liisitud mootorratas ja liikluskindlustus
Moderaator: Moded
-
- Tsikkel: r6, cbr,Buell, Night rod,Gessu
- Tänanud: 162 korda
- Tänatud: 88 korda
Re: liisitud mootorratas ja liikluskindlustus
Vidget kirjutas:sepp kirjutas:HeitiKender kirjutas:On kellelgi kogemusi, mis sellises olukorras teha, ei tõuse ju käsi maksma 3K aastas mittemillegi eest!?
ma ei saa aru kuidas see kindlustus nii kallis on?
mul ntx 472eek terveks aastaks ja 6 kuuks on 247eek. rattal 93kw.Koefitsendis on asi kinni, algajatel on see 1,2
koefitsent mul 0.40,aga see ju kõigil 0,40, kellel on üle selle,see ei saa ju regadagi omale siin foorumis kasutajanime
-
Teema algataja - Postitusi: 450
mlants kirjutas:Heiti, kuidas suhtub aga Sampo sellesse, et ratas ringrada sõitma hakkab.
Siin näiteks väljavõte SEB lepingutingimustest:
5.7 Liisinguvõtja ei tohi ilma Liisinguandja eelneva kirjaliku nõusolekuta anda
Liisingueset kolmandatele isikutele allrendile ega muul viisil kasutada. Kui Liisinguesemeks
on sõiduk, ei ole Liisinguvõtjal õigust ilma Liisinguandja eelneva kirjaliku nõusolekuta
osutada sellega taksoteenust, kasutada seda motospordi või muul eriotstarbel, mis võib
oluliselt suurendada Liisingueseme kahjustumise ja/või hävimise riski.Leping siin:
http://www.seb.ee/files/tingimused/liis ... nt_era.pdf
suhtub samamoodi, et ei tohi, vaikimisi. Ma seletasin neile 1. päevast peale, et ma kavatsen sellega ainult ringrajal vurada. Nüüd, poolteist aastat peale lepingu allkirjastamist, nad ärkasid. Ja ujusid lagedale väitega, et ringrajal on ohtlikum sõita ja seepärast tuleks intressi tõsta "ohtlikum" leidsid nad nii, et üks nende riskihindaja imes pastakat ja mõtles, et rinkal on kurvides põlv maas ja see peab ikka väga ohtlik olema - kurvides ongi ju pill praktiliselt pikali ning seda ei saa kuidagi nii jätta ja tuleks protsent ikka kõrgem panna, siis kukutakse vähem.
-
- Tsikkel: BMW R 1200 GS, Sherco 300
Talv tulemas, liikluskindlustus lõppemas, mõtlesin et mis ma ikka seisva ratta eest kindlustusi nuuman. Saatsin vastavasisulise taotluse Swedbank Liisingule. Eelnevad 2 talve ei ole selles mingit probleemi nähtud. Täna aga sain vastuse
Vastavalt liikluskindlustusseadusele on sõidukite kindlustamine kohustuslik.
Tegemist on vastutuskindlustusega, kus hüvitamisele kuulub teisele õnnetuses osalenud osapoolele tekkinud kahju.
Hüvitise määrad võivad ulatuda kuni 7,1 miljoni kroonini, millest varakahjud moodustavad kuni 1,6 miljonit ja isikukahjud kuni 5,5 miljonit krooni.Arvestades liikluskindlustuse maksevabaks muutmise riski maksimaalset suurust on Swedbank Liising AS võtnud seisukoha, et saame muuta Teie vara liikluskindlustuse lepingu maksevabaks ainult juhul, kui sõiduk on hoiustatud meie poolt aktsepteeritud koostööpartneri juures.
Koostööpartner peab allkirjastama dokumendi, millega võtab vastutuse liikluskindlustuse vabastuse perioodiks.Meie koostööpartnerite nimekirja leiate Swedbanki internetipangast: https://www.swedbank.ee/private/credit/ ... nguage=EST.
Kuna hetkel kehtib sõiduautodele ja mootorratastele ühtne kord, siis ei ole võimalik talveperioodiks maksevabastust anda. See teema on meil päevakorral ning oktoobri lõpuks tuleb ehk teine otsus. Seega palun võtke minuga oktoobri lõpus uuesti ühendust, seni on aga kohustuslik sõlmida liikluskindlustus.
-
- Tsikkel: Honda CBR 600FY, 2000.a.
Siis kui enda oma 2-ks aastaks liisingusse võtsin üleeelmisel sügisel, siis taotlesin kohe eesseisvaks talveperioodiks maksuvabastuse. Kui kevadel uue poliisi tegin kuueks kuuks ning kui see läbi sai, siis ei taodelnud midagi, kuigi oleks pidanud lepingu järgi. Mitte midagi ei juhtunud ega küsitud ega antud märku. Samuti Swedbank. Niiet parem on mitte küsida et kas ma pean veel maksma, sest sel juhul pead kindlasti.
tedre kirjutas:Talv tulemas, liikluskindlustus lõppemas, mõtlesin et mis ma ikka seisva ratta eest kindlustusi nuuman. Saatsin vastavasisulise taotluse Swedbank Liisingule. Eelnevad 2 talve ei ole selles mingit probleemi nähtud. Täna aga sain vastuse
Tegemist on vastutuskindlustusega, kus hüvitamisele kuulub teisele õnnetuses osalenud osapoolele tekkinud kahju.
Hüvitise määrad võivad ulatuda kuni 7,1 miljoni kroonini, millest varakahjud moodustavad kuni 1,6 miljonit ja isikukahjud kuni 5,5 miljonit krooni.Arvestades liikluskindlustuse maksevabaks muutmise riski maksimaalset suurust on Swedbank Liising AS võtnud seisukoha, et saame muuta Teie vara liikluskindlustuse lepingu maksevabaks ainult juhul, kui sõiduk on hoiustatud meie poolt aktsepteeritud koostööpartneri juures.
Koostööpartner peab allkirjastama dokumendi, millega võtab vastutuse liikluskindlustuse vabastuse perioodiks.Meie koostööpartnerite nimekirja leiate Swedbanki internetipangast: https://www.swedbank.ee/private/credit/ ... nguage=EST.
Kuna hetkel kehtib sõiduautodele ja mootorratastele ühtne kord, siis ei ole võimalik talveperioodiks maksevabastust anda. See teema on meil päevakorral ning oktoobri lõpuks tuleb ehk teine otsus. Seega palun võtke minuga oktoobri lõpus uuesti ühendust, seni on aga kohustuslik sõlmida liikluskindlustus.
Ausaltöeldes saadaks ma nad mõtlemata pikalt! Kui ikka tänavale liiklusesse rattaga ei roni pole ka maksta vaja.
-
Saadaksid pikalt? Kulla mees, mis huvi on liisingupakkujal kedagi pimesi uskuda? Ma ei saa aru, millest selline probleem üldse on? Kui ei jõua maksta, siis pole ka vaja liisida. Ainuõige nõu panga poolt ning vaevalt nad sellest ka loobuvad.
-
- Tsikkel: t*** seda teab,aga liigub!
- Tänatud: 1 kord
Tere.
Aga äkki saab nii et võtad nooreperelaenu,ja ostad rata kohe välja ja arvele ei võta,seega pole vajadust kindlustusele.
hiljem maksad nooreperelaenu mitte liisingut mille indress on kindlasti suurem aga ratas on sinu oma mitte pangaomand.
www.facebook.com/realbikerid
justcraizy kirjutas:Saadaksid pikalt? Kulla mees, mis huvi on liisingupakkujal kedagi pimesi uskuda? Ma ei saa aru, millest selline probleem üldse on? Kui ei jõua maksta, siis pole ka vaja liisida. Ainuõige nõu panga poolt ning vaevalt nad sellest ka loobuvad.
Üks asi on kasko maksmine, täiesti teine on liikluskindlustus. Ma isegi ei küsiks pangast midagi niisugust. Ma küll ei lugenud teema algust ega tea mis rattaga tegu kuid kui ma ratast liikluses ei kasuta talveperioodil, siis pole vaja liikluskindlustust ka.
Kui kindlustusselts on pangaga ühes grupis siis ilmselgelt pank soovib tungivalt aga ükski seadus ei kohusta sind selleks!
-
- Tsikkel: Kawasaki Z900
- Tänanud: 5 korda
goal kirjutas:Üks asi on kasko maksmine, täiesti teine on liikluskindlustus. Ma isegi ei küsiks pangast midagi niisugust. Ma küll ei lugenud teema algust ega tea mis rattaga tegu kuid kui ma ratast liikluses ei kasuta talveperioodil, siis pole vaja liikluskindlustust ka.
Kui kindlustusselts on pangaga ühes grupis siis ilmselgelt pank soovib tungivalt aga ükski seadus ei kohusta sind selleks!
Aga kui liisinglepingus on nii kirjas, siis oled ise allkirja alla pannud sellele ja nõustunud plekkima
Let the good times roll.
Vidget kirjutas:goal kirjutas:Üks asi on kasko maksmine, täiesti teine on liikluskindlustus. Ma isegi ei küsiks pangast midagi niisugust. Ma küll ei lugenud teema algust ega tea mis rattaga tegu kuid kui ma ratast liikluses ei kasuta talveperioodil, siis pole vaja liikluskindlustust ka.
Kui kindlustusselts on pangaga ühes grupis siis ilmselgelt pank soovib tungivalt aga ükski seadus ei kohusta sind selleks!Aga kui liisinglepingus on nii kirjas, siis oled ise allkirja alla pannud sellele ja nõustunud plekkima
'
Ausõna ma ei viitsi vaielda! Pole ammu miskit liisinud, veel vähem motikat. Aga ma ei tahaks probleemipüstitajale nii pehmet nõu anda. Kõigil on erihuvid aga kui miski leping on põhiseadusega vastuolus, siis on see leping kehtetu...mott! Ja maksma ei pea teenuse eest mida sa ei kasuta!
-
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 117 korda
goal kirjutas:Ja maksma ei pea teenuse eest mida sa ei kasuta!
Vot see sõltub nüüd küll puhtalt lepingust. Küllalt on asju, mille eest pead maksma ka siis, kui ei kasuta. Kasvõi seesama tsikli liising. Mis siis, et talvel ei sõida.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 684 korda
- Tänatud: 442 korda
joel kirjutas:goal kirjutas:Ja maksma ei pea teenuse eest mida sa ei kasuta!
Vot see sõltub nüüd küll puhtalt lepingust. Küllalt on asju, mille eest pead maksma ka siis, kui ei kasuta. Kasvõi seesama tsikli liising. Mis siis, et talvel ei sõida.
Ärge nüüd ajage mõisteid sassi.
Liising, praktiliselt järelmaks, kus soetatud vara on liisinguandja oma kuni lepingu lõpetamise/lõppemiseni. See ei sõltu sellest, kas sa kasutad või ei.Ma ka suvel autoga ei sõida aga maksan ikkagi.
On kohustuslik liikluskindlustus igale registreeritud liiklevale mootorsõidukile(on ka erandeid) ja vabatahtlik-sunniviisiline sõidukikindlustus e. kasko.
Need 2 viimast on juba eraldi liisingulepingus kirjas.
Minu auto puhul oli see kohustuslik "jah" liikluskindlustuse leping.
edu
Tere
Küsiks siis : kui Te sõidate ilma kehtiva poliisita,( küll kehtiva lepinguga) Liisingu tsikliga (teie jääte süüdlaseks) kõrvalteelt sodiks nt. peateel liikuva teise mootorratturi, kes saab raskekujulisi traumasid ja raske püsiva puude ja tsikkel on ka ribadeks jne.
Teil on liisingu tsikkel!!! Kes taob kogu selle jama kinni, summa jääb suurusjärku ca 1 miljon (võimalik ka mitu korda rohkem), kannatanu tervise poolelt, tsikkel nu 200 000??? Kas KIndlustus, Liising või on see keegi kolmas???
Vastusest peaks tulema miks Liisingud nõuavad seda kehtivat poliisi sellise järjekindlusega.
Mis siin keerulist. Üks asi on, kellelt nõutakse kahjude hüvitamine välja kannatanule, teine asi on, kellelt see summa reaalselt tuleb. Ja tulebki regressinõude korras teo sooritanud isikult (tehnilises passis vastutav kasutaja nt ja sealt omakorda edasi kui keegi teine sõidukit juhtis). Siinkohal on oluline koht mõelda, kas kõik teo sooritajad omavad piisavalt võimet see nõue tagada. Panga jaoks on lihtsam ja ka soodsam nõuda aastaringset kindlustust, kui riskida sellega, et keegi võtab nt joomingu käigus sõbra tsikli võtmed ning läheb tekitab avarii.
Endal pole siiani veel probleemi olnud talveperioodi kindlustusmakse kohustuse vabastamisega, siiani on pangapoolsed inimesed 100% nõus olnud sellega, et ma cebariga hangede vahele kallama ei lähe
Benelli TNT 1130
Tere
Just Tok-Tok, õige reaalselt maksab selle raha kinni Liising ja edasi juba jah kuidas liising selle reaalselt kellegi käest kätte saab.
Teema läheb natuke mööda, aga sama asi kui müüte kirjaliku ostu-müügi lepinguga sõiduki, siis minge ruttu arki ja tehke võõrandamismärge, muidu võib seda jooksmist ja seletamist Teil jaguda. Ok aitab minu poolsest targutamisest.
-
- Tsikkel: FZS 1000
- Tänanud: 414 korda
- Tänatud: 80 korda
Minul on EI leping ja kindlustan ainult aprill-oktoober, pole keegi veel kordagi midagi kobisenud
tedre kirjutas:Talv tulemas, liikluskindlustus lõppemas, mõtlesin et mis ma ikka seisva ratta eest kindlustusi nuuman. Saatsin vastavasisulise taotluse Swedbank Liisingule. Eelnevad 2 talve ei ole selles mingit probleemi nähtud. Täna aga sain vastuse

-
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 684 korda
- Tänatud: 442 korda
Hüvitise määrad võivad ulatuda kuni 7,1 miljoni kroonini, millest varakahjud moodustavad kuni 1,6 miljonit ja isikukahjud kuni 5,5 miljonit krooni............Kuna hetkel kehtib sõiduautodele ja mootorratastele ühtne kord, siis ei ole võimalik talveperioodiks maksevabastust anda. See teema on meil päevakorral ning oktoobri lõpuks tuleb ehk teine otsus. Seega palun võtke minuga oktoobri lõpus uuesti ühendust, seni on aga kohustuslik sõlmida liikluskindlustus.
Minu arust Swedpank natuke "hämab" oma kasuks.
Jah, vastavalt Liikluskindlustuse seadusele peab Sul olema kohustuslik liikluskindlustuse LEPING!
Samas saad Sa muuta selle lepingu maksevabaks, perioodi eest mil' Sa liikluses ei osale.
Samast seadusest:
§ 19. Maksevaba leping
(1) Lepingu maksevaba periood on aeg, millal leping kehtib, kuid kindlustusvõtjal ei ole kindlustusmakse tasumise kohustust.
(7) Lepingu maksevabal perioodil ei või nimetatud sõidukiga liikluses osaleda, kuid kindlustusandjal on lepingust tulenevad õigused ja tekitatud liikluskahju hüvitamise kohustus.
Seega, Swedpanga poolt nõutav kehtiv liikluskindlustusleping on Sul kindlasti olemas, tuleb vaid kokku leppida KINDLUSTUSANDJAGA maksevabas perioodis, kuna vastavalt p7'le jääb talle hüvitamise kohustus alles.
Esimesel lehel samad asjad ilusti ära seletatud.
edu
-
- Tsikkel: ZX-10R
- Kontakt:
Mitte et ma sellest kõva häälega rääkima peaks või üldse.
Mul on üks projektiauto garaazis seismas ja viimased kuud veel liisingut tiksumas. Sel põrgulisel on omajagu vanust ja veel rohkem kilu-vatti ja liisingulepingu alusel on kohustuslikus korras nõue kaskokindlustuse järele. Kokku teeb see miski 17K aastas. Aga ma va säinas unustasin ära, kui see Swedbank miski paar aastat tagasi teenusepakkujat vahetas ja mulle tekkis kohustus omapead ise talle kasko organiseerida. No ja jäigi tegemata. Miski aasta läks mööda ja siis tuli meil ja kiri postkasti, et neil polevat koopiat minu kehtivast kaskolepingust. Sellele järgnes teine ja sellele omakorda kolmas. Neljas tuli juba trahvina. 1000 krooni dokumendivõlgnevuse eest.
Selle koha peal ma tegin kiire arvutuse ja otsustasin üldse mitte kunagi turvaliselt garaazis seisvale autole kaskot teha. Muidugi uurisin ma korraliku kodanikuna, et ehk ma saan sellest lahti või vähendada, aga ka mina sain negatiivse vastuse.
Miskil hetkel aegus minu kütusekaart ja oli aeg uus võtta. Sellega koos sain veel 1000 krooni trahvi ehk kokkuvõttes on see kasko tegemine vs. tegemata jätmine 32K-ga positiivsel poolel arvestades, et ma pole juba teist aastat seda kaskot teinud.
Mitte et ma kedagi libedale teele ahvatleks...
Igast moto-juhtumiste piltwerk: http://flickr.com/raulkaidro
http://www.kawasaki.ee, http://www.maddog.ee
-
- Tsikkel: GS500->SV650->Monster696
Tere,
Swedbangaga nüüd ka sama jama kaelas, mida eelmine aasta polnud - seisva motika eest liikluskindlustuse maksmine.
Kellelgi mingit muud tulemust ka peale päheistumise on tulnud? Toetudes näiteks sellele.
§ 19. Maksevaba leping
(1) Lepingu maksevaba periood on aeg, millal leping kehtib, kuid kindlustusvõtjal ei ole kindlustusmakse tasumise kohustust.
(7) Lepingu maksevabal perioodil ei või nimetatud sõidukiga liikluses osaleda, kuid kindlustusandjal on lepingust tulenevad õigused ja tekitatud liikluskahju hüvitamise kohustus.
Või millelegi muule...
-
- Tsikkel: Mitmed
- Tänanud: 35 korda
- Tänatud: 222 korda
Kumba neil siis vaja on,kaskot või liikluskindlustust?Sorry,ei viitsi kolme lehte läbi lugeda
Kangutan kõveraid
VTR1000SP1
VTX1800R potsataja-nüüd kahe liitrine
GTS reinkarnatsioonil
98% müüdud Harleydest on ikka veel teedel....ülejäänud 2% jõudsid koju
-
- Tsikkel: HD
- Tänanud: 15 korda
- Tänatud: 10 korda
Tom kirjutas:Tere,
Swedbangaga nüüd ka sama jama kaelas, mida eelmine aasta polnud - seisva motika eest liikluskindlustuse maksmine.Kellelgi mingit muud tulemust ka peale päheistumise on tulnud?
Või millelegi muule...
Mulle nad helistasid ise ja küsisid et kas ma tahan liikluskindlustuse lepingut maksevabaks muuta. Arvasin et ega see aasta enam sõita ei saa ning jäin nõusse. Nüüd kuni kevadeni ei maksa. Tõsi, juba kevadel lepingut sõlmides mainisin et tahan sügisel juba maksevabastust saada.
HeitiKender kirjutas:On kellelgi kogemusi, mis sellises olukorras teha, ei tõuse ju käsi maksma 3K aastas mittemillegi eest!?
Vii teh pass tagasi liisingusse... Äkki siis juhtumisi usuvad, et motikat tänavaliikluses ei kasutata....
bitter kirjutas:Kuigi kõige lihtsam oleks vast tõesti pangale pakkuda neid 2 varianti: maksevaba kindlustusleping või ratas registrist maha võtta liisinguvõtja kulul
Sõiduki saab ajutiselt (2-24kuud) registrist kustutada paberivabas ARK-is https://paberivaba.ark.ee/
Pole küll 100% kindel, et kas vastutaval kasutajal see võimalus on...
krunnnn kirjutas:Tere
Just Tok-Tok, õige reaalselt maksab selle raha kinni Liising ja edasi juba jah kuidas liising selle reaalselt kellegi käest kätte saab.
Loomulikult ei maksa seda kinni LIISING, vaid LKF!
Sain samuti selle hooaja lõpul sama vastuse nagu siin eespool keegi enda postituses näitas. Ise lähen võitlusse liisingu vastu ning annan siis teada sündmuste käigust. Teisalt teenivad kindlustusandjad sellise stsenaariumi järgi mõnusa paki kasumit ning seda võib lugeda ka alusetuks rikastumiseks. Mis saaks siis, kui kõik liisingusõbrad kevadel selle ühise hagina koos viivistena tagasi nõuaks Pauk missugune. Aga esmalt tuleks ikkagi liising mõistusele kutsuda.. vaatame mis saab.
Benelli TNT 1130
Swedbank peaks lubama oma koostööpartnerite juures talvel hoiustades liikluskindlustuse katkestada.
Tõenäoliselt lubavad seda ka teised krediidiasutused
alambe kirjutas:Swedbank peaks lubama oma koostööpartnerite juures talvel hoiustades liikluskindlustuse katkestada.
Tõenäoliselt lubavad seda ka teised krediidiasutused
Ja siis tuleb see hoiustamise tasu talve peale arvestatavalt suurem number, kui omada liikluskindlustust kogu talveperiood. Et soodsam on siis jätkata liikluskindlustust ning ratas garaazi ära panna, väga jabur.
Benelli TNT 1130
minu kogemus 2008.aastast ütleb, et kui avastasin, et seisma pandud sõidukile jookseb kehtiv liikluskindlustus, siis võtsin kindlustusega telefoni teel ühendust ja palusin see antud seisuga lõpetada. Lõpetati, liigne maksti tagasi, tegu oli küll oma, mitte liisingu sõidukiga. et äkki ma ei saanud aru, kus uba on ä?
sepp kirjutas:ma ei saa aru kuidas see kindlustus nii kallis on?
mul ntx 472eek terveks aastaks ja 6 kuuks on 247eek. rattal 93kw.
Panen väga puusse kui pakun, et omaniku aadressiks passis on Tudulinna, Mehikoorma vms?
-
- Tsikkel: GS500->SV650->Monster696
tok-tok kirjutas:alambe kirjutas:Swedbank peaks lubama oma koostööpartnerite juures talvel hoiustades liikluskindlustuse katkestada.
Tõenäoliselt lubavad seda ka teised krediidiasutusedJa siis tuleb see hoiustamise tasu talve peale arvestatavalt suurem number, kui omada liikluskindlustust kogu talveperiood. Et soodsam on siis jätkata liikluskindlustust ning ratas garaazi ära panna, väga jabur.
Ega summad suured ei ole. Mul on 6 kuud kindlustust 850.- Ei tapa, kuid niisama maksta ka narr. Kuid kui sunnitud liisingukindlustajaid on (PAKUN UMBES) 1000 Eesti peal, siis kokku teenitakse sellise poliitilise otsusega kokku pea miljon. Päris hea
Ise saatsin neile ametliku sõimukirja ja tegin kindlustuse ära. Nüüd kavatsen swed liisingut pommitada iganädalaselt, nagu nad vastuses lubasid. Kui lõpuks antakse vabastuse tõend, saab väidetavasti ülemakstud kindlustuse tagasiarvestusega tagasi.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.