Polariseerivad päikeseprillid

Kõik mis puudutab mootorratta sõiduks vajalikku varustust. Nii seda, mis mootoratturile selga käib, kui ka seda, mis usinad tsiklistid oma rataste külge kruvivad. Mootorratturi kiivrid, kindad saapad ja joped. Räägi mootorratturitega.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Teema algataja
matukas

Polariseerivad päikeseprillid

Lugemata postitus Postitas matukas »

See talv sai endale muretsetud polariseerivad päikeseprillid. Kuna olen prillikandja, siis tuli optikapoest leida sobiv toode. Valik langes Zeiss firma kasuks. Ostuplaan tuligi esmalt mootorrattasõitude peale mõeldes. Nüüd, mõnda aega kasutanuna võib vaid kiita seda ostu.

Asi selles, et kõik vedelikud, mis asfaldile sattunud, on ilusasti märgatavad. Osadel vedelikel on võimalik isegi vahet teha. Ka pigi on selgesti eristuv.

Igatahes julgen soovitada, kellel vähegi rahakott kannatab.
Keep momentum
Kasutaja avatar

kris.
Tsikkel: FLTRXS
Tänanud: 13 korda
Tänatud: 25 korda

Lugemata postitus Postitas kris. »

Elik siis optilised klaasid, mis lisaks polariseerivad? Mis ühe klaasi hind ka oli?

terv
Kris@kah prillikandja
XVZ-13 TF - Big Blue Light
Riding with a King!
Kasutaja avatar

makuke
Tsikkel: enduro ja asfalt
Tänanud: 3 korda
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas makuke »

Polariseerivaid päikeseprille kasutavad veel kalastajad (mina). Need võtavad vee peegelduse ära ja pmst näeb kalu sügaval vees ujumas. Aga mitte sellest ei tahtnud ma rääkida vaid sellest, et polaroid prillid peaks asfaldil sama efekti andma, et näeb veest läbi. Seega ei näe sa veeloike.
Kasutaja avatar

HeitiKender

Lugemata postitus Postitas HeitiKender »

veeloike näed, ei näe seda sillerdust mis silma häiriks.
Kasutaja avatar

piiks
Tsikkel: Hmmmm, peab sebima midagi!
Tänanud: 127 korda
Tänatud: 50 korda

Lugemata postitus Postitas piiks »

kiidan igati takka. ise juba mõned suved kasutanud polaroide. Eriti hea nendega sõiduvahenditega liigelda. Kuna nad filtreerivad välja igasugused erksused ja sillerdused ja teevad pildi väga rahulikuks, siis prillid ei pea olema nii tumedad, kui tavalised päikeseprillid ja seoses sellega nähtavus olulislt parem.

Kuna ma eelmine suve ostetud ära kaotasin, siis see aasta otsisin uusi. Eestis alla 1000.- EEK ei leidnud midagi, tõin hollandist 33.- EUR-ga korralikud polaroidid.
Some rules can be bent. Others can be broken.
Танки грязи не боятся !!!
In god I trust, all others pay cash !
Ära usalda naist ... ja pidureid !
Kasutaja avatar

Teema algataja
matukas

Lugemata postitus Postitas matukas »

Hind korraliku titaanraamiga prillidele Zeiss Skypol optikaga ja kuldse vääristusega ca 3500 EEK. Klaaside hind sellest ca 2200 EEK.
Keep momentum
Kasutaja avatar

borq
Tsikkel: yamaha roadstar
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas borq »

ise ostsin eelmisel suvel Rocca-al-mare Prisma optikapoest Polaroidi päikeseprillid - maksid miski 600 krooni... prilliraami ülaservas on poroloonist lisatihend, mis üpris tõhusalt vähendab tuulekeeriseid prilli taga...

polaroidide kasutuskogemused head, asfaldi pinnal olevad igatsugu anomaaliad on muust siledast teepinnast hästi eristuvad - miinuseks võibolla see, et kui sõita klaasiga kiivriga, siis kiivriklaasi, polaroidide ja päikesevalguse koosmõjul tekivad aegajalt sellised ebamäärased värvilised moonutused, aga ilma klaasita potiga sõites on prillid super :-)
Kasutaja avatar

-erx-

Lugemata postitus Postitas -erx- »

suvaliselt laadalt venelaste stendist "polaroid" prillid, silm jäi peale lihtsalt, ja peale katsetamist - tõesti polariseerivad, autoga sõites ja muidu kasutamiseks igati bueno, aga kiivrisse kuradid ei mahu, lisaks on kiivril sisseehitatud päiksevisiir ka....vat kui saaks schuberthile kusagilt polariseeriva päikesevisiiri, siis oleks elu alles lill... aga igatahes jah, polariseerivad päikesekaitsevahendid on way to go
Kasutaja avatar

ping

Lugemata postitus Postitas ping »

Vanasti sai polaroidprillide töötamist kontrollida elektron käekellaga (pöörates 90 kraadi kella kadusid numbrid ära) või siis vaadates korraga läbi kahe samasuguse prillipaari ja teist keerates kadus ka pilt ära.
Kuidas tänapäevastega lood on? Kirja ei saa alati uskuda.
Ühes soliidses prillipoes, kus oli terve stend "Polaroid" kirjaga prille, sain müüja käest õiendada, et mis polarisatsiooni ma otsin, see lihtsalt kaubamärk ja polarisatsiooniga pole sellel midagi ühist.
Oskab keegi äramärkida mis firmad pakuvad polaroidprille?
Kasutaja avatar

Mix
Tsikkel: tsiklit netu.

Lugemata postitus Postitas Mix »

Rahvas kipub laias laastus "polaroidideks" nimetama ka fotokroom (tõenäoliselt eksin kirjapildiga) klaasidega prille - vähemalt sellist juttu kuulsin ühes prilliäris. Et siis kõik prillid, mis muudavad oma valguse läbilaskvust vastavalt valgustugevusele ei ole kohe polaroidid. Ja et osad prillid reageerivad ainult UV kiirguse olemasolul ja osadele piisab lihtsalt heledast valgusest - saab kasutada näiteks autos, kuhu UV kiirgus muidu ei ulatu aga ereda valguse eest tahaks silmi ikka kaitsta. Ja nende "ehtsate" polaroididega väitis prilliäri end harva tegelevat tol ajal tõesti... Mis on mis ja kuidas täpselt nimetatakse - mina teemat ei valda ja optiku vastava loengu olen tänaseks unustanud.
Polariseerivaid prille olen aga näinud näiteks jahi- ja kalameeste vidinakataloogis. Äkitsi on neid samateemalistes poodides letistki osta... :roll:
-

Panthera
Tsikkel: Honda

Lugemata postitus Postitas Panthera »

kas mitte louis.de ei hangelda nendega ? :roll:
Kasutaja avatar

borq
Tsikkel: yamaha roadstar
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas borq »

ping kirjutas:
Vanasti sai polaroidprillide töötamist kontrollida elektron käekellaga (pöörates 90 kraadi kella kadusid numbrid ära) või siis vaadates korraga läbi kahe samasuguse prillipaari ja teist keerates kadus ka pilt ära.
Kuidas tänapäevastega lood on? Kirja ei saa alati uskuda.
Ühes soliidses prillipoes, kus oli terve stend "Polaroid" kirjaga prille, sain müüja käest õiendada, et mis polarisatsiooni ma otsin, see lihtsalt kaubamärk ja polarisatsiooniga pole sellel midagi ühist.
Oskab keegi äramärkida mis firmad pakuvad polaroidprille?
sama "käekella" test töötab ka nüüd, samuti kaob ka mobla või fotokaekraanil pilt ära, kui neid keerata...

POLAROID firmamärgiga prillid peaksid ikka kõik polariseeruvad olema:
http://www.polaroideyewear.com/
ja hästi varustatud optikaäridest peaks neid saada olema küll...
Kasutaja avatar

ping

Lugemata postitus Postitas ping »

Kuna olen omanud tõelisi polaroidprille (difraktsioonvõrega, Veneaalt, mingi kosmosetehnika koperatiivi toodang, ammu purunenud) siis ikka olen "polaroid" kirjaga prille vaadanud aga õiget polaroidi pole trehvanud nägema.
Võibolla need "polaroid" kirjaga asjad mida olen näinud on järgitehtud.

tazavi
Tsikkel: iž jupiter 3
Tänatud: 2 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas tazavi »

aastaid tagasi tiirutas tartu ahhaa keskus (või midagi seesuguse nimega teaduse näitus) oma asjadega mööda eestit. Tolajal oli võimalus stereopilte vaadata läbi polaroidprillide, mis olid ethtud papist ja polaroidkile oli suhteliselt õhuke. Et osav meistrimees saab oma prillidele sellisel meetodil polaroidkile peale kleepida ;) Samamoodi saab polaroidkilet suvalise p**es mobiili displei küljest (noaga sikutad selle klaasi küljest pealmise kile ära). Aga see mispidi kile prillile kleepida tuleks, tuleb katse-eksituse meetodil kindlaks teha, ei mäleta enam nii hästi ülikooli füüsikat optika vallas, teised valdkonnad väheke selgemad.

errorcode12

Lugemata postitus Postitas errorcode12 »

http://www.polaroid.com/eyewear/downloa ... haug06.pdf

Sellel lingil on igavesti palju tehnilist infi polaroid prillide kohta. Vast kõige olulisem on lk 20 kus on toodud välja millist tüüpi prill on parim sõitmiseks (Copper 16 kategooria 3 või Brown 22 kategooria 2).

joel
Tänanud: 7 korda
Tänatud: 118 korda

Lugemata postitus Postitas joel »

ping kirjutas:
Kuna olen omanud tõelisi polaroidprille (difraktsioonvõrega, Veneaalt, mingi kosmosetehnika koperatiivi toodang, ammu purunenud) siis ikka olen "polaroid" kirjaga prille vaadanud aga õiget polaroidi pole trehvanud nägema.
Täpsustaks pisut, et difraktsioonvõrel pole polariseerivate prilliklaasidega küll mingit pistmist.

Üks võimalus veel kiireks katseks, kas prilliklaasid on polariseerivad või ei, on vaadata sinist taevast 90 kraadi päikesest ja siis pöörata prille. Polariseerivate klaaside korral peab taeva heledus muutuma.
tazavi kirjutas:
Aga see mispidi kile prillile kleepida tuleks, tuleb katse-eksituse meetodil kindlaks teha
Kui just kile peale polarisatsioonitasandit märgitud pole, siis muud võimalust peale katse-eksituse meetodi polegi. Kui mul optika loengust õigesti meeles on, siis peegeldunud valgus on peegeldava pinnaga risti polariseeritud, seega veepinnalt ja maas oleva sodi pealt peegeldunud valguse kinni püüdmiseks peaks prilliklaasi polarisatsioonitasand vertikaalne olema.
Joel
Kasutaja avatar

-erx-

Lugemata postitus Postitas -erx- »

borq kirjutas:

sama "käekella" test töötab ka nüüd, samuti kaob ka mobla või fotokaekraanil pilt ära, kui neid keerata...
autos navi vaatamiseks pean prillid eest ära võtma enamjagu, niiet näed, miinused ka asjadel :)
Kasutaja avatar

Aizar

Lugemata postitus Postitas Aizar »

Sai kah paar aastat tagasi muretsetud polaroidid, esimesel hommikul läksin uksest välja ja vaatasin, et Tartus on mingi p*** käimas: enamikel parklas seisvatel autodel olid lillad tagaklaasid.. Mingite kiledega muudab päris korralikult värvi, tuttava autost praktiliselt külje peale välja ei näegi nendega.
Aivar
Kasutaja avatar

ulmo
Tsikkel: Suzuki V-Strom 650
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas ulmo »

Mix kirjutas:
Rahvas kipub laias laastus "polaroidideks" nimetama ka fotokroom (tõenäoliselt eksin kirjapildiga) klaasidega prille - vähemalt sellist juttu kuulsin ühes prilliäris. Et siis kõik prillid, mis muudavad oma valguse läbilaskvust vastavalt valgustugevusele ei ole kohe polaroidid.
Ei ole tarvidust külanaiste juttu kuulata, loeme parem entsüklopeediast http://en.wikipedia.org/wiki/Polaroid
Kasutaja avatar

spinna

Lugemata postitus Postitas spinna »

-erx- kirjutas:
autos navi vaatamiseks pean prillid eest ära võtma enamjagu
Kalluta pead ! Kui pikem seadme näppimine teoksil, siis on mugavam prillid eest ära võtta või ninaotsale toetada, aga muidu pilgu heitmiseks peaks pea kallutamisest piisama.
Suzuki GSX 750 Inazuma
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Sõidu- ja lisavarustus”