liisitud mootorratas ja liikluskindlustus
Moderaator: Moded
-
Teema algataja - Postitusi: 450
liisitud mootorratas ja liikluskindlustus
On liisitud mootorratas primaarse eesmärgiga sõita AINULT ringrajal, tsikkel pole tänavagondleid peale ostmist näinudki.
Pank ütleb, et peab liikluskindlustus olema, isegi talvel. Kui ise ei tee, siis teevad sundkorras.
Panga põhjendus on see, et nad ei saa kontrollida, et kodanik tõepoolest liikluses ei osale. Minu ettepanek, et siis võiks tsikli tuua nende turvakaamerate valvsa pilgu alla neile ei sobi.
Ma ütlesin, et kuna politsei ei saa ka kontrollida, et inimene ei tapa, kas peaks siis igaks juhuks vangi panema?
On kellelgi kogemusi, mis sellises olukorras teha, ei tõuse ju käsi maksma 3K aastas mittemillegi eest!?
-
- Tsikkel: 890R, TE300 TBI ja FE350
- Tänanud: 5 korda
- Tänatud: 11 korda
Re: liisitud mootorratas ja liikluskindlustus
Pangale nii ei sobi, et tsikkel üldse arvelt maha võtta? See peaks ju garanteerima, et tsikliga liikluses ei sõideta.
-
- Tsikkel: Suzuki Boulevard 1800 M109R
ega suurt midagi teha polegi kahjuks
kaskoga näiteks oli selline nali et naise autol on IR võti koos tehase immoga ja seda kasko ikka ei akseptinud ning pidin lisaimmo juurde panema
võimalus on ka liisingupakkujat vahetada kui mõni lubab ilma kindlustuseta hoida ratast talvel
sampo näiteks ei luba seda
tahtsin autole ise teha kindlustuse aga see ei olevat võimalik
Mis asja. Mul ka liisitud, kindlustust pole lihtsalt teinud talv otsa, keegi pole palunud ka. Kes su liisingupakkuja on?
-
- Tsikkel: Honda CBR 600FY, 2000.a.
Kindlustusleping tee ära ja taotle maksevabastust. Hansa liisingu ja Ergo kindlustusega nii toimis. Järgmisel talvel ei taodelnud mingit vabastust ja ei maksnud ka, keegi ei kobisenud midagi. Kevadel tegin aga rõõmsasti uue kindlustuse.
Huvitav, mis see panga asi on, juhul kui sa läbi tema ei tee liikluskindlustust?
Kui auto liisida sai, siis panga (Hansa/Swed) huvi oli ainult, et liisingu leping teha ning küsis, et kuidas liikluskindlustus teha tahan. Ütlesin, et ise valin seltsi ning sellega jutt lõppes. Lepingu sõlmisin kindlustusega mingi 1-2 kuud pärast ostu alles (polnud vaja sõita kohe).
Sampo panga kohta võin öelda, et põhjendus, miks ma ise enam ei tohi liikluskindlustust sõlmida ja nemad sunduslikult terveks aastaks teevad, on see, et majandusseis on s**t. Täpselt nii mulle telefonis öeldi ja läbi lillede soovitati p***e kerida kui ei meeldi.
Sõlmi leping ja tee kohe maksevabaks. Toimis vähemalt hansaliisingu puhul.
Kohustuslik liikuskindlustusleping ja kindlustuspoliis on kaks ise asja. Leping on kohustuslik igale sõidukile, aga selle sõlmimine on tasuta, tavaliselt sõlmitakse esmakordsel poliisi tegemisel. Poliisi on vaja siis, kui osaled tänavaliikluses ja see maksab raha, tavakeeles nimetataksegi seda poliisi liikluskindlustuseks.
Ma uuriks järgi, mida nad siis täpselt tahavad, kindlustuslepingut või poliisi. Kui nad poliisi tahavad, siis on mõttekas leida üks jurist, kes neile ühe kirja kirjutab ja ütleb, et nad on vääral teel. Ega liisingutes igapäevaselt lepinguid vorpivad juristid ei ole üldjuhul oma kohtvõrgu kõige värvilisemad printerid, nemad teevad vaid tüüplepinguid ega saa erisustest aru. Neid erisusi peabki üks teine jurist neile natuke selgitama, lihtinimese juttu nad ei viitsi kuulata.
-
tänud vastuste eest
Nüüd: kas keegi teab mõnda pädevat juristi antud alal. Ma pigem kulutan raha temale kui pangale, kes inimesi pätina kohtleb.
-
- Tsikkel: EXC400
- Tänanud: 105 korda
- Tänatud: 97 korda
- Kontakt:
Indrek Sirk?
Kuigi kõige lihtsam oleks vast tõesti pangale pakkuda neid 2 varianti: maksevaba kindlustusleping või ratas registrist maha võtta liisinguvõtja kulul
-
- Tsikkel: Mitmed
- Tänanud: 36 korda
- Tänatud: 226 korda
R atas on panga oma ja kui ta tahab kindlustust teha siis on ta ise kindlustus võtja ja maksku ,ei tea mis makaariga ta selle arve sulle kaela määrida saab.
Kangutan kõveraid
VTR1000SP1
VTX1800R potsataja-nüüd kahe liitrine
GTS reinkarnatsioonil
98% müüdud Harleydest on ikka veel teedel....ülejäänud 2% jõudsid koju
Puht huvi pärast, mis selle asja idee on? Poliisi sõlmimine ei maksa midagi, maksevaba perioodi pikkus ei ole piiratud, kulud kindlustusele sel ajal 0 eeku. Ja selle asemel et minna ja vormistada see paber, otsid juristi kes võtaks endale püha ürituse minna ja teha pankadele selgeks "et nad on valel teel" What´s the point?
Asi lõppeb sellega et pangad leiavad "õige tee" üles ja keelavad liisingmasinate kindlustuslepingute maksevabaks muutmise
Tere,
minu naine on selle ala spets ehk siis vormistab liiklus- ja kaskokindlustusi.Siin mõned tema tarkuseterad...
Minu ratas on ka liisitud, aga asi väga lihtne: Sügisel, kui tean, et enam liikluskindlustust pikendada ei taha, siis 15 päeva enne kehtiva poliisi lõppemist teeb ta teeb sellise lükke "Muuda leping viimase kehtiva poliisi lõpust maksevabaks" ehk, et ei pane selts uut poliisi ootele/kehtima. Kevadel, kui ca 6 kuud pausi on täis, saadab liising kirja, kus nad teatavad, et maksevaba periood saab läbi ja ma olen kohustatud sõlmima 14 päeva jooksul liikluse või teevad seda ise ja esitavad mulle arve. See aasta oli selleks kuupäevaks näiteks 14.04. Panime uue poliisi kehtima 26.04.st kuna enne reaalselt sõita ei plaaninud ja saatsime liisingule vastuse, et poliis kehtib alates 26.04, kuna enne reaalselt sõiduk liikluses ei osale. Ja nii iga aasta.
Kindlasti ei pea paika väide, et liising teeb sunniviisiliselt 1a. poliisi. Enne peab ikka rentnik/liisinguvõtja andma ju allkirja, et ta on nõus, et liising vormistab talle liikluskindlustuse 1aastaks. Ääremärkusena mainin, et ei soovita liisingu kaudu ei liiklus-ega kaskokindlustust. Reeglina on nende hinnad(vahendustasud) oluliselt kallimad ja poliisi katkestada raskem. Küll, aga kui juba on see lüke tehtud siis on soovitus sügisel hooaja lõppedes saata liisingusse avaldus Lepingu Maksevabaks Muutmise kohta põhjendusega: sõiduk ei osale liikluses.
Ja HeitiKenderile: Kui sõiduk ARK-s arvele võeti, siis oli ta siiski tänavasõidukõlbulik tsikkel ja sai ju arvele võetud ka kui nendele normidele vastav sõiduk. Sellest tuleneb ka kohustus sõlmida liikluskindlustus ehk KOHUSTUSLIK KINDLUSTUS!Aga jällegi: kuna sa talvel ei sõida, tee liisingusse avaldus. Või kui sul pole liiklus võetud liisingust, muuda see maakleri juures maksevabaks.
LC4 640
-
- Tsikkel: FZS 1000
- Tänanud: 414 korda
- Tänatud: 80 korda
Või teed lihtsalt kevadest sügiseni "ei" poliisi.
QRX kirjutas:Tere,
minu naine on selle ala spets ehk siis vormistab liiklus- ja kaskokindlustusi.Siin mõned tema tarkuseterad...
Minu ratas on ka liisitud, aga asi väga lihtne: Sügisel, kui tean, et enam liikluskindlustust pikendada ei taha, siis 15 päeva enne kehtiva poliisi lõppemist teeb ta teeb sellise lükke "Muuda leping viimase kehtiva poliisi lõpust maksevabaks" ehk, et ei pane selts uut poliisi ootele/kehtima. Kevadel, kui ca 6 kuud pausi on täis, saadab liising kirja, kus nad teatavad, et maksevaba periood saab läbi ja ma olen kohustatud sõlmima 14 päeva jooksul liikluse või teevad seda ise ja esitavad mulle arve. See aasta oli selleks kuupäevaks näiteks 14.04. Panime uue poliisi kehtima 26.04.st kuna enne reaalselt sõita ei plaaninud ja saatsime liisingule vastuse, et poliis kehtib alates 26.04, kuna enne reaalselt sõiduk liikluses ei osale. Ja nii iga aasta.
Kindlasti ei pea paika väide, et liising teeb sunniviisiliselt 1a. poliisi. Enne peab ikka rentnik/liisinguvõtja andma ju allkirja, et ta on nõus, et liising vormistab talle liikluskindlustuse 1aastaks. Ääremärkusena mainin, et ei soovita liisingu kaudu ei liiklus-ega kaskokindlustust. Reeglina on nende hinnad(vahendustasud) oluliselt kallimad ja poliisi katkestada raskem. Küll, aga kui juba on see lüke tehtud siis on soovitus sügisel hooaja lõppedes saata liisingusse avaldus Lepingu Maksevabaks Muutmise kohta põhjendusega: sõiduk ei osale liikluses.
Ja HeitiKenderile: Kui sõiduk ARK-s arvele võeti, siis oli ta siiski tänavasõidukõlbulik tsikkel ja sai ju arvele võetud ka kui nendele normidele vastav sõiduk. Sellest tuleneb ka kohustus sõlmida liikluskindlustus ehk KOHUSTUSLIK KINDLUSTUS!Aga jällegi: kuna sa talvel ei sõida, tee liisingusse avaldus. Või kui sul pole liiklus võetud liisingust, muuda see maakleri juures maksevabaks.

Liisingu sõidukile ei saa teha "Ei" lepingut/poliisi
LC4 640
Isikliku kogemuse pinnal Swedbank Liisinguga on see, et kui hooaeg lõppemas, siis piisas liisingule avaldusest katkestada kohustusliku liikluskindlustuse periood kuupäevast x kuupäevani y. Telefonis põhjendasin haldurile, et mul ei ole kavas talvel tsikliga sõita. Haldur oli selle ideega vägagi päri, et tsikliga tavaliselt talvel ei liigelda (eeskätt sportrattaga). Nemad esitasid selle kindlustusseltsile, kes muutiski lepingu maksevabaks. Kui kuupäev y hakkas lähenema, siis võtsin ise seltsiga ühendust ning tegin uue poliisi uueks hooajaks. Kusjuures poliisi tegin kuu hiljem, kui kuupäev y, sest varem polnud mul võimalik hooaega alustada. Seega ei olnud ka kuupäev y seltsile ega liisingule miski püha lehm laudas.
Üks variant on teha lakooniline avaldus kindlustusperioodi määramiseks kindlale perioodile ning saata see liisingu üldisele mailile. Võibolla oli antud juhul tegu lihtsalt mõne väiklase halduriga, kellel isiklik viha kaherattaliste liiklejate suhtes.
Benelli TNT 1130
veider, ma olen parexi klient ja tegin endale EI kindluste hooaeg sai läbi keegi midagi pole kunagi kobisenud see minu probleem ju kui kindlustust pole??? mina saan traffi...kui keegi mulle sisse sõidab ja süüdi jääb maksab tema kindlustus ju mitte minu oma...
Ratas kah liisingus.Eelmise aasta sügisel ei teinud liiklust talveks ja polnud probleemi kuid see aasta samuti toimides hakkas Sampo vast kevadet ajusid et hirmsasti vaja ja muudmoodi ei tohi ja ei saa.... No venitasin ikka hooaja alguseni välja
ja tegin siis tavakindlustuse.
Ega tark torma ....vaid kiirustab aeglaselt.
-
- Tsikkel: FZS 1000
- Tänanud: 414 korda
- Tänatud: 80 korda
Mis põhjusel? Et liisingu masinaga kohe peab sõitma igapäevaselt???
QRX kirjutas:Liisingu sõidukile ei saa teha "Ei" lepingut/poliisi

-
- Tsikkel: Kawasaki Z900
- Tänatud: 1 kord
egonr kirjutas:veider, ma olen parexi klient ja tegin endale EI kindluste hooaeg sai läbi keegi midagi pole kunagi kobisenud see minu probleem ju kui kindlustust pole??? mina saan traffi...kui keegi mulle sisse sõidab ja süüdi jääb maksab tema kindlustus ju mitte minu oma...
Teisest küljest: Kui sul kindlustust ei ole ja põjustad avarii, siis lisaks sellele, et maksta enda kahjud, pead tasuma ka teise osapoole kahjud. Ehk siis pank sulle liisingut väljastades ei näinud ette, et sinu väljaminekud võiksid suureneda x korda, mis võib põhjustada liisingu maksmisel raskusi.
Lisaks peab iga mats aru saama, et liisingus olev sõiduk on senikaua liisngfirma omand, kuni pole ümbervormistatud liisingvõtja nimele. Ehk siis kuni sinnnani on liisingfirmal voli teha oma varaga täpselt seda, mida liisingleping ei sätesta. Seega tasub võtta oma liisingleping kätte ja läbi lugeda see korralikult enne kui minnakse targemate käest abi küsima. Tihtipeale ollakse lepingut sõlmides nii "äksi täis", et andke need paberid ma kirjutan igale poole alla, et saaks kohe sõiduki kätte, süübimata lepingu sisusse ja pärast tullakse targutama, et mulle ikka nii ei sobi ja tahaks naa. Lepingutingimused tuleb ikka enne lepingu allkirjastamist läbi rääkida!
Let the good times roll.
mis see siia puutub..??? jutt käib talvest siis kui ratas seisab mitte ei sõida... rinkaga pole vahet, seal liikluskindlustus ei kehti nagu nii:)
-
QRX kirjutas:kuna enne reaalselt sõita ei plaaninud ja saatsime liisingule vastuse, et poliis kehtib alates 26.04, kuna enne reaalselt sõiduk liikluses ei osale. Ja nii iga aasta.
sellega ei ole Sampo nõus, nende väide on "me ei saa kontrollida, et te tõesti ei sõida sellega siis".
-
- Tsikkel: Mitmed
- Tänanud: 36 korda
- Tänatud: 226 korda
Ausalt öeldes on see pankade poolt väheke nagu solvav,et eeldatakse nagu su esimene asi oleks värskelt soetatud tsikkliga hakata seadust rikkuma.Ja mu arusaamist mööda suletud ringrajal liikluskindlustus ei kehti.Ehk siis vaheta panka,mõni ikka nõus on.
Kangutan kõveraid
VTR1000SP1
VTX1800R potsataja-nüüd kahe liitrine
GTS reinkarnatsioonil
98% müüdud Harleydest on ikka veel teedel....ülejäänud 2% jõudsid koju
ütle sampole, et selle rattaga pole võimalik talvel sõita Kui väidavad et on las näitavad ette...
-
ühesõnaga, mittemingisugune argumentatsioon ei loe, tehku ma kindlustus ära ja jutul lõpp
-
- Tsikkel: r6, cbr,Buell, Night rod,Gessu
- Tänanud: 162 korda
- Tänatud: 89 korda
HeitiKender kirjutas:On kellelgi kogemusi, mis sellises olukorras teha, ei tõuse ju käsi maksma 3K aastas mittemillegi eest!?
ma ei saa aru kuidas see kindlustus nii kallis on?
mul ntx 472eek terveks aastaks ja 6 kuuks on 247eek. rattal 93kw.
-
- Tsikkel: Kawasaki Z900
- Tänatud: 1 kord
sepp kirjutas:HeitiKender kirjutas:On kellelgi kogemusi, mis sellises olukorras teha, ei tõuse ju käsi maksma 3K aastas mittemillegi eest!?
ma ei saa aru kuidas see kindlustus nii kallis on?
mul ntx 472eek terveks aastaks ja 6 kuuks on 247eek. rattal 93kw.
Koefitsendis on asi kinni, algajatel on see 1,2
Let the good times roll.
Heiti, kuidas suhtub aga Sampo sellesse, et ratas ringrada sõitma hakkab.
Siin näiteks väljavõte SEB lepingutingimustest:
5.7 Liisinguvõtja ei tohi ilma Liisinguandja eelneva kirjaliku nõusolekuta anda
Liisingueset kolmandatele isikutele allrendile ega muul viisil kasutada. Kui Liisinguesemeks
on sõiduk, ei ole Liisinguvõtjal õigust ilma Liisinguandja eelneva kirjaliku nõusolekuta
osutada sellega taksoteenust, kasutada seda motospordi või muul eriotstarbel, mis võib
oluliselt suurendada Liisingueseme kahjustumise ja/või hävimise riski.
Leping siin:
http://www.seb.ee/files/tingimused/liis ... nt_era.pdf
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.