seadus
Moderaator: Moded
seadus
Kas keegi on veel sellest uuest seadus eelnõust kuulnud et nüüdsest peab iga mopi ära registeerima, kindlustama ja ülevaatusele kah minema. Aga kuna deltal ja rigal pole dokumente ei saa neid ju üldse registeerida!! Ja kõik see krt p*sk on nende rolleripedede pärast kes suuremates linnades ringi põristavad ja igal võimalikul viisil seadust rikuvad.
Varsti peab vist ise ka kui seadus vastu võetakse kogu värgi oma zidiga ära tegema, ega ple kuskile pääsu
edu kõigile

4 võrri 45cc - zid pilot 50cc - Aprilia rx50
ammu teada. mis sa arvad kelle pärast see seaduse tegemine hoogu juurde sai? eks ikka sellest et need rolleri***** seadusi rikuvad. muidugi on ka erandeid kes sõidavad normaalselt 

Viimati muutis zid50cc, 13 Apr 2007, 21:58, muudetud 1 kord kokku.
4 võrri 45cc - zid pilot 50cc - Aprilia rx50
-
zid50cc kirjutas:ammu teada. mis sa arvad kelle pärast see seaduse tegemine hoogu juurde sai? eks ikka sellest et need rolleri***** seadusi rikuvad. muidugi on ka erandeid kes sõidavad normaalselt
See viidakse täide niikuinii, seda seadust on arutatud juba ammust ajast ning kehtima pidi hakkama ka juba tükk aega tagasi (siis kui rollereid liikus veel vähe), kuid seda on kogu aeg edasi lükatud!
-
- Tsikkel: BMW
- Tänanud: 6 korda
- Tänatud: 23 korda
Mis tagaratta teema? Sellest millest siin järjekordselt saag käima tõmmati on räägitud näiteks siin http://www.biker.ee/phpbb/viewtopic.php ... torder=asc See, et biker.ee otsing praegu kalab ei ole midagi hullu. Google otsingumootoriga leiad ilusti soovitud asjad üles.KubsiK kirjutas:no mina igatahes ei tea, aga ma seda tagaratta teemat sealt otsingust mingi nipiga ei võlu endale.holma kirjutas:Mis kuradi pärast oli vaja jälle uus teema teha asja kohta, millest leierdatud tüdimuseni? Kasutage otsingut ja lugege
-
Tohib küsida, miks sulle see seadus ei meeldi? Kas sinujaoks on probleem rahas?
Mõtle nüüd hoolikalt. Roller ( või mõni muu mootorsõiduk, mida nimetatakse mopeediks) mis on korrast ära, on väga suur oht liikluses. Ilmselt oled kuulnud/näinud viimase aja õnnetustest. Mitmel korral polnud roller tehniliselt korras. Üks tüüp, minuteada, tõmbas ringi selle 110cc krossikaga, ilma tulede ja kiivrita. Palju on selliseid noori rumalaid, kellele issi-emme uue SR50 või aerox-i (ei vihja kellegile ) on ostnud ja kes ei tea liiklusest tuhkagi ja ammugi ei huvita neid rolleri tehniline sisund - peaasi et liigub. On vaid aja küsimus, millal üks sulle võib sisse sõita. Ülevaatus, aga vähendaks mingil määral selliste juhtude arve ja nüüd õnneks tahetakse teooria eksami tegemist ka kohustuslikuks teha. (st. et isegi kui sul on ennem rattaload olemas olnud, ei saa sa läbi teooriaeksamita.)
Ise olen 100% selle seaduse poolt isegi kui see tähendaks mulle mingit väljaminekut.

Mõtle nüüd hoolikalt. Roller ( või mõni muu mootorsõiduk, mida nimetatakse mopeediks) mis on korrast ära, on väga suur oht liikluses. Ilmselt oled kuulnud/näinud viimase aja õnnetustest. Mitmel korral polnud roller tehniliselt korras. Üks tüüp, minuteada, tõmbas ringi selle 110cc krossikaga, ilma tulede ja kiivrita. Palju on selliseid noori rumalaid, kellele issi-emme uue SR50 või aerox-i (ei vihja kellegile ) on ostnud ja kes ei tea liiklusest tuhkagi ja ammugi ei huvita neid rolleri tehniline sisund - peaasi et liigub. On vaid aja küsimus, millal üks sulle võib sisse sõita. Ülevaatus, aga vähendaks mingil määral selliste juhtude arve ja nüüd õnneks tahetakse teooria eksami tegemist ka kohustuslikuks teha. (st. et isegi kui sul on ennem rattaload olemas olnud, ei saa sa läbi teooriaeksamita.)
Ise olen 100% selle seaduse poolt isegi kui see tähendaks mulle mingit väljaminekut.

Äigrumäe MC 

Jutt õige!-MeltDown- kirjutas:Tohib küsida, miks sulle see seadus ei meeldi? Kas sinujaoks on probleem rahas?
Ise olen 100% selle seaduse poolt isegi kui see tähendaks mulle mingit väljaminekut.![]()
Tõesti kui vähegi ringi vaadata, siis leidub selliseid rollereid, mis kohe-kohe keskelt kokku vajub

mõtlemisainet
Mingit korda selles valdkonnas on kahtlemata vaja, kuid paljudele toob see hulgaliselt probleeme.
ARK registreerib mopeede heal meelel; selleks on vaja:
- sõita kohale kohalikku ARK-i büroosse, kus toimub tehniline kontroll; etteteatamist ei ole vaja (vähemalt Tallinnas, Mäepealse tänavas). Riigilõiv 1300 EEK.
Edasi algavad paljude jaoks probleemid, millele tasuks uue seaduse jõustumise puhuks mõelda juba praegu.
- nõutav on ostu tõendav dokument. Paljud on ostnud käest-kätte ja kust jumal juhatab, nii et sellest võib tulla jama.
- nõutav on eurosertifikaat. Uuematel mopeedidel-rolleritel on see passiga kaasas, kuid vanematel või siis tundmatut päritolu sõiduriistadel võib tulla sellega probleeme. Tõenäoliselt avastavad paljud uue seaduse jõustudes, et nad ei saagi kunagi oma mop/rollerit kasutada, sest selle euronõuetele vastavusse viimine polegi võimalik.
- seaduse jõustumisel on vaja sõlmida liikluskindlustusleping. Kuulsin ühe kõrvaga, et mop/rollerid on kindlalt kavas viia riskikategooriasse, nii et kui palju kindlustuse eest maksma tuleb hakata, ei kujuta ette.
Üldiselt paistab uus seadus olema meeldivalt resoluutne. Eelkõige tähendab see, et numbrimärgiga mop/roller ja ta juht pole enam anonüümsed. Teatud seltskonnale jõuab sel puhul ka seljaaju tasemel pärale, et kui reg., lubadetegemise ja kindlustuse kadalipp on läbi tehtud, siis võib sellest loast ka ilma jääda.
Kui nad aga näiteks seaduse nüüd kiirelt vastu võtavad (näiteks mais), siis tekib küll jama.
ARK registreerib mopeede heal meelel; selleks on vaja:
- sõita kohale kohalikku ARK-i büroosse, kus toimub tehniline kontroll; etteteatamist ei ole vaja (vähemalt Tallinnas, Mäepealse tänavas). Riigilõiv 1300 EEK.
Edasi algavad paljude jaoks probleemid, millele tasuks uue seaduse jõustumise puhuks mõelda juba praegu.
- nõutav on ostu tõendav dokument. Paljud on ostnud käest-kätte ja kust jumal juhatab, nii et sellest võib tulla jama.
- nõutav on eurosertifikaat. Uuematel mopeedidel-rolleritel on see passiga kaasas, kuid vanematel või siis tundmatut päritolu sõiduriistadel võib tulla sellega probleeme. Tõenäoliselt avastavad paljud uue seaduse jõustudes, et nad ei saagi kunagi oma mop/rollerit kasutada, sest selle euronõuetele vastavusse viimine polegi võimalik.
- seaduse jõustumisel on vaja sõlmida liikluskindlustusleping. Kuulsin ühe kõrvaga, et mop/rollerid on kindlalt kavas viia riskikategooriasse, nii et kui palju kindlustuse eest maksma tuleb hakata, ei kujuta ette.
Üldiselt paistab uus seadus olema meeldivalt resoluutne. Eelkõige tähendab see, et numbrimärgiga mop/roller ja ta juht pole enam anonüümsed. Teatud seltskonnale jõuab sel puhul ka seljaaju tasemel pärale, et kui reg., lubadetegemise ja kindlustuse kadalipp on läbi tehtud, siis võib sellest loast ka ilma jääda.
Kui nad aga näiteks seaduse nüüd kiirelt vastu võtavad (näiteks mais), siis tekib küll jama.
to zid50cc:
Kui sina siis nii korralik oled ja seadust pole kordagi rikkunud siis pole sul ju mingit probleemi. Siis sul numbrimärk niiöelda ilupärast peal ja eks sellest seadusest on meile ka kasu rollerite varastamise puhul. On veits raskem neil varastel.
Ja see seadus pole mitte rolleristide pärast vaid üleüldiselt mopeedijuhtide pärast(isegi vene võrrid), kes ei tunne liikluseeskirju ja on liiga noored sõitmiseks.
Kui sina siis nii korralik oled ja seadust pole kordagi rikkunud siis pole sul ju mingit probleemi. Siis sul numbrimärk niiöelda ilupärast peal ja eks sellest seadusest on meile ka kasu rollerite varastamise puhul. On veits raskem neil varastel.
Ja see seadus pole mitte rolleristide pärast vaid üleüldiselt mopeedijuhtide pärast(isegi vene võrrid), kes ei tunne liikluseeskirju ja on liiga noored sõitmiseks.
Tõsine jalamees, st pole masinat, mis näo naerule viiks 

Kus kuradi maailmas te elate?!
"oleks", "peaks", "teeks" ja "tuleks".... vähemalt nii palju võiks riigi eluga kursis olla, et teada - seadust EI OLE veel olemaski.
On ainult seaduse eelnõu mida alles menetletakse ja ehk kunagi suudetakse ka vastu võtta. Ja ka siis ei muutu üleöö midagi. Ja väheusutav, et sellel aastalgi.
Kui veel mingi umbluuline paanikakülvamine tuleb, siis läheb teema lihtsalt lukku.
-
-
"oleks", "peaks", "teeks" ja "tuleks".... vähemalt nii palju võiks riigi eluga kursis olla, et teada - seadust EI OLE veel olemaski.
On ainult seaduse eelnõu mida alles menetletakse ja ehk kunagi suudetakse ka vastu võtta. Ja ka siis ei muutu üleöö midagi. Ja väheusutav, et sellel aastalgi.
Kui veel mingi umbluuline paanikakülvamine tuleb, siis läheb teema lihtsalt lukku.
-
-
-
- Tsikkel: Misasi see veel on?
- Kontakt:
Re: mõtlemisainet
Selline seadus ei saa olla tagasiulatava jõuga ja muuta kehtetuks ja illegaalseks siiani kasutusel olevaid mopeede/rollereid. Kuna siiani ei ole Eestis mopeedidel ei ostudokumendid ega ka eurosertifikaat nõutavad, siis ei saa neid ka tagantjärgi nõuda, vaid on registribüroo mure välja töödata nende sõidukite arvelevõtmiskord, kui nad seda arvelevõtmist nõuavad.Maus kirjutas:
Oldmoped'ile
Oldmoped, see ei ole päris nii.
- Kui sa/ma/keegi soovib juba praegu ARK-is oma mopeedi/rollerit registreerida, siis selleks on vaja ostu tõendav dokument ja eurosertifikaat.
- Kui seadus jõustub, siis on vaja oma mopeed/roller tingimusteta registreeerida.
- Et oma mopeed/roller registreerida, selleks on vaja ... jne jne.
- Midagi tagasiulatuvat siin pole. Juhtisin vaid tähelepanu.
Maus
- Kui sa/ma/keegi soovib juba praegu ARK-is oma mopeedi/rollerit registreerida, siis selleks on vaja ostu tõendav dokument ja eurosertifikaat.
- Kui seadus jõustub, siis on vaja oma mopeed/roller tingimusteta registreeerida.
Maus
Re: Oldmoped'ile
Sel juhul registreerimise kohustuslikuks muutumisel saavad nad nõuda seda sertifikaati ainult rolleritelt väljalaskeaastaga alates seaduse jõustumisest.Maus kirjutas:Oldmoped, see ei ole päris nii.
Maus
-
- Kontakt:
Sinu 110cc krossikas jääb registreerimata igaljuhul ja seda enamuses valge maailma riikides. Seda sellepärast, et see lihtsalt ei ole mõeldud tänavaliikluseks ja seal selle kasutamine on keelatud!ints0000 kirjutas:Huvitav kuidas siis ikkagi täpselt on kui see seadus jõustub, kas minu 110 krossikas jääb registreerimata tänu eurosertifikaadi puudumisele?
Ostuleping ja A-kat load on olemas.
Samuti on tuled küljes.
-
- Tsikkel: Honda Transalp XL600V
- Kontakt:
Selge, kui ei saa siis ei saa, järgmisena võtan 125 ATM-i, millel sertifikaadid olemas. Muidu on temaga maal lühemaid otsi päris hea sõita, kütuse kulu kaa väike ja ka metsas pole probleemi.
Siis olen ka mina selle seaduse vastu, ja sellepärast, et mul pole võimalik lihtsalt ratast registreerida, mitte ei toeta idioote, kes liikluses siga mängivad ja eeskirja ei tea.
Selle sertifikaadiga võiks asi teistmoodi käia, et oleks mingi ülevaatus, kus asi ära kontrollitakse ja siis otsustatakse kas kõlbab või ei.
Minu ratas on näiteks ümber ehitatud: raam tugevamaks, kõik mis lagunes on ümber tehtud nii, et ei laguneks ja tuled on E märgisega, samuti rehvid on lubatud tänaval kasutamiseks. Igasugustest CO normidest peaks kaa ilusti läbi minema.
Siis olen ka mina selle seaduse vastu, ja sellepärast, et mul pole võimalik lihtsalt ratast registreerida, mitte ei toeta idioote, kes liikluses siga mängivad ja eeskirja ei tea.
Selle sertifikaadiga võiks asi teistmoodi käia, et oleks mingi ülevaatus, kus asi ära kontrollitakse ja siis otsustatakse kas kõlbab või ei.
Minu ratas on näiteks ümber ehitatud: raam tugevamaks, kõik mis lagunes on ümber tehtud nii, et ei laguneks ja tuled on E märgisega, samuti rehvid on lubatud tänaval kasutamiseks. Igasugustest CO normidest peaks kaa ilusti läbi minema.
-
- Kontakt:
Kuidas ja miks peaks sinu arvates mopeedide registreerimiskorra muutus sinu mootorratta tänavalegaalsusesse üldse puutuma?ints0000 kirjutas:Siis olen ka mina selle seaduse vastu, ja sellepärast, et mul pole võimalik lihtsalt ratast registreerida, mitte ei toeta idioote, kes liikluses siga mängivad ja eeskirja ei tea.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.