Yamaha TDM 850

Soovid osta mootorratast, nägid tänaval vinget tsiklit ja tahaks arutleda, nõu pidada ... koht, kus erinevate mootorrataste kohta arvamust avaldada ja infot otsida...kogu üldine jutt mootorratastest

Moderaator: Moded

Teema algataja
annelyi

Yamaha TDM 850

Lugemata postitus Postitas annelyi »

Kus saab rohkem infi Yamaha TDM 850-st :?:
Kasutaja avatar

CB500

Lugemata postitus Postitas CB500 »

Kui soovid mõne omaniku isiklikku arvamust, siis küsi Andyvana käest. ;)
it's a honda. ride it like you stole it, change the oil once in a while. enjoy.

Teema algataja
Katarina

Lugemata postitus Postitas Katarina »

Mina igaljuhul olen oma hinge müünud Andyvana TDM-le.
Mõnus on see,et temaga (TDM-ga & Andyvanaga) saab minna nii sirgele kiirteele, kui huvitavale metsarajale.

Teema algataja
Katarina

Lugemata postitus Postitas Katarina »

ah jah, siis saad veel infot: www.carpe-tdm.net

ülejäänud kiidu/laidusõnad ilmselt lisab Andyvana.

Terv.
Katarina

Teema algataja
Andyvana

Lugemata postitus Postitas Andyvana »

:lol:
Mis Sa annelyi TDM-i kohta teada tahad saada?Mina oskan rääkida vaid isiklikest kogemustest.
Ratas on suhteliselt kõrge-mõni millimeeter alla 80cm(lühematele inimestele problemaatiline). Väändemoment on hea, kiirendus samuti. Tippkiirust ei oska kommenteerida, möödasõitudel pole probleemi isegi kahekesi. Käike on 5.
Masin kaalub koos mahladega ~230kg-keskmine.
Isiklikult mind huvitas ratta mitmeotstarbeline kasutus-kuigi liigun 70-80% ajast asfalteeritud teedel tahan ülejäänud osa sõidust kulutada mööda maad kolamisele ja selleks sobib ratas enam-vähem. Kuna ratas on kõrge, siis ka raskuskese paljudest sarnastest ratastest kõrgemal, samas ratas endurodest pikem ja see tahab harjumist.
Yamaha on TDM-i tituleerinud all-road'iks, kuid tehasest tulevad need bike'ide kummidega. Parema läbivuse saamiseks maastikul tuleb rehvid vahetada. Samuti ümber paigutada esimesed suunatuled.
Isteasend püstine, kergelt ettepoole kallutatud, samas saad kerge vaevaga end tuuleklaasikese taha kallutada. Sobib pikadeks sõitudeks, samuti kahekesi-ruumi jätkub.
Kütusekulu on minu rattal seni jäänud 6-7 l vahele 100 km kohta, kuid kindlasti saaks seda rahulikuma sõiduga väiksema hoida. Kuna ratas alles suhteliselt lühikest aega minu kasutuses, siis olulisi puuduseid või eeliseid ei oska mainida. Nagu minu jutust aru saada, siis seni olen rohkem sõitnud ja ise väga õliseks pole näppe teinud-seega ei oska öelda kui mugav või hea on seda ratast remontida.

Tervitustega, Andyvana :wink:
Kasutaja avatar

Tarmo
Tsikkel: BMW R1100GS 2000
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Tarmo »

TDM 850 on erakordne! Aga TDM 900 on veel parem!

Kaal väiksem, sissepritsung ja üks käik rohkem!

Kuidas see nüüd kõlaski:
Happiness is to find that You have one more gear left!
Kasutaja avatar

coupriit
Tsikkel: Savage 650
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas coupriit »

:bsmile: Omalgi taoline - olen rahul :nono: - hea ja mõnus pill!!!

Eskimo
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Eskimo »

Kasutan sama mootoriga TRX850 ja ka ülirahul.

www.hot.ee/trx850 artiklites ka Eestikeelne jutt
Kasutaja avatar

Kommionu

Lugemata postitus Postitas Kommionu »

Ühte ei taipa... mis on V-Mootor reassilindritega?? Vmootor on ju ikka see, kus silindrid asetsevad V kujuliselt....?!?

Terv,
kommionu
Zx-9 W8 reassilindritega ;)
Sõida... ja ära MÖLISE!!!
Kasutaja avatar

MOTODEPOO
Kaupmees
Tänatud: 46 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas MOTODEPOO »

TDM-il tavaline rida 2...alates 96 üles on natuke mootori tööreshiimi muudetud, tühikäigul meenutab natuke V-mootori häält kyll.

tippkiirus oma rattal (spido järgi) üksinda 210, kahekesi 195. Kiirenduse vahe yksi või kaksi sõites on tuntav.

TDM-ide yks eeliseid on veel see, et hästi suure resursiga mootor, läbisõidud 70 000km+ pole mingi probleem..ja nagu teised ytlesid, suht universaalne ka. Mingisugune püss ei ole, aga hätta ka ei ole jäänud veel kunagi...ka pikemateks otsteks sobib suht hästi

ei vahetaks kunagi aga see LC8..nämm-nämm :wink:
Kasutaja avatar

kalle
Tsikkel: Joone all on miskit
Tänatud: 13 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas kalle »

>TDM-ide yks eeliseid on veel see, et hästi suure resursiga mootor, >läbisõidud 70 000km+ pole mingi probleem..

70k on noorus selle mootori kohta. Jällegi oleneb palju hooldusest jm. Mõni aeg tagasi tegin tutvust ühe Super Tenerega (sama mootor), millel 200k ja veidi + kellas ja seda kohati vägagi raju sõidu juures (võistlused, talvesõidud)

Kk

Eskimo
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Eskimo »

To: kommionu
Nimelt on selle mootori omapäraks see, et silindrid on küll reas aga kolvid käivad 270kraadi tagant (mitte nagu tavaliselt kahesilindrilistel, kus üks kolb on üleval ja teine all), nii nagu see on V-mootoritega pillidel.
To: motodepoo TDM-id alates 1996 ka 270 kraadi all kolvid. Allikas: Haynesi manual.

Priit
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratastest üldiselt”