Valutavad põlved
Moderaator: Moded
Re: Valutavad põlved
Teema pealkiri on valutavad põlved, aga ma näen siin aint okkaid täis inimesi
-
- Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
- Tänanud: 338 korda
- Tänatud: 435 korda
- Kontakt:
Lgp. Lcf666,
Minu teada on Tallinna diagnostikakeskuses ainult üks MRT seade, äkki oli parasjagu mõni muu patsient seal masinas ja sinna lihtsalt ei mahu kaks inimest korraga. Oma tööpõhimõtte tõttu võtab üks protseduur väga kaua aega, mul näiteks ainult õla pildistamine ca 30 min. Ja sellel ajal ei ole personalil tõesti midagi muud teha, kui sünnipäeva pidada .
-
- Tsikkel: suzuki Bandit
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 7 korda
Pets61 tore teada viljandis siis midagi muutund.
Mul soovidas isegi perearst tartu minna.Tuttav viidi jalaluu muru päärast tartu.
tartu arstide komentar:perse keeratud meile saadetud.
-
- Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
- Tänanud: 338 korda
- Tänatud: 435 korda
- Kontakt:
Eks nende väiksemate kohtade arstide ja õdedega on nii nagu on. Sõber murdis Tihemetsas rangluu, Pärnu haiglas pandi plaat peale, kui Tallinnas näitama läks küsiti, kas ise õmblesid. Ja tõesti, nii koledat õmblust ei ole ma ka kunagi näinud.
-
- Tsikkel: KTM LC8 ADV, LC4 620, 640, 660
- Tänanud: 16 korda
mx77 kirjutas:Lgp. Lcf666,
Minu teada on Tallinna diagnostikakeskuses ainult üks MRT seade, äkki oli parasjagu mõni muu patsient seal masinas ja sinna lihtsalt ei mahu kaks inimest korraga. Oma tööpõhimõtte tõttu võtab üks protseduur väga kaua aega, mul näiteks ainult õla pildistamine ca 30 min. Ja sellel ajal ei ole personalil tõesti midagi muud teha, kui sünnipäeva pidada
.
isiklikult olen tallinna keskhaiglas käinud kahes erinevas mrt seadmes. üks oli suvel ratastel furgoonis. sügisel käisin majas sees. vaatamata sellele on seal päris korralikud järtsud. ma ei tea millest see tingitud...Ju seadmetel ka teatud koormus lubatud. lisaks veel eriarstide (radioloogid) tihe töögraafik. Riiklikes asutustes peab mentaalselt ja füüsiliselt valmis olema ootamiseks, ka ebameeldivusteks (et unustatakse järtsu lisamata)
- Tsikkel: VN 1500 / tl1000R
- Kontakt:
mx77 kirjutas:Eks nende väiksemate kohtade arstide ja õdedega on nii nagu on. Sõber murdis Tihemetsas rangluu, Pärnu haiglas pandi plaat peale, kui Tallinnas näitama läks küsiti, kas ise õmblesid. Ja tõesti, nii koledat õmblust ei ole ma ka kunagi näinud.
ehee, mind õmmeldi ka nigu kotisuud kinni. Kirurg toetas ühe jala vastu lauda ja siis sikutas nii, et mulle tundus, kohe nahk rebeneb. Ühe niidi tõmbas sedapsi puruks ka. Õmblused nigu sea songermaa :S
-
- Tsikkel: KTM LC8 ADV, LC4 620, 640, 660
- Tänanud: 16 korda
soovin siinkohal tänada kasutajat breva, kes minu eraviisilistele küsimustele päris põhjaliku ja piisava vastuse andis! Hea on suhelda tarkade ja proffide inimestega!
Õnneks on see põlvedega seaonduv jama minust kõrvale jäänud ja nüüd juba teadlikult hoidun sellest.Endal siiski on selja-kaela ja kaela-õlgade osas muret küllaga.Kunagi sai ka proovitud hobusesalvi,vanemad vist soovitasid,kuid sellest erilist abi ei saanud ja nii saigi arstile kurdetud.Arstionu määras ravi tabletikuuri näol,need sisaldas Diclofenacum'i,ravi 10 päeva ja siis paista kas toimib või ei.Mina sain sellest abi ja olukord paranes,mõneks ajaks.Eelmisel kevadel määrati lisaks veel salv Diclac muret tekitavatele piirkondadele kandmiseks ja peale seda ei saa küll kurta et arstid ei tea mida teevad või oleksid ükskõiksed.
Arvan et arstile minek oleks kõige esmane samm ja eks siis paistab milline ravi määratakse ja kas see toimib!
Kas mõni põlvedega hädal olev inimene on ka mõelnud sellele, et miks tema põlved valutavad? Selles teemas olevaid postitusi lugedes tundub, et vist mitte. Sry
Ma saan aru kui kellelgi on olnud trauma või mõni muu vigastus, kuid enamikul on arvatavasti põlvevalu tulnud nö iseenesest!?
Mina olen jällegi viimasel ajal üha sagedamini kuulnud tarkasid arste rääkivat "lihastasakaalu muutustest"!!! Ja mina arvan, et enamikul juhtudel on see ka põlvevalude põhjuseks (va traumad), aga seda diclofenaciga ei ravi ja ka operatsiooniga mitte!
Tänu sellele, et lihaskonnale suurt tähelepanu arstide poolt ei pöörata ongi reaalsus täna see, et nt seljaopidest 40% läheb koradamisele (seda statistikat teab vast kasutaja breva märksa täpsemalt
Kindalsti on olukordi, mil lõikus on möödapääsmatu, kuid enne kui asi nii kaugele jõuab tasuks proovida mõnda muud raviliiki
-
- Tsikkel: Aprilia Pegaso 650
Lcf666 kirjutas:.Perearst ütles,et olen simulant ja ei taha tööl käia!
.
On perearste kes sõidavad uue autoga ja on neid kes teevad proove (mul õnneks se viimane variant).
Peaksid ikka uuesti uuringule minema.
Ise lähen 25.03 põlve lõikusele peale aastatepikkust kannatamist. Ja usu, need valud ja hädad lähevad ainult hullemaks, mida kauem ootad.
sama viga põlved valutavad ja raksuvad ise 16 ja sellised hädad mis siis kui juba 60 aastane mees olen siis puhta piiks ju:D
-
- Tsikkel: VX 800
- Kontakt:
sr50 kirjutas:sama viga põlved valutavad ja raksuvad ise 16 ja sellised hädad mis siis kui juba 60 aastane mees olen siis puhta piiks ju:D
Kusjuures mul põlved raksusid siis kui olin 14-15 ja võibolla varemgi ,nüüd olen 36 ja raksuvad ikka samamoodi aga õnneks ei valuta, eks nad külma jms on saanud, aga õnneks olen suutnud nad kukkumistest jms raskest terrorist eemal hoida. Parem õlg sai kunagi 110se lennuga põdraga kohtudes korralikult kriimustada, see annab tunda, aga õnneks suht leebelt, ilma muutuste ajal imelikult raske ja kergelt tuikab. Muidugi eks mul oli vahepeal mingi 10a paus kah kui motikaga ei liikunud.
http://www.krracing.ee/
Mina saan kohe 40 ja põlved valutavad kui on ilmamuutust või midagi sellist tulemas . Noorest peast sai kukutud ja talvel korviga sõidetud.Siis nagu ei mõelnud
ega ei olnud ka mingit erilist varustust.
-
Aastaid neli või isegi rohkemtagasi sai Pärnus lennukal trenni tehtud enne kunni võistlust. õhtu oli juba käes ja põristasin seal mingite teiste kuttidega.Kuid viimastel ringidel juhtus selline pull asi et tegin kaksiku peal vanat head küünla trikki.pill lendas täiega küünlasse , sel ajal ei osand ma veel midagi peale ka hakata kui lasin lennus ratta lihtsalt silmad punnis käest lahti. maha potsatades kukkusin põlve ja parema käe peale. Eriti fun oli veel see et olin sõites sinna läind.Tõstsin motika yles ja sõitsin isa auto juurde.peale seda hakkasid juba kondid valutama. nii suundusimegi arsti juurde (jap motikas jäi raja ääärde) tol ajal tegutses veel pärnu haigla seal vanas kohas ,kus traumapunkt oli all keldris. Sinna jõudes oli see personal eriti kuri minu peale mäletan, kuid mida nad seal minuga kurjustasid seda enam ei mäleta. pilti tehes öeldi mulle et käe luu on puru ja ka jalaluu. nii pandigi kaks kipsi mulle jala oma kannini välja ja käe oma õlani.Mul oli muidugi eriti fun ,sest just oli vaheaeg hakanud ja väljas olid päiksepaistelised ilmad.Nii ma passisingi mingi umbes 2 nädalat toas. jaanipäeva pidin isegi lõkke ääres veetma ratastoolis sest karkudega ei saa ju liikuda kui käsi õlani kipsis. õnneks suutsin enne oma jalakipsi ära lõhkuda kui oli järmine arstivisiit. Seal selgus selline kummaline asi ,et jalaluu oli täesti terve lihtsalt kõva põrutus ,mille tagajärjel paistetas lihtsalt yles ja muud ei midagi. selline on minu üks kummaline story arstidega.
Sama juhtum juhtus täpselt ka eelmine aasta yhe sõbraga kellel pandi ka jalg kipsi niisama , õnneks kipsi vahetama minnes avastati et jalg on täiesti terve.
Oakley, see oli ilmselt arstide poolt selline hoiatus-kips, et motohull ikka tõsiselt mõtleks, end edaspidi rohkem hoiaks
Kas haigla oli see eresinine huvitavate maalingutega uksega vana hoone, mis lõhnas tõrva järgi nagu mingi hoburavila? Ma olen seal küll ainult ühe korra tööasjus käinud, aga väga lahe koht!
EDIT: meelde tuli, mul oli kunagi ka põlve-sääre piirkonnas tugev põrutus, aga mitte tsikliga kukkumisest, vaid ratsutamisel, minu täkk ja üks teine otsustaisd hoolimata ratsanikest veidike ülbitseda. Teine elukas lõi minu hobust, aga trehvas minule pihta, parema põlve alla (oleks põlve pihta läinud, oleks see sodi olnud, aga all oli ratsasaapa nahk vahel). Arstid panid ka kipsi, kuigi ainult põrutus, põhjendus oli, et ka põrutusele on vaja rahu anda. Kips ulatus pöiast põlveni ja muidugi tuli mul järgmine päev eelmisel päeval toimunud võistluste tõttu autasustamisele minna, ega ma siis karkudele mõeldnud, ma hüppasin sinna ühel jalal Mingi jälg on vist jalal näha, aga ei valuta.
Teistmoodi kukkumisel, ilma sadulata galopeeriva hobuse seljast oli võimalus rangluu murda, aga ei murdunud teine, ma näksisin valu tõttu vist muru ainult maas lamades
minu tutaval oli aga vastupidine juhus, kus üks eesti tuntumaid ortopeede ytle, et ära põe, et aint põrutus. Kutt käis veel 2 nädalat trennis sörkimas ja siis otsustas ikkagi traumapunkti minna. Seal tehti pilt ja leiti, et pindluu (pindluu on sii üks kahest luust jala sääreosas) on kahest kohast murdunud, luuotsad olid selleks hetkeks paigast nihkunud ja see kutt oli sunnitud loobuma spordist lõpuks rohkem kui aastaks, sest luud keeldusid lihtsalt kokku kasvmast.
-
pool aastat tagasi juhtus highside ja ratas maandus mingil tabamatul hetkel mulle jalarauaga põlve. päris pervo värk oli aga suurt midagi ära ei lõhkunud, ainult kedrele tõmbas mõnusa vao sisse. alguses ei saanud väga käia ka aga praegu on põlv väga super ega valuta ja raksu kunagi.
KX250F '14
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.