kiivri klaas

Kõik mis puudutab mootorratta sõiduks vajalikku varustust. Nii seda, mis mootoratturile selga käib, kui ka seda, mis usinad tsiklistid oma rataste külge kruvivad. Mootorratturi kiivrid, kindad saapad ja joped. Räägi mootorratturitega.

Moderaator: Moded

Teema algataja
andu

kiivri klaas

Lugemata postitus Postitas andu »

robleem selline, et uduvastane kiht sai kannatada visiiri siseküljel. kas seda kihti saab ka uuendada või aitab ainult klaasivahetus? proovisin leida otsinguga erinevaid variante kasutades (anti-fog, visiir jne.), aga ei leidnud midagi.
ette tänades
Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
Tänanud: 145 korda
Tänatud: 381 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Piipz »

sellepärast ei leidnud, et see otsing ei toimi väga hästi praegu.
üldiselt seda kihti ise taastada ei saa. kaks varianti, kas võtad selle kihi täitsa maha ja poleerid seestpoolt ära ning paigaldad pinlock süsteemi või ostad uue visiiri.

Teema algataja
andu

Lugemata postitus Postitas andu »

tänan. ostan siis uue klaasi.
Kasutaja avatar

ishijupp
Tsikkel: BMW R1150R , K-650
Tänanud: 11 korda
Tänatud: 8 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas ishijupp »

Ei hakanud uut teemat tekitama, lajatan küsimuse siiasamasse. Vene raskeraual ratsutajana olen seni leppinud "juustu" kategooriasse kvalifitseeruvate kiivritega, aga äsja sai hangitud korralik kiiver. Mis puudub, on oskus teda väärikalt kohelda :roll: Ehk keegi viskab lingi või kirjutab paari reaga "must do/dont do"?
Kasutaja avatar

Telempe
Tsikkel: Triumph Sprint ST 1050 (2008)

Lugemata postitus Postitas Telempe »

Streetmotost sai veel eelmisel aastal ka siidist sukkasid (100.-).
ATGATT, but not invincible

t7pi
Tsikkel: hinges europann

Lugemata postitus Postitas t7pi »

anti-fog kiled aitavad väga hästi, ma omale panin ja olen rahul. üks versioon on näiteks 390 .-
ja siidisukk tartus on 79.-

Teema algataja
wide-open

Lugemata postitus Postitas wide-open »

Suzumen kirjutas:
Üks asi mida kindlasti ära tee on paberiga visiiri puhastamine. Paberi sees on kõvad mikroosakesed, mis siis kriimustavad visiira ja peale mõnda aega on visiir tuhm.
suvaline paber, nagu ka suvaline tekstiil, ei sobi. Kindlasti sobivad prilli- ja fotopoodides müüdavad sihtotstarbelised paberid ja tekstiillapid. Mikrokiust lapp tahab aeg-ajalt pesemist, et mikro- ja makroosakestest :) lahti saada. Mõnede moto-, suusa jms prillidega komplektis olevad pehmed kotid on ka tavaliselt mikrokiust ja mõeldud klaaside-läätsede pühkimiseks.
Suzumen kirjutas:
Parim sukk mis müügil näinud on Ramos müüdav siidist sukk. Eelised muude sukkade ees et ei veni vormist välja ja on libe (mugav kiivrit pähe tõmmata).
mina ka siidsuka poolt ja peaaegu samal põhjusel - lihtsam kiivrit peast ära tõmmata. Siiski siiduka vähene venivus mind teistpidi jälle väga häirib - ei saa sukka suu eest ära tõmmata. Olin sunnitud suka väljalõiget kääridega pisut tuunima :)
Kasutaja avatar

ishijupp
Kontakt:

ehh kurja- vihastasin ennast seaks- miks see krdi visiir uduseks läheb... kuniks sain aru, et uduseks lähevad hoopis mu prillid :)
Kasutaja avatar

Cado
Tsikkel: R1_450EXC_VTX1800_Scrambler4X4
Tänanud: 28 korda
Tänatud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas Cado »

Pead uduvastast kile prillidele ka ostma. :lol: :lol:
Kasutaja avatar

yammu
Tsikkel: Tuono

Lugemata postitus Postitas yammu »

Cado kirjutas:
Pead uduvastast kile prillidele ka ostma. :lol: :lol:
Või siis prille sõiduajal mitte kandma :lol:
Fighting online is like racing in the Special Olympics,
even if you win, you're still retarded.
Kasutaja avatar

tedre
Tsikkel: BMW R 1200 GS, Sherco 300

Lugemata postitus Postitas tedre »

Visiiri klaasi sisse oleks soovitav osta Motomarketis müüdav kile, mis kleebitakse visiiri sisepinnale ja tänu sellele ei lähe visiir ka kõige külmemate ilmadega enam seest uduseks
Sai lasta enda Araile kiivrile müüa kile, see millel UV-kaitse ja pidavat ka päiseprille asendama. Udu vastu aitab küll, kahjuks päikesepaistega vaja ikka prillid ette panna ja pisut segab pimedas.
Kasutaja avatar

Zeek

Lugemata postitus Postitas Zeek »

Paljud silmaarstid ei soovita tegelikult tsikliga sõites läätsesid kanda....et tuul/õhu liikumine (koos faktiga et reeglina unustatakse siis piisavalt sageli silmi pilgutada) kuivatab liigselt silmi ning paratamatult kiivri sisemusse tungiv tolm ei tee kah just asja paremaks. Rõhutati aga eelkõige seda, et inimesed on erinevad....mõnedel on nii hellad silmad, et on ilma tuule ja tolmutagi raskusi läätsede kandmisega, teistele aga ei valmista kus ja millal iganes läätsede kandmine mingeid probleeme ega bamugavusi...

Zeek....prillikandja....

Muideks...prillidele müüakse täiesti edukalt toimivaid uduvastaseid spreisid....õlisevõitu kipuvad nad ju olema ja õhtuvalguses kerget "veiklemist" tekitama (prillikandjad peaks aru saama küll mida ma selle all mõtlen), kuid täiesti toimivad...
Elu on...
Kasutaja avatar

ishijupp
Kontakt:

Läätsesid olin sunnitud kasutama siis, kui vee all kolamas käisin, eriti mõnusad nad silmas ei tundunud, aga asja ajasid ära...aga küllap on läätsedki edasi arenenud ja tasuks uuesti proovida. Prillidele vahendit olen proovinud, päris mõjus asi.
Tegelikult udu prillidel pole selliste +10 ilmadega veel eriti suur probleem, foori taga peatudes tõmbab korra uduseks, pikemal trassil probleemi pole. Alla seda temperatuuri hakkab minema juba nutusemaks...

Teema algataja
mullike

Lugemata postitus Postitas mullike »

Sitikad ja satikad ja lutikad ja täid
Tulid mulle vastu ja kiivri külge jäid

Ehk kuidas te ikkagi oma kiivri õhtul puhtaks saate?

Kasutaja avatar

vincent
Tsikkel: Varadero XL 1000 V

Lugemata postitus Postitas vincent »

mullike kirjutas:

Eriti karmid tsiklistid sülitavad korda kolm visiirile, siis lasevad süljes leiduvatel ensüümidel toimida...lükkavad varrukaga putukad minema , sõidavad loojangule vastu. Aga tavalised ...pesevad veega, kasutades vahel isegi pesuvahendeid :)

Kasutaja avatar

motoratsutaja
Tsikkel: Yamu FJR 1300, Yamu WR 450
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas motoratsutaja »

Siidist kiivrisukk on väga hea asi, endal ka ramost (Suomi sukk - 285 eek minumeelest) ja ühe hooaja uhanud ja peale pleekimise kuivatamisel päikese käes pole häda midagi, hea kiivrit pähe panna ja ära võtta, ei saa jah suu eest ära tõmmata aga mind see ei häiri, jama pigem avanevate lõuaosadega kiivrite korral kui tahaks midagi suhu pista või midagi rüübata pead ikka kiivri peast ära kiskuma, kinnise kiivri korral vahet ei ole las olla suu ees. Üks päev sõitsin tavalise kiivrisukaga kuna teine oli pesus ja jube on tegelikult see tavaline, paks eriti suvel, ebamugav peas ja lühidalt ma enam ei taha SIID SIID SIID !!! Spets pehme lapikene mis mõeldud kiivri ja visiiri puhastamiseks ikkagi vajalik midagi sellist on mul tellisin Louisist aga neid leiab meie kaubandusvõrkudest ka.
Pilt

mullike kirjutas:

Sellega: Ostsin Motoboxist (www.motobox.ee)
Pilt

väga hea asi saab puhastada kiivrit nii seest kui väljast, sisse pihustades ja seista lastes ja niiske lapiga eemaldades jääb meeldiv lõhn kiivrisse ja kiivri välispinnale jätab kerge läike, vahu kujul on pudelis pihusti on ebamugav aga muidu väga OK asi, kuskil 125,- oli minumeelest. Aga ikka pehme lapiga puhasta mitte Statoili paberi vms sellisega, puhastasin eelmine hooaeg paberiga ja visiir suht kriibitud, ehk selle hooaja veab välja, järgmine aasta kindlalt uut vaja kui ennem ei osta.

Yaaa-maaa-haaa......
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Sõidu- ja lisavarustus”