Kalevi Suursõit

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Teema algataja
allan777
Tsikkel: BMW S1000 RR
Tänatud: 2 korda

Re: Kalevi Suursõit

Lugemata postitus Postitas allan777 »

jep, promo tuleb kõvasti teha. ja esimese asjana tahakski uurida kui palju oleks reaalne sõitjaid siia kutsuda...

BMW S1000RR by alphaRacing; 192 hp from rear wheel.
Kasutaja avatar

tramm66
Tsikkel: gixxer
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 9 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas tramm66 »

Oil-Cooled kirjutas:

Väljaspool Eesti piire tuleb kõvasti infot teha, eriti Inglismaal ja Saksamaal.
Kui asi õieti kätte võtta saaks Kalevi Suursõidust põhjamaade Isle of Man'i TT teha.

Ei saa, Kalevil ainult 1 hüpekas... Nati lahja aga kohe oleks käpik kui toimuks.

sinimustvalge

Lugemata postitus Postitas sinimustvalge »

Teen hea meelega promot Pirita ringrajale.Näiteks tänavu 19.-21.juunil Bikers´Classicul Spa ringrajal.
On ka muid kontakte.Soomest oleks paarkümmend "classic"-sõitjat igal ajal tulemas.Ka hollandlased on väga huvitatud.
Kõik küsivad,kas olen korraldajate ametlik esindaja.Hea kui mul midagi rohkemat lubada oleks,kui et Pirita rada on legendaarne ja et see meeldis Joey Dunlopile.
Proovin valmis teha powerpointi Pirita ringrajast ja Kalevi Suursõidu ajaloost,siis on ka midagi näidata.Kõik abi selles osas on teretulnud.

Kasutaja avatar

anni

Lugemata postitus Postitas anni »

Mõelge nyyd palun natukene selle peale ka, et kui palju on tehnika ja asjad edasi arenenud vahepeal. Pole ju nagu vaja, et iga aasta keegi ennast sandiks või surnuks sõidaks! Niigi vähe neid sõitjaid meil!

Mis aga puudutab Pärnu võidusõitude promo. Eelmise aasta kõik sõidus olid välja reklaamitud nii raadios kui ka lehes + flaierid Pärnus ja mujal motopoodised. eelmine aasta yks yritus omadega nulli tuli, ylejäänud kõik paari kympsaga miinusesse...

Taavi93

Lugemata postitus Postitas Taavi93 »

anni kirjutas:

Eelmise aasta kõik sõidus olid välja reklaamitud nii raadios kui ka lehes

Ei kuulnud mina raadiost ühtegi reklaami ega ka keegi minu tutvusrindkonnast ei olnud teadlik ühestki pärnus toimunud võidusõidust. :roll:

222

Lugemata postitus Postitas 222 »

Mis aga puudutab Pärnu võidusõitude promo. Eelmise aasta kõik sõidus olid välja reklaamitud nii raadios kui ka lehes + flaierid Pärnus ja mujal motopoodised.[/quote]

:?: :?: :?: :?: :?:

Seda kuulen küll esimest korda , et Motoringrajale pärnus on tehtud on tehtud PROMO ??? :shock: :shock: :shock:
Isegi Elmari raadios või siis Nelliteatajas pole mingit kippu-ega kõppu - rääkimata Flaieritest :wack:

Vaadates Mani Saare TT-d, Siis pirita rada on selle kõrval puhas sirge - hea küll, oma paari S-kurviga.
Ja kui palju TT-l laseb vendi lepikusse / lepiku taha ja ikka toimub iga aasta ja uuesti.

Ma ei saa aru, miks siin paljud selle vastu on ?
Eestikate väline etapp, kas siis Kalevi Suursõit või Joey Dunlopi mälestusvõistluse nime all.

Ja sinna teha see korralik Promo, nii Soome kui Euroopasse ja raudselt oleks Sõitjaid.
Seda enam, et Tallinnas ei ole ühtegi Motospordi üritust, mida saaks tulla vaatama tavaline linnarahvas, sõbrad, tuttavad ja ka sponsorid.

Kasutaja avatar

sepp
Tsikkel: r6, cbr,Buell, Night rod,Gessu
Tänanud: 162 korda
Tänatud: 89 korda

Lugemata postitus Postitas sepp »

/me hoiab pöidlad peos,et asi õnnestuks :bsmile:

Kasutaja avatar

Oil-Cooled
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Oil-Cooled »

Peale Man'i saare TT on maailmas veel teisi tsiklivõistlusi mis toimuvad "tänavatel" ja mitte mingit pidi ei vasta MotoGP/Superbikes tasemel ohutusnõuetele.
North West 200 näiteks.
Kõige spektakulaarsem neist is vast Macau GP: http://cyclesncrap.blogspot.com/2009/04/macau.html

BMW R100RS
Varem: CB750K6, K75S, Katana/GSXR hübriid, GSX1100S Katana, XJ600, GPZ900R, GSX600F, GSXR750

Kasutaja avatar

Psaiko
Tsikkel: R1
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Psaiko »

motard kirjutas:

Ka sellest viimasest videost on näha, et publikut on vähem kui ohutuskotte puude küljes.

Vahepealse paari aastaga on Viimsi poolsaare elanikkond kasvanud ja koos sellega ka nende "õigused", täna saada luba nädalavahetuseks tuiksoon sulgeda pole vist mõtet unistada (kui just K-erakonda ei astu). Lisaks ettevõtlus - vaevalt, et Selver annab nõusoleku, 2 päeva on sisuliselt poele juurdepääs suletud.

Kogu selle ala piiramine, et külastajad pileti ostaks on võimatu ja ühelgi aastal pole sellega turvafirma/korraldaja hakkama saanud. Kahjuks eesti inimene siiski pigem hiilib salaja sisse kui ostab pileti - tean omast käest, aastaid üritusi korraldanud. Pigem vahitakse üle aia ja siis pärast kiideldakse, et küll oli hea mõte oma auto kapoti peal seista jne.

Laske vanadel asjadel minna ja kulutage see energia parem uue raja ehituse poolt võitlemiseks.

Asi on Traditsioonides ja nende järjepidevuses. Mõned sinu väited on meelevaldsed. Korraliku liiklusskeemi esitamisega pole mingit probleemi see lõik kinni panna, isegi mitte kaheks päevaks, küsimus on sellega kaasnevates kulutustes! Kindlasti on turvaettevõtteid, kes suudaks optimaalse kulutusega tagada korraldajale maksimaalse piletituluga kontseptsiooni. Pigem peitub probleem selles, mida inimstele lisaks pakkuda, et nad tuleksid ning millist hinda peab külastaja maksma, et seda kõike näha. Ise näen, et sellises kohas toimuv üritus peaks olema plussis enne toimumist ja arukas on pileteid müüa vb ainult stardi/finiši sirgele kus siis toimub kogu muu melu, kaubandus ning on muud atraktsioonid.

Selveril käest pole vaja ka küsida, kui just üritusele tulevate külastajate parimist sinna alale ei taheta teha (iseenesest ruumi on), sest kõik muu toimub siiski Tallinna linna haldusalas! Mul on peas juba Selveri tarbeks toimiv liiklusskeem valmis:D

Tänasel päeval peaks just olema seda hea teha. Huvilisi tglt peaks olema, Tallinn Kultuuripealinn 2011, raames saaks teha väga erinevaid asju ja see oleks üks huvitav asi, seda enam, et asja saaks teha rahvusvahelisena a´la nime all " Joey Dunlopi Kalevi suursõit.

Igatahes edu eestvedajatele. Liikluslahenduste väljatöötamise võib minust abi olla!

Kasutaja avatar

anni

Taavi93 kirjutas:
anni kirjutas:

Ei kuulnud mina raadiost ühtegi reklaami ega ka keegi minu tutvusrindkonnast ei olnud teadlik ühestki pärnus toimunud võidusõidust. :roll:

Kõik sõidud olid Uuno raadios reklaamitud + viimane sõit Sky Plusis ka :wink:

Kasutaja avatar

Karupoeg puhh

Lugemata postitus Postitas Karupoeg puhh »

anni kirjutas:
Taavi93 kirjutas:
anni kirjutas:

Hm, huvitav aga ka mina ei mäleta, et oleks ühtegi reklaami kuulnud :cry:

Kasutaja avatar

Teema algataja
allan777

Mõelge nyyd palun natukene selle peale ka, et kui palju on tehnika ja asjad edasi arenenud vahepeal. Pole ju nagu vaja, et iga aasta keegi ennast sandiks või surnuks sõidaks! Niigi vähe neid sõitjaid meil!

Mis aga puudutab Pärnu võidusõitude promo. Eelmise aasta kõik sõidus olid välja reklaamitud nii raadios kui ka lehes + flaierid Pärnus ja mujal motopoodised. eelmine aasta yks yritus omadega nulli tuli, ylejäänud kõik paari kympsaga miinusesse...

ei ole mina ühegi pärnu sõidu reklaami ei kuulnud ega näinud. aga see selleks.

LÜHIDALT JA KORDAN: KES EI TAHA KALEVIT SÕITA- NEED EI PEA SÕITMA JA VÕIVAD OMA NEGATIIVSE ARVAMUSE ENDALE HOIDA!!! vaielda selle üle kas see sõit on ohtlik või mitte- see on mõttetu ja ei vii kuhugi.

Kasutaja avatar

mx77
Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
Tänanud: 338 korda
Tänatud: 435 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas mx77 »

Eks ju unistada võib aga ma olen 99% kindel, et KOV sellele sõidule enam kunagi kooskõlastust ei anna.

Kasutaja avatar

Teema algataja
allan777

Eks ju unistada võib aga ma olen 99% kindel, et KOV sellele sõidule enam kunagi kooskõlastust ei anna.

ma olen 99 prossa kindel, et KOV ei ole suurim takistus.

Kasutaja avatar

Mait.V
Tsikkel: BMW S1000RR 17
Tänatud: 7 korda

Lugemata postitus Postitas Mait.V »

Ongi,väga paljudele meeldis see võidusõit ja ka väga paljudel on kahju et see ära lõpetati nii et igatahes tuleks Kalevi Suursõit elustada. :D

Kasutaja avatar

CTR

Lugemata postitus Postitas CTR »

elanud ringraja ääres 1997 alates ja mõned suursõidud üle elanud :) paratamatus, et seal elavatele inimestele suht siuke tülikas see asi oli. Kellele ikka meeldib kui oleks "lõksus" oma kodus, kuigi tuleb tunnistada et midagi üle mõistuse ebameeldivat ei olnud (rada ju kinni aint mingi osa päevast), ma võibolla mõistlikum ka kuna isegi motohuviline. KOV pigem kaitseb kindlasti elanikke :|

Häirisid aga igasugused geeniused, kes ei raatsinud olematu hinnaga piletit osta, ning pidasid vajalikuks läbi era aedade ronida raja äärde. Lisaks kohutav laga, mis peale iga võistlust metsa alla maha jäi.

Selles mõttes, huvitavatesse kohtadesse panna üles tribüünid, millele piletit müüa oleks hea lahendus.

Kas suursõit toimub ei toimu, eks kui keegi võtab oma õlule, siis paljude sõitjate vaime toetus on olemas :) aga tänases majandussituatsioonis sponsorrahasid saada päris keeruline, üritusele mis lõppude lõppuks on väheste eralõbu.

Ootan aega, mil Kalevi Suursõit toimuks vastvalminud korralikul ringrajal :bsmile:

R1 2004 -> CBR1000RR 2008 -> pseudomootorrattur -> Ducati Scrambler Classic 2015

theres' a child in all of us, mine just likes to go fast
Kasutaja avatar

franz125
Tsikkel: Mitmed
Tänanud: 36 korda
Tänatud: 222 korda

Lugemata postitus Postitas franz125 »

anni kirjutas:
Taavi93 kirjutas:
anni kirjutas:

Ma ei tea kedagi,kes teaks kedagi,kes kuulaks Uuno raadiot :roll:

Kangutan kõveraid
VTR1000SP1
VTX1800R potsataja-nüüd kahe liitrine
GTS reinkarnatsioonil
98% müüdud Harleydest on ikka veel teedel....ülejäänud 2% jõudsid koju

Kasutaja avatar

anni

[
Kõik sõidud olid Uuno raadios reklaamitud + viimane sõit Sky Plusis ka :wink:[/quote]Ma ei tea kedagi,kes teaks kedagi,kes kuulaks Uuno raadiot :roll:[/quote]

Mis teha kui Trio LSL EMFi (Peale Uuno ka Elmaris reklaam oli) sponsor oli ja teistest raadiojaamadest väääga palju paremaid pakkumisi tegi!

Tehke palun ise yks rinka yritus ja siis järka kord enam ei vingu, et vähe reklaami ja värki :lol:

Kasutaja avatar

HeitiKender

Lugemata postitus Postitas HeitiKender »

Ma olen mälestussõitude poolt - meie kangelasi ja titaane peab mäletama. Aga tehkem seda nii, et pärast ei peaks veel lisaks kedagi mälestama hakkama. Ohvritoomine on nii 3. sajand.

Kasutaja avatar

sepp
Tsikkel: r6, cbr,Buell, Night rod,Gessu
Tänanud: 162 korda
Tänatud: 89 korda

Lugemata postitus Postitas sepp »

Tegelikult võib ju kurb õnnetus juhtuda ka pärnus rajal. On juhtunud ju kyll selliseid nukraid õnnetusi kus on võistlus lõppenud kurvalt ka ilma puudeta,lihtsalt kukutakse ja jäädakse kellegi ratta alla. Loodan,et ei juhtu seda kunagi pärnus,aga kui juhtuks,kas siis oleks edaspidi paljud ka pärnu raja vastu?
Muidugi on pirital suuremad võimalused,aga seda tahetakse teha ju emv välise võistlusena ja osalemine on vabatahtlik.

Rääkides 2008hooaja rinka reklaamidest meedias,siis ei kuulnud näinud mina ka yhtegi, kuigi igapäev kella 10-20.00ni mängib tööl raadio.
Kyll aga mäletan selgelt TV-st ja raadiost Hausteri reklaame ja ei saaks öelda,et seal oli vähe pealtvaatajaid,ilmselt rohkem kui terve hooaeg kokku oli pärnus rahvast rajaservas. Korraldajad olid ka vist muidugi erinevad.a nohhh... hea ,et yldse keegi midagi korraldab :bsmile:

Kasutaja avatar

Kiire Putukas

Lugemata postitus Postitas Kiire Putukas »

sinimustvalge kirjutas:

Teen hea meelega promot Pirita ringrajale.Näiteks tänavu 19.-21.juunil Bikers´Classicul Spa ringrajal.
On ka muid kontakte.Soomest oleks paarkümmend "classic"-sõitjat igal ajal tulemas.Ka hollandlased on väga huvitatud.
Kõik küsivad,kas olen korraldajate ametlik esindaja.Hea kui mul midagi rohkemat lubada oleks,kui et Pirita rada on legendaarne ja et see meeldis Joey Dunlopile.
Proovin valmis teha powerpointi Pirita ringrajast ja Kalevi Suursõidu ajaloost,siis on ka midagi näidata.Kõik abi selles osas on teretulnud.

Mul on miski pikk nimekiri algus aastatest peale kuni 2000 aastani kes sõitsid,ringi ajad ,kes võitis ja kes katkestasid,kus toimus jne.

Kawasaki ZX-9R
Kasutaja avatar

Iceman
Tsikkel: Buell xb12xt
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Iceman »

No kuulge TT-ga võrreldes on Kalevi Suursõit ohutu nagu ema süles aga üldises plaanis olen ka suursõidu poolt, muidu on küll osad vennad tänaval kõvad kihutajad aga nyyd ei julge suursõidule minna (ei üldista kõiki rinkamehi) (crash)

http://moto.iceman.ee
IZ Planeta Sport, IZ Jupiter4, Kawasaki AR125, Kawasaki KZ400, Kawasaki KZ500, Yamaha FZR600, Honda SLR650, Yamaha TT600, Suzuki Bandit 400 ,KTM Duke II, BMW F650GS, BMW R1150GS, Buell xb12xt.

sinimustvalge

Räägin ühe loo.
Helsingist 480 km põhja poole on 22000 elanikuga väikelinn Iisalmi.Selles linnas elavad Teuvo "Tepi" Länsivuori ( 3x MM-hõbe ) ja Jouko "Jocke" Ryhänen (Kalevi Suursõidu võitja 1970).Selles linnas tegutseb ka klubi Ylä-Savon moottorikerho.
Juulikuine laupäeva ennelõuna Iisalmi keskuse turuplatsil.Paar paviljontelki ja istepinke.Kaubikutest ja järelkärudest lükatakse väljakule vanu võidusõidumootorrattaid.Ylä-Savo mk on organiseerinud järjekordse Iisalmi Classic TT.Osavõtjaid on tulnud Sveitsist (Bruno Kneubühler,Roland Freymond),Saksamaalt,Prantsusmaalt ja Rootsist.Turuplatsil toimub "tehniline komisjon" - rattad lükatakse lavale publiku ette,tutvustavad kommentaarid organisaatoritelt või osavõtjalt endalt.Müügiks on Iisalmi TT-särke,kleepse jm.Pentti Korhose tütar esitleb ja müüb oma vastilmunud raamatut Soome ringrajasõidu ajaloost.
Päeva teine pool jätkub linnast põhja pool motokrossiraja kõrval oleval suurel parkimisplatsil.Kogu karavan on siia siirdunud.Tõeline boksimeeleolu.
Tööstusrajooni angaaride vahele on tehtud umbes kilomeetri pikkune ringrada.Piletite müük.Tihe ajakava eri masinaklasside sõitudega.
Õhtul pidu soome moodi saunaga.
Nüüd räägin muinasjutu.
Eesti Vabariigi 400000 elanikuga pealinn Tallinn.Selles linnas elavad Endel Kiisa,Jüri Randla,Lembit Teesalu.Selles linnas tegutseb ka motoklubi Kalev.
Juulikuine laupäeva ennelõuna Euroopa kultuuripealinna Raekoja platsil...Päeva teine pool Pirita-Kose-Kloostrimetsa ringraja mändide all...

Kasutaja avatar

franz125

Vist oli aasta 1990, Kouvola,samasugune tööstus rajoon nagu Lasnamäel.Sõideti superbaikide TT MM-i etapp,Ka Lajalid sõitsid,ise nägin.

Kangutan kõveraid
VTR1000SP1
GTS reinkarnatsioonil

Kasutaja avatar

speedvana
Tsikkel: FZR
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas speedvana »

franz125 kirjutas:

Vist oli aasta 1990, Kouvola,samasugune tööstus rajoon nagu Lasnamäel.Sõideti superbaikide TT MM-i etapp,Ka Lajalid sõitsid,ise nägin.

jaa vaatamata sellele, et rada oli märg ja ilm vihmane :bsmile:

Kasutaja avatar

franz125

speedvana kirjutas:
franz125 kirjutas:

jaa vaatamata sellele, et rada oli märg ja ilm vihmane :bsmile:

Ja ilma"kütusetta"oli siga külm. :mrgreen:

Kangutan kõveraid
VTR1000SP1
GTS reinkarnatsioonil

sinimustvalge

Järjekordne Iisalmi Classic TT 25.-26.juulil 2009.Sinna tulevatest vanadest pooled tuleks kindlasti ka Tallinna,kui vastav üritus oleks.

sinimustvalge

Süsteemi viga oli,et mootorrataste ringrajasõidu MM-etappe ei peetud 1964-1982 Pirital vaid hoopis Soomes Imatral.
Pealtvaatajaid Imatral 20000-54000.
Viimane võistlus Imatral peeti 1986.aastal,aga juba 1999 otsustati,et asi tasub meenutamist ja uuesti 2002 , 2005 ja 2008.
Pirital võisteldi juba 1933 ja peale sõda 1959-2006 45 korda Kalevi Suursõidul ja ka N.Liidu mv.
Nüüd on süsteem sama Eestis ja Soomes.
Imatral,väikesel Ida-Soome linnal on Muistojen Imatranajot.
Kus on Pirita Mälestuste Suursõit?
Kas oleme kehvemad?
Loodan,et kalendris sedasi ruumi leidub,et üritus ei oleks samal ajal Man-saare TT-sõitudega,nagu juhtus viimaste Kalevi Suursõitude aegu.
Seetõttu ei olnud siin ka hulle iirlasi ja inglasi.

Nuclear

Lugemata postitus Postitas Nuclear »

sinimustvalge kirjutas:

Süsteemi viga oli,et mootorrataste ringrajasõidu MM-etappe ei peetud 1964-1982 Pirital vaid hoopis Soomes Imatral.
Pealtvaatajaid Imatral 20000-54000.
Viimane võistlus Imatral peeti 1986.aastal,aga juba 1999 otsustati,et asi tasub meenutamist ja uuesti 2002 , 2005 ja 2008.
Pirital võisteldi juba 1933 ja peale sõda 1959-2006 45 korda Kalevi Suursõidul ja ka N.Liidu mv.
Nüüd on süsteem sama Eestis ja Soomes.
Imatral,väikesel Ida-Soome linnal on Muistojen Imatranajot.
Kus on Pirita Mälestuste Suursõit?
Kas oleme kehvemad?
Loodan,et kalendris sedasi ruumi leidub,et üritus ei oleks samal ajal Man-saare TT-sõitudega,nagu juhtus viimaste Kalevi Suursõitude aegu.
Seetõttu ei olnud siin ka hulle iirlasi ja inglasi.

Ajaloolane? Väga hea ja asjalik, faktipõhine tekst! Kole palju numbreid ainult 10 rea kohta, annab meeles pidada. :mrgreen:

Jõudu orgunnijatele ja kui toimub siis raja ääres kohal 100%, ka pileti olemasolu korral. (w)

Silmad kardavad, käed teevad.
Kasutaja avatar

Teema algataja
allan777

väike näide kuidas iirimaal asjad käivad. pöörake tähelepanu raja laiusele jne. Pirita on sellekõrval ju lausa väga turvaline. ja iirimaal sõidetakse ja keegi ei mõtlegi asja pooleli jätta. juhtub ka õnnetusi, kuid see on selle alaga kaasas käiv paratamatus.
need kes sõidavad, arvestavad selle võimalusega ja ma arvan, et NENDEL KES EI SÕIDA, ei ole õigust tulla ütlema, et sõita ei tohi, kuna see ei ole turvaline...

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”