50 ccm reisile

Kõik mis on seotud rolleritega

Moderaator: Moded

Teema algataja
Reinard33

50 ccm reisile

Lugemata postitus Postitas Reinard33 »

Kas kellegil on kogemusi või ehk keegi võiks oma arvamust avaldada selle koha pealt et kas rolleriga oleks mingit mõtet minna euroopa ringreisile maailma avastama või siis mõne teise 50 ccm sõiduriistaga. Või teab keegi ehk soovitada mõnda vastupidavat bensu peal liikuvat kaherattalist sõidukit, millele ei ole lube vaja!? :?

Teema algataja
Sbw

Lugemata postitus Postitas Sbw »

Välismaal on sul numbrimärki vaja!
Oleneb muidugi kui kaugele sa tahad minna, no jutust saab aru, et päris kaugele...
Kasutaja avatar

Timmo

Lugemata postitus Postitas Timmo »

Kui aega ja viitsimist on siis palun väga. Minu arust tegelikult eriti mõtet pole , aga see ainult minu aruvamus. :D Ma soovitaks rolleri asmele mingit 50cc enduurot nagu nt Yamaha DT 50 , sest rolleriga pikalt sõitas väsib ära käikudega vähemalt mingit tegevust vahetades ja asend on mugavam ka vb natuke.
Pilt
Pilt

Teema algataja
Reinard33

Lugemata postitus Postitas Reinard33 »

aga veaks selline enduro mingi 10000-15000 kilomeetrit 3-4 kuuga ära ka, et kuskilt mootorist see lagunema ei hakkaks?

Serengeti
Tsikkel: Z750 ; KX250F

Lugemata postitus Postitas Serengeti »

Uus kohe kindlasti mitte ja kui raha uut pole osta ja kasutatud osta. Siis tuleks kusagil täis remont ära teha ja kõik üle vaadata siis kindlasti veaks välja.

Lauri23

Lugemata postitus Postitas Lauri23 »

Vabalt võib selle vahemaa vastu pidada aga kunagi ei tea, mis võib üles ütelda. Kui koguaeg 50km/h lased nagu sellistel masinatel ette nähtud siis ei tohiks midagi juhtuda. Mina arvan, et sellisega Euroopa läbi sõita on küll mõtetu ajaraiskamine ja ka ohtlik. Maanteedel/kiirteedel 50km/h ei ole väga ohutu sõita.
Kasutaja avatar

Timmo

Serengeti kirjutas:
Uus kohe kindlasti mitte ja kui raha uut pole osta ja kasutatud osta. Siis tuleks kusagil täis remont ära teha ja kõik üle vaadata siis kindlasti veaks välja.
Miks siis uus vastu ei pea :o ?
Pilt
Pilt

Teema algataja
turtlez

Lugemata postitus Postitas turtlez »

Eks ikka sellep'rast vast,et ratas saaks kõvasti vatti alguses...
Aga rolleriga vast nigel jah sellist ülipikka sõitu ette võtta,tegelt ma ei tea ka pole rolleriga sõitnud :P
Kasutaja avatar

KubsiK

Lugemata postitus Postitas KubsiK »

Timmo kirjutas:
Serengeti kirjutas:
Timmo'le: kle ma arvan, et sa saad isegi aru et ta eksis on vaja kommida? :D vaata mis ta ytleb copy: ja kui raha uut pole osta -- sellest võid j2reldada mida ta ytelda tahtis.
Peugeot Zenith (Y)
Tuula kolmekas 175ccm
Proud Member of SpeedClutch!!
Pilt
Kasutaja avatar

oldmoped
Tsikkel: Misasi see veel on?
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas oldmoped »

Lauri23 kirjutas:
kiirteedel 50km/h ei ole väga ohutu sõita.
Käia jala, sõita jalgrattaga, mopeediga ja muu "aeglase liikuriga" on kiirteel täielikult keelatud!
Paljudes riikides on mopeedide registratsiooni ja liikluskindlustuse nõue. Kui sõiduki koduriigis sellel registreerimisnõuet ei ole, siis võib välismaal sõita ka vaid omades sõidukil (kodu)riigi tunnuskleebist aga rahvusvaheline liikluskindlustus on igaljuhul kohustuslik.
hälvik
Kasutaja avatar

CB500

Lugemata postitus Postitas CB500 »

Itaalias märkasin kohati enne kiirteele sisenemist märke, et alla 250cc keelatud.
it's a honda. ride it like you stole it, change the oil once in a while. enjoy.

Serengeti

Timmo kirjutas:
Serengeti kirjutas:
Ma vastasin küsimusele et "kas mootorist kusagilt lagunema ei hakka" see oli ta teine post!!
Kasutaja avatar

Timmo

krt sry ma ei saand aru , küll ma olen ikka l*ll :lol: Aga kui sa mööda kiirteid sõita ei või siis on tglt jama nats , peab palju suuremaid tuure hakkama tegema.
Pilt
Pilt
Kasutaja avatar

LähmeSõidame

...

Lugemata postitus Postitas LähmeSõidame »

Ma arvan, et kui 50cc masinaga tahad nii pikale reisile minna siis peaks siiski mootoritest midagi jagama. See on puhta minu arvamus. Aga kui vana sa oled ?
RS 125

Teema algataja
H11henri

Lugemata postitus Postitas H11henri »

ma soovitaks sul juba teha A1 load ja osta juba 125cc masin, kuna liigud kiiremini, pead nigunii omama kindlustust ja pead omama numbrimärki. Sellega oleks kergem kui Eestist hakakta kindlustustusega ja numbrimärgiga jamama 50cc masinaga

Serengeti

Mina soovitaks ültse minna 70cc full tuuninguga :twisted: Võtaksid kasti kolbekaasa, paar silindrit ja. Siis saaksid iga pühapäev näiteks hooldust teha :twisted: . Ja siis pole mingit jama ka et autodele ette jääd, lendad 100km/h kuhugi mendi radarisse ja siis palju õnne :lol:

Reinard33 sa oled kunagi rolleriga sõitnud ültse?? :lol: Tee kõigepealt üks tallinn-tartu ots ja siis tule veel tagasi ka. Siis ütle kas ültse tahad minna kuhugi euroopase. Mina suvel tegin max 50km matka rohkem ei viitsi persee jääb higeks, selg ka ja siis veel sured igavuse kätte ära seal 50km/h sõites. Kuid see puhtalt minu arvamus.

Teema algataja
turtlez

Lugemata postitus Postitas turtlez »

Serengeti mitu tundi sul läks,et kohale jõuda Tartusse???

Serengeti

Pole kunagi Tartusse läindgi rolleriga ja ei lähe ka kunagi!!
Kasutaja avatar

oldmoped
Tsikkel: Misasi see veel on?
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas oldmoped »

H11henri kirjutas:
ma soovitaks sul juba teha A1 load ja osta juba 125cc masin, kuna liigud kiiremini, pead nigunii omama kindlustust ja pead omama numbrimärki. Sellega oleks kergem kui Eestist hakakta kindlustustusega ja numbrimärgiga jamama 50cc masinaga
Autoga on veel mugavam, lihtsam on rohkem asju kaasa võtta, saab ka sees magada jne. Veelmugavam on omada mikrobussi või autoelamut - nagunii peavad ju kindlustatud olema ja registreeritud...
Timmo kirjutas:
Aga kui sa mööda kiirteid sõita ei või siis on tglt jama nats , peab palju suuremaid tuure hakkama tegema.
Ükski normaalne inimene, kui eesmärgiks ei ole punktist a punkti b lihtsalt kohale jõuda vaid eesmärgiks matkata ja ringi vaadata, ei hakka kiirteele ronima.
CB500 kirjutas:
Itaalias märkasin kohati enne kiirteele sisenemist märke, et alla 250cc keelatud.
See oli mingi lisapiirang, mis kohalikel eraldi lisamärkidega kehtestatud.
Aeglaste liikurite minek (jalgrattad, mopeedid ja kiiruspiiranguga autod ja mootorrattad) kiirteele on ka ilma igasuguste lisamärkideta lihtsalt liikluseeskirjaga keelatud.

50cc masinatega matkamine on mujal maailmas täiesti levinud tegevus. Meil, kus mopeedid ja motorollerid on valdavalt laste mängusajad on millegipärast ka Eesti olematute mõõtmete puhul paljude arvates isegi ühest linnast teise liikumine mingi suur kangelastegu ja ületamatu takistus.
Samas oman ka riigisiseses tutvusringkonnas mitut isikut, kellelele pole Eestis mopeedi või rolleriga liikumiseks ükski vahemaa liiga suur.
Ise ei ole vägapikkasid trippe teinud - eestisiseselt sellised läehedaste linnade omavahelised paarisajakilomeetrised liikumised on korduvalt sõidetud. Väljapool eestit ei ole üle 650km trippi veel teinud.
hälvik

jan22
Tsikkel: R1100RT

Lugemata postitus Postitas jan22 »

10 000km oleks esimeseks välismatkaks ikka natuke pikk maa küll,see muidugi minu arvamus.
Ise olen ka mõlgutanud mõtet minna tiirutama kuhugi naaber vabariiki,kuid esialgu peaks ikka omas riigis mingi 150-200km läbima,et mingit aimu saada nii endast kui sõidukist.
Olen varem ERL rattaretkedel 4aastat osalenud,nii et väike ülevaade endast juba on.
Arvan,et pead ikka oma sõidukit väga hästi tundma,et selline plaani üldse teoks teha.
Plaanisin Soome või Rootsi tiirlema nädalaks minna,kuid selleks tuleks sõiduk registreerida ARK-is ja kindlustus on kohustuslik,hetkel ikka veel mõtlen!
Kunagi lähi tulevikus kindlasti lähen proovin ära!

Siiski soovin sulle edu!
Turvalisus eelkõige!
Jan.
BMW R1100RT
Kasutaja avatar

hellish

Lugemata postitus Postitas hellish »

Rolleriga oleks vist küll suht raske mingit 10 000km euroopa matka ette võtta. Lühemad matkad(näiteks eestisisesed) on küll täitsa võimalikud.

PRklubi käis 2006 aasta suvel väiksel matkal Saaremaal ja väga hea reis oli. Kokku tuli kilomeetreid umbes 560km. Kestis see matk 5 päeva.

mingi 50ccm enduro või mõne muu tsikliga oleks vist ka eruoopa reisile minna veits mõttetu, kuid selliste masinatega eestisisesed matkad on päris huvitavad ja saab ikka matkamehe tunde kätte.
Tõsine jalamees, st pole masinat, mis näo naerule viiks :D

Teema algataja
Urbanstyle

Lugemata postitus Postitas Urbanstyle »

Kymco agility 50 on see hea asi, et tal seljatugi ja V2ga normaalne, aga 5 l paak jne mul l2heb spidoka j2rgi 63 vms, ja bensu l2heb nii 2ks ja natuke peale , aga põlveruumi veits v2he, ja matkarollul peaks olema üüratu paak, 13l :arrow: nt nagu derbi gp1 , tuuleklaas jne asjad.
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Rollerid”