Karistused

Kõik mis on seotud rolleritega

Moderaator: Moded

Teema algataja
mj6u

Karistused

Lugemata postitus Postitas mj6u »

Jäin 15.06 politseile kiiruse ületamisega vahele. Lisaks trahvile võeti ära ka minu roller , mis seisab nüüd nõmmel kohtuekspertiisi garaazis. Äkki on siin keegi kes oskab nõu anda kuidas oma roller sealt kätte saada ,sest pole varemasi kogemusi selliste juhtumitega. Saan jah aru ,et olen ise rumal ,et kiirust ületasin ,aga paluks asjakohaseid vastuseid.

Teema algataja
henx206

Lugemata postitus Postitas henx206 »

kurat,viivadki nüüd ekspertiisi :) Ma korra hoiatuse saanud.
Kasutaja avatar

oldmoped
Tsikkel: Misasi see veel on?
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas oldmoped »

Eks enamus sõltub ikkagi põhiliselt sellest, mis su rolleri seest/küljest leitakse.
Kui kontrollimisel tuvastatakse, et roller oli tehasekonditsioonis, saad selle peale ekspertiisi tagasi ja trahvi vaid (valmistaja)kiiruse ületamise eest mopeediga. Kui on tegu ülekubatuurilise (näiteks 70cc) masinaga, sportsummutite, overrangevariaatori jne asjadega, võib kaasneda, omavoliliselt (ümber)ehitatud registreerimata mootorsõidukiga ilma kindlustuse ja tõenäoliselt ka lubadeta sõit.
Selle teise versiooni korral ekspertiisist võib sõiduki tagasisaamine osutuda tunduvalt keerulisemaks ja trahvinumbrid kümnetesse tuhandetesse ulatuvaks.

Teema algataja
rolero

Lugemata postitus Postitas rolero »

nüüd saate oma tuuningut tunda :twisted:

Teema algataja
mj6u

Masin on vaevalt 2 kuud vana ja peale piirajate eemaldamise pole midagi tehtud. Lisaks sellele pole mul ühtegi paberit tõestamaks ,et minu masin seal seisab. Kinni võtsid mind 2 mootorratta politseiniku.
Kasutaja avatar

oldmoped
Tsikkel: Misasi see veel on?
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas oldmoped »

Eeldatavasti ikka sulle ju protokoll vormistati ja ka sõiduki ekspertiisi suunamise akt vormistati. Nende dokumentide koopiad anti ju sulle ja nendega saadki tõestada, et antud sõiduk on sinu käest võetud.

Teema algataja
mj6u

sain ainult väärteoprotokolli kus peal on märgitud : sõiduk paigaldati valvega hoiukohta või politseiasutusse EI. Nõme lugu nats

Teema algataja
IguanaDuet

Lugemata postitus Postitas IguanaDuet »

On ikka nutine lugu sellega ma räägin.
Minuarust nad peaksid viima rolleri tasulisse parklasse kust selle saab välja tagasi osta. Aga sa saad selle kohta politseist küsida ju.
Helistad ja küsid ;)
Kasutaja avatar

ken100

Lugemata postitus Postitas ken100 »

ehk on asi nii, parada mind kui eksin.
Et juhil (sinul) ei olnud rolleri/mopeedi juhtimiseks piisavalt vanust ja seega ei lastud sul sellega edasi sõita ja viidi tasulisse parklasse ?

Teema algataja
CSracing

Lugemata postitus Postitas CSracing »

oldmoped kirjutas:
Eks enamus sõltub ikkagi põhiliselt sellest, mis su rolleri seest/küljest leitakse.
Kui kontrollimisel tuvastatakse, et roller oli tehasekonditsioonis, saad selle peale ekspertiisi tagasi ja trahvi vaid (valmistaja)kiiruse ületamise eest mopeediga. Kui on tegu ülekubatuurilise (näiteks 70cc) masinaga, sportsummutite, overrangevariaatori jne asjadega, võib kaasneda, omavoliliselt (ümber)ehitatud registreerimata mootorsõidukiga ilma kindlustuse ja tõenäoliselt ka lubadeta sõit.
Selle teise versiooni korral ekspertiisist võib sõiduki tagasisaamine osutuda tunduvalt keerulisemaks ja trahvinumbrid kümnetesse tuhandetesse ulatuvaks.
Kuid siiski. Kui mul on täiesti stock Keeway Matrix 50 Sport, millel orginaalis juba sportsumps peal, kas siis see loetakse ka "omavoliliseks" ümberehituseks?
Kasutaja avatar

hellish

Lugemata postitus Postitas hellish »

kui see on tehasepoolt peal siis see ei ole omavoliline ümberehitus.
Tõsine jalamees, st pole masinat, mis näo naerule viiks :D

Teema algataja
Ragnar74

Lugemata postitus Postitas Ragnar74 »

CSracing kirjutas:
oldmoped kirjutas:
Kuid siiski. Kui mul on täiesti stock Keeway Matrix 50 Sport, millel orginaalis juba sportsumps peal, kas siis see loetakse ka "omavoliliseks" ümberehituseks?
Mõtle peaga.... Sa ise vastad oma küsimusele oma postituses. Sportsummuti on peal "originaalis" seega sa ei ole ka midagi ümberehitanud.

Teema algataja
CSracing

Ragnar74 kirjutas:
CSracing kirjutas:
oldmoped kirjutas:
Mõtle peaga.... Sa ise vastad oma küsimusele oma postituses. Sportsummuti on peal "originaalis" seega sa ei ole ka midagi ümberehitanud.
Neid mente ei saa kunagi usaldada ju. Neil ei tuleks elu sees pähe, et see võis orginaalis olla juba.

asdf123

Lugemata postitus Postitas asdf123 »

Aga kui kiirust üle 45km/h, omavoliline ümberehitus pole, aga mopeedi alla ka enam ei kuulu ;)
CPI Arn 125cc -> GasGas SM 125cc -> GasGas SM 450cc :)

Teema algataja
-antz-

Lugemata postitus Postitas -antz- »

kui vana sa oled?
ja ma kardan et sa oled kas 14-15 ja ületasid kiirust. Politsei võttis rolleri käest ära kuna sa ei ole nii vana ja oled juhtimis õiguseta.
Äkki peab keegi sinu vanematest lihtsalt järgi minema ,kes on vanem kui 16 võib vist kah. Ma soovitaks minna sinna ja küsida kuidas ma selle tagasi saan.
Vot.:)

Teema algataja
mj6u

Saan varsti 17

harrisan

Lugemata postitus Postitas harrisan »

Ehk sa oled 16 praegu, Sul pole 50 cc rolleri juhtimiseks lube vajagi.
Kasutaja avatar

Pihelgas
Mode
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Pihelgas »

lube ei ole vaja jah, aga üle 45 km/h sõita ei tohi.

Tegelikult on siin seaduse ja reaalsuse vahel päris suured käärid. Rollerid ja mopeedid liiguvad ka stockseades rohkem, kui 45 km/h. Seega peaks nad ju automaatselt liigituma A kategooria alla. Ma ei oskagi arvata, kuidas politsei edaspidi käituma hakkab. Ilmselt oleks vaja seadusemuudatust selle tippkiiruse osas. Ehk siis mopeed on kuni 49cbm ja tehasekiirusega näiteks kuni 60km/h (ma ei tea, kui palju stockseades mopeedid välja lähevad).
Muidu peaks hakkama A1 kategooria ka rollereid ja mopeede katma.

Segased lood hetkel.. :roll:
Viimati muutis Pihelgas, 19 Juun 2007, 13:02, muudetud 1 kord kokku.

Teema algataja
CSracing

60km/h on ju tegelikult vähe. Olen kõvasti selliseid 50-seid näinud, mis orginaalseades ja lähevad lõdvalt üle 60. 100 läheb isegi mõni välja.
Kasutaja avatar

argoa
Tsikkel: V-Strom
Tänanud: 21 korda

Lugemata postitus Postitas argoa »

CSracing kirjutas:
60km/h on ju tegelikult vähe. Olen kõvasti selliseid 50-seid näinud, mis orginaalseades ja lähevad lõdvalt üle 60. 100 läheb isegi mõni välja.
Mees, ära puhu p...a - ei lähe nad originaalis midagi 100 välja. Vähemalt piiraja pead eemaldama ja see pole enam tehase seade roller.
Riga 12, Minsk 125, CŽ 250, Planeta 5, Yamaha XJ900F, Suzuki DL650 V-Strom

Teema algataja
CSracing

iksjott kirjutas:
CSracing kirjutas:
Mees, ära puhu p...a - ei lähe nad originaalis midagi 100 välja. Vähemalt piiraja pead eemaldama ja see pole enam tehase seade roller.
Olen ma öelnud, et ma rolleritest räägin. Täiesti tehase seades mopeed sõidab mingi 75ga vähemalt.
Kasutaja avatar

FleXer
Tsikkel: smv 750

Lugemata postitus Postitas FleXer »

Ei saa aru, olen sõitnud 11000 km ja pole isegi kordagi politseiga pistmist olnud,load olemas, ja originaal masinilma piirajateta läheb 90km/h, gpsiga 75km/h nii et mõistilik oleks öelda et ilma piirajateta mopeed roller läheb keskmiselt 60-80 km/h piirajateta
Kasutaja avatar

argoa
Tsikkel: V-Strom
Tänanud: 21 korda

Lugemata postitus Postitas argoa »

CSracing kirjutas:
iksjott kirjutas:
CSracing kirjutas:
Olen ma öelnud, et ma rolleritest räägin. Täiesti tehase seades mopeed sõidab mingi 75ga vähemalt.
ok, mopeed, sest roller on vaid kere tüüp ja neid on ka 500cc olemas. sellist mopeedi, mis sõidab tehase sedaetes üle 45km/h ei tohiks eesti turul mopeedi nime all müüa!!!
Riga 12, Minsk 125, CŽ 250, Planeta 5, Yamaha XJ900F, Suzuki DL650 V-Strom

Lauri23

Lugemata postitus Postitas Lauri23 »

Ei nad lähe piirajatega midagi üle 50-ne. Olen mitmeid erinevaid rollereid ja mopeede proovinud, millel piiraja on peal. Spidomeeter võib näidata neil oma 60-65 kuid tegelik kiirus gpsi järgi on 50. Väga suur vahe on kas sõita rolleri spido järgi 70km/h või mootorratta spido järgi 70km/h. Üks tuttav ostis ka rolleri (tgb), piirajad on peal ja ütles et läheb 65 välja. Sõitsin siis ja tuli spidomeetri järgi 65 ära aga tegelik kiirus oli 50 :lol:
Kasutaja avatar

Kirs
Tsikkel: BMW
Tänanud: 6 korda
Tänatud: 23 korda

Lugemata postitus Postitas Kirs »

Ei ole mõtet jälle nende kiiruste üle vaidlema hakata. Valetavad nii mopeedide-rollerite, kui ka moootorrataste ja autode spidomeetrid. Mõnel rohkem mõnel vähem. Ja kindlasti on mopeede-rollereid, mis tehaseseades ületavad 45km/h piirangut ka GPS-i järgi mõõdetuna.
Kasutaja avatar

-MeltDown-

Lugemata postitus Postitas -MeltDown- »

Äigrumäe MC :)

Teema algataja
mj6u

Väga loll lugu on minuga nüüd.
Kasutaja avatar

Säga
Tsikkel: HYBRID- POLTAA BENSAA JA KUMIA
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Säga »

holma kirjutas:
Ei ole mõtet jälle nende kiiruste üle vaidlema hakata. Valetavad nii mopeedide-rollerite, kui ka moootorrataste ja autode spidomeetrid. Mõnel rohkem mõnel vähem. Ja kindlasti on mopeede-rollereid, mis tehaseseades ületavad 45km/h piirangut ka GPS-i järgi mõõdetuna.
ka GPS ei ole eriti täpne mõõteriist kiiruse jaoks :wack:
aga sellele tabureti vennale ütleks ,et :"Paras!"
SYLB

mrhull

Lugemata postitus Postitas mrhull »

Ai, ignorante ka leidub ikkagi, ma loodan, et säga jääb ka kiiruse ületusega vahele ja saab trahvi.
Kasutaja avatar

simp
Tsikkel: sv1000n
Tänanud: 122 korda
Tänatud: 192 korda

Lugemata postitus Postitas simp »

"raitonrait2" lolluse kirjutamise võiksid sa pigem ise lõpetada... igal ühel õigus oma arvamusele seni kuni ta teisi sellega ei häiri...
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Rollerid”