Mis värvi on mootorratas..
Moderaator: Moded
-
Teema algataja - Postitusi: 720
- Tsikkel: Joone all on miskit
- Tänatud: 13 korda
- Kontakt:
Mis värvi on mootorratas..
Nimelt.. toimus peres väike rattavahetus ja naise Honda SLR sai müüdud headesse kätesse ja asemele biddisin ebayst 99 Yamaha TDMi.
Siinkohal ei peatuks pikemalt ratta ostu ja transa protsessil, sest see kõik läks 100% ilusti. Hea müüja, korralik ratas jne. Tänud tahaks öelda aktiivsele bikeri liikmele CB500-le.. ja selle eest, et tänu sinu siia tsikli toomiste teema alla pandud Arcotransi kontaktile, saabus ratas Saksast kohale, nagu oleks see Keilast toodud. See firma ja Marko tunnevad oma tööd:-)
Jätan siinkohal ka pikemalt kirjeldamata, kuidas ARK kolm nädalat mainitud Yamahale tüübikoodi tegi, sest neile ei meeldinud Saksa paberites olnud numbrid, no igatahes lõpuks sai asi endale Eesti numbri ka.
Aga minu teema algab tegelikult nüüd siit ja küsin.. mis värvi teie arvates on see tsikkel siin:
http://www.emmk.ee/kalle/bike/PB03.jpg
Must? - vale, kuldne?- vale..
Mina sain küll targemaks, kui mulle kinnitati, et ARK AMETLIK seisukoht on, et mootorratta värv määratakse... RAAMI järgi. Ja nii ongi, see tsikkel on, palun väga hõbedane muidugi!
Muidugi polnud ma sellega nõus ja küsisin, et kas meie ameti seisukoha järgi on kõik TDMid hõbedased, sest neil on näha hõbedane raam.. või miks minu Honda ST1100 pole paberites must, sest seal kuskil punase tupperware all on must raam?
Palusin teha uue esmase akti, lootuses, et algselt Sauel tehtud akt Tallinnas siiski värvi muudab. Kogu minu sebimise ja spetsialisti kohale kutsumise tulemus oli see, et tsikkel on passis hõbedane, märkusega mitmevärviline. ja nii ongi
Kuna siinkohal on tegemist kahe erineva ARK büroo sama seisukohaga, mis siins ikka, ega hullu pole midagi, las olla hõbedane, märkusega mitmevärviline, pole sellel suurt tähtsust lõpuks. Saksas passis pole üldse värvust kirjas. Mind lihtsalt huvitab, kas keegi on sellest enne kuulnud midagi ja kas kellegi tsikkel veel raami järgi värvuse on saanud?
Raam ju mõnikord ikka näha ja erinevat värvi kui suuremad visuaalsed värvitud osad.. paak jne.
Pole just teabmis maalimarahu kõigutav probleem, aga lihtsalt huvitab.. kõik ok ja normaalne, või siiski veidi jabur?... või oli minu viga selles, et polnud tuttavat onu, kes kuskil sellise värvi oleks teinud, nagu ratas mulle tundub?
Ilmselt on probleem siiski selles, et olen lihtsalt rumal.. naiivne ka:-)
Kk

terv, sokk
-
- Tsikkel: Suzuki TL 1000R; Buell XB12S
- Tänatud: 2 korda
Vaadakem linki ja määrakem värvus! On see ratas siis punast, musta või hoopis halli(mootor, summutid) värvi? Selgelt ühest vastust visuaalse vaatluse põhjal on raske leida.

http://www.bikez.com/pictures/suzuki/19 ... Butler.jpg
Lugupidamisega,
Bruno
Põletajad MC

Mu Jawal on passis värvuseks [ehk siis nagu passis kirjas: "Kere (kabiini) värvus"] punane. Aga raam on tökatmust ja on seda alati olnud. OK, siin võib segav faktor olla see, et punane on nagunii vanemate jawade standardvärv ja esmasel registreerimisel aastal 1980 lähtuti sellest.
Aga tänavu suvel registreeritud bemar on samuti passi järgi punane, kuigi ka sel tsiklil on raam must. Või tegelt, kui norima hakata, kandev struktuur GSil on mootor, millele kinnituvad abiraamid. Järelikult peaks siis värvus hõbedane olema?

-
- Mode
- Tsikkel: sporta 1200
- Tänanud: 17 korda
- Tänatud: 12 korda
-
- Tsikkel: Beta 390
- Tänanud: 33 korda
- Tänatud: 204 korda
- Kontakt:

Avastuse au kuulub Valga ARK-le.
-
- Tsikkel: DR650 "Sinine Kits"
- Kontakt:
Minul juhtus selline lugu, et septermbris läksin oma tsiklit enda nimele vormistama, loomulikult oli mul üldse esimene sellelaadne kogemus seal asutuses. Kõigepealt saadeti klienditeenindusest pikalt, minge tehke all akt. Läksin alla küsima, et kuhu ja mismoodi, sealt öeldi, et garaaz on vaba, aja sisse, ajasin. Tuli mingi mees, vaatas värvi ja küsis minu käest, ütlesin 7 tooni, oleneb valgusest, ja tsikli värviks saigi sinine

Ametnik käskis sõiduki parkalsse ajada, ajasin. Peale seda läksin sinna samasse ukse taha küsima, et mis edasi, nad ei vaevunud ust ka avama, röökis läbi ukse, teine korrus!!!. Läksin üles, ootasin järjekorra ära, siis tuli välja, et mingi blankett on enne vaja täita, tehke seda ja siis oodake uuesti järtsus. No krt, mingi 1,5 minutit ja oligi täidetud, edasi ei läinud enam kaua, saingi oma paberid korda. Kõik tegelased seal olid kuidagi vihased ja tigedad, peale viimase klienditeenindaja, ei tea mis on nende mure, palka vähe või mis!? Igatahes, kust krt mina peaksin teadama kus ja mis järjekorras käia ja olla, keegi võiks siis paar sõna öelda mismoodi ja kuidas või vähemalt mingi infotahvel/materjalid võiksid väljas olla. Ongi kõik.

-
- s1000rr Guru
- Tsikkel: roller
- Tänanud: 2 korda
- Tänatud: 14 korda
- Kontakt:
Re: Mis värvi on mootorratas..
Või siis lihtsalt mölisemis ja suhtlemis vajadus mida rahuldasid ARK'i vendade peal ?
Said numbri kätte...saad ju sõita rahulikult ja nautida sõitu ...või ikka ei saa ?
kalle kirjutas:Jätan siinkohal ka pikemalt kirjeldamata, kuidas ARK kolm nädalat mainitud Yamahale tüübikoodi tegi, sest neile ei meeldinud Saksa paberites olnud numbrid, no igatahes lõpuks sai asi endale Eesti numbri ka.
Aga minu teema algab tegelikult nüüd siit ja küsin.. mis värvi teie arvates on see tsikkel siin:
http://www.emmk.ee/kalle/bike/PB03.jpg
Must? - vale, kuldne?- vale..
Mina sain küll targemaks, kui mulle kinnitati, et ARK AMETLIK seisukoht on, et mootorratta värv määratakse... RAAMI järgi. Ja nii ongi, see tsikkel on, palun väga hõbedane muidugi!
Muidugi polnud ma sellega nõus ja küsisin, et kas meie ameti seisukoha järgi on kõik TDMid hõbedased, sest neil on näha hõbedane raam.. või miks minu Honda ST1100 pole paberites must, sest seal kuskil punase tupperware all on must raam?
Palusin teha uue esmase akti, lootuses, et algselt Sauel tehtud akt Tallinnas siiski värvi muudab. Kogu minu sebimise ja spetsialisti kohale kutsumise tulemus oli see, et tsikkel on passis hõbedane, märkusega mitmevärviline. ja nii ongi
Kuna siinkohal on tegemist kahe erineva ARK büroo sama seisukohaga, mis siins ikka, ega hullu pole midagi, las olla hõbedane, märkusega mitmevärviline, pole sellel suurt tähtsust lõpuks. Saksas passis pole üldse värvust kirjas. Mind lihtsalt huvitab, kas keegi on sellest enne kuulnud midagi ja kas kellegi tsikkel veel raami järgi värvuse on saanud?
Raam ju mõnikord ikka näha ja erinevat värvi kui suuremad visuaalsed värvitud osad.. paak jne.
Pole just teabmis maalimarahu kõigutav probleem, aga lihtsalt huvitab.. kõik ok ja normaalne, või siiski veidi jabur?... või oli minu viga selles, et polnud tuttavat onu, kes kuskil sellise värvi oleks teinud, nagu ratas mulle tundub?
Ilmselt on probleem siiski selles, et olen lihtsalt rumal.. naiivne ka:-)
Kk
Kvaliteetne mootorratta töökoda Tallinnas http://www.mrttech.ee.
E-pood http://www.mrttech.ee Facebook - MRT Tech
ÖHLINS, Marchesini, Akrapovic, GB Racing, MRA, Brembo,Gilles, Ilmberger Carbon.
-
- Tsikkel: Kawasaki VN15 SE, ZX-6R
- Tänanud: 5 korda
- Kontakt:
No ma ostsin see aasta endale siis ka ARK´i järgi bike, millel muide passis keretüüp custom on:) (custombike ilmselt)IPA kirjutas:... ARK ütles registreerimisel, et kroomid pannakse passi raami järgi aga biked gondli järgi
ilmselt sõltub ratta värv sellest, kes juhtub seal garaazis parasjagu ülevaatust tegema.
Kuidas (liiklus)politseinikud (vajadusel) ratta kokkusobivust dokumentidega hindavad? Kas ainult võrreldakse numbreid või pööravad tähelepanu ka ratta värvi kokkulangemisele passis kirjutatuga? Kas nad on kursis ARK-i "ametliku" seisukohaga, et ratas on seda värvi, mis värvi on tema raam või hindavad ratta üldmuljet?korke kirjutas:Ei mõista mina milleks oli vaja...
...Said numbri kätte...saad ju sõita rahulikult ja nautida sõitu ...või ikka ei saa ?
Mis juhtub, kui ratas varastatakse ja kuulutatakse tagaotsitavaks? Kust tuleb ratta kirjeldus, kas registri dokumentidest või afektiseisundis rattaomaniku suust, või on veel variante?
Minu üks võrr on musta raamiga ja punaste (varem olid kollased)koorikutega, teine aga hõbe-halli raamiga ja mustade koorikutega.
"Ametlikult" siis täiesti erinevad sellest, mis silmaga näha on...

Üleüldse läks tsikli arvele võtmine libedalt 8.30 olin rattaga platsis, kohe halli, seal tehti paber ära, siis peamajja, 15 minti ootamist ja ilus uus läikiv number anti koos muude paberitega pihku. Kokku umes 45min. Jutt käib Tallinna ARK-st.
http://www.album.ee/?action=img&pic=90723661&mode=orig
-
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 5 korda
Eelmise GSi Eestisse tõin oli samuti tüübikinnitust tarvis, mis võttis nädal aega Tartus, kuigi tolleks ajaks eestis juba üks selline oli, niiet ei tea mis kamm seal täpselt oli. Värv oli dilemma - kas roheline või kollane (nn. Kalahari kõrbe kollane värv), sest varjus võtab rohelise olme, päikese käes kollaka. Määrati ARK tüüpide poolt kollane lambist. Hõbedasest raamist või mootorist polnud juttugi.
Vana puruks. Nüüd uut samasugust GSi tuues, mis on süsimust, sain seekord ise passi märkida (vorm mille täidad ise), et puha "must", keegi ei määranud minu eest ja ARK tüüpidel oli vist parasjagu kohvipaus ja ei viitsitud pikemalt peale vaadata. Mustaks ta jäigi rohelisel paberil.
Nii, ja nüüd ongi küssa - mootor, telelever on tal must, silindripead ja paralever (kardaaniga monokiik) aga hõbedased [iseensesest tundub juba väga mitmevärviline, või mis?], kui tahan nüüd paagi ja esiporika talvel mõnda turvsalisemasse-heledamasse värvi lasta, kas sellest tuleb probleeme ja peab uue tehnilise passi tegema kui tõesti asi käib nüüd raami/mootori järgi nagu eelpool mainitud?
-
- s1000rr Guru
- Kontakt:
Midagi ei juhtu kui politsei peatab ja passis on lilla kirjas aga tegelikult roosa. Minu tsikkel on näiteks rohelist värvi aga passis on kirjas mitmevärviline roheline

Kui peaks politsei vinguma hakkama siis las pöörab oma silmad vinkoodi peale mis on raamil ......neile meeldib seda uurida

Mix kirjutas:Kuidas (liiklus)politseinikud (vajadusel) ratta kokkusobivust dokumentidega hindavad? Kas ainult võrreldakse numbreid või pööravad tähelepanu ka ratta värvi kokkulangemisele passis kirjutatuga? Kas nad on kursis ARK-i "ametliku" seisukohaga, et ratas on seda värvi, mis värvi on tema raam või hindavad ratta üldmuljet?korke kirjutas:Ei mõista mina milleks oli vaja...
...Said numbri kätte...saad ju sõita rahulikult ja nautida sõitu ...või ikka ei saa ?
Mis juhtub, kui ratas varastatakse ja kuulutatakse tagaotsitavaks? Kust tuleb ratta kirjeldus, kas registri dokumentidest või afektiseisundis rattaomaniku suust, või on veel variante?
Minu üks võrr on musta raamiga ja punaste (varem olid kollased)koorikutega, teine aga hõbe-halli raamiga ja mustade koorikutega.
"Ametlikult" siis täiesti erinevad sellest, mis silmaga näha on...
-
- s1000rr Guru
- Kontakt:

Motopaks kirjutas:huvitav kui sinna kroomitud raamiga laekud... ?
motopaks
-
- Tsikkel: KMZ sidecar, Super Tenere
- Tänatud: 2 korda
-
Teema algataja - Postitusi: 720
- Tsikkel: Joone all on miskit
- Tänatud: 13 korda
- Kontakt:
korke kirjutas:Ei mõista mina milleks oli vaja mõttetult sebida ja närve raisata ?
Või siis lihtsalt mölisemis ja suhtlemis vajadus mida rahuldasid ARK'i vendade peal ?
Said numbri kätte...saad ju sõita rahulikult ja nautida sõitu ...või ikka ei saa ?
Normaalseid inimesi on ikka vähe eks?

Mind lihtsalt hakkas huvitama, kas antud teema oli ühe Saue ametniku tõlgendus, või ARKi ametlik seisukoht. Tallinna ARKis käimine ja teema siin rahuldasId mu uudishimu täielikult, tänud vastajatele.
Kk
asi ise selline http://www.gunsmoke.com/scot/r1200gs/im ... e_left.jpg
-
- Kaupmees
- Tänatud: 202 korda
- Kontakt:
Endal kogemus Suzuki GS-400 ´78 registreerimisega, millel paak ja pisike tagagondel punast ning raam musta värvi. ARKis kirjutati tehnilisse passi värvuseks must ja lisamärkusena pandi sinna mitmevärviline.
Mina ostsin aastal 2001 vana 1981 aasta Suzu GSX250. Ratas oli ise helehall, siniste disainitriipudega. Raam must. Passis MUST lisatingimusega mitmevärviline. Et selline tingimus oli, siis ratta restaureerimisel võtsin kätte ja värvisin ta ühelt küljelt metallik siniseks ja teiselt küljelt lillaks. Muretu värkMind lihtsalt hakkas huvitama, kas antud teema oli ühe Saue ametniku tõlgenus, või ARKi ametlik seisukoht.

Neeme
527 4000
http://www.streetmoto.ee
streetmoto@streetmoto.ee
ja kui sa oleks kuhugi teise ark'i büroosse läinud, oleks passi saanud, et hall, mitmevärviline...Vadi kirjutas:Endal kogemus analoogne Kallega, rattal oli saabudes kaasas ilusasti miski EU sertifikaat - kus kirjas - ozeanblau - e. oleks ju loogiline edasiarendus - sinine - eesti teh. passi kirjutati - must, mitmevärviline.
asi ise selline http://www.gunsmoke.com/scot/r1200gs/im ... e_left.jpg
go figure

Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.