ATV-dest ja nendele kehtivate reeglite kohta

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Teema algataja
matukas

ATV-dest ja nendele kehtivate reeglite kohta

Lugemata postitus Postitas matukas »

Järjekordne negatiivne uudis. Paraku on ikka lolle, kes arvavad end teistest üle olevat. Teemaga seonduvalt: ei meeldi mulle metsaaluseid üleskündvad ATV-dega isikud. Enamus juhtudel on tegu ikkagi pohhuismiga ja mingeid lube neil pole. Loodan, et siinsetel foorumi ATV-omanikel on nende kohustused selged ja tegutsetakse ka nende järgi. Villu Vane kommenteeris, et praegu kipub rikaste lõbutsemine olema see metsaaluste üleskündmine. Õnneks on maapind vähe tahedamaks läinud.
Keep momentum
Kasutaja avatar

oldmoped
Tsikkel: Misasi see veel on?
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas oldmoped »

Tavaline looduslik valik looduserikkujate hulgas.

Samas, ei ole need võimupoole poisd palju targemad neist midagi!
Lugedes politsei kommentaari: Registreerimata maastikusõidukiga on keelatud sõita üldkasutatavatel teedel välja arvatud tee või veetakistuse s.t näiteks silla ületamisel. Registreeritud maastikusõiduk võib liigelda ka üldkasutatavatel teedel, kuid mitte kiiremini kui 50 km/h.

võiks omale enne kommenteerimist selgeks teha ka asjad, mida kommenteerib - maastikusõiduk peab olema registreeritud kasutamisel väljaspool kinnist territooriumi ja ka registreeritud maastikusõidukiga EI TOHI SÕITA TEEL!
§ 70. Maastikusõidukiga liiklemine
(1) Maastikusõidukiga ei või sõita teel.
(2) Maastikusõidukiga on lubatud sõita teel jõgede, teede ja muude takistuste ületamiskohtades ning lumega kaetud teel, mis ei ole mootorsõidukitele ajutiselt läbitav. Teel liikudes ei või sõita kiiremini kui 50 kilomeetrit tunnis.
...
(5) Maastikusõidukit võib juhtida isik, kellel on mis tahes kategooria mootorsõiduki juhtimise õigus. Maastikusõiduki juhtimisel peab juhil olema kaasas juhiluba ja maastikusõiduki registreerimistunnistus.
...
(6) Maastikusõidukite liiklemise eeskirja kehtestab Vabariigi Valitsus. Kohalikul omavalitsusel on õigus maastikusõidukite liiklemisele kehtestada täiendavaid nõudeid oma valla või linna territooriumil.

Sellised targad ametiisikud ei tekita erilist usaldust ja lugupidamist, et keegi nende juttu teinekord veel kuulata viitsiks.

Lisaks peab ATV-l sõitja kandma kaitsekiivrit,” selgitab komissar.

Kaitsekiivri ja maastikusõiduki kohapealt see, et enamus ATV'sid ei ole registreeritud maastikusõidukina vaid kas väiketraktori või L-kat sõidukina. Kui on väiketraktorina, siis ükski reegel ei nõua traktoristil kiivrikandmist!
Maastikusõidukil ja L-kat atv'l aga küll.

P.S. ei meeldi metsaaluste üleskündjad ka mulle, olenemata sellest, kas nad on enduuro mootorrataste, atv'de või jeepidega aga veelvähem meeldivad mulle ebakompetentsed ametnikud.
hälvik
Kasutaja avatar

Teema algataja
matukas

Kiivrit PEAB kandma KUI tootja on selle ette näinud. Ja minu arvates peaks selliste juhtumite valguses ikkagi kandma.

Siin see kiivrijutt ja muudki. Kes viitsib, otsib teksti seest üles. Ja ohutusjutust minu puhul ei pääse. See tähendab, et kui mina ATV-ga sõidan (ükskõik mis kategooria), siis ma kannan kiivrit ja jutul lõpp.

Ratasmaastikusõiduk (MS2 kategooria) on vähemalt kolmerattaline maastikusõiduk, mille sisepõlemismootori töömaht on üle 90 cm3 ja mis on valmistaja poolt ettenähtud maastikul liikumiseks. Ratasmaastiksõidukiks ei loeta mootorsõidukit, mis on valmistaja poolt lisaks maastikul liikumiseks ette nähtud ka teel liikumiseks. Ratasmaastikusõiduki juhtimiseks nõutakse mis tahes kategooria mootorsõiduki juhiluba (ei sobi mopeedijuhiluba) ja sellise sõidukiga ei või sõita teel (v a tee ületamiseks). Nõutav on lähi- ja tagatuli (-tuled) ning vähemalt üks helkur ees, taga ja mõlemal küljel. Kiivrit peab juht kandma juhul, kui sõiduki valmistaja on seda ette näinud.
Viimati muutis matukas, 22 Jaan 2007, 15:51, muudetud 1 kord kokku.
Keep momentum
Kasutaja avatar

Alex
Tsikkel: Punane Roller
Tänanud: 20 korda
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas Alex »

matukas kirjutas:
Kiivrit PEAB kandma KUI tootja on selle ette näinud. Ja minu arvates peaks selliste juhtumite valguses ikkagi kandma.

oled Sa oma väites kindel ja suudad seda ka tõestada?

ja jätame hetkel kõrvale ohutuse. :!:
Ilusa ja punase rolleri omanik...sain kah lammaste seast huntide sekka :D
Müüa 2006 V-strom, üks omanik, kallilt.
Kasutaja avatar

Bladyhell
Tsikkel: K1200S

Kiiver

Lugemata postitus Postitas Bladyhell »

Traktoristidel ei ole kehtiva seadusandluse kohaselt kiivri kandmise nõuet, irww. Minu arust saab tootja ainult soovitada kiivrikandmist, mitte seda kohustuslikuks teha kui seadus ei näe ette teisiti. Eks oma pea hinda tea sõitja paremini.
K1200S

gangsta

Lugemata postitus Postitas gangsta »

Tuttav töötab haiglas ning kõik kes viimasel ajal surma on saanud atv seljas on olnud alkoholi joobega ning põhi vigastuseks peahaavad. Järelikult oleks päästev kiiver ning kaine pea.
Kasutaja avatar

oldmoped
Tsikkel: Misasi see veel on?
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas oldmoped »

matukas kirjutas:
Järjekordne negatiivne uudis.
Suzumen kirjutas:
Konkreetne artikkel sellel teemal lugemiseks:
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/1 ... d=14872028
Esimesel viitel olev politsei pressiteade ja teisel olev delfi "artikkel" on identne tekst.
matukas kirjutas:
Ratasmaastikusõiduk (MS2 kategooria) on vähemalt kolmerattaline maastikusõiduk, mille sisepõlemismootori töömaht on üle 90 cm3 ja mis on valmistaja poolt ettenähtud maastikul liikumiseks. ...
Kiivrit peab juht kandma juhul, kui sõiduki valmistaja on seda ette näinud.
Järjekordselt on jutt maastikusõidukist... pajud ATV'd on aga seaduse silmis hoopis traktorid, ehk siis R kategooria sõidukid!
See paneb küll piiri ametlikule tippkkirusele 50kmh asemel 40kmh aga teeb elu tunduvalt lihtsamaks igasugu tüübikinnitustega ja arvele saamisega, samuti annab ka õiguse liigelda maanteel, mida maastikusõidukina arvel olevana ei ole.

§ 14. Sõiduki tüübikinnitus
(3) Autode ja nende haagiste ning mootorrataste tüübikinnitamise eeskirja kehtestab teede- ja sideminister.
(4) Ratastraktorite ja nende haagiste tüübikinnitamise eeskirja kehtestab põllumajandusminister.

Ja et must valesti aru ei saadaks, siis ma ei ole kiivrivastane ja ise pean seda ATV'ga ringi sõitmisel täiesti elementaarseks asjaks... kui just parajasti heinkäru ei vea või palke välja ei sikuta.
Tõin lihtsalt välja ebatäpsused politsei jutus, mis näitavad miks keegi neid tõsiselt ei võta, ka siis, kui asjalikku juttu aetakse, kui osa teksti on selline pullikaka. Ja see kaka ei olnud mitte niiväga kiivrijutt vaid muu, näiteks maastikusõiduki registreerimise ja teeliiklusega seonduv.
hälvik
Kasutaja avatar

Teema algataja
matukas

oldmoped kirjutas:
...Tõin lihtsalt välja ebatäpsused politsei jutus, mis näitavad miks keegi neid tõsiselt ei võta, ka siis, kui asjalikku juttu aetakse, kui osa teksti on selline pullikaka. Ja see kaka ei olnud mitte niiväga kiivrijutt vaid muu, näiteks maastikusõiduki registreerimise ja teeliiklusega seonduv.
Minu eesmärk polnudki selle politseitöötaja jutt maha matta vaid pigem ATV-dega seonduvast reeglistikust teema aretada. Võib-olla ma teen paljudele ATV-omanikele liiga, kuid minu silma ette on nad pigem negatiivse käitumisega jäänud ja see rikub kogu selle tsunfti mainet minu silmis. See on paraku paljude valdkondadega niimoodi. Variandid on minu arvates, et need pahalased kas ei tea oma kohustustest või siis lihtsalt ingoreerivad neid, kuna karistust ju ei ole kusagilt näha.
Keep momentum

YamahaR6

Lugemata postitus Postitas YamahaR6 »

Mõttetu möla. Neid kes kihutavad, valesti pargivad, muru rikuvad, täis peaga rooli/leksu istuvad, jms. on tsiklimeeste, autojuhtide, traktoristide seas samamoodi nagu ATV kärssade seas.
Ise ATV- ga sõitma inimesena ütlen seda, et varustus peab olema korralik nagu tsikliga sõiteski kuna õnnetus ei hüüa tulles. Kurat laupäeval panin karjääris sellise käntsa, et siiani pool keha valus. Hakkasin suurest, no tõsiselt suurest( 15m kõrge ehk...) liivamäest üles sõitma ja enne harjani jõudmist viskas pill nö. noka püsti. Sain aru, et kohe kukub mulle peale kui selili käin ja keerasin end pilli seljast maha. Pillil vajus esiots seepeale maha ja ta sõitis kenasti mäest alla. Mina aga veeresin mäest alla ja kukkusin mingist astangust veel alla.. Ni valus oli, et 5 min. olin kohapeal ja lihtsalt lamasin.
Õnn see, et kiiver peas oli kuna pea käis kah vastu maad ära ja vääääga kõvasti.
Seega- minu arvates need, kes ATV- ga ilma kiivrita sõidavad on lihtsalt lollid, muud midagi.

bultacol

Lugemata postitus Postitas bultacol »

nagu ma lugesin , võiksin ka mina sõita näiteks 600cc atvga ?
kui ta on registreeritud ja oman a1 lube?
Kasutaja avatar

Kirs
Tsikkel: BMW
Tänanud: 6 korda
Tänatud: 23 korda

Lugemata postitus Postitas Kirs »

bultacol kirjutas:
nagu ma lugesin , võiksin ka mina sõita näiteks 600cc atvga ?
kui ta on registreeritud ja oman a1 lube?
Avalikel teedel? Ei või. Avalikel teedel sõitmiseks peab olema arvel T5 kategooria ratastraktorina ja see eeldab B või traktorilubade olemasolu.

Movistar

Lugemata postitus Postitas Movistar »

YamahaR6 kirjutas:
Mõttetu möla. Neid kes kihutavad, valesti pargivad, muru rikuvad, täis peaga rooli/leksu istuvad, jms. on tsiklimeeste, autojuhtide, traktoristide seas samamoodi nagu ATV kärssade seas.
Ise ATV- ga sõitma inimesena ütlen seda, et varustus peab olema korralik nagu tsikliga sõiteski kuna õnnetus ei hüüa tulles. Kurat laupäeval panin karjääris sellise käntsa, et siiani pool keha valus. Hakkasin suurest, no tõsiselt suurest( 15m kõrge ehk...) liivamäest üles sõitma ja enne harjani jõudmist viskas pill nö. noka püsti. Sain aru, et kohe kukub mulle peale kui selili käin ja keerasin end pilli seljast maha. Pillil vajus esiots seepeale maha ja ta sõitis kenasti mäest alla. Mina aga veeresin mäest alla ja kukkusin mingist astangust veel alla.. Ni valus oli, et 5 min. olin kohapeal ja lihtsalt lamasin.
Õnn see, et kiiver peas oli kuna pea käis kah vastu maad ära ja vääääga kõvasti.
Seega- minu arvates need, kes ATV- ga ilma kiivrita sõidavad on lihtsalt lollid, muud midagi.
Mul oli pea samasugune juhtum kuid alla jõudes oli vasak käeluu katki.kaks ja pool kuud oli kips peal,alles võtsin maha ja siga valutab ikka korralikult.arst arvas,et kui paari nädalaga valu üle ei lähe ,tuleb lahti lõigata.ATV suht ohtlik.
Kasutaja avatar

saqu
Tsikkel: Yamaha WR400F

Lugemata postitus Postitas saqu »

Jälle on "tublid poisid" teinud kõva tööd maine kahjustamiseks:
http://www.postimees.ee/050207/esileht/ ... 243182.php
:evil:
SAQU

WR400F
Opinions are like assholes – everybody has one.
Kasutaja avatar

Gringo
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Gringo »

saqu kirjutas:
Sama teema aga kommentaarid. Kus pilluvad tuld!
http://www.postimees.ee/050207/kommenta ... MMENTAARID
Kasutaja avatar

No_name
Tsikkel: Varsti tuleb..

Lugemata postitus Postitas No_name »

Gringo kirjutas:
saqu kirjutas:
Sama teema aga kommentaarid. Kus pilluvad tuld!
http://www.postimees.ee/050207/kommenta ... MMENTAARID
Ja mitte vähe. Tõesti sisuliselt on neil õigus , kuid üldistus ja väljendus :D
Kasutaja avatar

Piats

Lugemata postitus Postitas Piats »

Tsiteerin:
Öiste ATV- jobude vastu aitab kõige paremini peenike, kuid vastupidav traat, mis 1,5 m kõrgusel suusaraja kohal kahe puu vahele tuleks kinnitada. See oleks vist juriidiliselt ka korrektne.

:roll: :roll: :roll:
Kasutaja avatar

Teema algataja
matukas

Seega kutsun üles, et korralikud ATV juhid, nähes taunitavat teguviisi, ei suhtuks sellesse eemalolevalt/ükskõikselt, vaid üritaksid korrarikkuja(d) korrale kutsuda. Vaid niimoodi saame oma elukeskkonna hoida meeldivana ning ka suhtumine ATV-desse saab ehk parem olema.

PS tegelikult võiks iga inimene taunitava teguviisi puhul ikkagi reageerida :)
Kas siis vastavasse instantsi helistades või muid meetodeid kasutades korrarikkujale aru pähe pannes (kui võimalik).
Keep momentum
Kasutaja avatar

417
Asukoht: Jawad ,SZR 660; YZF 600R;KTM 620 DUKE;YZF R1 ; KTM 625 sxc ,xt125x, KTM 600sixday,gsx-R600,KTM620sc

Lugemata postitus Postitas 417 »

post muudetud SORRY , ei lugenud läbi et oli tsitaat mitte arvamus, mul jäi seda lugedes nii mokk töllakile et juhe jooksis kokku

sa ikka saad aru mida sa räägid ????
Viimati muutis 417, 05 Veebr 2007, 17:04, muudetud 3 korda kokku.
Hälvik mootorratturhiir Zamundast
[17:51] <R417> ma pole pretendeerinudki aasta mootoratturi aunimetusele

Zidist

Lugemata postitus Postitas Zidist »

417 kirjutas:
Piats kirjutas:
Tsiteerin:
Öiste ATV- jobude vastu aitab kõige paremini peenike, kuid vastupidav traat, mis 1,5 m kõrgusel suusaraja kohal kahe puu vahele tuleks kinnitada. See oleks vist juriidiliselt ka korrektne.

:roll: :roll: :roll:

sa ikka saad aru mida sa räägid ????
Kas hammustasid ikka lahti, et ta tsiteeris ehk siis teisisõnu ütles seda, mida keegi teine oli öelnud.
Kasutaja avatar

efendi
Mode
Tsikkel: KTM
Tänanud: 6 korda
Tänatud: 24 korda

Lugemata postitus Postitas efendi »

i am not totally useless, i can be used as a bad example.

Kes mett teeb, see mett sööb!
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “ATV/Quad”