toru painutamine
Moderaator: Moded
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
- Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
- Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta
NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.
Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!
toru painutamine
Olen proovinud külmalt... Olen proovinud haamriga ja olen ka gaasipõletiga tulipunaseks ajanud aga siis tulen sinna üsna suur mõlk sisse... Muideks, tundus et kui toru tulipunane oli, siis tuli veel suurem mõlk kui külmalt.
Oskab keegi seletada kuidas tehasemehed selliseid asju painavad?
Re: toru painutamine
Sellejaoks on olemas torupainutaja(kas on õige nimi ei tea), aga saab ka liivaga hakkama.g2ngster kirjutas:Kas keegi siine mees on leiutanud mooduse kuidas saaks toru (no näiteks 3cm läbimõõtu ja rauast valmistatud) painutada nii (näiteks 90 kraadise nurga alla), et ta mõlki ei lähe.
Olen proovinud külmalt... Olen proovinud haamriga ja olen ka gaasipõletiga tulipunaseks ajanud aga siis tulen sinna üsna suur mõlk sisse... Muideks, tundus et kui toru tulipunane oli, siis tuli veel suurem mõlk kui külmalt.
Oskab keegi seletada kuidas tehasemehed selliseid asju painavad?
Enamus torusid painutatakse tüjhalt rulli ja klotside abil - painde kohast ristlõige koosneb 4 kaarest, ristlõikepindala väheneb
"kuuliga" painutades kasutatakse torusisest kuuliketti (mida väiksema raadiusega painded ja õhema seinaga toru seda rohkem kuule ketis)
http://www.tubebendingconcepts.com/comm ... ralink.gif
Sellisel juhul jääb toru ristlõige ümmarguseks ja sama läbimõõduga (sportsumadel tähtis ja ilusad ka)
Edit: Google abiks: http://www.vansantent.com/definitions.htm
-
- Tsikkel: 650cc V2
- Tänanud: 2 korda
- Tänatud: 12 korda
Mäletan, et vähemasti nõuka standardite järgi oli kunagi siuke jama, et tavalised terastorud ja roosevabad painutatu eraldi spetsiaalsete pakkidega, kuna läbimõõdud olid erinevad.
Oma kogemusest tean, et pingis painutatuna kuni täisnurgani vähemalt terasest tõmmatud torusse küll kortsud sisse ei tulnud.
Aga kui see süsteem ei peaks toimima, otsi üks vihavaenlane, märgi torul kriidiga ära painutamist vajav koht, hiili tüübile ise märkamatuks jäädes (soovitavalt oota lume tulekuni ja riietu valgesse) selja taha, sihi keskendunult ja anna seejärel toruga vastu kaela. Seesuguselt painutatud toru nurk sõltub löögi tugevusest...

"Takahashi on küll aeglane, aga see-eest kukub tihti." H. Kender, Viasat Sport Baltic, Malaisia Moto2
PS! Klausen/Kender Viasati tagasi!
Summutitorud, mida mina olen painutanud olid kuni 60 mm (välis)läbimõõduga ja 1.5 mm seinapaksusega. Painutamisel sain teha "kuuliga" 100 mm torukeskraadiusega paindeid (küll mitte eriti suuri nurki)
Mida suurem on toru läbimõõdu ja seinapaksuse suhe ning mida väiksema raadiuse ja suurema nurgaga painet tahad, seda keerulisem on tehnoloogia.

OT: akudes peaks plii olema.(kas se mitte ülimürgine pole)!??mina kirjutas:tina võlusin akude seest, korjasin küla pelt kõik lõhkised või happest tühjad akud kokku ja lammutasin laiali.Tina sulatasin väljas malm pajas, pada soojendasin propaadi põletiga.Tina sain kokku umbes 40kg ja sellega sain 140cm toru täis (40X1,5toru)

Kas mitte kuni 93a-ni ei olnud gsx-il mõlemal pool torud,mine käi kuskil tsikkli lammaris ja uuri asja äkki sobib sinu rattale mõne vanema ratta torud külge, alati saab ka sobitada.Mis on mudugi odavam kui lasta torud teha.suzu kirjutas:Kas on keegi foorumlastest varustatud nii materjali, teadmiste kui seadmetega, et saaks vanade torude järgi painutada uued leegitorud kuni tagumiste püttideni (2tk). Tegemist 95a suzuki 600gsx-ga.
amakas kirjutas:elektri installi toru (JAPP)saab painutada sisse topitava vedruga
a muidu leegikad ja muu tuleks siiski soetada tehasetootelised.ei tahtnud hobby-unelmaid lõhkuda..sry.
Minu Intruderi üks leegikas (mingi pool meetrit toru) maksis Ramost tellituna üle 2000 EEKi.
Tagantjärele tark olles oleks võinud kohapeal teha lasta. C'mon - siinsed poisid teevad õlletehastele tipptasemel roostevaba keevitust ja painutust, ei saa nüüd siis ühe leegikaga hakkama..
-
-
- Tsikkel: Drag Star
- Kontakt:
Peale spetspingil väänamist olen kuulnud ka liivaga, spetsvedruga, jääga ja traatidega täidetuna. Aga kord ameerika chopperite (orange county choppers) ehitajate saates väänati sumpasid, pool tundi ragistasin ajusid ja ei mäleta millega nad tegid. Fakt on see et oli ideaalne
-
- Tsikkel: enduro ja asfalt
- Tänanud: 3 korda
- Tänatud: 1 kord
numan kirjutas:Peale spetspingil väänamist olen kuulnud ka liivaga, spetsvedruga, jääga ja traatidega täidetuna. Aga kord ameerika chopperite (orange county choppers) ehitajate saates väänati sumpasid, pool tundi ragistasin ajusid ja ei mäleta millega nad tegid. Fakt on see et oli ideaalne
Olen ise ka seda saadet vaadanud ja ühes osas mpainutasid nad leekareid nii, et lasid gaasi leegiga punaseks ja sisi väänasid.
Midagi sellist:
https://postimg.cc/gallery/vHpT78k
Ott:
Kui pöidlad on õiges kohas, siis saad oma raamid minu juures ISE tasuta ära painutada, toru peab ka endal olemas olema. Lihtsalt võimalus.
Painutajateks on REMS elektriline ja ka käsipainutaja, painutusraadiused pole just muidugi kõige väiksemad.
Asukoht on Harku, Angerja tee 57, Enerhyd, üldjuhul töö ajal ja vaid ette helistamisega.
Lugupidamisega Janis alias saarlane.
Tänud pakkumast, sai vist eelminegi aasta samal teemal suheldud?saarlane kirjutas: ↑04 Mär 2024, 13:00Tere!
Ott:
Kui pöidlad on õiges kohas, siis saad oma raamid minu juures ISE tasuta ära painutada, toru peab ka endal olemas olema. Lihtsalt võimalus.
Painutajateks on REMS elektriline ja ka käsipainutaja, painutusraadiused pole just muidugi kõige väiksemad.
Asukoht on Harku, Angerja tee 57, Enerhyd, üldjuhul töö ajal ja vaid ette helistamisega.
Lugupidamisega Janis alias saarlane.
Pöialdega on täitsa korras, aga ajudega ja ajaga jään kahjuks jänni. Aga leidsin just Lool ühe ettevõtte, kes ära teeb. Kui valmis saab, siis jagan tulemust/kontakti.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.