tööriistad

Kõik mis puudutab mootorratta sõiduks vajalikku varustust. Nii seda, mis mootoratturile selga käib, kui ka seda, mis usinad tsiklistid oma rataste külge kruvivad. Mootorratturi kiivrid, kindad saapad ja joped. Räägi mootorratturitega.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Teema algataja
sang

tööriistad

Lugemata postitus Postitas sang »

Rege rauta suvel ehk talviseks garaažihooajaks tuleks valmistuda suvel. Pean vaikselt plaani osta mõistlik tööriistakomplekt. See võiks sisaldada meetermõõdustikus padrunvõtmeid, kuuskante, kruvikeerajaotsi jms. Ideaalis oleks hea ka loomulikult lehtvõtmed juurde. On kellelgi ehk kogemusi, kust ja millist komplekti on mõtet vaadata?

Tegemist ei pea olema mingi udupeene 500 tükist koosneva profikomplektiga, aga eeldaks siiski korralikku, asjahuvilise tegemistele vastu pidavat kvaliteeti. Või on ehk hoopis mõttekam osta eraldi korralikud padrunite, kuuskantide. lehtvõtme ja kruvikate komplektid? Kuigi hinnavahe tuleks siis päris suur vist, kas ka kvaliteedivahe?

Ja teine teema: mis on aku- ja juhtmedrellide põhimõttelised plussid ja miinused, ühe neist võiks osta, aga milline oleks mõttekas? Päev läbi auke ei puuriks, aga majapidamises ja tsiklite juures aegajalt ikka vaja läheb mõnda auku puurida või kruvi/polti keerata. Mis on erinevate kaubamärkide vahe, kas peaks millestki pigem eemale hoidma ja midagi eriti ihaldama?
Kasutaja avatar

kalmaaripoju

Lugemata postitus Postitas kalmaaripoju »

Mutrivõtmete alal korralikud tegijad:

Snap-on (muidugi see on udupeen tippfirma.... :wink: ) Ei tea aga kas Eestis üldse müüaksegi :roll:

Gedore (müüja-Stokker)

Proxxon (Stokker)

...

Elektriliste käsitööriistade alal on Eestis saadavatest muidugi tipptegija-

Metabo (müüja Stokker).

Sorry, ei tee nüüd Stokkerile reklaami aga lihtsalt ta müüb nimetatud firmade tööriistu.... :oops:
La moto mía – KLX 650 R
Kasutaja avatar

piiks
Tsikkel: Hmmmm, peab sebima midagi!
Tänanud: 127 korda
Tänatud: 50 korda

Lugemata postitus Postitas piiks »

kalmaaripoju kirjutas:
Elektriliste käsitööriistade alal on Eestis saadavatest muidugi tipptegija-Metabo (müüja Stokker).
Tipptegija Metabo viskaks küll prügikasti.

Tipptegija on vaieldamatult Hilti, nii kvaliteedi, garantii, kui ka muidugi hinna poolest ;)

Järgmiseks hea on Makita

kolmandale kohale sätiks vast dewalti

siis tulevad metabod, boshid, jne, jne.

Need on siis ikka kõik profiriistad ja ma pigem ostaks kasutatud makita, kui miski kollase junni. Kollaste junnide põhiviga on plastmassist hammasrattad ja kuskil kuu aega toimivad akud.

Aku- ja tavadrelli erinevused:
tavadrell on odavam oluliselt ja on põhiliselt mõeldud puurimiseks.
akudrelliga saab nii puurida kui keerata. Vahe selles, et akudrellil on:
1. sidur saad regullida, kui kõvasti midagi kinni keerad ja lõpus laseb sidur kõrinaga üle. ei lõhu kruvi või poldi pead
2. pidur. kui päästiku lahti lased, jääb drell hetkega seisma ja saad ka drelli keerates edasi keerata. tavaline laseb inertsist edasi ja kruvi pea kaob kipsiplaadi sisse või läheb katki.
Viimati muutis piiks, 02 Aug 2006, 19:42, muudetud 2 korda kokku.
Some rules can be bent. Others can be broken.
Танки грязи не боятся !!!
In god I trust, all others pay cash !
Ära usalda naist ... ja pidureid !
Kasutaja avatar

toim

Lugemata postitus Postitas toim »

akudrellidest oleme meie sõelale jätnud Milwaukee (ennem oli Atlascopko) ja Hitatchi - vastupidavuse pärast just. Hilti on väga asjalik - aga samas väga kallis.
Samas koju pole suurt vahet - kestavad ka juustud - aga väldi nn naistekataloogidrelle. Tuntud nimedest pole viga veel Bochil ja makital, miks mitte ka metabo.
Elektridrelliga on hea puurida, aga samas polti murrab ka hästi. Akudrell koju vast sobilikum. Samas on odavama poole elektrikatel löök peal ja saab läbi valu ka betooni ja tellisesse augu - on ka osadel akukatel - need on jälle rämerasked ja kallid. Ega sul muud üle ei jää, kui osta korralik SDS löögiga elektrikas ja akukas mõlemad :P

edu nuputamisel, kui aga kasutatud juustuga lepid (vahetan sellidel paar tükki jälle välja), siis ES ja uue akudrelliostust jääb paras kopikas jälle üle sul :)

väike lisa veel juurde - võtmeid osta hinna järgi - mida kallim seda parem - aga ära osta mustlastelt :P
CRF250R
Kasutaja avatar

retro
Tsikkel: Tiger885, külkaIŽ
Tänanud: 16 korda
Tänatud: 30 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas retro »

Selline tööriistakomplekt on mul 6-7 aastat kõik autodel ja motikatel tehtud tööd ilusti vastu pidand. Ei ole katki ega kõveraks midagi läinud.
Ehk siis mõistlikuma kasutusega peab ka odavam (alla 2kEEK) asi kenasti vastu ja ajab asja ära (garantii kah 10a.).
Viimati muutis retro, 02 Aug 2006, 21:35, muudetud 2 korda kokku.

cacoya

riistad,tööriistad

Lugemata postitus Postitas cacoya »

Mina olen seni saanud igasuguste vene tööriistadega ka hakkama.

lermo
Tsikkel: BMW R45|FT500"Krants"|XT600
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 14 korda

Lugemata postitus Postitas lermo »

Kunagi sai töökojas kasutatud sellist komplekti. Igapäevasele valule pidas vastu paar aastat. Isiklikuks kasutuseks tõenäoliselt kõvasti rohkem. Kusjuures on veel 10 aastane garantii :twisted:
M: BMW R45 '81
M: Honda FT500 Cafe-racer '84
Tel: 53453529

Holms
Tsikkel: VN 1500 MS
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas Holms »

Leht-silmusvõtmetest on GEDORE omad päris head, töö juures on ka 1 komplekt kärriga GeeTee leht-silmusvõtmeid 2 a. probleemideta kasutusel olnud(komplekt 700...900 EEK). Akudrellidest osutusid Metabo omad kehvakesteks ja sama ka nende "relekatega"(reduktori probleemid). Nüüd järjest kõik DeWalt`i vastu välja vahetatud - pole probleeme. Hilti oleks vast väga hea, kuid koduseks kasutamiseks liigne luksus. Omal kodus akudrelliks teist aastata Skil, ja toimib hästi, betoonitöödeks sai kunagi 5-6 a. tagasi ostetud Kress`i löögiga elektridrell ja olen ka rahul. Relakaks kodus mingi nimetu 400 EEK eest ostetud, kuid täismetallreduktoriga asjandus. 900W, 125 ketas ja kaalub tunduvalt rohkem, ku vana Bosch, kuid 16mm poldist paneb läbi kui võist.
Üksikuid võtmeid olen ostnud ka ehituskauplustest ja nr.27 leht-silmusvõtmele kannatas panna meetrise toru otsa ja võti järgi kuskilt ei andnud, maksis miski 200 EEK. Samast sai ostetud ka komplekt kuuskantvõtmeid mingi ~300 EEK komplekt ja pole nad topelt kallimatest sugugi kehvemateks osutunud. Vetruvad, aga pole katki ega sõlme läinud.
Keskmise hinnaskaala toode peaks kodukasutaja vajadusi rahuldama, elektrilised tööriistad võtaks tuntumate tegijate omad, on, kuhu vajadusel garantiiprobleemidega pöörduda.
Loom kõnnib, mees sõidab
IZ->...->VX 800..->VN 1500 MS

Erci
Tsikkel: KTM 1190 Adventure R
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 31 korda

Lugemata postitus Postitas Erci »

Võtmetest on tegijad Teng-Tools (eluaegne garantii)
Force on ka tegija

motomees500

Lugemata postitus Postitas motomees500 »

Olen eelkõnelejaga nõus ,Gedore on kindlasti tegija ,aga ka hinda asjal on,kui raha natukenegi on ,siis tasuks minumeelest investeerida korralikkesse tööriistadesse.Ollles ise ehitusfirma omanik ja eelnevalt ka pidanud ise ehitusel töötama ,siis olen alati lugu pidand headest profiriistadest.Kui keegi ennem siin rääkis ,et Metabo on jama ja Makita on kah,nagu on siis mina vaidleksin vastu.Oleme aastate jooksul kasutanud just Metabo,Makita ,Bochi ja Remsi tööriistu.Ütleksin ,et kõigeparemad on minumeelest Makita 12 V akudrell,kuna ta on suht kerge ,mugav käes hoida,väike ,aga samas väga hea väändemomendiga.El.-drellidest ja relakatest kasutan eelkõige Metabot,sest neil pole mingeid probleeme läbi aastate esinenud,küll aga ei saa nii häid sõnu Boch i kohta öelda.Hinndade kohapealt ei oska kahjuks väga öelda ,sest enamasti need profi tööriistad sel ikka ühte auku oma hindadega jäävad,muidugi samaväärsed Hilti tööriistad jah kahjuks kallimad.Minu isiklik arvamus muidugi Hiltist on ,et hea riist,aga veidi kallim teistest ja samas kah nagu suurem ja kohmakam.Kui tööriistu igapäev hommikust õhtuni käes hoida siis hakkab ka iga pisiasi rolli mängima :) Aga lõpuks kodusesse tööriistaparki on minumeelest ikkagi parim valik asju just Stokkeris ja ka Talmakis ,kus siis just Makitat pakutakse.Ja usun et kui sealt poest midagi osta siis pettuma ei pea.No jah unustasin siinkohal veel, et olemas ka sellinne kauplus, kui Würth ka tema pakub väga-väga kvaliteetseid asju,aga kahjuks ei sa sealt eraisik ilma erilise tutvuseta osta :)

Kidrock
Kontakt:

võtmed

Lugemata postitus Postitas Kidrock »

Enda lehtvõtmete komplekti tootjat kyll ei mäleta (uurin järgi), kuid 400.- eest kestavad väga hästi, ja seda veel igapäevases ja pool tööstuslikus kasutuses. Metabo rellakate kohta pole midagi halba öelda, üx isend on kestnud viis aastat ilma et oleks möödunud päeva kus ta oleks seisnud (harjasi on ainult vahetatud), kuid parandusest öeldi ,et uuemad on läinud kehvemaks ja pole enam nii hästi remonditavad. Padrunikomplekt pärineb samuti hobbyhallist kuid on veidike väiksem kui eespool nimetatud, ja ainukesed suht kehvad asjad olid kruvikeerajaotsad, ylejäänu tundub siiamaani pommikindel
:D .Lähitulevikus on kavas proovida VATA tooteid.

Kidrock
Kontakt:

võtmed

Lugemata postitus Postitas Kidrock »

Enda lehtvõtmete komplekti tootjat kyll ei mäleta (uurin järgi), kuid 400.- eest kestavad väga hästi, ja seda veel igapäevases ja pool tööstuslikus kasutuses. Metabo rellakate kohta pole midagi halba öelda, üx isend on kestnud viis aastat ilma et oleks möödunud päeva kus ta oleks seisnud (harjasi on ainult vahetatud), kuid parandusest öeldi ,et uuemad on läinud kehvemaks ja pole enam nii hästi remonditavad. Padrunikomplekt pärineb samuti hobbyhallist kuid on veidike väiksem kui eespool nimetatud, ja ainukesed suht kehvad asjad olid kruvikeerajaotsad, ylejäänu tundub siiamaani pommikindel
:D .Lähitulevikus on kavas proovida VATA tooteid.

oma_jope

Lugemata postitus Postitas oma_jope »

Boschi riistadest ei ole mõtet rääkida värvi mainimata. Rohelised on asjaarmastajatele ja sinised on profiriistad. Hinnad on ka muidugi vastavad.

Makita 600W-ne el.trell on mingi 8 aastat tublilt teeninud. Nüüd on reostaadi sujuvus pisut halvemaks läinud. Samuti AEG kiirpadruniga akutrell on hästi teeninud. Makita akukat olen ka proovinud, ka päris hea, väike ja kerge. DeWalt samuti.

Mu Handymannist ostetud kollane 500 kroonine 900W rellakas (metallreduktoriga) on mul juba mitu aastat hobiehitamisel abiks, ühe harja olen pidanud asendama. Väga rahul. Nüüd see maksab seal vist 250.- lausa.
Kasutaja avatar

kris.
Tsikkel: FLTRXS
Tänanud: 12 korda
Tänatud: 25 korda

Lugemata postitus Postitas kris. »

lermo kirjutas:
Kunagi sai töökojas kasutatud sellist komplekti. Igapäevasele valule pidas vastu paar aastat. Isiklikuks kasutuseks tõenäoliselt kõvasti rohkem. Kusjuures on veel 10 aastane garantii :twisted:
Sama Biltema komplekt endalgi kasutuses. Julgen soovitada, isegi tuttavatele 8) . Biltema 10a garantii asjad on üldjuhul kodukasutuse jaoks piisavalt head, isegi rohkem kui vaja.
Handymannist räägite, siis ostsin pool aastat tagasi tagasi käsidrelli sealt, 800W, hinnaks 200.- EEK või isegi alla. Betooni sisse on sellega nüüd korteris ja garaazhis ikka s*****s auke seintesse ja lakke puuritud, endal siiani kerge vibra sees :lol: . Aga drell töötab! Tõe huvides tuleb mainida, et esimese otsa plastmassist käepideme, kuhu kinnitub puurimise sügavuse piirik, keerasin esimesel kokkupanekul katki. Aga ülejäänud detailid töökorras. Ma arvan, et järgmise 10a jooksul kokku ei ole vaja niipalju auke purida kui nüüd 6 kuu joksul. Seega antud juhul oli odav asi just täpselt see mida mul vaja oli. Mul ei ole vaja drelli lastelastele pärandada :lol: .

terv
Kris.
XVZ-13 TF - Big Blue Light
Viimati muutis kris., 03 Aug 2006, 09:46, muudetud 1 kord kokku.
Riding with a King!
Kasutaja avatar

PsychoDad

Lugemata postitus Postitas PsychoDad »

Mina komplekteerisin oma komplekti tükkhaaval. Lehtvõtmed ostsin tavalised Lux-id ehitusmarketist. Juurde oli vaja osta vaid 20 ja edasi tulevad suurused. Padrunikomplektiks sai mingi suvaline 500 eegune komplekt. Määravaks said suurused mida see sisaldas. Lisaks eraldi tööriistakast kus kõike mugav hoida. Nipet-näpet ka lisaks ja minu vajadusetele vastav kooslus oligi olemas. Kuuskandid ostsin Akadeemia teelt ja eluaegse garantiiga, kuna odavad sellised keerab suht lihtsalt kõveraks.
Minu vajadused rahuldab suurepäraselt. Talviseks ratta pulkadeks kiskumiseks piisab täiesti. Käisin ja nillisin seal Akadeemia teel ka 15k-ist ratastel komplekti, millel eluaegne garantii ja kõik olemas. Aga kui ma suvekuul kasutan maks 6-7 päeval neid ja talvel vast 10 päeval, siis pole nagu mõtet sellisel. Kuigi ühel päeval ma selle sealt ära ostan :) Et hing rahu saaks.

Edit: Ise olen oma kollektsiooni täienduseks sellist vaadanud: http://www.louis.de/_30f7fbc7caa4339b4b ... r=10003645

Streetmoto peaks sellise kenasti kohale ka toimetama.
Viimati muutis PsychoDad, 03 Aug 2006, 10:18, muudetud 1 kord kokku.
Royal Einfield 350 Classic
Kasutaja avatar

Hondarebel
Tsikkel: MotoGuzzi
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Hondarebel »

Teemasse kiidaks viimase aja leiutist akukruvikeerajatel : Li-ion akut :
Testida sain Boschi sinist ja omale ostsin Boschi rohelise.( Raha läks 1217 EEKi,letihind üle 1400)

Situatsioon kaupluses : kinnisest pakendist akukruvikeeraja,kõrvaltletist kruvi ja kääksti plaadi sisse... ja pange tähele ... otse kinnisest pakendist laetuna nii nagu tehasest jäänud. Pärast kodus võtsin prussijupi ja 60 mm kipsikruvi ja sain 38 korda kruvi terves pikkuses sisse ja välja keerata...ja seda veelkord: otse pakist võetud riistapuuga.

Numbrites on max moment sellel 25 n/m ( vaadake passe ja võrrelge )120 mm kruvi läks terves pikkuses puitu ... jaksa vaid ise kinni hoida...ja proovi sama teha tava-akulise keerajaga ... pooltühja akuga.

Link
http://www.bosch-pt.de/boptocs-de/Produ ... od_id=9881

Li-ion aku eelised : puudub tühijooks ehk ise seismisel ei tühjene ja mis kõige olulisem:annab välja sama väändemomendi nii 100% laetuna kui ka 10% jäägis.

Aga saba-elektritrellidest no-name 400 EEKine on ühe maja kruvimised-puurimised ära teinud ja kui keegi viitsiks toitejuhtme ära lappida käiks veel...

Aga mutrivõtmetest on ka vene omad täiesti "töötavad"
Think positive

joel
Tänanud: 7 korda
Tänatud: 117 korda

Lugemata postitus Postitas joel »

Siin põhiline kõik juba ära öeldud, aga lisaks veel kaks asja, mida vist pole veel piisavalt rõhutatud.

1) Vene padrunikomplektid on HÄMMASTAVALT kõvad asjad. Tõsiselt kohe. Võib-olla mingid viimase aja omad on kvaliteedilt alla käinud, aga nõukaaegsed on tõesti kõvad.

2) Ketaslõikuri ostul esimene liigutus peaks olema reduktorile määrdenipli lisamine ja siis töö ajal selle sihipärane kasutamine aeg-ajalt. Muidu pillub kõik määrde nurkadesse ära ja reduktor jääb ikka kuivale. Ainult siis peab jälgima, et liiga palju seda määret sinna sisse ei löö ja et välja pressiv liigne määre ei ummistaks jahutusavasid ära.

Noh ja siis veel eelmist juttu kokku võttes, et padrunikomplektidest Gedore, Teng Tools. Endal on Rahsol, mis Gedore mingi odavam kaubamärk. Ei kurda, aga väga kõvasti pole veel sellega keeranud ka midagi. Samas on mul Gedore üleminek 1/2" sabalt 3/4" sabale ja ikka uskumatult kõvasti olen seda keeranud, ning asi ei ole veel sõlme läinud või ära murdunud. Elektrilised käsitööriistad järjestaks Hilti, Milwaukee, Hitachi, järgmise klassi omad oleks Makita, DeWalt, veel edasi paneks ma Metabo, Bosch, siis tulevad veel igasugused Black&Decker, Skil jms ja lõpus on päris paarisajakroonised DWT ja nonamed. Ise ma hindan kvaliteetset tööriista ja seetõttu tuleb ette, et raiskan nende peale rohkem raha, kui tarvis oleks. Elektririistadest põhiliselt olen Makitat ostnud.

Mõned kogemused veel. Black&Decker ketassaag - käib küll, aga teeb ostmisest alates sihukest sea häält, et hirmus. Laagritesse vist määre unus panemata. Biltema elektritrell - ootan juba tükk aega, et millal ta raibe ära laguneb, et saaks osta puurvasara asemele, aga kestab teine koduses kasutuses juba jupp aega. Mingi paarisajakroonine taldlihvija lagunes päris kiiresti (mootor põles ära). Asemele ostsin Makita. Käib oluliselt vaiksemalt ja sujuvamalt, samas kestnud juba vähemalt 3-4 korda kauem hiinakast. Skil ketaslõikuril läks (metall)reduktor mingi aasta-paariga. Määrdenippel puudus. Endal on Makita (mingi 900W vist, 125 mm kettaga) ja kestab juba aastaid, valu on saanud üksjagu. Määrdenippel olemas. DWT paarisajakroonised 2 tk. Ühel läks suht kähku mootori reduktoripoolne laager, mõne aja pärast ka mootor. Teine käis päris kaua, siis läks sama laager. Peaks pärast laagri vahetust veel käima. Mõlemal määrdenippel peal ja väga kõva valu saanud iga päev autoremonditöökojas.

Pikka juttu kokku võttes ütleks, et kallimat ja kvaliteetsemat tööriista ostes reeglina võid kindel olla, et saad hea asja. Hiinakatega on nii, et kuidas juhtub. Võid saada asja, mis töötab aastaid, aga võib ka juba paari kasutamise järel ära laguneda.

Ja lõpuks - võrdlesin kunagi Hilti ja Makita akutrelle. Mõlemad sellised väiksema ja odavama otsa omad. Hilti oli pisut suurem ja raskem, peos istusid mõlemad päris hästi. Hilti kõige kergem sidur jäi ikka pisut kõvaks, Makital oli seal otsas märksa suurem valik. Teises otsas oli nii, et kõige raskema siduri asendis Makitat suutsin vabalt käega kinni hoida ja isegi puurimise asendis suutsin padruni seisma pidurdada käega. Hiltil ei jõudnud kõige viimast siduri astetki rakenduma saada. Tänu Hilti elektroonilisele kiirusekontrollile mootor isegi mitte ei aeglustunud. Samas paberite järgi pöördemoment oli neil mälu järgi üsna samas suurusjärgus.
Joel
Kasutaja avatar

Tihver
Tänatud: 13 korda

Lugemata postitus Postitas Tihver »

retro kirjutas:
Selline tööriistakomplekt on mul 6-7 aastat kõik autodel ja motikatel tehtud tööd ilusti vastu pidand. Ei ole katki ega kõveraks midagi läinud.
Ehk siis mõistlikuma kasutusega peab ka odavam (alla 2kEEK) asi kenasti vastu ja ajab asja ära (garantii kah 10a.).
Ise ka seda kasutanud ja julgen soovitada küll.
Kasutaja avatar

jurka
Tsikkel: Yamaha FJR1300

Lugemata postitus Postitas jurka »

Tihver kirjutas:
retro kirjutas:
Ise ka seda kasutanud ja julgen soovitada küll.
kus müüakse?
"Parem sada joodikust sõpra,kui üks tige naine.."
Kasutaja avatar

spinna

Lugemata postitus Postitas spinna »

Metabo riistu on huvitaval kombel palju maha tehtud. Minul on kodus kaks akutrelli väljalaskeaastaga 1994. Töötasid aastani 2000 keskmise kasutustihedusega 8 h päevas klaasplastitolmus. Loomulikult treiti ka jämedaid puure sabast peenemaks, et padrunisse mahuks ja loomulikult lasti 51mm ja 76 mm näidikuaukusid augusaagidega 12 mm vineeri ja ka klaasplasti sisse. Remonti ja hooldust said harva. Liigagi harva. Lõpuks kadusid turult sellistele mudelitele sobilikud akud ja tuli need riistad maha kanda. Ära ei täinud visata. Mõne aasta eest tekkis taas võimalust saada sobilikke akusid. Trellid on jälle töös. Kodukasutuses. Maakodus, seal tuleb seda puurimise vajadust ikka ette. Poiss kurivaim tegi isegi mannavahtu sellega. Riidlesin ja käskisin elektritrelli vastu välja vahetada.
Elektritrelli ostsin endale kah koju Metabo. Miks? Tol ajal oli Metabo ainuke, kel oli elektrooniline automaatne pöörete arvu ja pöördemomendikontroll. Sead vajalikud pöörded peale ja trell hoiab neid ise : kui vaja "annab gaasi" kui vaja "annab järgi". Pöörded ei muutu, kuulda on ainulyt kuidas mootori võimsust trimmitakse.

Tehases on "testgrupp" ca 20..25 inimest. Proovitud : Metabo, AtlasCopco, Milwaukee, tont teab mis veel. Mingeid väga suuri erinevusi ei ole täheldatud. Millegi pärast on põhirõhk läinud tagasi Metabole.. Miks, ei tea. Meil üldiselt ostetakse seda, mida reaalne kasutaja, ehk töömees kiidab.

Niipalju sellest.
Aga minu koduvalik : akutrellid Metabo, elektritrell Metabo, nurklihvija Rioby lauakäi mingi hiinakas, kruustangid mingid hiinakad, padrunvõtmed gedore, tollmõõdu padrunid tengtools, leht-silmus nii mm kui toll tengtools, kuuskandid krtsedateab, ja veel mingi kohvritäis Mannesmanni valikust.
Kõige olulisem, millega võid alt minna on kruvikeerajad. Need osta kallid ja vali kindlasti tööd tehes õige suurusega kruvikeeraja. Komplektis peaks olema tavaline lapik 4 suurust, tavaline ristpea ehk philips (ph) 1,2 ja 3 ning pozidrive ristpea (pz) 1,2ja3. Harva vajalikuks kui sel juhul möödapääsmatult vajalikuks võivad osutuda ekstralühikesed kruvikeerajad. läbi ei saa ka ilma kolme erinevat kaalu haamrita, rauasaeta, reguleeritava võtmeta. Viimane peaks kah kvaliteetvõti olema, muidu rikub mutrid ära.

spinna@midagi nokkinud poppide välismaa riistadega since 1990 ja vene värkidega enne kah
Viimati muutis spinna, 04 Aug 2006, 08:26, muudetud 1 kord kokku.
Suzuki GSX 750 Inazuma
Kasutaja avatar

mca15
Tsikkel: Suzuki RM-250

Lugemata postitus Postitas mca15 »

Miks keegi pole maininud Würth-i tööriistu
Väga kvalikteetsed asjad on, eluaegne garantii, kasutan ka ise
Viga parandatud, sorry.
Viimati muutis mca15, 08 Aug 2006, 23:08, muudetud 1 kord kokku.
Mudakoll
Kasutaja avatar

Teema algataja
sang

Lugemata postitus Postitas sang »

hobbyhallis on komplektid kahe kaubamärgiga, TM ja GeeTee. On ehk kellegi kogemust, kas on neil mingeid üldisi kvalitatiivseid erinevusi või on mõlemad OK?

Lõbus lugu, täna leidsin endale Ehituse ABCst kõige sobivama komplekti, hind vaid 3000, aga õnneks ära ei ostnud. Lõin õhtul kaasfoorumlaste juhatusel hobbyhalli lahti ja ohsaimet, seesama komplekt maksab peaaegu poole vähem :)
Kasutaja avatar

kris.
Tsikkel: FLTRXS
Tänanud: 12 korda
Tänatud: 25 korda

Lugemata postitus Postitas kris. »

mca15 kirjutas:
Miks keegi pole maininud Würts-i tööriistu
Würts või Würth? Kui viimane siis jah, viletsale kraamile nad oma logo peale ei pane.

terv
kris.
XVZ-13 TF - Big Blue Light
Riding with a King!

Partu

Lugemata postitus Postitas Partu »

Endale Stokker liialt hingelähedane, et hakata siin sõna võtma. Kuid lisan vaid seda, et Stokkerist peale tööriistade saab motomees ka häid määrdeaineid Valvoline valikust.
Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
Tänanud: 139 korda
Tänatud: 359 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Piipz »

Sang, see geetee komplekt on väga sheff. Ise ostsin endale, kõik asjad saab tehtud. Muideks seesama komplekt ongi ehituse abc-s kolm tonni. Lisaks võiks muidugi olla vedruseibieemaldus tangid, kaablilõikur-puhastaja, momentvõti ja nihik. Ning mõned kruvikeerajad, kuna need komplekteeritavad kruvikad ei mahu igale poole.
Kasutaja avatar

ivar
Tsikkel: GSXR

Lugemata postitus Postitas ivar »

Piipz kirjutas:
Sang, see geetee komplekt on väga sheff. Ise ostsin endale, kõik asjad saab tehtud. Muideks seesama komplekt ongi ehituse abc-s kolm tonni. Lisaks võiks muidugi olla vedruseibieemaldus tangid, kaablilõikur-puhastaja, momentvõti ja nihik. Ning mõned kruvikeerajad, kuna need komplekteeritavad kruvikad ei mahu igale poole.
endal ka see samune komplekt.
sai kunagi tellitud anttilast.
siiamaani kõik korras.
nihik ja momentvõti on saadud ka juurde osta.(nihik on tegelikult juba veneajast)
Kasutaja avatar

piiks
Tsikkel: Hmmmm, peab sebima midagi!
Tänanud: 127 korda
Tänatud: 50 korda

Lugemata postitus Postitas piiks »

mca15 kirjutas:
Miks keegi pole maininud Würts-i tööriistu
1. Würtsi pole olemas.
2. loe postid läbi, enne kui kommima hakkad.
motomees500 kirjutas:
.......................No jah unustasin siinkohal veel, et olemas ka sellinne kauplus, kui Würth ka tema pakub väga-väga kvaliteetseid asju,aga kahjuks ei sa sealt eraisik ilma erilise tutvuseta osta :)
Some rules can be bent. Others can be broken.
Танки грязи не боятся !!!
In god I trust, all others pay cash !
Ära usalda naist ... ja pidureid !
Kasutaja avatar

retro
Tsikkel: Tiger885, külkaIŽ
Tänanud: 16 korda
Tänatud: 30 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas retro »

teemasse ka: soovitage momentvõtit.
mis raha eest ja kust. 10-120Nm peaks olema piisav ja 1/2" otsaga.
siiamaani laenanud olulisemate poltide jaoks tuttavalt võidusõidumehaanikult. aga just selliste teraspolt -> alukorpusesse tunde järgi keeramised teevad murelikuks - ei tahaks üle ega alla pingutada.

grahv
Tsikkel: GSX1200, XT660R
Tänanud: 7 korda
Tänatud: 77 korda

Lugemata postitus Postitas grahv »

Ei saa mitte kiitmata jätta VATA tööriistu. Täitsa korralikud ja soodsa hinnaga.
Kasutaja avatar

isakene
Tsikkel: XTZ 750,KTM 250 EXC,Beta 430RR
Tänanud: 8 korda
Tänatud: 45 korda

Lugemata postitus Postitas isakene »

grahv kirjutas:
Ei saa mitte kiitmata jätta VATA tööriistu. Täitsa korralikud ja soodsa hinnaga.
VATA-l on kõik tööriistad väga head peale naride, no krt ei saa nad korralikku asja tehtud... :evil: aga sellegipoolest olen järjekindel VATA kasutaja, kuna siiani on umbes viis aastat tagasi muretsetud võtmekomplektis kõik katkiläinud asjad (kaasa arvatud ilmselgelt liigse jõu kasutamise tunnustega) :twisted: ilma poolt piiksu tegemata tasuta uute vastu välja vahetatud.
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Sõidu- ja lisavarustus”