Huumorit
Moderaator: Moded
Re: Huumorit
toolip kirjutas:Sebastian kirjutas:Tagatiibade teine funktsioon on veel see, et töötavad õhus olles piduritena. Ehk alati, kui lennuk maanduma tuleb, laseb ta finaalis tagatiivad välja, vastavalt vajadusele saab nad välja lasta kolme eri nurga all.
mina näiteks ei võta sõna südamekiurgia teemadel kui ma seda ei jaga.
jätkame naljaka huumoriga
No hakkame siis närima. Minu kirjeldus oli väikelennukite kohta nagu näiteks Cessna, lihtne ja piltlik. Kas sa tahad öelda, et maandumisel tagatiibade
kasutamine ei suurenda takistusjõudu, ei aita lennukil laskuda ja ega vähenda varisemiskiirust? Kindlasti erinevatel lennukitüüpidel väljalaskenurki rohkem, ning sõltuvalt lennukitüübist pole mõnel neid üldse vaja. Kindel on aga see, et maanudmisel tagatiibade kasutamine suurendab nn "õhkpadja efekti".
Tagatiivad ehk flaps - kui nendest jutt käib- eesmärk on suurendada tiiba pealmise osa pikkust. Lennuki tiib on nagu veetilga kujuline ainult, et pealmine osa on suuremalt kaares, kui alumine osa. Seoses sellega läheb õhk tiiva ees kaheks, õhk, mis liigub tiiva pealt, peab läbima pikema teekonna, kui õhk, mis liigub tiiva alt. Seega kui õhk tiiva alt liigub aeglasemalt, tekib tiiva alla suurem rõhk. Seetõttu tekib tiiva alla tõstejõud. TÕstejõud sõltub veel lennuki kiirusest. Nüüd, kui lennuk on väga raske või üleüldse stardib, lastakse flaps välja, kuna aeglase stardikiiruse või raske kaalutõttu on vaja lisatõstejõudu. Flaps liigub välja, tiiva pealisping pikeneb, õhk liigub kiiremini, tiiva alla tekib suurem rõhk-lennuk tõuseb õhku. Kui kiirus on suurem, pole enam nii palju tõstejõudu vaja ja flaps võib sisse tagasi lasta. Vb olete ka tähele pannud, et rasked transpordilennukid stardivad suurema nurga all, ehk nina rohkem taevasse kui nt hävitajad, mis panevad lendu üsna paralleelselt maapinnaga. See on nii seepärast, et ka suurem tõusunurk suurendab tõstejõud- raskel transpordilennukil on vaja rohkem tõstejõudu, kui kiirelt minema süstival, kergel hävitajal.
Sebastian kirjutas:toolip kirjutas:Sebastian kirjutas:Tagatiibade teine funktsioon on veel see, et töötavad õhus olles piduritena. Ehk alati, kui lennuk maanduma tuleb, laseb ta finaalis tagatiivad välja, vastavalt vajadusele saab nad välja lasta kolme eri nurga all.
mina näiteks ei võta sõna südamekiurgia teemadel kui ma seda ei jaga.
jätkame naljaka huumoriga
No hakkame siis närima. Minu kirjeldus oli väikelennukite kohta nagu näiteks Cessna, lihtne ja piltlik. Kas sa tahad öelda, et maandumisel tagatiibade
kasutamine ei suurenda takistusjõudu, ei aita lennukil laskuda ja ega vähenda varisemiskiirust? Kindlasti erinevatel lennukitüüpidel väljalaskenurki rohkem, ning sõltuvalt lennukitüübist pole mõnel neid üldse vaja. Kindel on aga see, et maanudmisel tagatiibade kasutamine suurendab nn "õhkpadja efekti".
Takistusjõud ja varisemiskiirus --nõus. Takistus suureneb ja kiirus väheneb...loogiline. Kuid tagatiibasid ei kasutata õhus piduritena! Selleks on teised vahendid.
Kiirust vähendatakse näiteks mootori võimsuse vähendamisega ja tänu sellele, et veel õhus püsida lastakse tagatiivad välja!
Lisaksin veel,et parem vaateväli piloodil tagatiibade kasutamisel kuna nina allpool.
tambet teab mida räägib!
-
- Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
- Tänanud: 328 korda
- Tänatud: 432 korda
- Kontakt:
pärnu väikelennuk vist sellepärast oli alla kukkunud, et lasi rajaotsast üle ja hakates uuele ringile minema lükkas flapid sisse aga kuna kiirus oli väike kaotas lennuk kohe ja järsult kõrgust.
-
- Tsikkel: Suzuki Boulevard 1800 M109R
Minu meelest ei sõida tingimata vasakule. Oleneb, kas buss on parempoolse või vasakpoolse liiklusega riigis.
Või olen ma nüüd blond
-
- Tsikkel: Yamu FJR 1300, Yamu WR 450
- Tänatud: 1 kord
Putukas kirjutas:Minu meelest ei sõida tingimata vasakule. Oleneb, kas buss on parempoolse või vasakpoolse liiklusega riigis.
Või olen ma nüüd blond
Kui on näiteks vasakpoolse liiklusega riik, kas siis bussid sõidavad ainult vasakule ? või hoopis ainult paremale ?
-
Teema algataja - Postitusi: 395
- Kontakt:
Guugeldasin "Näärivana" ja leidsin mingist foorumist sellise mõnusa kirjutise. Müts maha mahlaste jutustajate ees!
Kunagises Türi tehnikumis oli omal ajal kõva ratsabaas. Seal oli igasugu setukaid ja ka üsna kobedaid ratsahobuseid. Tallimees oli igavene kõva führer, keelas käskis, poos ja laskis. Ja siis korra juhtus, et tuli kohale üks kolhoosimutt oma täkuvalus pisikese hiirhalli märaga. Et saaks nii kuidagi ühe säraka tõutäku käest või nii kuidagi. Ikka kõvad viinad kaasas ja puha. Nu vanamees imes viina ja jäi mõtlema, et üksi ei julge nagu suurt ja kallist täkku sihukese töö peale lasta, et äkist läheb liiga tormiks ja lõhub miskit ära või paneb muidu lõikama. Kutsus siis lehmalaudast öökarjaku abiks. See oli ka paras vanamees, hüüti näärivanaks, sest tal oli peaaegu nabani hall habe ees. Talvel kandis seda pluusipõues, pidi hulga soojem olema. Nu vanamehed panid siis pudeli kinni, sidusid mära ninapidi ühte latrisse seina külge ja hakkasid siis kahelt poolt talutades igavest pirakat täkku mära juurde vedama. Kui aga see sunnik haisu ninasse sai, siis pold enam miskit pidamist. Täie trambiga kohe mära poole kappama. Vanamehed lendasid teine teisepool täkku üles ja alla nigu kapsalehed. Tallimees sai viimaks kontsad maha pressida ja sai veel meeter enne mära täku pidama. See ajas nina pikale ja hakkas nii eelmänguks mära perset nuhutama. Ja siis see karjak arvas heaks täku ja mära vahele ronida, et täkku vähe tagasi peletada, või miskit sättida, või saba hoida, või kurat teab, mis ta sinna ronis. Päitseoheliku otsa oli ta ümber käe keeranud ja siis just täkk kargas! Vedas vanamehe käe üle mära perse kuni poole seljani, et taat oli mära persse külge poolkülitsi kui kinni naelutatud, molupidi just peaaegu mära saba all. Ja täkk siis muudkui muljus. Käis kisa kära, hinkumine ja hirnumine ja kapjade kraapimine, aga näärivana oli kahe hobuse vahel vait kui sukk. Viimaks pani täkk ühe hirmsa robaka ja venis siis tasakesi mära seljast maha, no oma 70 sentine riist tilkumas ja tolgendamas kui viies jalg. Ja siis oli näha, mispärast näärivana oli vakka olnud. Pikkamööda venitas vanamees oma pika pika habemetuusti mära vitust välja ja see mitte ei tilkunud, vaid jooksis kohe vulinal. Ma ei tea küll täpselt mida, aga arvata võib! Nu seda vandumist ja sõimu, oi tõrva. Sõnatut looma keegi puutuma õnneks ei läinud, aga mära omanik, see kolhoosieit, see sai küll paar tohlakat ja käis kodus viina järel, enne kui talle õnnelik mära kätte anti ja tallist minema kupatati. Näärivana aga ajas järgmisel hommikul oma uhke habeme maha.
Vot sihuke võib olla habemega kepp.
Noh kui juba foorumitest pastemiseks läks, siis mu poolt kah üks (sry Ats kui autoritasu tahad, siis õlledes)
Kuda ma peaaegu oleks saand
Lubage pisut nostalgitseda ja kauneid noorusaegu meenutada.
Oli kuskil 70-ndate lõpuaastad. Olin hommikul lestavõrgud välja toond ja ühe laari ära suitsetanud. Kuna oli laupäev ja kena suveilm, otsustasin sellest ka pisut kasu lõigata. Helistasin klassivennale. Õige jah, see oli just 78 aasta suvi ja kevadel oli jäänud keskkool seljataha. Nojah, minul ja klassivennal oli just kevadiste eksamite aegu hakanud paralleelklassi kahe plikuskaga nagu pisut plaani tegema ja plaan oli ikka jätkunud edasi ka aga ikka päris täidetud ei olnud mingitel segavatel asjaoludel saanud. Nüüd olid plaani täitmiseks , ületamiseks ja peaaegu et sotsialistliku võistluse võitmiseks kõik eeldused olemas. Plikad nõus tulema, lestad suitsetatud ja ilus uus soome saun ****neemes Liivalahes juba mütsus. See oli ühe rikkuri ( tolleaegse) ehitatud ühe minu sõbra õue. Seal oli dush ja puha, all suur puhkeruum kaminaga ja teisel korrusel kolm magamistuba. Täisvärk. Kuna ta seisis sõbra õue peal ja ka võtmed olid olemas, siis sai seda vahel omaniku eest salaja ekspluateeritud. Käisin veel kiiruga Pirital, seal kanagrillis. Mul oli seal tuttav baarman, kellelt sain paremaid jooke. Seekord lunisin paar pudelit vermutit ja gini. Päris palju lestaraha tuli maha jätta. Siis tagasi ja olidki plikad kohal. Teretulemast pioneerimusid ja kohe pokaalid pihku. Kui segama hakkasin... Aga äkki kõik ei teagi, et sel ajal martinit ei müüdud ja seda tuli ise vermutist ja ginist segada, kui oli millest segada. Nojah, kui segama hakkasin , tuli sõber laua äärde ja soovitas enda klaasidesse panna tilga gini ja vermutit palju, plikadele aga vastupidi, sest täna oli kindlapeale minek ja plikad tuli ometi vastavasse konditsiooni viia. Kasvõi pettusega. Tegimegi nõnda. Närisime suitsulesta, plärasime niisama ja aeg-ajalt rüüpasime pokaalist. Igavesed pirakad klaasid olid. Pärast esimesi klaase olid plikad juba parajad lambad valmis, meri põlvini. Pidime hakkama sauna minema ja käis tavaline esikombeline jagelus, et kas ikka koos ja kas ikka päris paljalt. Noh , plikad olid juba tümad ja hakkamas ja meil tilkus iharuseila juba põlvini, kui äkki sõber kohkund näoga mind eemale rebis ja närviliselt sosistas-Õlu, kurat õlle unustasime. Mina arvasin, et sitta sest, ajame niisama läbi, aga sõber oli konkreetne, et plikade peatäiele annab just õlu vastava vungi ja koos saunaga pidi see nad täiesti ära küpsetama, nii et pärast pole muud kui nopi vaid Amori viljasid ja polevat vaja noppidagi, potsatavat ise suhu. Pold seal kedagist.Tegime plikadele ooteajaks samasugused toobid äkilist segu valmis, ratta selga ja poodi. Kuna ****neeme pood oli laupäeviti kinni, siis tuli vändata 4 km kaugusele **** kioski. Õlled peale ja tagasi. Tegime veel tee peal suitsu ja kulistasime ühed õlled ära. Siis see jama algas. Tagasi tulles ootas ees üllatus. Plikad maani täis ja hirmus kurbuselaine oli nende pea üle kokku löönud, või nagu laulus öeldakse- nutan härdast, kaeban valjust. Rippusid teineteise kaelas ja lurtsusid nutta, et kui kole kurb ja kõle nende elu on ja meie pidime olema ajudeta oinad, kes neile vajalikku tähelepanu ei pööra. Saunast ja lembehetkedest pold enam juttugi. Üritasime siis kuidagi asja klattida ja ma rääkisin nagu papp pasha pühade ajal. Asi hakkas taas ilmet võtma ja plikad hakkasid juba pealmisi sulgi maha koorima, et viimaks sauna kobida. Siis aga arvas sõber, et plikadel suure ulgumise peale ehk pead liig kaineks said ja käis välja idee, et higistamise jaoks on enne vaja materjali manustada ja enne sauna tuleb tingimata üks õlu ära juua. Selle aja maapoe ziguli õlu oli aga pisut sogane ja hapuka mekiga, sest säilivust oli tal 4-5 päeva ja see oli kindlasti juba ületatud. No said plikad ehk poole pudelist sisse imetud, kui esimesel kere lekiks läks ja esimene laadung lesta ja martini segu laua alla lorises. Seda nähes ja haistes pani teine plika parunni otse lauale. See pilt võttis mul ka põhja alt ära, aga uksest välja ma igatahes jõudsin, enne kui hobusesaba suust välja lendas. Siinkohal võiks selle loo vabalt lõpetada, sest selge on igaühele, et selliseid tatiseid nuutsuvaid, ilatsevaid ja haisevaid plikasid keegi ometi näppima ei hakka. Kasisime märgade kaltsudega vähe nende pisaraist ja oksest kriime molusid ja upitasime nad kuidagi üles voodisse. Kummagile pesukauss voodi ette ja käterätik kõrvale. Istusime sõbraga kurvalt all. Kamin pragises, tuba haises, saunaisu ei olnud, joomaisu ka mitte. Väike lootus oli veel hommikule, sest olime noored ja naiivsed. Hommikul saime sellise nahatäie sõimata ja kõik suhted katkestati. Isegi koristada ei aidatud. Pidime sõbraga pärst kõik üksi harima ja poolenisti täis oksekausidki ülalt alla tassima ja igatahes minu meelest oli minu tassitavasse kaussi veel muudki tehtud kui ainult oksendatud. Plikad panid bussi peale ajama nagu pudrukuulid ja pole meie nendega enam lähemalt kokku puutunud. Oma nokad saime soustiseks tüki maad hiljem ja teistel asjaoludel.
Siit moraal, et vahel ei sobi mitte ainult kala püük, vaid ka kala söömine liigse napsiga kokku
lisavarustuseks GSR600
-
- Tänanud: 4 korda
- Tänatud: 4 korda
Hitchiker kirjutas:Siit moraal, et vahel ei sobi mitte ainult kala püük, vaid ka kala söömine liigse napsiga kokku
See oli küll päris hea tuletus sellest jutust
Aga kui välja arvata see kala jutt, siis pole tänapäeval asjade käik muutund
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 684 korda
- Tänatud: 443 korda
Russian rain
A Russian couple were walking down the street in Moscow one night, when the
man felt a drop hit his nose. "I think it's raining", he said to his wife.
"No, that felt more like snow to me", she replied.
"No, I'm sure it was just rain" he said.
Well, as these things go, they were about to have a major argument about
whether it was raining or snowing.
Just then they saw a Communist Party official walking toward them.
"Let's not fight about it", the man said, "Let's ask Comrade Rudolph whether
it's officially raining or snowing".
As the official approached, the man said, "Tell us, Comrade Rudolph, is it
officially raining or snowing?"
"It's raining, of course", he replied, and walked on.
But the woman insisted: "I know that felt like snow!" to which the man
quietly replied:
"Rudolph the Red, knows rain, dear".
-
- Tsikkel: cbr600rr
- Tänanud: 4 korda
- Tänatud: 1 kord
head ostmist
zx9r-zx9r-cbr600rr....cbr600rr.....
http://www.motodepoo.ee
http://www.motoringrada.ee
https://www.facebook.com/motodepoo.team.green
Toompea reserveeritud,
pronkssõdur evakueeritud,
eesti kroon konfiskeeritud,
Putin' it informeeritud,
2010 likviteeritud.
MarekM kirjutas:Davai ja nüüd kihutage tsakk norrise ja blondiininalju ka üks peotäis. Äkki on veel keegi, kes neid kuulnud ei ole.
Chuck Norris on juba ammu surnud, ainult et Surm ei julge talle seda ütlema minna ,
Meie raha, kes Sa oled EURO.
Kiidetud olgu Sinu nimi.
Sinu võim tulgu, Sinu jõud kasvagu.
Sinu vägevus toitku meid nii poes kui kõrtsis.
Meie igapäevast toitu anna meile- EURO.
Ja kustuta meie võlad ,nagu meie kustutame oma KROONI võlad.
Ja ära jäta meid panga ees võlgadesse, vaid päästa meid vaesusest.
Aamen
Õige naise tunned kaugelt ära-valel on lühikesed jalad...
Väga hea
Oot, või oli see hoopis nii?
Meie euro, kes Sa oled kukrus,
pühitsetud olgu Sinu nimi.
Sinu võim tulgu, Sinu tahtmine sündigu
nagu Euroopas, nõnda ka Eestimaa peal;
meie igapäevast vedelat leiba anna meile
nii poes kui kõrtsitoas,
ja anna meile andeks meie kroonivõlad,
nônda kui meie andeks anname oma võlglastele;
ja ära saada meid mitte laenukiusatusse,
vaid päästa meid ära kurja panga ikkest.
sest Sinu päralt on riik ja vägi ja aur igavesti.
Aamen.
Kri§to kirjutas:
Sellise asja peale tahaks nutma hakata, issand jumal:D
Kass ja kukk kõnnivad sillal. Kass kukub vette ja kukk pistab naerma. Mis on loo moraal?
Wherever there is a wet pussy, there is a happy cock.'
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.