K:vastava kategooria puudumine

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

Teema algataja
marslane

K:vastava kategooria puudumine

Lugemata postitus Postitas marslane »

Tere! Mul tekkis küsimus, et mis karistus mind ees ootab kui ma sõidan võimsama tsikliga kui mu load lubavad? Kas on võimalik et load korjatakse üldse ära? Tegemist siis kuni 25kw lubadega
Kasutasin ka otsingut kuid ei saand täpset vastust
Kasutaja avatar

Primo
Tsikkel: KTM 640 Adventure R '00
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Primo »

Lubadeta sõiduga võrdub :)
Challenge the Adventure.Ride The World
Kasutaja avatar

kaska
Tsikkel: 900 Hornet / 650 Scrambler

Lugemata postitus Postitas kaska »

minuteada käsitletakse kui lubadetta sõittu.

edit:

krt primo nagu alati jõudsid sa jälle ette :bsmile:
Kasutaja avatar

mca15
Tsikkel: Suzuki RM-250

Lugemata postitus Postitas mca15 »

Käsitletakse jah, kui lubadetta sõitu, aga karistus e. rahatrahv on poole väiksem.
Me on kakskorda vahele jäänud ja teab.
Mudakoll
Kasutaja avatar

Mari Öö
Tänatud: 3 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Mari Öö »

surma saad, mis muud.
If it wasn't for last minute, nothing would ever get done.

Teema algataja
E6ert

Lugemata postitus Postitas E6ert »

Mari Öö kirjutas:
surma saad, mis muud.
mis heaga ta surma saab?.
Kasutaja avatar

Cyberdyne
Tsikkel: Yamaha XT 660 X
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Cyberdyne »

Koomikud rolleriga on võimalik kah surma saada :lol:

Samas kui sa oled üle 21a siis sa võid kohe piiramatu teha, mis sa siis tahad selle loogikaga öelda, et 16a või 18a on kindlalt ebanormaalsemad, kui 21a.

Ja kui vaja "seaduslikult" 25kW piiramisega rattaga sõita, siis osta see Kommionult, tal vict tuleb Hayabusa kah 25kw-sena müüki :D
Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
Tänanud: 141 korda
Tänatud: 380 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Piipz »

ot: mind täitsa huvitab, kuidas käitub reaalselt 25kw piiratud busa, mitte mingi bullshit trikk, et passis 25 ja tegelt 125. on üldse võimalik?
Kasutaja avatar

Primo
Tsikkel: KTM 640 Adventure R '00
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Primo »

Piipz, ta ei lähe käimagi :mrgreen: :mrgreen: (crash)
A tegelt, Piipz kle, viime su tuumasõja Ramosse ja topime piirajad peale, suht äge oleks sõita, kui parema käe all rull absull ei liigu :twisted:
Challenge the Adventure.Ride The World
Kasutaja avatar

bash
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas bash »

Mari Öö kirjutas:
surma saad, mis muud.
Äkki põhjendaksid, kuidas dokumentide puudumine = kogemused ja sõiduoskused ?

Ise leiutasid selle valemi või keegi ütles ?
Just enjoy ... nothing less, nothing more
Kasutaja avatar

Gringo
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Gringo »

bash kirjutas:
Mari Öö kirjutas:
surma saad, mis muud.

Väga loogiline...vastava kategooria puudumisel ei saagi sul olla selle kategooria mootorsõiduki juhtimiseks erilisi kogemusi ja "sõiduoskusi-kui sa just mootorsportlane ei ole".
Mis siin keerulist nagu on?

sarapuu
Tsikkel: ei ole
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas sarapuu »

Gringo kirjutas:
bash kirjutas:
Mari Öö kirjutas:
surma saad, mis muud.

Väga loogiline...vastava kategooria puudumisel ei saagi sul olla selle kategooria mootorsõiduki juhtimiseks erilisi kogemusi ja "sõiduoskusi-kui sa just mootorsportlane ei ole".
et kui enne sõitsin rattaga millel oli 25 kw ja nüüd ostsin omale masina millel on 37 kw puuduvad mul kohe kogemused nii võimsa ratta taltsutamiseks? Suht pisike vahe ju. Ise sõidan ka rattaga millel on kw rohkem kui lubatud, ja juba 3 aastat, ühe korra jäin vahele, ei tehtud õnneks midagi peale selle, et edasi ei lubatud sõita. Olen 88 kg raske ja suht pikk, 25 kw ne ratas lihtsalt sureb liiga kiiresti mu jalge vahel ära kui veidi julgemalt gaasiga ringi käija või kahekesi pikemat otsa sõita. Loodan eesti politsei mõistvale suhtumisele ja sõidan senikaua kuni saan täis lubade eksami ära teha.
Kasutaja avatar

h0lger
Tsikkel: roheline
Tänanud: 109 korda
Tänatud: 30 korda

Lugemata postitus Postitas h0lger »

Lube ei tohiks ära korjata küll. Kui mina oma A1 kat lubadega vahele jäin ja 450cc 20 kW rattaga sõitsin, siis kirjutati lehele:"Puuduvad vastava kat. mootorratta või trammi load." (ma ei saa aru, mis mul trammiga pistmist oli?:D) Trahvi sain ka 1500 krooni, maksimum on 6000.
Kasutaja avatar

Kristjan

Lugemata postitus Postitas Kristjan »

bash kirjutas:
Mari Öö kirjutas:
surma saad, mis muud.

Aa aga et kui teed 35 kW rattaga omal load ära siis kohe on kogemus olemas ka 100 kW rattaga?

K.
Kasutaja avatar

bash
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas bash »

Käies ise auto/tsiklikoolis siis tean, et ega seal SÕITMA nüüd otseselt küll ei õpetata, liikluseeskirjade täitmist õpetatakse. Sõiduoskus ja liiklueeskirjade täitmine ei ole sünonüümid. (PS et keegi valesti aru ei saaks, siis ise eriline härg ja tegija tsikli seljas ei ole, lihtsalt ei ole nõus eeltoodud väidetega).
Näide teisest vallast: Sama ju meie haridusega, ärijuhtimise eriala lõpetanu ei ole ju kohe ärimees aga põhiharidusega 5 aastat äris olnud inimest võiks ju nii nimetada tegelt.
Just enjoy ... nothing less, nothing more

kolp

Lugemata postitus Postitas kolp »

siia ka siis selline küsimus kas keegi teab kus kohast v kelle käest ja mis hinnaga saaks B katile A kategoorjat juurde osta asi selle et pole aega autokooli jaoks ja ärge hakkake moraali lugema et kõik peab olema seaduslik jne
Kasutaja avatar

Sebastian
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Sebastian »

Minu meelest on see väga individuaalne, et kes mis rattaga hakkama saab ja kes ei saa. Foorum pole küll õige koht kus selliseid asju paika panna. Oleneb kõik ju ajast ja kogemustest mitte mingites (minu silmis) mõttetutest vanusepiiranguga lubadest.
Kasutaja avatar

pritsu
Tsikkel: TDM 850

Lugemata postitus Postitas pritsu »

kolp kirjutas:
siia ka siis selline küsimus kas keegi teab kus kohast v kelle käest ja mis hinnaga saaks B katile A kategoorjat juurde osta asi selle et pole aega autokooli jaoks ja ärge hakkake moraali lugema et kõik peab olema seaduslik jne
kõigepealt osta endale kuskilt selline asi nagu haridust tõendav tokument sest ma saan aru et sul pole olnud ka aega koolis palju käia. kui see ostetud siis lube juba lihtne osta sest kõike kaupa ju turul liigub.
Õigekirjaoskus massidesse!
Kasutaja avatar

tok-tok

Lugemata postitus Postitas tok-tok »

pritsu kirjutas:
kolp kirjutas:
kõigepealt osta endale kuskilt selline asi nagu haridust tõendav tokument sest ma saan aru et sul pole olnud ka aega koolis palju käia. kui see ostetud siis lube juba lihtne osta sest kõike kaupa ju turul liigub.

Mingisugused tokumendid ka juba liikvel? :shock:
Mul on väiksem kui Sul!
Benelli TNT 1130
Kasutaja avatar

piret

Lugemata postitus Postitas piret »

kolp kirjutas:

ei loe moraali, aga järgmine kord läheb sellisele postile kohe vesi peale ja sulle õigust bikerit paar nädalat ainult lugeda. seekord jätan alles kui üks markantseim näide..

Piret
Vahest sõidan ja teen asju.

Teema algataja
Hardy

Lugemata postitus Postitas Hardy »

Mingisugused tokumendid ka juba liikvel?
ei ole vaja tähte närida :D
Kasutaja avatar

pritsu

tok-tok kirjutas:
pritsu kirjutas:
kolp kirjutas:

See oli ainuke kirjaviga, mille Sa leidsid? :shock:
Kasutaja avatar

tok-tok

Lugemata postitus Postitas tok-tok »

pritsu kirjutas:
tok-tok kirjutas:
See oli ainuke kirjaviga, mille Sa leidsid? :shock:
:D Kaugeltki mitte, kuid arukale inimesele (Sa oled ju seda?) peaks ju ühest vihjest küllalt olema :wink:
Mul on väiksem kui Sul!
Benelli TNT 1130
Kasutaja avatar

renXx
Tsikkel: Aprilia Tuono RSV 1000r

Lugemata postitus Postitas renXx »

Aga kui paljud sõidavad ilma mootorratta lubadeta?
Olen täiesti kindel ja ka tean et paljudel lube pole,aga kui paljudel siis?
Pilt

Pilt
Kasutaja avatar

pritsu

347 inimest sõidavad mootorratta lubadetta.
Kasutaja avatar

renXx
Tsikkel: Aprilia Tuono RSV 1000r

Lugemata postitus Postitas renXx »

umbes nii arvasingi
Pilt

Pilt

Teema algataja
zazel

Lugemata postitus Postitas zazel »

Tõesti, puhta A-kat lubade tegemine ei muudaks kedagi hetkekski kogenenumaks. Lihtsalt näitaks , et suudad talitseda eksamil ennast ntx 40 kW masinaga sõites. Mis saab aga edasi või siis on enne seda, seda otsustab politsei kui juhtub kohal olema. Et ellu jääda, pead piisavalt arukas olema ja et mitte trahvi saada, pead taas kord piisavalt arukas olema.
Nii surma kui trahvi võib saada olenemata lubade olemasolust, a keegi ei keela elamast.
Endal on mul ka A kat *4, see kevad sõidetud 1800 pole veel midagi juhtunud. ptujptujptuj.
Eksami kavatsen kohe-kohe teha, et oleks veelgi mugavam (ohutum) sõita.
Kasutaja avatar

spinna

Lugemata postitus Postitas spinna »

sarapuu kirjutas:
Olen 88 kg raske ja suht pikk, 25 kw ne ratas lihtsalt sureb liiga kiiresti mu jalge vahel ära kui veidi julgemalt gaasiga ringi käija või kahekesi pikemat otsa sõita.
No mida asja! Hobustest või suguelust vestad pikema otsa jutukest või? :lol:
Esimesed 50 km on alles veel 24 kW, 100km peal on 20kW , 200 km kandis on veel 11kW järgi ja kui Tallinnast Sõrve sääre tippu jõuad, siis kukub ratas külili ajab suust kollast vahtu välja ja on surnud või? :twisted:
Aga nii tõsisemalt-
Reegel on reegel ja kuskile peab piiri tõmbama, mis parata. Anarhiaga maailm kaugele ei jõuaks. Ma oletan, et need kilovati/vanusepiirangud põhinevad mitte niivõrd sõidukogemusel kuivõrd elukogemusel ja enesevalitsemise haldamisel. Ka siin on ju tegelikult nii, et inimesed ei ole ühe vitsaga löödud. Mõni on kuueteistkümne aastaselt täismees, mõni on veel kolmekümneselt poisike. Aga ju siis nö. kaalutud keskmine on andnud sellised loogised vanused ja kilovatid.
Suzuki GSX 750 Inazuma

kolp

Lugemata postitus Postitas kolp »

sorry et küsisin mul endal load olemas aga sõber tahaks ka ja kui siin ainult sõimu tuleb siis peab kuidagi omal käel hakkama saama ja saage aru see oli lihtsalt küssa tegelikult nootasin veits lugupidavamat vastust oleks v lihtsalt öelda nt kui sõidad siis sõida õiglaselt v midagi sarnast mitte kohe hakkata haridusest rääkima
Kasutaja avatar

max07
Tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas max07 »

kolp kirjutas:
sorry et küsisin mul endal load olemas aga sõber tahaks ka ja kui siin ainult sõimu tuleb siis peab kuidagi omal käel hakkama saama ja saage aru see oli lihtsalt küssa tegelikult nootasin veits lugupidavamat vastust oleks v lihtsalt öelda nt kui sõidad siis sõida õiglaselt v midagi sarnast mitte kohe hakkata haridusest rääkima
norm :) sõidan ka lubadetta, aga õiglaselt ja siiani pole probleemi olnud. (crash) Ise sõidan muidugi "Isa" soovitusel, aga oma sõbrale võid minu soovitust pakkuda, kui õiglaselt sõitma pole võimeline ja vahele jääb!
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”