Kui kannatanul puudub liikluskindlustus siis kas hüvitatakse?
Moderaator: Moded
-
Teema algataja - Toetajaliige
- Tsikkel: Honda VFR800, 2008
- Tänanud: 487 korda
- Tänatud: 590 korda
Kui kannatanul puudub liikluskindlustus siis kas hüvitatakse?
Jah aga kui sul kindlustus tegemata maksad oma võrri rem ise, mis siis et teine süüdi
---
Teema poolitatud siit: viewtopic.php?p=872324#p872324
---
Teema poolitatud siit: viewtopic.php?p=872324#p872324
Tsiteerides "klassikuid". "Mitte keegi ei saa mul keelata LS-i tõlgendada nii, nagu mina seda soovin."
-
- Tsikkel: TL1K, TT600R, T7
- Tänanud: 20 korda
- Tänatud: 47 korda
Re: Kui kannatanul puudub liikluskindlustus siis kas hüvitatakse?
Oota, misasja?Madlobster kirjutas: ↑09 Mai 2022, 10:12Jah aga kui sul kindlustus tegemata maksad oma võrri rem ise, mis siis et teine süüdi
...
-
- Tänanud: 13 korda
- Tänatud: 22 korda
Ma olen alati arvanud, et kannatanu kindlustus ei puutu asjasse, kuid äkki olen eksinud.Madlobster kirjutas: ↑09 Mai 2022, 10:12Jah aga kui sul kindlustus tegemata maksad oma võrri rem ise, mis siis et teine süüdi
Kust pärineb info, et kannatanul peab olema kehtiv leping või poliis, et talle süüdlase kindlustus kahju hüvitaks?
Võime ju ette kujutada, et kusagil seisab liikluses mitte osalev sõiduk, millel pole kehtivat poliisi. Talle sõidab keegi otsa, tekitab kahju, siis ei tohiks olla küsimust, et süüdlase kindlustus tekitatud kahju hüvitab. Arvan, et antud juhul samamoodi, et kannatanule hüvitab süüdlase kindlustus kõik mis vaja.
-
Igatahes ca 7 aastat tagasi sellega kokku puutnuna (ei olnud ise avariis osaline) keelduti sõiduki remondist kindlustuse kulul ja viidati kindlustuse puudumisele.
Kas kohus oleks teisiti otsustanud pole teada kuna kohtusse ei mindud.
Seisva autoga kokkupõrge ei ole relevantne võrdlus. Sest puu, kivi vms ka seisavad ja ei ole kindlustatud. Liikluses osaleval sõidukil peab kindlustus olema.
Kuigi juhtumist on juba omajagu möödas kaldun arvama, et võrrimehele tema võrri välja ei maksta. Kiirelt otsides analoogseid juhtumeid (pretsedente) ei õnnestunud leida (neid kindlasti on)
Kas kohus oleks teisiti otsustanud pole teada kuna kohtusse ei mindud.
Seisva autoga kokkupõrge ei ole relevantne võrdlus. Sest puu, kivi vms ka seisavad ja ei ole kindlustatud. Liikluses osaleval sõidukil peab kindlustus olema.
Kuigi juhtumist on juba omajagu möödas kaldun arvama, et võrrimehele tema võrri välja ei maksta. Kiirelt otsides analoogseid juhtumeid (pretsedente) ei õnnestunud leida (neid kindlasti on)
Tsiteerides "klassikuid". "Mitte keegi ei saa mul keelata LS-i tõlgendada nii, nagu mina seda soovin."
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha FZ8SA
- Tänanud: 191 korda
- Tänatud: 396 korda
http://www.vastused.ee/loe/kindlustus/k ... enule.html arvab, et peaks hüvitatama sõltumata kindlustuse olemasolust.
Garaažis: Pannonia 250TLF, Yamaha FZ8-SA
-
Kui nii, siis sai mul tuttav põske
, maksis trahvi ka veel, et ilma sõitis
Ta ei julgenud eriti jonnida ka kuigi kahju oli võrdlemisi suur.
Aga kui nüüd loogiliselt mõelda siis see nii peaks olema jah nagu seal kirjas, sest isegi kui süüdlasel kindlustus puudub, siis maksab LKF selle välja ja hakkab pärast süüdlase käest nõudma. Kui aga kannatajal puudu siis aint saab karistada kindlustuseta sõidu eest aga teise mehe kindlustus maksab kinni ja kui mõlemal puudub siis maksab LKF ja võtab süüdlaselt.
Seega võrrimees võib vaid väikse rahalise noomitusega pääseda, tsikli saab kindlustuse kulul korda.

Aga kui nüüd loogiliselt mõelda siis see nii peaks olema jah nagu seal kirjas, sest isegi kui süüdlasel kindlustus puudub, siis maksab LKF selle välja ja hakkab pärast süüdlase käest nõudma. Kui aga kannatajal puudu siis aint saab karistada kindlustuseta sõidu eest aga teise mehe kindlustus maksab kinni ja kui mõlemal puudub siis maksab LKF ja võtab süüdlaselt.
Seega võrrimees võib vaid väikse rahalise noomitusega pääseda, tsikli saab kindlustuse kulul korda.
-
- Maagia ja nõidumine
- Tänanud: 1093 korda
- Tänatud: 1098 korda
- Kontakt:
Liikluskindlustus on oma olemuselt vastutuskindlust, kus sa kindlustad iseennast võimalike kahjude vastu teisele isikule ja/või sõidukile. Vahet pole, kas kahjusaajal on kindlustus või mitte, niikaua, kui ta ise pole süüdlane tuleb talle kahju hüvitada.
Kui süüdlasel on kindlustus puudu ja kannatanul on siis hüvitab kannatanule kahju viimane selts, kus süüdlane kindlustatud oli. Seda eeldusel, et viimase kindustuse kehtivusest on möödas vähem, kui 12 kuud. Summa nõutakse omakorda regressi korras sisse süüdlaselt.
Kui sõiduk on olnud kindlustuseta rohkem, kui 12 kuud siis hüvitab kannatanule kannatanu enda selts ja LKF maksab neile selle kinni (tegelikult küll Garantiifond). Ja siis nõudab omakorda süüdlaselt sisse. LKF tuleb mängu ka siis, kui on tundmatu sõiduki põhjustatud kahju.
Kui süüdlasel on kindlustus puudu ja kannatanul on siis hüvitab kannatanule kahju viimane selts, kus süüdlane kindlustatud oli. Seda eeldusel, et viimase kindustuse kehtivusest on möödas vähem, kui 12 kuud. Summa nõutakse omakorda regressi korras sisse süüdlaselt.
Kui sõiduk on olnud kindlustuseta rohkem, kui 12 kuud siis hüvitab kannatanule kannatanu enda selts ja LKF maksab neile selle kinni (tegelikult küll Garantiifond). Ja siis nõudab omakorda süüdlaselt sisse. LKF tuleb mängu ka siis, kui on tundmatu sõiduki põhjustatud kahju.
-
- Tsikkel: Vulcan S
- Tänanud: 37 korda
- Tänatud: 11 korda
Ja kahtlemata maksab süüdlase kindlustus välja ka seisva posti ja aia ja kõiksugused muud lõhkumised.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha TDM 850
- Tänanud: 1974 korda
- Tänatud: 568 korda
Selle kohapealt natuke kärbiks lootusi, sest kui kunagi ammu oli see reaalselt töötav lahendus, siis täna ei piisa sellestki kui sul on kaarmera salvestis autost ja juhtumist. Kui numbrit selgelt näha pole võid põhimõtteliselt kõik selle unustada. Endal kogemus vastu aeda tagurdanud Transitiga, mis lihtsalt ära sõitis. Turvakaamera salvestisse jäi kolmes kaameras, aga numbrit selgelt ei tuvasta ja seega vaata ise kuidas hakkama saad.
Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
-
- Tsikkel: 690 Enduro R, Jawa 634, DR Big
- Tänanud: 291 korda
- Tänatud: 233 korda
Igaljuhul ma selle kõige peale tegin maanteeameti iseteeninduse lahti ja tšekkisin kindlustusi/ülevaatuseid ning avastasin, et olin nädalavahetusel rahumeeli ilma kindlustuseta tsikliga sõitnud… Tubli-tubli. Tegin ära…
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.