Mõte seoses lehvitamisega teistele ratturitele

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Teema algataja
Rennes
Tänatud: 1 kord
Kontakt:

Mõte seoses lehvitamisega teistele ratturitele

Lugemata postitus Postitas Rennes »

Hakkasin ükspäev mõtisklema linnas selle lehvitamise teema üle. Loen Motomaaniast, et kui ei lehvita siis võrdub see kohe "rohelise vahtralehega" Aga kas on ikka nii? Olen end tihti tabanud teist ratturit vaatamas ja mitte lehvitamas. Samas ise lehvitades vastu ei lehvitata. Tallinna liiklus on viimasel ajal nii närviliseks läinud, et pole enam aega vahtida ringi ... Sõidad, pea keerleb otsas 360 kraadi kogu aeg, et veenduda kas ikka kõik sind märkavad, teed annavad jne .. Selles saginas on lehvitamine viimane asi minu peas. Seega enne ikka elementaarsed asjad nagu juhtimine jne... siis ilu ja hingerahu: viiped, noogutused, teiste (kaugel) sõitvate ratturite märkamine.... Jutu mõte see: sorry kõigile kellele ma pole viibanud, ja ma saan kõikidest ratturitest aru kes mulle ei viipa. See on tore komme, aga see ei ole peamine edasiviiv mõte. Ei ole mõtet nina kirtsutada kui keegi teile ei viipa, ju oli muud tegemist...

Turvalist liiklemist
Rennes aka Pröksuga Mülka
Kasutaja avatar

spinna

Lugemata postitus Postitas spinna »

Jah, ja minul on mõnikord "pikkade juhtmete" pärast juhtunud, et teine on ammu läinud, kui mina alles vehkimisega alustan.
Et ärge siis pahaks pange, aga muidu ikka viipan küll alati.
Samas olen tervituseks peaga sügavalt noogutanud, kui käed hõivatud
Suzuki GSX 750 Inazuma

ollo

Lugemata postitus Postitas ollo »

Yep, vahel on 101 muud asja teha, kui leffata, eriti linnas aukude vahelt asfalti otsides. No offence, kui isegi alati ei liputa... mul muidugi on see "vahtraleheõigus" ka, tsikliload ju vaevalt kuu aega taskus. Ei ole tõesti mõtet kibestuda ja enesesse tõmbuda, kui kõik vahel vastu ei leffa, ju nad teinekord teevad tagasi, kui vaba aega rohkem käes :lol:
Kasutaja avatar

kris.
Tsikkel: FLTRXS
Tänanud: 13 korda
Tänatud: 25 korda

Lugemata postitus Postitas kris. »

Viimati oli eile Tallinnas kui viipamise peale nokka rebiti ... ilmselt tuleb seda tervitamisele vastamiseks lugeda :shock: Aga kui juba 3 vastutulevat ratast vastu ei viipa, siis ise kah mingi aeg ei viipa ... vähemalt esimesena.

terv
kris
XVZ-13 TF - big Blue Light
Kasutaja avatar

Pihelgas
Mode
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Pihelgas »

Tervitamist on tõesti vähemaks jäänud. Omal ajal tervitasid kõik ratturid viisakalt käe tõstmisega.Oli lähemalt tuttav, ei peetud paljuks kinni pidada, ratas ära parkida ja terekäsi pihku suruda, et perekonna vastu huvi tunda. Kui aga juhtuski keegi vastu sõitma, kellele vastu teretada unustati - pöörati ots ringi sõideti järele ja järgmise foori all patsutati sõbralikult õlale ning pakuti Moskva saia või taskust muud head-paremat.

Vot olid ajad :D
Kasutaja avatar

mumm
Tsikkel: horney Helga
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas mumm »

eks ole asi ka tsiklite pidevas suurenevas konsentratsioonis ja ikka-ning-jälle aiva stressavamas liikluses.

mumm
väike kuri mootorrattur
Kasutaja avatar

Jack
Tsikkel: CBR 1100 XX
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Jack »

Peaks ütlema, et kui õppesõitu tegin, siis lehvitas/viipas küll iga vastutulev mootorrattur. (Väljaarvatud HD omanikud miskipärast ja üks bikemees kes sellise kiirusega vastu lendas et seal ei olegi midagi imestada) Aga küllap siin mängis oma osa ka neoonvest :D
Harva kodus

Tarts
Tänatud: 10 korda

Lugemata postitus Postitas Tarts »

Mitte et ma arvaks, et Rennes igavusest mõtetu teema siia riputas aga mu seisukoht selline, et siin pole millest rääkida - mõni tuleb peldikust ja ei pese käsi, teine aga peseb käed. Simpel. Nimetage seda kuidas tahes. Ja ajada käte mitte pesemest selle süüks, et vesi roostene või seep ei ole YSL lõhnaga või pole millega käsi kuivatada on minu arust ikka mütsialuses kinni. Ehk siis - sõidan ja mul on alati aega teisele ratturile käega viibata. Sõit on mulle nauding, mille üks lahutamatu osa on teised ratturid. Ei kujuta ette sõitu, mis oleks sihuke rapsimine, et tervituseks aega ei jää.
Võtke või jätke, nii kõva mees olen! :lol:

Eelnev ei tähenda, et ma teeks maha neid, kes viibata tehipõhjustel ei saa/ei jõua või sootuks vajalikuks ei pea. Mina viipan ja that's it.
Kasutaja avatar

slinki
Tsikkel: Yamaha
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas slinki »

Millegipärast on see ,et just rolleritele viibatakse kõige vähem..! Eriti naljakas on vaadata seda kui tuleb suur grupp mootorrattureid ja grupi juht viipab.. siis viipavad ka kõik teised... Aga kui grupi juht paneb uhkelt mööda, siis teevad teised ka nii nagu ei näeks.. Eriti on selline asi levinud sommide seas! A mina viipan kõigile... olenemata kas millega sõidab.. isegi sääreväristajatele.. :lol: ..!
slinki / Krossikad / Yamaha Neo`s 70ccm / Pocket Bike / Yamaha R6 / MT-03 / GSX-R 600 / Yamaha YZ250F / Yamaha Fjr 1300 / Yamaha XT1200Z Super Tenere
Kasutaja avatar

BlingBling
Kontakt:

tänan

Lugemata postitus Postitas BlingBling »

see võrri mehele viipamine tõstis austust minus rollerimeeste vastu... Respect!!!!
Jawa 350cm3, Jawa 250cm3, cž 173cm3, Roller Turist 350cm3, Jupiter 2-3, Iž Jupiter 3k, zaz 968m
Kasutaja avatar

andre460
Tsikkel: BMW R1200GS

Lugemata postitus Postitas andre460 »

Linnas on tõesti vahest mingi moment, kui ei saa viibata aga trassil
alati. Üldiselt teeb minul küll südame alt soojaks, kui teine tsiklivend
tuleb vastu ja saab viibata. Mind eriti ei häiri, kui too vastu
ei viipa, ju siis oli muud targemat teha. :shock:
Kasutaja avatar

kris.

Väga huvitav et rolleritele viipamise teema sisse toodi ... ka mina pole kunagi tsikliga sõites viibanud ühelegi rollerile ning ei tee seda ka edaspidi. See ei ole mingi suhtumise või üleoleku näitaja, minu respekt ja lugupidamine selle hobi harrastajatele, aga viipamist kui teemat ... lihtsalt ei ole olemas.

terv
Kris@alati viipab vastu, ka jalgratturitele ning jalameestele
XVZ-13 TF - Big Blue Light
Kasutaja avatar

Kommionu

Lugemata postitus Postitas Kommionu »

Limits kirjutas:
pöörati ots ringi sõideti järele ja järgmise foori all patsutati sõbralikult õlale ning pakuti Moskva saia või taskust muud head-paremat.

Vot olid ajad :D
Vot olid ajad jahh...hmm... Foorisid ju siis polnud...

Terv,
Kommionu
Sõida... ja ära MÖLISE!!!

Hitchiker
Tsikkel: suzuki gsr600

Lugemata postitus Postitas Hitchiker »

eks seda juhtub üksjagu, et tuleb miski 5 ratast vastu pika vahega ja ma just tefelen enda elsuhoidmisega koletul teekattel ja ees närviliselt süstivate autode juures, puhtfüüsiliselt ei ole sellisel juhul viipamine võimalik, ja teisipidi ma mõnikord lihtsalt vahin teisele poole sel hetkel kui keegu kuskilt bussitagant välja sööstab. Sry a kui on võimalik siis viipan ja kui mitte... sis paluks mitte pidada arrogandiks :)
Telefon 56681119
lisavarustuseks GSR600

rollumees12

Lugemata postitus Postitas rollumees12 »

üks natuke teemaväline küsimus: miks Harleymehed siis ikkagi vastu ei lehva, äkki keegi teab? :roll:
Aprilia Is The Best :wink:

@@@@@@(kasutajanimi tahaks vahetust, alates 12-aastaselt siin foorumis) @@@@@@
Kasutaja avatar

kris.

Et miks harlimehed rollumeestele ei lehvita või et miks üldse ei lehvita?
Esimese vastus lihtne - lehvitatakse ikka üldsiselt omasugustele. Teine vastus - lehvitavad küll, minule hoopis lehvitavad baigimehed väga harva ... ilmselt peavad harilimeheks :twisted: Õige tsiklimees lehvitab ise või vähemalt lehvitab vastu, no on selline komme aegade algusest. Kes ei taha lehvitada siis see tema enda vaba valik. Vabandada ennast liiga tiheda liikluse ja halbade teeoludega ... kamoon, õppige sõitma mitte vabandama. Oleks siis veel et vaatasid kena tibi teeääres ... sellest võiks aru saada :lol: :wink:

terv
Kris
XVZ-13 TF - Big Blue Ligth
Kasutaja avatar

Teema algataja
Rennes
Kontakt:

a ootasin huviga millal siis "ÕIGE" tsiklimees mängu tuuakse... irw. näe ära jõudsin oodata.

Lugupidamisega Teie (üldse mitte mingi õige tsiklimees)
Kasutaja avatar

CB500

Lugemata postitus Postitas CB500 »

Mina ei lehvita siis näiteks kindlasti kui parasjagu käsil olevad manöövrid nii sidurdamist kui gaasitamist nõuavad :) küll aga tervitan siis noogutusega. Ise üldjuhul tervitan kõiki rattureid, kuid rollumehi esimesena kindlasti mitte: OT, krt õppige käituma, tänagi Pärnus üks läks oma benelliga tänavalt sujuvalt kõnniteele nii nagu pähe kargas. Kui kunagi mõistus peas siis tervitan ka.
Enda puhul olen täheldanud, et kui siis kõige vähem tagasisidet tulebki väga uhketelt ja säravatelt "harlimeestelt" , no ma vist sõidan nende silmis liiga Jawa tüüpi rattaga ja sellist kõlba vastu tervitada, äkki veel mõni tuttav näeb ja siis saadakse aru et polegi nii karm mees. :D

No offence to Jawa riders.
it's a honda. ride it like you stole it, change the oil once in a while. enjoy.

Soojamees

HD-tervitused

Lugemata postitus Postitas Soojamees »

Tere, külastan juba oma pool aastat seda foorumit ja alles täna otsustasin liituda. Jäi nagu kripeldama paar kommentaari HD meeste kohta. Sõidan ise HD - ga ja minuarust on küll normaalne KÕIKIDELE siklimeestele lehvitada. Nii et asi pole ikka tsikli margis vaid selles, mis 8) kõrvade vahel. Jõudu kõigile siklimeestele ja kohtumiseni Saaremaaal.
Kasutaja avatar

kris.

Rennes kirjutas:
a ootasin huviga millal siis "ÕIGE" tsiklimees mängu tuuakse... irw. näe ära jõudsin oodata.

Lugupidamisega Teie (üldse mitte mingi õige tsiklimees)
Ja kui ei teadnud siis õiged tsiklimehed sõidavad üldiselt maanteed mööda, la-la-laaa :ner:

terv
Kris@laupäeva õhtu läbu!!!
XVZ-13 TF - Big Blue Light
Kasutaja avatar

Teema algataja
Rennes
Kontakt:

RÄME OT: BÖÖÖÖÖÖÖÖÖ kris!!!!!! mul on ikka maanteeratas ka nüüd!!! haahaaaaaa!!! P.S. Signatuur oleks pidand selle juba ammu reetma?!
Kasutaja avatar

toim

Lugemata postitus Postitas toim »

kuna viimased paar nädalat olen olnud rattatu, siis on juhtunud, et isegi autoroolis teinekord viipad vastutulevale rattale (see kindlasti arvab, et näe autojuht ülbitseb...),

teinekord autot tankima minnes, tanklas mõnd ratturit nähes, tervitad ikka ka viisakalt (teretavad vastu, aga hämmeldus on täitsa täheldatav...)

kogemused näitavad et see viipamine pole lihtsalt mõttetu zest, vaid tõepoolest mingi kokkuhoidmise v.m.s. värk... kui oli mure - aidati, kui teistel on mure - aitan (võimaluste piires ikka...).

no vahet pole... varsti saab ratta kokku...

Delilah

Lugemata postitus Postitas Delilah »

Mina ka ei lehvita rolleritele.Ainult tsiklitele. See mu arust sama, kui ma hakaksin ka jalgratturitele lehvitama või siis nt dziipidele jne
Kasutaja avatar

Thmaz

Lugemata postitus Postitas Thmaz »

Ma üritan küll viibata-raske ta on (esimene hooaeg käsil)kuid siiamaani pole päris külge sellepärast maha pand.Vastutulijad enamjaolt viipavad ka -kuigi mõningad väikse viivitusega, kuna nad peavad mu 125 minskit ilmselt tulega ereliukaseks aga mind see suurt ei häiri :D
Kasutaja avatar

spinna

Lugemata postitus Postitas spinna »

Mina olen lehvitanud ka teeääres karglevale-kilkavale-lehvitavale lastekambale, mingile kolmerattalisega teeääres issi-emme kõrval väntavale 3...4 aastasele plikale ( kes muide mind märgates esimesena lenksult viipeks käe tõstis :P ), teeäärses parklas näppu viskavale nolkidekambale jne.
Miks mitte, kui see inimeste tuju heaks teeb 8)
Suzuki GSX 750 Inazuma
Kasutaja avatar

madone
Mode

Lugemata postitus Postitas madone »

Lehvitan ka auto aknast!!!! VOT kuid tihtipeale ei jagata matsu... kuniks autol biker.ee kleepsu märgatakse :D

Delilah

Lugemata postitus Postitas Delilah »

no kui lapsed või lihtsalt keegi lehvitab, lehvitan ikka ka. aga esimesena üldiselt nii mitte. Kuidagi tobe ju- seisab kamp tee ärres, mina sõidan ja muudkui lehvitan köigile
Kasutaja avatar

eintz
Tsikkel: DR650 "Sinine Kits"
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas eintz »

kuna sarnane teema on siin juba olnud, siis tsiteerin oma eelmist kirjet:
ise ka juba natuke aega lenksu taga oldud, aga käeviiped oli suht tume teema.

Selline juhus siis. Bensukas, lõpetasin just tankimise ja istusin tsikli selga, miski Harley vend väänab oma tsiklit ümber esikahvli ja kihutab minema, tema ja maailm...

samal hetkel tuleb selja taha miski bike, keeran pea üle õla ja juba tal käsi püsti, ehmatas rsk :oops:
ja nüüd on sellest juba päris mitu nädalat möödas, ning järeldus HD meeste seas pole endiselt populaarsust võitnud...
Suuu Zuuu Kiiiiiiii - aga kui ma suureks saan, siis kiman teist kõigist mööda :d <- nüüd ka mudas :)
Kasutaja avatar

Raitz

Lugemata postitus Postitas Raitz »

Kummaline on see, et üldjoontes ei lehvita just Eesti HD ja HD tüüpi rataste omanikud (on ka erandid muidugi), käies piiritaga, on täiesti tavaline, et HD mees käega viipab ja bensukas sõbralikult noogutab. Vähemalt Soomes-Rootsis-Norras oli see sedasi. Samas ka lätis viibati :roll:
Kui und ei tule loen lambaid ja nende 125cm3 postitusi
Suletud

Mine “Vaba teema”