600 sed tänava enduurod?
Moderaator: Moded
-
Teema algataja
-
- Tsikkel: Beta 390
- Tänanud: 33 korda
- Tänatud: 204 korda
- Kontakt:
Re: 600 sed tänava enduurod?
sel laup, 04.04 on KTMi testipäev, seal peaks küll saama uue 690 Enduro ära proovida.
Ja selle kaal on paberite järgi lausa 139kg.
-
- Tsikkel: KTM 640 Adventure
- Tänanud: 1 kord
Huvitav ,kuidas selle KTM 640 Adventure '07 LC 4 mootor ka on ,netist vaatan et peaks olema suht pommikindel(robustne) ja on see karbussiga ?.....
Jah, see on karburaatoriga. Kui hooldada, siis kestab. Omad tyypvead nagu neil kõigil. Miskit erilist ei oska välja tuua,
peale õlivahetuste ja klapiregulli pole veel midagi vaja teha olnud.
Paak on suur jah. Maanteel töristades sai kuskil 500 km läbida, metsas vast poole vähem.
Ma eriline asfaldifänn ei ole, aga kõik oma sõidud olen tehtud saanud. Lõunaeesti kruusateel 80 kmh on minujaoks
rohkem funni kui asfaldil 120 sõita
Priit
see 30L paaki on LIIGA palju, kui arvestada metsateid. Ka on Adventurel ees suur ja raske tulekomplekt ning armatuur. Aga positiivne, et kogu selle esimese värgi saab lihtsalt arendada 9..15L paagiga ning enduro maskiga. Ja on kohe hoopis teises kaalus masin. Ahjaa, osad paagid nõuavad ka istmevahetust.
-
- Tänanud: 2 korda
- Tänatud: 8 korda
KTM-ile R-versioonile saad ka talveks krossinaelad alla kruvida ja mõnuga talve nautida... oma lõbuks.
EX: võrrid,mopid,Jawad.Yamaha: 2xRaptor 660,700, Xjr1200, Virago 750, XVS 1100.Kawa: Zr750, Z750, Z1000. Ktm 620SM. Aprilia 4xPegaso.BMW F650. Honda CB500X.
-
- Tänatud: 1 kord
kawa500 kirjutas:On keegi seda uut Yamaha xtz 660 tenere ka proovinud?
2008a mudeliga sai eelmine aasta 7000km läbitud (Eestis) Kütust võtab vähe, esindused ning remondimehed on olemas, pikk hooldevälp.
2008 ja 2009 mudeli vahe on ainult 1l kütust rohkem 2009, muud rohkemat nagu ei jäänud silma - värvpallett on ka suurem.
Amort tundub vedel - pole veel süvenenud regullimisse.
-
Teema algataja
Jah see tenere paistab välimuse poolest kõige enduurolikum aga on seal vahet nende vähe siledamate enduuro varjantitega?
Ei ole, kui väga lühidalt öelda. Et tegemist siis sõbraliku olemisega uimasepoolse matkarattaga, millele poolkogemata "Dakari riided" selga tõmmatud.
-
- Tsikkel: EXC350, Lynx 600E
- Kontakt:
Kui sa just tänavaendurot tahad, siis kõige endurolikum on minu hinnangul KTM-i adventure versioonid.
Sinu pakutud rataste vedrustus, kui RXV välja arvata, on maastikul üsna kehv. Tänaval sõita on hea, aga pigem ikka reisi, kui maastiku kõlblikud.
KTM-i vedrustus on raudselt parem.
Kui kiire ei ole, siis äkki jõuad ka selle ära oodata, mida ma juba kaua aega ootan
http://img409.imageshack.us/img409/6564 ... qq9sg6.jpg
Tervitustega,
Päärn
-
- Tsikkel: KTM LC8 ADV, LC4 620, 640, 660
- Tänanud: 16 korda
paarn kirjutas:KTM-i vedrustus on raudselt parem.
Kui kiire ei ole, siis äkki jõuad ka selle ära oodata, mida ma juba kaua aega ootan![]()
http://img409.imageshack.us/img409/6564 ... qq9sg6.jpgTervitustega,
Päärn
assanuga! see ju kopipeist ralliraid! mis see hind võiks tulla?
Pole mõtet eriti kommenteerida asja pikalt, otsus tuleb ju ikka peale mõningast nn per.ega proovimist, siis selge mis sobib, mis mitte.
Tuleks võtta osa erinevatest testipäevadet jne jne.....
KTM on kindlasti üks mõtekamaid rattaid, kuid lõpuks otsustad ise mille võtad. Lisaks võib ka raata eelistus mingi aja möödudes sootuks muutuda.
Edu testimisel
KTM EXC 530 R '08
JAWA 350-638 '84
Tundub, et KTM on uuel ringil. Ka esimesed Adventured tulid ´97 aastal ralliraidi moodi. Vähemalt väliskuju ja summutiasetuse poolest.
Kõige parem 600-ne enduuro on ikkagi Yamaha TT600R. Ise oman ka sellist isendit, aasta 2000, kohe saab 2 aastat juba sellega sõidetud ja ühtegi suuremat probleemi pole esinenud, sõbral ka samamoodi sama tsikkel. Metsas ja tänaval väga hea sõita. Kütusepaak on küll väike 10liitrit aga minu sõidustiiliga saab 150km sõidetud. Metsas ja liivapeal on ka väga hea pidamisega. Eriti meeldib, et tsikkel on kõrge ja väga kerge. Ligi 140kg. Hooldevälp on ka üsna pikk, õli peab vahetama alles 3000km tagant. Väga vastupidav masin. Omast kogemusest oskan kõige paremini soovitada !
http://www.auto24.ee/kasutatud/auto.php ... _missing=1
Seda müüakse väga hea hinnaga praegu ! Soovitan kindlasti !
FITI kirjutas:Kõige parem 600-ne enduuro on ikkagi Yamaha TT600R.
Kui keegi kulgeb mingi tsikli "kõige paremaks" kuulutada, tekib küsimus kompetentsusest. See VÕIB olla sinu jaoks kõige parem, kui mitte kõigi jaoks.
Ja üldse, milline on su kogemus teiste endurodega?
-
- Tsikkel: KTM LC8 ADV, LC4 620, 640, 660
- Tänanud: 16 korda
mella kirjutas:FITI kirjutas:Kõige parem 600-ne enduuro on ikkagi Yamaha TT600R.
Kui keegi kulgeb mingi tsikli "kõige paremaks" kuulutada, tekib küsimus kompetentsusest. See VÕIB olla sinu jaoks kõige parem, kui mitte kõigi jaoks.
Ja üldse, milline on su kogemus teiste endurodega?
selle kohta öeldakse: pole paremat saanud ei oska paremat tahtagi!
FITI kirjutas:Kõige parem 600-ne enduuro on ikkagi Yamaha TT600R. Ise oman ka sellist isendit, aasta 2000, kohe saab 2 aastat juba sellega sõidetud ja ühtegi suuremat probleemi pole esinenud, sõbral ka samamoodi sama tsikkel. Metsas ja tänaval väga hea sõita. Kütusepaak on küll väike 10liitrit aga minu sõidustiiliga saab 150km sõidetud. Metsas ja liivapeal on ka väga hea pidamisega. Eriti meeldib, et tsikkel on kõrge ja väga kerge. Ligi 140kg. Hooldevälp on ka üsna pikk, õli peab vahetama alles 3000km tagant. Väga vastupidav masin. Omast kogemusest oskan kõige paremini soovitada !
Vot, ma just seda ka vaatasin. FITI, kui tohib ja asukohalt sobib - ma ei tea, kus sa asud, aga kui sa Tallinna kandis asud, kas oleks võimalik sinu TT-d Männikul proovida millaski? Põhjuseks see, et ma ei usu, et Depoo (sama müüja või teine, vahet pole) lubaks müügis olevaid Yamu TT tsikleid mul proovida linnas- ma alles teen lube. Männikul poleks muidugi ka plaanis midagi kaelamurdvat proovida, vaid tasakesti ja viisakalt proovida Mul on hirmus RISPEKT teiste inimeste tööriistade ja varustuse kasutamisel, eelistaks mitte kasutada, aga tsikli valimisel peab ikka omal nahal ära proovima, kasvõi selle, kuidas ta selgas istuda tundub.
-
- Tsikkel: bmw r1150 gs adventure
Eestis on paar uut GS800 ka. (oskab keegi omanik äkki kommenteerida?) Nii palju kui lugenud olen, on ta LC4 Adventurega suht samal skaalal (ehk siis teistest peajagu üle).
Selge on see, et dualsport ratas on 1 asi ja enduro teine. Kui sa tahad eesti soistes mülgastes ringi hulkuda, siis pead ilmselt võtma ratta, millega maanteel on suhtkoht s**t sõita. Kui aga fännad liivaluiteid, kruusa ja metsateid, siis on teine jutt. Kõike ei saa. Selge on see, et ka suurema tsikliga saab fannida paljudes kohtades- ainuke eeldus, et oleks pidavat pinnast all. Sügavasse mutta need mammutid mõeldud EI OLE. Sel juhul osta sangpomm ja fänna kodus teleka ees, on huvitavam
Yanksel, esimeseks rattaks võiks sinusugusel siiski e-starteriga pill olla. TTR seda pole mitte.
-
Teema algataja
Mella, ma tean, et TTR pole el starteriga, samuti mõni teine mark/mudel, mida ma silmas pean. Seni kuni ise pole saanud jalaga vändata, ei oska ju otsustada 10.04-l vast saan esimest korda proovida, siis juba targem.
EDIT: OK, ma eelistan sadulaga pille!
-
- Kontakt:
FITI kirjutas:Kõige parem 600-ne enduuro on ikkagi Yamaha TT600R. Ise oman ka sellist isendit, aasta 2000, kohe saab 2 aastat juba sellega sõidetud ja ühtegi suuremat probleemi pole esinenud, sõbral ka samamoodi sama tsikkel. Metsas ja tänaval väga hea sõita. Kütusepaak on küll väike 10liitrit aga minu sõidustiiliga saab 150km sõidetud. Metsas ja liivapeal on ka väga hea pidamisega. Eriti meeldib, et tsikkel on kõrge ja väga kerge. Ligi 140kg. Hooldevälp on ka üsna pikk, õli peab vahetama alles 3000km tagant. Väga vastupidav masin. Omast kogemusest oskan kõige paremini soovitada !
TTR pole päris tänavaenduro või siis reisimiseks, see rohkem trial bike nagu inglased ütlevad.
Aga jah, selle raha eest tundub see üsna asjalik, oleneb lihtsalt sinust, mida täpselt sa selle rattaga teha tahad.
-
- Tsikkel: bmw r1150 gs adventure
paarn kirjutas:FITI kirjutas:Kõige parem 600-ne enduuro on ikkagi Yamaha TT600R. Ise oman ka sellist isendit, aasta 2000, kohe saab 2 aastat juba sellega sõidetud ja ühtegi suuremat probleemi pole esinenud, sõbral ka samamoodi sama tsikkel. Metsas ja tänaval väga hea sõita. Kütusepaak on küll väike 10liitrit aga minu sõidustiiliga saab 150km sõidetud. Metsas ja liivapeal on ka väga hea pidamisega. Eriti meeldib, et tsikkel on kõrge ja väga kerge. Ligi 140kg. Hooldevälp on ka üsna pikk, õli peab vahetama alles 3000km tagant. Väga vastupidav masin. Omast kogemusest oskan kõige paremini soovitada !
TTR pole päris tänavaenduro või siis reisimiseks, see rohkem trial bike nagu inglased ütlevad.
Aga jah, selle raha eest tundub see üsna asjalik, oleneb lihtsalt sinust, mida täpselt sa selle rattaga teha tahad.
ilmselt mõtled trail bike. trialiga krt., ilma sadulata küll ei soovitaks pikalt kulgeda
-
- Asukoht: Jawad ,SZR 660; YZF 600R;KTM 620 DUKE;YZF R1 ; KTM 625 sxc ,xt125x, KTM 600sixday,gsx-R600,KTM620sc
mella kirjutas:Ka on Adventurel ees suur ja raske tulekomplekt ning armatuur. .
pole masinat millel Mella tuolesid eest ärta ei viska ka armatuur onm täiesti segav element.
[17:51] <R417> ma pole pretendeerinudki aasta mootoratturi aunimetusele
-
- Kontakt:
dubweiser kirjutas:ilmselt mõtled trail bike. trialiga krt., ilma sadulata küll ei soovitaks pikalt kulgeda
Jah, täpselt, trail bike, kirjutamist pole krt ikka veel selgeks saand
Sinu listist valiks honda või yamu.
Tenere "uudne" välimus on rohkem "-" minu arvates aga üldiselt honda ja yamu on allroadikatest kõige rohkem balansis.
-
Teema algataja
Ma siin vaatasin neid transalpi hindasi ,et Catwees müüb 129 000 kilo ja velt 109 000 kilo ja tenere jääb ka sinna auku aga I.T moto paneb ikka 83 000krooksuga oma versysega asja vist paika ja lääne mototestides on versys päris kiidetud pill . Mootorite andmed ka kõigil enam vähe samad ,et see R2 natuke rohkem väristab aga minek tuleb suht varakult.
Yamaha XTZ660 tenere 35,6 kW (48,4 hj) @ 6100 rpm 57,5 Nm @ 5500 rpm 183 kg
Honda XL700V transalp 44,1 kW @ 7750 rpm 60 Nm @ 5500 rpm 219 kg
Kawasaki Versys 47 kW @ 8.000 rpm 61 Nm @ 6.800 rpm 181 kg / 184 kg ABS
Aprilia Pegaso 650 Trail 35 kW (48 hj) @ 6000 rpm 59 Nm / 5000 rpm 183 kg
Suzuki V-Strom 650 49 kW @ 8.800 rpm 60 Nm @ 6.400 rpm 189 kg / ABS 220 kg
Pigem arvan, et R2 väristab just vähem...
Neid mootori võimsus numbreid jms. pole eriti mõtet vahtida ning nende põhjal miskit otsustada.
Mine küsi proovida ja otsusta parem nii.
-
Teema algataja
Eks ta ole, tuleb minna proovima. Aga hind? Kawa versyst ma pole veel liikumas näinud. Et poolikute enduurodega vist pole siin eriti keegi sõitnud.
-
- Mode
- Tsikkel: KTM
- Tänanud: 6 korda
- Tänatud: 24 korda
Soovitan soojalt - ära vaata letihindu, küsi pakkumist, teinekord võid üllatuda
Kes mett teeb, see mett sööb!
-
- Tänanud: 2 korda
- Tänatud: 8 korda
Kui oled Tallinna lähistelt,siis mine proovi homme KTM-id ära.Seal on testipäev ja sa üllatud(võibolla pettud) kui neid pille proovid.
EX: võrrid,mopid,Jawad.Yamaha: 2xRaptor 660,700, Xjr1200, Virago 750, XVS 1100.Kawa: Zr750, Z750, Z1000. Ktm 620SM. Aprilia 4xPegaso.BMW F650. Honda CB500X.
-
Teema algataja
Kahjuks ei viibi praegu EV pinnapeal, ehk tuleb veel neid testi söite.Muidu oleks päris tore vähe tösisemat enduuro massinat proovida.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.