Polariseerivad päikeseprillid
Moderaator: Moded
Polariseerivad päikeseprillid
See talv sai endale muretsetud polariseerivad päikeseprillid. Kuna olen prillikandja, siis tuli optikapoest leida sobiv toode. Valik langes Zeiss firma kasuks. Ostuplaan tuligi esmalt mootorrattasõitude peale mõeldes. Nüüd, mõnda aega kasutanuna võib vaid kiita seda ostu.
Asi selles, et kõik vedelikud, mis asfaldile sattunud, on ilusasti märgatavad. Osadel vedelikel on võimalik isegi vahet teha. Ka pigi on selgesti eristuv.
Igatahes julgen soovitada, kellel vähegi rahakott kannatab.
Asi selles, et kõik vedelikud, mis asfaldile sattunud, on ilusasti märgatavad. Osadel vedelikel on võimalik isegi vahet teha. Ka pigi on selgesti eristuv.
Igatahes julgen soovitada, kellel vähegi rahakott kannatab.
Keep momentum
-
-
- Tsikkel: Hmmmm, peab sebima midagi!
- Tänanud: 127 korda
- Tänatud: 50 korda
kiidan igati takka. ise juba mõned suved kasutanud polaroide. Eriti hea nendega sõiduvahenditega liigelda. Kuna nad filtreerivad välja igasugused erksused ja sillerdused ja teevad pildi väga rahulikuks, siis prillid ei pea olema nii tumedad, kui tavalised päikeseprillid ja seoses sellega nähtavus olulislt parem.
Kuna ma eelmine suve ostetud ära kaotasin, siis see aasta otsisin uusi. Eestis alla 1000.- EEK ei leidnud midagi, tõin hollandist 33.- EUR-ga korralikud polaroidid.
Kuna ma eelmine suve ostetud ära kaotasin, siis see aasta otsisin uusi. Eestis alla 1000.- EEK ei leidnud midagi, tõin hollandist 33.- EUR-ga korralikud polaroidid.
Some rules can be bent. Others can be broken.
Танки грязи не боятся !!!
In god I trust, all others pay cash !
Ära usalda naist ... ja pidureid !
Танки грязи не боятся !!!
In god I trust, all others pay cash !
Ära usalda naist ... ja pidureid !
ise ostsin eelmisel suvel Rocca-al-mare Prisma optikapoest Polaroidi päikeseprillid - maksid miski 600 krooni... prilliraami ülaservas on poroloonist lisatihend, mis üpris tõhusalt vähendab tuulekeeriseid prilli taga...
polaroidide kasutuskogemused head, asfaldi pinnal olevad igatsugu anomaaliad on muust siledast teepinnast hästi eristuvad - miinuseks võibolla see, et kui sõita klaasiga kiivriga, siis kiivriklaasi, polaroidide ja päikesevalguse koosmõjul tekivad aegajalt sellised ebamäärased värvilised moonutused, aga ilma klaasita potiga sõites on prillid super
polaroidide kasutuskogemused head, asfaldi pinnal olevad igatsugu anomaaliad on muust siledast teepinnast hästi eristuvad - miinuseks võibolla see, et kui sõita klaasiga kiivriga, siis kiivriklaasi, polaroidide ja päikesevalguse koosmõjul tekivad aegajalt sellised ebamäärased värvilised moonutused, aga ilma klaasita potiga sõites on prillid super

suvaliselt laadalt venelaste stendist "polaroid" prillid, silm jäi peale lihtsalt, ja peale katsetamist - tõesti polariseerivad, autoga sõites ja muidu kasutamiseks igati bueno, aga kiivrisse kuradid ei mahu, lisaks on kiivril sisseehitatud päiksevisiir ka....vat kui saaks schuberthile kusagilt polariseeriva päikesevisiiri, siis oleks elu alles lill... aga igatahes jah, polariseerivad päikesekaitsevahendid on way to go
Vanasti sai polaroidprillide töötamist kontrollida elektron käekellaga (pöörates 90 kraadi kella kadusid numbrid ära) või siis vaadates korraga läbi kahe samasuguse prillipaari ja teist keerates kadus ka pilt ära.
Kuidas tänapäevastega lood on? Kirja ei saa alati uskuda.
Ühes soliidses prillipoes, kus oli terve stend "Polaroid" kirjaga prille, sain müüja käest õiendada, et mis polarisatsiooni ma otsin, see lihtsalt kaubamärk ja polarisatsiooniga pole sellel midagi ühist.
Oskab keegi äramärkida mis firmad pakuvad polaroidprille?
Ühes soliidses prillipoes, kus oli terve stend "Polaroid" kirjaga prille, sain müüja käest õiendada, et mis polarisatsiooni ma otsin, see lihtsalt kaubamärk ja polarisatsiooniga pole sellel midagi ühist.
Rahvas kipub laias laastus "polaroidideks" nimetama ka fotokroom (tõenäoliselt eksin kirjapildiga) klaasidega prille - vähemalt sellist juttu kuulsin ühes prilliäris. Et siis kõik prillid, mis muudavad oma valguse läbilaskvust vastavalt valgustugevusele ei ole kohe polaroidid. Ja et osad prillid reageerivad ainult UV kiirguse olemasolul ja osadele piisab lihtsalt heledast valgusest - saab kasutada näiteks autos, kuhu UV kiirgus muidu ei ulatu aga ereda valguse eest tahaks silmi ikka kaitsta. Ja nende "ehtsate" polaroididega väitis prilliäri end harva tegelevat tol ajal tõesti... Mis on mis ja kuidas täpselt nimetatakse - mina teemat ei valda ja optiku vastava loengu olen tänaseks unustanud.
Polariseerivaid prille olen aga näinud näiteks jahi- ja kalameeste vidinakataloogis. Äkitsi on neid samateemalistes poodides letistki osta...
-
Polariseerivaid prille olen aga näinud näiteks jahi- ja kalameeste vidinakataloogis. Äkitsi on neid samateemalistes poodides letistki osta...

-
sama "käekella" test töötab ka nüüd, samuti kaob ka mobla või fotokaekraanil pilt ära, kui neid keerata...ping kirjutas:Vanasti sai polaroidprillide töötamist kontrollida elektron käekellaga (pöörates 90 kraadi kella kadusid numbrid ära) või siis vaadates korraga läbi kahe samasuguse prillipaari ja teist keerates kadus ka pilt ära.
POLAROID firmamärgiga prillid peaksid ikka kõik polariseeruvad olema:
http://www.polaroideyewear.com/
ja hästi varustatud optikaäridest peaks neid saada olema küll...
-
- Tsikkel: iž jupiter 3
- Tänatud: 2 korda
- Kontakt:
aastaid tagasi tiirutas tartu ahhaa keskus (või midagi seesuguse nimega teaduse näitus) oma asjadega mööda eestit. Tolajal oli võimalus stereopilte vaadata läbi polaroidprillide, mis olid ethtud papist ja polaroidkile oli suhteliselt õhuke. Et osav meistrimees saab oma prillidele sellisel meetodil polaroidkile peale kleepida
Samamoodi saab polaroidkilet suvalise p**es mobiili displei küljest (noaga sikutad selle klaasi küljest pealmise kile ära). Aga see mispidi kile prillile kleepida tuleks, tuleb katse-eksituse meetodil kindlaks teha, ei mäleta enam nii hästi ülikooli füüsikat optika vallas, teised valdkonnad väheke selgemad.

-
http://www.polaroid.com/eyewear/downloa ... haug06.pdf
Sellel lingil on igavesti palju tehnilist infi polaroid prillide kohta. Vast kõige olulisem on lk 20 kus on toodud välja millist tüüpi prill on parim sõitmiseks (Copper 16 kategooria 3 või Brown 22 kategooria 2).
Sellel lingil on igavesti palju tehnilist infi polaroid prillide kohta. Vast kõige olulisem on lk 20 kus on toodud välja millist tüüpi prill on parim sõitmiseks (Copper 16 kategooria 3 või Brown 22 kategooria 2).
-
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 118 korda
Täpsustaks pisut, et difraktsioonvõrel pole polariseerivate prilliklaasidega küll mingit pistmist.ping kirjutas:Kuna olen omanud tõelisi polaroidprille (difraktsioonvõrega, Veneaalt, mingi kosmosetehnika koperatiivi toodang, ammu purunenud) siis ikka olen "polaroid" kirjaga prille vaadanud aga õiget polaroidi pole trehvanud nägema.
Üks võimalus veel kiireks katseks, kas prilliklaasid on polariseerivad või ei, on vaadata sinist taevast 90 kraadi päikesest ja siis pöörata prille. Polariseerivate klaaside korral peab taeva heledus muutuma.
Kui just kile peale polarisatsioonitasandit märgitud pole, siis muud võimalust peale katse-eksituse meetodi polegi. Kui mul optika loengust õigesti meeles on, siis peegeldunud valgus on peegeldava pinnaga risti polariseeritud, seega veepinnalt ja maas oleva sodi pealt peegeldunud valguse kinni püüdmiseks peaks prilliklaasi polarisatsioonitasand vertikaalne olema.tazavi kirjutas:Aga see mispidi kile prillile kleepida tuleks, tuleb katse-eksituse meetodil kindlaks teha
Joel
Sai kah paar aastat tagasi muretsetud polaroidid, esimesel hommikul läksin uksest välja ja vaatasin, et Tartus on mingi p*** käimas: enamikel parklas seisvatel autodel olid lillad tagaklaasid.. Mingite kiledega muudab päris korralikult värvi, tuttava autost praktiliselt külje peale välja ei näegi nendega.
Aivar
-
- Tsikkel: Suzuki V-Strom 650
- Tänatud: 1 kord
Ei ole tarvidust külanaiste juttu kuulata, loeme parem entsüklopeediast http://en.wikipedia.org/wiki/PolaroidMix kirjutas:Rahvas kipub laias laastus "polaroidideks" nimetama ka fotokroom (tõenäoliselt eksin kirjapildiga) klaasidega prille - vähemalt sellist juttu kuulsin ühes prilliäris. Et siis kõik prillid, mis muudavad oma valguse läbilaskvust vastavalt valgustugevusele ei ole kohe polaroidid.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.