50 ccm reisile
Moderaator: Moded
-
Teema algataja
50 ccm reisile
Kas kellegil on kogemusi või ehk keegi võiks oma arvamust avaldada selle koha pealt et kas rolleriga oleks mingit mõtet minna euroopa ringreisile maailma avastama või siis mõne teise 50 ccm sõiduriistaga. Või teab keegi ehk soovitada mõnda vastupidavat bensu peal liikuvat kaherattalist sõidukit, millele ei ole lube vaja!? 

-
Teema algataja
Kui aega ja viitsimist on siis palun väga. Minu arust tegelikult eriti mõtet pole , aga see ainult minu aruvamus.
Ma soovitaks rolleri asmele mingit 50cc enduurot nagu nt Yamaha DT 50 , sest rolleriga pikalt sõitas väsib ära käikudega vähemalt mingit tegevust vahetades ja asend on mugavam ka vb natuke.

-
Teema algataja
Vabalt võib selle vahemaa vastu pidada aga kunagi ei tea, mis võib üles ütelda. Kui koguaeg 50km/h lased nagu sellistel masinatel ette nähtud siis ei tohiks midagi juhtuda. Mina arvan, et sellisega Euroopa läbi sõita on küll mõtetu ajaraiskamine ja ka ohtlik. Maanteedel/kiirteedel 50km/h ei ole väga ohutu sõita.
-
Teema algataja
Timmo'le: kle ma arvan, et sa saad isegi aru et ta eksis on vaja kommida?Timmo kirjutas:Miks siis uus vastu ei peaSerengeti kirjutas:Uus kohe kindlasti mitte ja kui raha uut pole osta ja kasutatud osta. Siis tuleks kusagil täis remont ära teha ja kõik üle vaadata siis kindlasti veaks välja.?

-
- Tsikkel: Misasi see veel on?
- Kontakt:
Käia jala, sõita jalgrattaga, mopeediga ja muu "aeglase liikuriga" on kiirteel täielikult keelatud!Lauri23 kirjutas:kiirteedel 50km/h ei ole väga ohutu sõita.
Paljudes riikides on mopeedide registratsiooni ja liikluskindlustuse nõue. Kui sõiduki koduriigis sellel registreerimisnõuet ei ole, siis võib välismaal sõita ka vaid omades sõidukil (kodu)riigi tunnuskleebist aga rahvusvaheline liikluskindlustus on igaljuhul kohustuslik.
hälvik
Ma vastasin küsimusele et "kas mootorist kusagilt lagunema ei hakka" see oli ta teine post!!Timmo kirjutas:Miks siis uus vastu ei peaSerengeti kirjutas:Uus kohe kindlasti mitte ja kui raha uut pole osta ja kasutatud osta. Siis tuleks kusagil täis remont ära teha ja kõik üle vaadata siis kindlasti veaks välja.?
-
...
Ma arvan, et kui 50cc masinaga tahad nii pikale reisile minna siis peaks siiski mootoritest midagi jagama. See on puhta minu arvamus. Aga kui vana sa oled ?
RS 125
-
Teema algataja
Mina soovitaks ültse minna 70cc full tuuninguga
Võtaksid kasti kolbekaasa, paar silindrit ja. Siis saaksid iga pühapäev näiteks hooldust teha
. Ja siis pole mingit jama ka et autodele ette jääd, lendad 100km/h kuhugi mendi radarisse ja siis palju õnne 
Reinard33 sa oled kunagi rolleriga sõitnud ültse??
Tee kõigepealt üks tallinn-tartu ots ja siis tule veel tagasi ka. Siis ütle kas ültse tahad minna kuhugi euroopase. Mina suvel tegin max 50km matka rohkem ei viitsi persee jääb higeks, selg ka ja siis veel sured igavuse kätte ära seal 50km/h sõites. Kuid see puhtalt minu arvamus.

Reinard33 sa oled kunagi rolleriga sõitnud ültse??

-
- Tsikkel: Misasi see veel on?
- Kontakt:
Autoga on veel mugavam, lihtsam on rohkem asju kaasa võtta, saab ka sees magada jne. Veelmugavam on omada mikrobussi või autoelamut - nagunii peavad ju kindlustatud olema ja registreeritud...H11henri kirjutas:ma soovitaks sul juba teha A1 load ja osta juba 125cc masin, kuna liigud kiiremini, pead nigunii omama kindlustust ja pead omama numbrimärki. Sellega oleks kergem kui Eestist hakakta kindlustustusega ja numbrimärgiga jamama 50cc masinaga
Ükski normaalne inimene, kui eesmärgiks ei ole punktist a punkti b lihtsalt kohale jõuda vaid eesmärgiks matkata ja ringi vaadata, ei hakka kiirteele ronima.Timmo kirjutas:Aga kui sa mööda kiirteid sõita ei või siis on tglt jama nats , peab palju suuremaid tuure hakkama tegema.
See oli mingi lisapiirang, mis kohalikel eraldi lisamärkidega kehtestatud.CB500 kirjutas:Itaalias märkasin kohati enne kiirteele sisenemist märke, et alla 250cc keelatud.
Aeglaste liikurite minek (jalgrattad, mopeedid ja kiiruspiiranguga autod ja mootorrattad) kiirteele on ka ilma igasuguste lisamärkideta lihtsalt liikluseeskirjaga keelatud.
50cc masinatega matkamine on mujal maailmas täiesti levinud tegevus. Meil, kus mopeedid ja motorollerid on valdavalt laste mängusajad on millegipärast ka Eesti olematute mõõtmete puhul paljude arvates isegi ühest linnast teise liikumine mingi suur kangelastegu ja ületamatu takistus.
Samas oman ka riigisiseses tutvusringkonnas mitut isikut, kellelele pole Eestis mopeedi või rolleriga liikumiseks ükski vahemaa liiga suur.
Ise ei ole vägapikkasid trippe teinud - eestisiseselt sellised läehedaste linnade omavahelised paarisajakilomeetrised liikumised on korduvalt sõidetud. Väljapool eestit ei ole üle 650km trippi veel teinud.
hälvik
10 000km oleks esimeseks välismatkaks ikka natuke pikk maa küll,see muidugi minu arvamus.
Ise olen ka mõlgutanud mõtet minna tiirutama kuhugi naaber vabariiki,kuid esialgu peaks ikka omas riigis mingi 150-200km läbima,et mingit aimu saada nii endast kui sõidukist.
Olen varem ERL rattaretkedel 4aastat osalenud,nii et väike ülevaade endast juba on.
Arvan,et pead ikka oma sõidukit väga hästi tundma,et selline plaani üldse teoks teha.
Plaanisin Soome või Rootsi tiirlema nädalaks minna,kuid selleks tuleks sõiduk registreerida ARK-is ja kindlustus on kohustuslik,hetkel ikka veel mõtlen!
Kunagi lähi tulevikus kindlasti lähen proovin ära!
Siiski soovin sulle edu!
Turvalisus eelkõige!
Jan.
Ise olen ka mõlgutanud mõtet minna tiirutama kuhugi naaber vabariiki,kuid esialgu peaks ikka omas riigis mingi 150-200km läbima,et mingit aimu saada nii endast kui sõidukist.
Olen varem ERL rattaretkedel 4aastat osalenud,nii et väike ülevaade endast juba on.
Arvan,et pead ikka oma sõidukit väga hästi tundma,et selline plaani üldse teoks teha.
Plaanisin Soome või Rootsi tiirlema nädalaks minna,kuid selleks tuleks sõiduk registreerida ARK-is ja kindlustus on kohustuslik,hetkel ikka veel mõtlen!
Kunagi lähi tulevikus kindlasti lähen proovin ära!
Siiski soovin sulle edu!
Turvalisus eelkõige!
Jan.
BMW R1100RT
Rolleriga oleks vist küll suht raske mingit 10 000km euroopa matka ette võtta. Lühemad matkad(näiteks eestisisesed) on küll täitsa võimalikud.
PRklubi käis 2006 aasta suvel väiksel matkal Saaremaal ja väga hea reis oli. Kokku tuli kilomeetreid umbes 560km. Kestis see matk 5 päeva.
mingi 50ccm enduro või mõne muu tsikliga oleks vist ka eruoopa reisile minna veits mõttetu, kuid selliste masinatega eestisisesed matkad on päris huvitavad ja saab ikka matkamehe tunde kätte.
PRklubi käis 2006 aasta suvel väiksel matkal Saaremaal ja väga hea reis oli. Kokku tuli kilomeetreid umbes 560km. Kestis see matk 5 päeva.
mingi 50ccm enduro või mõne muu tsikliga oleks vist ka eruoopa reisile minna veits mõttetu, kuid selliste masinatega eestisisesed matkad on päris huvitavad ja saab ikka matkamehe tunde kätte.
Tõsine jalamees, st pole masinat, mis näo naerule viiks 

-
Teema algataja
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.