Yamaha XC125T

Kõik mis on seotud rolleritega

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Teema algataja
hannes56
Tsikkel: Yamaha Xc125tYamhxc125.Ižjup5
Kontakt:

Yamaha XC125T

Lugemata postitus Postitas hannes56 »

sai siis omastatud selline roller. väljalaske aasta on tal 96. Kuna ei tea, kus mis paikneb, oleks vaja hädasti manuali. Otsisin igalt poolt, kasutasin otsingut, aga leidsin ainult tellimisega kuskilt USA-st ja seegi oli üle 60$. Nüüd siis palve, et kas kellegil on mingit kasuliku infot(nt palju õli karteri läheb) või kui kellegil on mingi salajane tee selle rolleri manualini andku teada, oleks väga tänulik.

Aitäh
50 kuupi täidab mu kiirust-not anymore:P
Kasutaja avatar

Teema algataja
hannes56
Kontakt:

aga, kui keegi ei oska midagi öelda selle peale oleks siiski mõned küsimused lihtsalt 4taktilise rolleri kohta. et tankides kas peab panema ka õli bensiinihulka(eelmine oli mul hiina roller sellel pidi 2taktiline oli roller) aga sellel ei ole kuskil mingit õli potsikut kuskilt näha. et kas on tanklasse bensiin sisse, minekut või ikka natuke õli ka?

ummy90

Lugemata postitus Postitas ummy90 »

hannes56 kirjutas:
aga, kui keegi ei oska midagi öelda selle peale oleks siiski mõned küsimused lihtsalt 4taktilise rolleri kohta. et tankides kas peab panema ka õli bensiinihulka(eelmine oli mul hiina roller sellel pidi 2taktiline oli roller) aga sellel ei ole kuskil mingit õli potsikut kuskilt näha. et kas on tanklasse bensiin sisse, minekut või ikka natuke õli ka?
4taktilisel ei pea bensiini hulka lisama õli.
mootori küljes on kontrollvarras mille abil saad mõõta õli hulka mootoris :roll:
Kasutaja avatar

Teema algataja
hannes56
Kontakt:

kuna see mul üleüldse esimene 4taktiline, siis ma vägagi loll selle teema juures, aga mul selle rolleri sain eelmisel nädalavahetusel kätte, ja eelmine omanik naq ütles , et peaks ikka panema. kasutasin 1esimese paagitäie hulka valvoline super mix. et see ju midagi halba ei tee. Nüüd lihtsalt ainult puhta bensiiniga sõitma?
Kasutaja avatar

Kirs
Tsikkel: BMW
Tänanud: 6 korda
Tänatud: 23 korda

Lugemata postitus Postitas Kirs »

ÄRA PANE õli bensiinihulka! Eelmine omanik ajas sulle jama! Mis sa arvad, et õli karteris on moe pärast või? Tee omale 4 taktilise tööpõhimõte selgeks. Netis selle kohta infot lademetes.
Kasutaja avatar

hellish

Lugemata postitus Postitas hellish »

4 taktilisel ei tohigi õli silindrisse sattuda. Õli on ainult karteris et väntvõlli laagreid õlitada. 4t polegi eraldi õlipaaki ja bensiini hulka ka ei panda õli.
2 taktilistel peab segama bensiini hulka õli. Need millel on õlipaak olemas neil ei pea ise bensiini ja õli kokku segama aga ega se ei tähenda et need lõpuks kokku segatud ei saa.
Tõsine jalamees, st pole masinat, mis näo naerule viiks :D

pokemon

Lugemata postitus Postitas pokemon »

Kumb ta sul on Yamaha XC 125 Riva või Yamaha XC 125 Cygnus?
Kasutaja avatar

Kirs

hellish kirjutas:
Õli on ainult karteris et väntvõlli laagreid õlitada.
Lisaks veel silindriseinu, kolbi, kolvisõrme-laagrit, kepsulaagrit, nukvõlli, nukalaagreid, ketti...
pokemon kirjutas:
No mudelitähise järgi annab ju Cygnus :roll:
Kasutaja avatar

Teema algataja
hannes56
Kontakt:

pokemon kirjutas:
täpselt ei oska öelda, aga teen homme pildid, mis on rohkem väärt kui 1000 sõna. Siiani Aitäh kõigile, kes vastanud. hakkan homsest korralikuks, ning otsemaid pärast kooli otsin tankla ülesse ja paak puhast täis.

Edit: tegin väheke googeldust ja Riva nägu ei ole see roller kohe üldsegi väga Cygnus läbi ja lõhki http://membres.lycos.fr/scooters/cygnusr.shtml
Kasutaja avatar

Teema algataja
hannes56
Kontakt:

olen nüüd rolleri saanud täitsa jooksu vette, ja lausa lust on uue rolleriga sõita. Kuid nüüd järsku otsustas aku otsad anda. Olen otsinud igalt poolt mööda poode käinud Viljandis ja Tartus, kuid sobivat akut ei ole leidnud. Tartus jõudsin käia ainult autoringis, ning seal oli valik väga väike, kuna tartus olin ainult laupäevasel päeval ei jõudnud akukeskusesse. Nende kodulehelt uurides ka ei leia sobivate mõõtudega, ainult auto akud. Nüüd siis viimases hädas pöördun siia, et äkki kui te juhtute nägema või teadma, kust sellist akut leidub. mõõdud siis oleks pikkus:145 laius:85 ja kõrgus 100mm ... ette tänades
Kasutaja avatar

Kirs

Pole küll samas mõõdus aga väiksema saab ka edukalt panna. Lihtsalt ülearune vaba ruum millegagi täita(kumm, plast jne.)
http://www.fixusnet.ee/index.php?id=971&page=132
http://www.motopood.ee/pood/product_inf ... ts_id=1221
http://www.motopood.ee/pood/product_inf ... ts_id=1211
Ja sealt leiad ka: http://www2.renovaar.ee/kataloog/ sealt valid mootorratta akud.
Kasutaja avatar

Teema algataja
hannes56
Kontakt:

tänud, juba leidsin endale sobiva ja vaatan, millal saan ära osta, sest ega ju starteriga pilli ei saa lõpmatuseni vändast käima taguda.Pealegi tahaks väikest muusikasüsteemi peale ehitada.
Kasutaja avatar

Teema algataja
hannes56
Kontakt:

Täna juhtus üks kani koomiline ja närvesööv juhtum, mis vääriks rääkimist.Ja kindlasti õpetas see lugu mind nii, et ära kunagi puutu seda. mida sa ei tea. Kuna reedel lähen teenindusse, siis mõtlesin, et vaatan üle õhufiltri, et mis seisus see on.(mina pole seda ennem vaadanud ja ei tea kas eelmine omanik ka on) Leidsin siis selle siis sealt eest oli ta nii tolmune ja lausa rokane. puhastasin siis suruõhuga ära( õhufilter on element). Kuna hing ja silm ihkas rohkem näha, mis katete all oli otsustasin võtta maha variaatori kaane peal oleva plastmass katte. kate maas. leidsin eespool variaatorit ka mingi filtri see oli svammist. kuna seda hoidev kruvi oli nii kõvasti kinni otsustasin võtta appi haamri ja peitli. sain siis sellega selle kruvi lahti, otsisin uue kruvi, mis istus, ning keerasin selle tagasi(selle kruvi all oli see filter). panin siis kõik kokku tagasi alumise gondliriba ka. hakkasin käima panema. süüde. pidur alla starterit. Vaikus. mitte midagi. Vool on, aga starterit huinaa. võtsin siis kontroll lambi, ja hakkasin asja taga otsima. kuni starterini läks vool, aga kuidagi mööda lülitit voolu polnud. kadunud. vaatasin, mida teeb, kui vänta lüüa. keskhargipeal juba roller oli, hakkas lööma plää. vänt käib tühjalt. uuesti lahti. kui filter ära võtta oli nii 10x10 senti vabadus, nägi kõikke. siis jukerdamise peale hakkas vänt hädiselt tööle, aga pärast ma ei tea kuidas pidin vända küljest ära võtma, ja panin tagasi natuke ülesspoole, naq ta ennem oli, ja voilaa. asi töötab. Üks probleem vähem. niisiis vool.sai igatpidi ukerdatud ja vaadatud kui järsku ma ei tea mida ma alla vaatasin Ja nägin,et küljejalg all. :lol: panin jalaülesse. starterit masin jälle käib. pärast sellist momenti tekkis tunne, et tahaks maaalla vajuda, kogu see protsess, kui ma voolu taga otsisin oli nii 1h :lol: ja siis lihtsalt küljejalg oli all, kuna teatavasti selle jalaall on mul sureti, mis seiskab töötava mootori, kui see alla lükata, siis seisevmootor ju tööle ei lähe ja starter ning vänt oli rivist väljas.Aa. vahepeal kontrollisin sädet ka , oli olemas ja puha. Sai siis roller kokku korjatud ja sõitma 8)

Igati pikk ja keeruline jutt sai, aga loodan, et saite aru.

Roby

Lugemata postitus Postitas Roby »

irwww
väga hull :D
Kasutaja avatar

Teema algataja
hannes56
Kontakt:

see küljejalg jäi ka sinna rolleri alla nii, et seda ei olnud üldse näha, ennast võttis ka "natuke" muigama
Kasutaja avatar

miku00

Lugemata postitus Postitas miku00 »

aga mis muidu masina lõpp kiirus kah on kui oled proovinud?
Kasutaja avatar

Teema algataja
hannes56
Kontakt:

proovisin. nii kuni 60km\h lendab, siis 60-80 kogub ja lõppu sain kuskil 110 kuskil, aga see oli ka kogumise peale, gaaspäris põhjas ei olnud, aga silmad jooksid vett, mis hirmus :lol: kuigi masin on täiesti läbi ja lõhki stock
Kasutaja avatar

Al-Kharid

Lugemata postitus Postitas Al-Kharid »

nii on mul sõbral päris palju juhtunud et küljejalg all, ka endal kui tema freedoga sõitsin, sõbrale ise tegelt see asi meeldib sest ta lükkab juba väiksel hool küljejala alla ja roller sureb välja ja jääb seisma, siis süüde välja xD
DiTech :ner:
Pilt
Kasutaja avatar

Teema algataja
hannes56
Kontakt:

ma ei hakka uut teemat tegema, vaid siia samusesse enda teemasse teen:P. Et siis küsimus järgmine, et kui ma viin teenindusse nt et rullikutte vahetusse ja nad mul väntvõlli otsa perse keeravad, kas nemad peavad selle hüvitama? või pean mina uue ostma?
Kasutaja avatar

miku00

Lugemata postitus Postitas miku00 »

nemad ikka nemad.
Kasutaja avatar

mca15
Tsikkel: Suzuki RM-250

Lugemata postitus Postitas mca15 »

hannes56 kirjutas:
ma ei hakka uut teemat tegema, vaid siia samusesse enda teemasse teen:P. Et siis küsimus järgmine, et kui ma viin teenindusse nt et rullikutte vahetusse ja nad mul väntvõlli otsa perse keeravad, kas nemad peavad selle hüvitama? või pean mina uue ostma?
Loomulikult peavad kinnimaksma
Ramos on samamoodi, kui ma midagi seal perse keeran, siis võetakse palgast maha kohe, õnneks pole veel käkki keeranud. (ptui,ptui,ptui)
Ja teada värk, kui suruõhu püstoliga kinni lasevad.
Mudakoll
Kasutaja avatar

Teema algataja
hannes56
Kontakt:

oleks siis selline küsimus, et ma suutsin ei tea kuhupärapõrgusse enda tagumise porilaua ära kaotada ja otsisin otsisin teepealt ei leia ülesse. et kas sellele margile kuskilt oleks võimalik seda porilauda saada? või annab sinna mingi muumargi oma sobitada aga peamine, kust neid porilaudu üldse leida on?
Kasutaja avatar

rallypoiss

Lugemata postitus Postitas rallypoiss »

hannes56 kirjutas:
ei tea siis keegi?
Äkki prooviksid maaletooja käest küsida :!: :idea:
www.yamaha.ee
Kui selliseid küsimusi veel tuleb, tekib kahtlus kas on ikka piisavalt vanust antud tsiklit juhtida....
Kasutaja avatar

Teema algataja
hannes56
Kontakt:

Tervist. tekkinud siis väikene probleem ennem kakkumist otsustasin väikese posti teha. selle teemalisi teemasi on siin küll kuid päris õiget ma enda probleemile ei saanud. nimelt külmkäivitus. isegi kui roller 30minutit seisnud kohapeal ja mootorjahtunud panen käima siis käima läheb ilusti kuid väga õudsalt puterdab ja ei võta tuure üless. Kui natukene kohapeal oodata ja gaasiga mängida siis saab lõpuks sõitma , ja sooja mootoriga ei ole häda midagi. õhuklapp on mul elektriline. ,et mis asjad peaks ülevaatama sealt mis võivad seda häda tekitada.

henx206

Lugemata postitus Postitas henx206 »

Üks loll jõuab ikka rohkem küsida,kui sada tarka vastata :D (ma ei mõtle,et sa loll oled)

Kui sul on tooreklapp elektriline siis sa peaksid selle üle kontrollima ja vaatama,et kas juhtmed on korralikult paigas ja kinni.Järgmine asi võib sul olla õhufiltris,kuna sa selle nüüd nii puhtaks ja korda tegid siis võib nii olla,et sa pead segu(segukruvist)paika keerama.Üldiselt paistab olema sul viga karburaatoris.Nii,et vaata karpa ilusti üle,puhasta ära,kruti segu,vaata,et lisaõhku ei saaks :wink:
Kasutaja avatar

Teema algataja
hannes56
Kontakt:

nii. enne lahtivõtmist mõtlesin,et proovin kas ikka teeb sama nalja. sõidan juba tükk aega aga ikka see puterdamine ära ei kao kui mootor juba ammu soe. võtsin siis kõik lahti puhastasin ära karpas seadsin aga ei midagi. ikka sama jama. nüüd siis mõtlesin,et kas seda janti võib teha küünal kuna viimne on vist veel originaal peal.

henx206

Lugemata postitus Postitas henx206 »

Ka originaal küünlaga peaks mootor ilusti töötama :wink:
Kasutaja avatar

Teema algataja
hannes56
Kontakt:

aga küünal on aastast 96 siis.
edit: kohe peaks ülesse jõudma video mis tegin. nüüd imelikul kombel kui hakkasin videot tegema ei tahtnud alguses käivituda ka.
edit2: www.zone.ee/stoky video005
Kasutaja avatar

Teema algataja
hannes56
Kontakt:

Aitäh kõikidele vastajatele kes Oskasid midagi vastata. Sain masina korda, kuid ei hakka seletama mis viga oli,sest nagu ma näen ei jaga siinne rolleri seltskond toite\elektri poolepealt midagi.
Kasutaja avatar

Teema algataja
hannes56
Kontakt:

Sai soetatud samasugune pill saksast juurde ja ei hakka uut teemat tegema. Oleks vaja kellegi hea ja lahke inimese abi, kes telliks laagrid kas kuskilt malossi või ebay lehepealt. Ise olen selle interneti teel tellimises väga algaja, ning kui keegi aitaks ära teha, ning kauba õnnelikult kohale toimetada oleks hea. Kes aga aidata oskab ja saab siis PS.

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Rollerid”