedalt hakkas silma kriipima kamp bike'i mehi, kes lasid üle mitme rea edasi-tagasi autode vahel siiberdades, ilma, et oleks kordagi suunda näidanud.

Ok, ma mõistan, et ratas võib olla kiirem ja autojuht ju nii kui nii ei näe ega jõua reageerida ja kõik need muud vabandused, aga on ka olukordi, kus tsiklist peab hoo maha võtma ning tagant tulev autojuht ei pruugi just kõige tublim tee jälgija olla - räägib naisega, kiirendab niisama rullnoka moodi, on naissoost või penskarist tuisupea - ikka võib juhtuda, et ei vaata kogu aeg otse ette ning põrutab ühele siiberdajale lihtsalt küljelt või tagant sisse.

Suuna näitamise point ongi selles, et anda teistele mõista "kuulge, nüüd ma siiberdan kuhugi/mingis suunas ja vaadake nüüd ette ning ärge mind alla ajage".

Loodan, et koputasin kellegi südamele.

PS! See võib küll ekstreemne ja liigne olla, aga kui ma olen rea paremas servas ning otsustan vasakusse tõmmata, et hiljem mingit manöövrit harrastada, siis näitan suunda ka selle pisikese reasisese manöövri kuulutamiseks. Seda küll vaid sel juhul, kui keegi üritab oma auto esiosaga mu tsikli tagarehvi kõditada ning võimalusel minu kõrvale trügida.

errorcode12

Lugemata postitus Postitas errorcode12 »

Toetan kahe käega seda üleskutset. Ma omalt poolt lisaks et suunda võib näidata ka pikemalt kui vaid 3 sekundit ja juba pidurdamise pealt või selle lõppfaasis, aga väga bro on kui jõuame oma liikluskultuuris ka selle kolme sekundini või kasvõi ühe vilgutusegi tehtud.
Kasutaja avatar

Laisaar
Tänatud: 1 kord
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Laisaar »

üks palve veel.

Kui möödute maanteel eessõitvast aeglasemast tsiklist siis palun tehke seda võimaluse korral vastassuuna kaudu.
Raisk, kuidas ehmatab kui 40cm kauguselt suurel kiirsel mööda sõidetakse. Ühel hetkel vaatad peeglisse, kedagi pole ja siis PAHHHH midagi lendas kõrvalt mööda.

motokas
Aeglaselt saab kauem sõita.
Villis.ee
Wroomer.ee
laisaar.com
Kasutaja avatar

Kri$o$
Tsikkel: rod ja pooleli xs

Lugemata postitus Postitas Kri$o$ »

kahe käega poolt. eile kristiine keskuse juures suunaga õismäe poole oleksin (olin autoga) äärepealt ühe uuema cruiseriga daami alla ajanud kui see esimesest reast teise ritta keeras ilma suunda näitamata. foori tagant kiirendades ei pruugi jõuda reageerida sellisele manöövrile. kuna enne seda oli rida vahetanud teine cruiser suunda näidates, siis olin selleks valmis et võib ka teine seda üritada. oleks mingi kamikadzest rullnokk minu asemel roolis olnud (vaja ju näidata, et pole see tsikkel mu autost parem midagi), poleks see ehk selliseks asjaks valmis olnud ning laks käinud...
tsiklistid on nagu metskitsed, kui üks üle tee jookseb, tuleb suure tõenäosusega ka teine järgi :twisted: tavaliikleja ei pruugi seda läbi hammustada.
Sex is like a card game, if you don't have a good partner, then you better have a good hand ...
I don't give a shit, I don't take any shit, I'm not in the shit busines!
Kasutaja avatar

KamikazeSuicide
Tsikkel: HD FLHRCI

Lugemata postitus Postitas KamikazeSuicide »

Motokaga ühel nõul, et kellel kiirem minek sees, siis võtku teine sõidurada või tehkus seda vastassuuna kaudu. Ei ole tarvis ehmatada, ka aegalsemad ratturid on inimesed.

Kui ise juba märkan kiiremat ratturit ( või ka autot), siis annan suunaga märku, et tuisaku mööda. Mul aega kül rahulikult kulgeda.

Seega üleskutse õige- kasutage kollaseid tulukesi või murtke need üldse küljest.
8)
Kasutaja avatar

borx
Tsikkel: Midnight Star 1900A
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas borx »

Motopaks kirjutas:
üks palve veel.

Kui möödute maanteel eessõitvast aeglasemast tsiklist siis palun tehke seda võimaluse korral vastassuuna kaudu.
Raisk, kuidas ehmatab kui 40cm kauguselt suurel kiirsel mööda sõidetakse. Ühel hetkel vaatad peeglisse, kedagi pole ja siis PAHHHH midagi lendas kõrvalt mööda.

motokas
täiesti asjakohane tähelepanek, kogu aeg ju peeglitesse ei põrnitse ja kui otsustad omas reas näit. august või konarusest ümber sõita siis on madallendur seljas...
Eelmisel suvel Tartu mnt.-l oli just samalaadne juhus kus oleks ka karva ilmselt kahe tsikli vahele laiaks litsunud aga seekord läks õnneks.

terv.
Alar
Alar

K-125 1951; IŽ-350 1949; IŽ-350 1950; IŽ-56 1957; IŽ-56K 1957; IŽ-56 1958; IŽ-56 1959
Kasutaja avatar

Õnnekas
Tsikkel: Suzuki DL650 V Strom
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Õnnekas »

Asulavälisel teel peaks enne pööret suunatuli põlema enne piduritule süttimist! Tagantläheneva sõiduki juht reageerib sinu piduritulele ja siis algab tema peatumisteekond, sinul aga sel hetkel alanud juba pidurdusteekond ehk siis reaalselt hakkab sinu sõiduki kiirus juba vähenema. Tagantläheneja kulutab reageerimiseks veel ca sekundi ja alles siis alustab pidurdamist.(90 km/h = 25 m/s) Kui lülitad esmalt suunatule, siis on tõenäone, et hakkate tagantlähenejaga üheaegselt pidurdama. Ehk on nii natukenegi turvalisem just sinul endal.
Kasutaja avatar

canis lupus
Tsikkel: Super Blackbird, Minsk 125*2

Lugemata postitus Postitas canis lupus »

toetan igati sellist üleskutset - ise püüan alati aegsasti oma tegevustes suunakatega märku anda - autojuhid on sellisel juhul enamasti ka palju viisakamad ja teevad rohkem ruumi. Tegelt ei ole ju väga raske oma pöialt veits liigutada.
BLACKBIRD
CBR 600 F
TZR 125
JAWA
VOSHOD
MINI
Kasutaja avatar

AzA
Mode
Tsikkel: Kawaspa
Tänanud: 435 korda
Tänatud: 127 korda

Lugemata postitus Postitas AzA »

minu poolt ka palve:
olge meheks, võimelge kui mööda sõitma hakkate, vilgutage kaugtuld, midaiganes.
ma hea meelega annan tsiklile naa palju oma rida foori all kui võimalik, aga andke märku.
Aga mulle meeldib.
Kasutaja avatar

Laisaar
Kontakt:

AzA kirjutas:
minu poolt ka palve:
olge meheks, võimelge kui mööda sõitma hakkate, vilgutage kaugtuld, midaiganes.
ma hea meelega annan tsiklile naa palju oma rida foori all kui võimalik, aga andke märku.
väga asjalik idee :)
Nii me saame ennast nähtavamaks teha!!!

maanteel sama asi. Kui autoga ees kulged ja peeglitest tulesähvatust näed siis tead juba, et tsikkel on taga. Tead omi manöövreid arvestada.
Võimalusel lased mööda ja kui võimalust pole siis oled vähemalt teadlik.
Aga seda on keeruline juurutada. Vilgutavat ratast nähes arvavad osad vastusõitjad, et politsei on põõsas ja teised hakkavad tulesid kontrollima. Muidugi on veel ka selliseid juhte kes arvavad, et vilgutaja ülbitseb seljataga ja tahab, et eest kraavi keerataks :)

motokas
Villis.ee
Wroomer.ee
laisaar.com

TLH
Tsikkel: külka M; Kawasaki
Tänanud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas TLH »

Motopaks kirjutas:
Vilgutavat ratast nähes arvavad osad vastusõitjad, et politsei on põõsas
seegi ju hea liikluse rahustamiseks ;)

faithinchaos

Lugemata postitus Postitas faithinchaos »

päris hea jutt:D

Rumcajs

Lugemata postitus Postitas Rumcajs »

See liigne tuledega vilgutamine tõmbab aku tühjaks :twisted:
Kasutaja avatar

spinna

Lugemata postitus Postitas spinna »

No on ikka inimesed :D

Lugege, mis selle tulede vilgutamise nupu juurde on kirjutatud;) Meil ei ole lihtsalt sellist kommet, mujal ilmselt on.
Suzuki GSX 750 Inazuma
Kasutaja avatar

Laisaar
Kontakt:

Rumcajs kirjutas:
See liigne tuledega vilgutamine tõmbab aku tühjaks :twisted:
jah, kahju, et öösel sõita ei saa :P

motokas
Villis.ee
Wroomer.ee
laisaar.com
Kasutaja avatar

bash
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas bash »

Selle vastassuunast möödaminekuga on nii, et ma isiklikult sõidan sama rea pealt mööda kui kiirus juba vähe üle lubatu ja TEEOLUD on sitad (roopad, väga kõrged teekattemärgistused jm.). Muidu lähen ikka vastassuunast. Lihtsalt sittades oludes tundub endale turvalisem niimoodi.

Peace, ärge näkku lööge.
Just enjoy ... nothing less, nothing more
Kasutaja avatar

Salvo Kelk

Kasutage ka kuulmismeelt

Lugemata postitus Postitas Salvo Kelk »

Vahemeremaades sõites märkab kindasti igaüks signaali kasutamist. Ei törtsutata sellepärast, et kuhu sa rsk ronid, vaid just tähelepanu tõmbam iseks, et kõrvalteelt tulija sind kindla peale märkab. Maanteel pole asjal suurt jumet, aga linnas asi toimib.
ehk 'Kasutage ka kuulmismeelt'
The two rules for success are:
1: Never tell them everything you know.
Kasutaja avatar

madone
Mode

Lugemata postitus Postitas madone »

A kui juba lahmimiseks läks siis tahaks öelda, et kuradi ka**** ******id, et ristmikul olijal on eesõigus! et jah.... siis

a muidu jah sõitke tsikliga ja näidake rohkem suuna kus sellest ka kasu on ;)

Mõni näitab parem pööret tegeval real, et ta läheb ikka paremale - mõni näitab lihsalt vasakule pööravas kurvis suunda, et sõidab "otse"

kääparid ***!

:D
Kasutaja avatar

canis lupus

Lisaks veel - enamustel tsiklitel on Passing nupp nagu ka eelpool öeldud.

Eestis ei ole seda veel väga levinud kasutada, kuid Saksas ja Belgias piisab ühes vilgutamisest ja antakse viisakalt teed.
BLACKBIRD
CBR 600 F
TZR 125
JAWA
VOSHOD
MINI
Kasutaja avatar

Laisaar
Kontakt:

canis lupus kirjutas:

Eestis ei ole seda veel väga levinud kasutada, kuid Saksas ja Belgias piisab ühes vilgutamisest ja antakse viisakalt teed.
aga hakkame levitama siis :) Ei saa ju ainult autojuhtidelt oodata, et nad meid nägema hakkaks. Teeme ise ka midagi ära ja hakkame tuledega märku andma, et oleme olemas.

Kui sellel mingeid juriidilisi takistusi pole.
Moto
Villis.ee
Wroomer.ee
laisaar.com
Kasutaja avatar

Gringo
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Gringo »

bash kirjutas:
Selle vastassuunast möödaminekuga on nii, et ma isiklikult sõidan sama rea pealt mööda kui kiirus juba vähe üle lubatu ja TEEOLUD on sitad (roopad, väga kõrged teekattemärgistused jm.).

Peace, ärge näkku lööge.
Ma vahest lambist igavuse peletamiseks hakkan kaheksaid (mitte sõna otseses mõttes) omas sõidureas tegema, eks me siis pärast põõsas lakume üksteise haavu ja räägime maast ja ilmast :wink:
Ja see ei olnud nali.
Kasutaja avatar

canis lupus

Motopaks kirjutas:
canis lupus kirjutas:

aga hakkame levitama siis :) Ei saa ju ainult autojuhtidelt oodata, et nad meid nägema hakkaks. Teeme ise ka midagi ära ja hakkame tuledega märku andma, et oleme olemas.

Moto
Ma kasutangi suurtematel maanteedel, osad autojuhid saavad sellest ilusti aru osad kahjuks veel mitte. Kuid sul on õigus, mida rohkem seda mõistlikult kasutada seda paremini ja rohkem autojuhid meiega arvestavad.
BLACKBIRD
CBR 600 F
TZR 125
JAWA
VOSHOD
MINI
Kasutaja avatar

canis lupus

Samas reas möödumine on tegelt ikka veits kahtlane - kui tuled tagant ja tahad samas reas mööduda siis pead ikka täiesti kindel olema, et ees sõitev tsiklist sind näeb - muidu äkki auk või loom või mida iganes(kaheksate tegemine) paneb ees liikleja trajektoori muutma ja olete mõlemad siruli.
BLACKBIRD
CBR 600 F
TZR 125
JAWA
VOSHOD
MINI

Julge
Tsikkel: HD VRSCDX Night Rod Special
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Julge »

Motopaks kirjutas:
canis lupus kirjutas:

Moto
Ei tea kas ikka on mõtet...? Ma kardan, et kipub ära devalveerima selle tuledega vilgutamise... Kasutaks ikka vähe ekstreemsemates situatsioonides seda. Ma kujutan ette, et selle üleskutse peale on palju inimesi, kes tõepoolest vilgutavad enne möödasõidu manöövri alustamist korra sõbralikult. Ja siis on kindlasti mitmeid liiga agaraid, kes iga auto taha jõudes kukuvad närviliselt vilgutama. Sellistele näitaks vist ise ka autoroolist näppu... Ma ausalt öeldes ei saa eriti aru, mis probleem nende möödasõitudega siis on...? Mina küll ei ole kohanud mingeid probleeme selles valdkonnas.

Mulle tundub, et enamus probleeme kaovad ära, kui asja nats rahulikumalt võtta. Ees sõitvale autole järele jõudes tuleks kõigepealt veenduda, et see ei soovi ise mingit manöövrit alustada (ei valmistu ise möödasõiduks, ei paista mõnda kõrvalteed lähedal, kuhu see võiks keerata tahta jne). Seejärel suund sisse, vasakusse ritta ja GAAASI! Ja siis rahulikult tagasi oma ritta. GAAASI seetõttu, et mida vähem aega autoga kõrvuti sõita, seda väiksem oht. EI OLE VAJA kohe järgi jõudes samal sekundil möödasõitu alustada. Ja ettevaatlik tuleks olla mitmest autost korraga möödumisel. Mõni kogenematu juht ei pruugi näha, et tsikkel juba kõrval... Endal oli selline juhus ja edaspidi püüan sellist olukorda vältida... Vot see on siis küll olukord, kus passlight ja signaal vägagi omal kohal on.

Ei saa ma hästi aru nendest laksudest, kus tsikkel on külje pealt sisse kütnud vaskak- või tagasipööret sooritavale autole... Kui on näha, et auto kasvõi sirgel teel pealtnäha põhjuseta järsku hoo maha võtab, siis EI OLE vaja kohe mööda lennata. Võib ka ju korra hoo maha võtta, et aru saada, miks ta seda teeb! Ja siis taas tsiklisõidu üht meeldivamat momenti - KIIRENDUST nautida... Mõelge nats rohkem läbi oma manöövrid ja püsige terved!

Motokas - aga sinu rattal ei olegi passlighti! ;-)
Kasutaja avatar

Laisaar
Kontakt:

ega ma mõtlegi, et peaks eessõitva liikleja pimedaks vilgutama. Mõnel mehel on xenoon (või kuidas seda kirjutatakse) tuli ees ja sellega saaks autojuhile normaalse röntgeni autosse korraldada :twisted:
Piisab kui korra vilksataks :) Aga eks igaüks ise teab, minuarust on see lihtsalt jube hea viis enda olemasolust teada anda. Samas ma ei näe probleemi kui autojuht tsiklile ka märku annaks, et lase mööda kui saad. Ise olen alati ennast koomamale võtnud kui võimalus on.

Ja mul ei ole seda nuppu jah :)

motopaks
Villis.ee
Wroomer.ee
laisaar.com
Kasutaja avatar

canis lupus

Vastuseks Julgele - tavaolukorras ma ei kasutagi seda, pigem ikka siis kui on näha, et autojuht ei ole mind märganud ja kui kaherealisel teel keegi teises reas passib ega märka tagasi esimesse minna, et kiiremaid mööda lasta.

Niisama möödumiseks ei olegi mu arusaamist pidi seda nuppu sinna külge kruditud :twisted:
BLACKBIRD
CBR 600 F
TZR 125
JAWA
VOSHOD
MINI
Kasutaja avatar

spinna

Lugemata postitus Postitas spinna »

canis lupus kirjutas:
Niisama möödumiseks ei olegi mu arusaamist pidi seda nuppu sinna külge kruditud :twisted:
Tegelikult on vist küll, aga ehk on tegu minevikku vajuva nähtusega.
Aga Julge kommentaar...no huvitav on kohata foorumis liiklusloogikat mis ühtib sõna sõnalt, täht tähelt minu omaga :)
Suzuki GSX 750 Inazuma

errorcode12

Lugemata postitus Postitas errorcode12 »

Suunanäitamise osas tuli eelmisest suvest üks hea situatsioon meelde. Olin ise sõpaka ääres putkast miskit ostams, paar inimest oli minu ees ja vaatan siis et eemalt tuleb esimeses reas üks kroom, vasak suunatuli vilgub. Algul mõtlesin et unustanud sisse (ikka juhtub). Autod muidugi teises reas ruumi talle ei teinud. Kutt vist keeras ka paarkorda pead aga ikka ei miskit. Siis järsku viskas rusikas sirge käe lisaks suunatulele välja ja oppa .... imeväel tekkis talle teises reas auk ümbereastumiseks. Väga efektne nägi kogu see situatsioon välja --- must tsikkel, must nahk, rusikas mustas nahkkindas käsi, must rätik ninal, krt nagu filmis :)
Kasutaja avatar

AzA
Mode
Tsikkel: Kawaspa
Tänanud: 435 korda
Tänatud: 127 korda

Lugemata postitus Postitas AzA »

Motopaks kirjutas:
Aga seda on keeruline juurutada. Vilgutavat ratast nähes arvavad osad vastusõitjad, et politsei on põõsas ja teised hakkavad tulesid kontrollima. Muidugi on veel ka selliseid juhte kes arvavad, et vilgutaja ülbitseb seljataga ja tahab, et eest kraavi keerataks :)

motokas
ma nii 2 aastat juba korra sähvan enne möödasõitu - enamus laiutajaid kobib kohe kenasti paremale ja saab minult kauni vasak suuna tänutäheks.
paljud rekkad alles siis näitavad möödasõiduks oma paremat suunda kui neile selgelt märku annan, et tahan mööda, nii mõnigi lõpetab turvalise möödasõidu armsa sähvakaga minu peeglitesse - seda pärast minu suunakest.
muide olen täheldanud, et väga hea on olla valmis , kui märkad ees toimuvat möödasõitu, st. kui keegi vastas suunas kaugeid vilgutab hetkeks, kui mööduma hakkab.

aga loomulikult ei tee sellist ilutulestikku tiheda liiklusega jms. situatsioonides, peaga ikka, mitte sõrmega.
huvitav, et täistulega kõlbab küll kimada, aga passides tekib probleeme :)
Aga mulle meeldib.
Kasutaja avatar

bash
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas bash »

madone kirjutas:
a muidu jah sõitke tsikliga ja näidake rohkem suuna kus sellest ka kasu on ;)

Mõni näitab parem pööret tegeval real, et ta läheb ikka paremale - mõni näitab lihsalt vasakule pööravas kurvis suunda, et sõidab "otse"

:D
Autokoolis õpetatu järgi peabki täpselt nii käituma.
Just enjoy ... nothing less, nothing more
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”