Tartu politsei kontrollib kõiki tartu rollereid mai kuus!!!
Moderaator: Moded
Miks teid parkimise ajal kinni peeti? parkisite vale koha peal või milles probleem oli.Robskar kirjutas:Täna peatati meid 2 korda. Ühe korra,kui parkisime, ja siis täistime ka selle testi.
Teist korda peatati meid 3 politsei poolt.
Nii, et vaadake ette.
Kui kõik oli korras siis see üks näide miks tasub eeskirjade ja seadustega kursis olla sest kui kõik korras oli ja teie midagi valesti ei teinud siis ei oleks politsei tohtinud teid parkimise ajal kinni pidada.
Tõsine jalamees, st pole masinat, mis näo naerule viiks 

võibolla kampaania raames kontrolliti lube..või lasti test teha...hellish kirjutas:Miks teid parkimise ajal kinni peeti? parkisite vale koha peal või milles probleem oli.Robskar kirjutas:Täna peatati meid 2 korda. Ühe korra,kui parkisime, ja siis täistime ka selle testi.
Teist korda peatati meid 3 politsei poolt.
Nii, et vaadake ette.
Kui kõik oli korras siis see üks näide miks tasub eeskirjade ja seadustega kursis olla sest kui kõik korras oli ja teie midagi valesti ei teinud siis ei oleks politsei tohtinud teid parkimise ajal kinni pidada.
Re: Tartu politsei kontrollib kõiki tartu rollereid mai kuus!!!
Ma arvan pigem, kuna number nii ebatõenäoline, et tegu on Tartumaal väljastatud lubade arvuga ? Ärgem unustagem, tegu ikkagist Tartu Postimehega.active kirjutas:Kas ma saan õieti aru et 2 aasta jooksul anti 19 mopeedi juhiluba?:D Mina olin igaljuhul seal 19 sees kui nii see oli:D.. kahjuks enam need ei kehti kuna sain 16RUNNER kirjutas:ja seda kirjutas ka et eestis on 2004-2006 aasta jooksul väljastatud 19 mopeedi juhi luba..
..

Ise suudaks juba 19 inimest kokku lugeda kes tegid + siin foorumis näinud, arvatavasti Tartu või politsei jaoks Lõuna prefektuuri andmed.
hehe kobras sa rikkusd kyll liikulus eeskirjubandiit14 kirjutas:
Mendid pididki kõiki kontrollima, isegi siis kui pole eeskirju rikkunud.
Siis täitsa vabalt võisid parklas kontrollida.
Täpselt.
Ühtegi eeskirja küll ei rikkunud, lihtsalt palusid meil testi teha ja kõik.

Tallinnas ka kontrollitakse aktiivsemalt
Tallinnas on ka politsei aktiveerunud ja kontrollis 1mai õhtal lasmamäe-pirita-lasnamäe liinil 6 autopartulliga mootorrataid ja teisi sõidkeid.Oli kohe näha,et eriline huvi oli kaherattaliste suhtes.
Pirita stardisirgel peatati kokku 3-4motikat ja kontrolliti pabereid!
Sõitsime kahekesi rolleriga ja polla sõitis kõrval ja silmitses meid mõniaeg ja sõitis siis edasi,liikusime hetkel alla 35km/h.
Pirita stardisirgel peatati kokku 3-4motikat ja kontrolliti pabereid!
Sõitsime kahekesi rolleriga ja polla sõitis kõrval ja silmitses meid mõniaeg ja sõitis siis edasi,liikusime hetkel alla 35km/h.
BMW R1100RT
Mis see test endast kujutas???Robskar kirjutas:Täpselt.bandiit14 kirjutas:Mendid pididki kõiki kontrollima, isegi siis kui pole eeskirju rikkunud.
Siis täitsa vabalt võisid parklas kontrollida.
Ühtegi eeskirja küll ei rikkunud, lihtsalt palusid meil testi teha ja kõik.
ja kui sa sellest testis läbi kukud mis siis juhtub?
kui see test oli seotud liikluseeskirjadega siis seda te poleks pidanud tegema.
Parklas seista võid sa ka siis kui lube pole. Nad võivad aint oodata kui sõitma hakkad ja siis kinni pidada.
Tõestagu nad ära et sa sõitnud oled...
ja seega ei saa ka testis läbikukkumisel midagi juhtuda.
Parklas seista võid sa ka siis kui lube pole. Nad võivad aint oodata kui sõitma hakkad ja siis kinni pidada.
Tõestagu nad ära et sa sõitnud oled...
ja seega ei saa ka testis läbikukkumisel midagi juhtuda.
Tõsine jalamees, st pole masinat, mis näo naerule viiks 

Tallinnas peatas mind eile politsei.
Eile peatas mind peaaegu rammides politsei patrull ja küsis miks ma siin sõidan,põristasin siis just 10-15km/h omateada rattateel,seal jalutas siis ka inimesi rannast.Lubade kontrolliks olen natuke vana,nimelt sõidan juba aastaid autoga.
Ütlesin,et olen ju rattateel ja üritan rahulikult liikuda,et mitte kellelegi pihta saada,sõitsime kahekesi seljas.Tema mainis et ma ei sõida ju jalgrattaga ja siin ikkagi jalutavad inimesed,mõni võib viga saada.
Olin lausa hämmingus,et LE ei ole mõnele politseile isegi täpselt teada.
Mainisin siis,et jalgrattateel võib sõita mopeediga ja mul on 50cc sõiduk.Tema pahmatas seepeale,et on väljaskutsel ja tal ei ole aega muidu teeks ta mulle trahvi.
Siis imestatakse miks inimesed ei usalda Eesti Politseid!
Jan.
Ütlesin,et olen ju rattateel ja üritan rahulikult liikuda,et mitte kellelegi pihta saada,sõitsime kahekesi seljas.Tema mainis et ma ei sõida ju jalgrattaga ja siin ikkagi jalutavad inimesed,mõni võib viga saada.
Mainisin siis,et jalgrattateel võib sõita mopeediga ja mul on 50cc sõiduk.Tema pahmatas seepeale,et on väljaskutsel ja tal ei ole aega muidu teeks ta mulle trahvi.
Jan.
BMW R1100RT
-
Re: Tallinnas peatas mind eile politsei.
Hahajan22 kirjutas:Eile peatas mind peaaegu rammides politsei patrull ja küsis miks ma siin sõidan,põristasin siis just 10-15km/h omateada rattateel,seal jalutas siis ka inimesi rannast.Lubade kontrolliks olen natuke vana,nimelt sõidan juba aastaid autoga.
Jan.

-
Minuteada on see kuskil seadustes kirjas, et mopeediga võib sõita rattateel siis, kui see on eraldatud jalakäijate teestjan22 kirjutas:Eile peatas mind peaaegu rammides politsei patrull ja küsis miks ma siin sõidan,põristasin siis just 10-15km/h omateada rattateel,seal jalutas siis ka inimesi rannast.Lubade kontrolliks olen natuke vana,nimelt sõidan juba aastaid autoga.
Jan.
Kjataana
Järjekordne tarkpea tagataskus. Mine sinna uuri märki, arvan ,et märgil oli jalgratta ja JALAKÄIJATE tee. Sellisel juhul , ei tohi sõita.jan22 kirjutas:Eile peatas mind peaaegu rammides politsei patrull ja küsis miks ma siin sõidan,põristasin siis just 10-15km/h omateada rattateel,seal jalutas siis ka inimesi rannast.Lubade kontrolliks olen natuke vana,nimelt sõidan juba aastaid autoga.
Jan.
Seal oli jalgtee ja rattatee erinevas kohas kulgemas!
Targutaja:
Kui sooda peab olema kui ei mõista asja mida siin foorumis on korduvalt mainitud,eraldiseisev rattatee on kohustuslik mopeedijuhile!!!
Sõian aastaid autoga ja jalgrattaga ning tean küll piisavalt,et esitada mõnele ülbikule pollarile küsmusi!
Autoga sõites olen ka kogenud selliseid ülbikuid pollasi,kes oma tähelepanekut ei suuda EL toel põhjendada.
Selliseid pollasi on ikka veel liikvel!
Jan.
Targutaja:
Kui sooda peab olema kui ei mõista asja mida siin foorumis on korduvalt mainitud,eraldiseisev rattatee on kohustuslik mopeedijuhile!!!
Sõian aastaid autoga ja jalgrattaga ning tean küll piisavalt,et esitada mõnele ülbikule pollarile küsmusi!
Autoga sõites olen ka kogenud selliseid ülbikuid pollasi,kes oma tähelepanekut ei suuda EL toel põhjendada.
Selliseid pollasi on ikka veel liikvel!
Jan.
BMW R1100RT
Tõlgi siis ära!shadows kirjutas:Järjekordne tarkpea tagataskus. Mine sinna uuri märki, arvan ,et märgil oli jalgratta ja JALAKÄIJATE tee. Sellisel juhul , ei tohi sõita.jan22 kirjutas:Eile peatas mind peaaegu rammides politsei patrull ja küsis miks ma siin sõidan,põristasin siis just 10-15km/h omateada rattateel,seal jalutas siis ka inimesi rannast.Lubade kontrolliks olen natuke vana,nimelt sõidan juba aastaid autoga.
Jan.
(13) Jalgrattatee all mõistetakse vastavalt «Liiklusseaduse» § 4 lõikele 5 jalgratta ja mopeediga liiklemiseks ettenähtud teeosa või sama otstarbega omaette teed, mis on tähistatud vastavate liiklusmärkide või teekattemärgistega.
Jan.
BMW R1100RT
Kui on märk kus koos on ÜHEL MÄRGIL jalgrattas ja jalakäija, (Jalgrattas/Jalakäija) siis seal EI TOHI sõita mopeediga. Kuid kui on ainult märk jalgratta tee (jalgrattas) siis seal PEAB sõitma mopeediga. (kuigi enamus politseiseidel on autos uuendamatta seadustikud kus seda sees pole).jan22 kirjutas:Tõlgi siis ära!shadows kirjutas:Järjekordne tarkpea tagataskus. Mine sinna uuri märki, arvan ,et märgil oli jalgratta ja JALAKÄIJATE tee. Sellisel juhul , ei tohi sõita.jan22 kirjutas:Eile peatas mind peaaegu rammides politsei patrull ja küsis miks ma siin sõidan,põristasin siis just 10-15km/h omateada rattateel,seal jalutas siis ka inimesi rannast.Lubade kontrolliks olen natuke vana,nimelt sõidan juba aastaid autoga.
Jan.
(13) Jalgrattatee all mõistetakse vastavalt «Liiklusseaduse» § 4 lõikele 5 jalgratta ja mopeediga liiklemiseks ettenähtud teeosa või sama otstarbega omaette teed, mis on tähistatud vastavate liiklusmärkide või teekattemärgistega.
Jan.
Jah, seda ma sulle selgeks üritangi teha. See kus tema sind peatas, oli mõlema tee. No sorri eks aga nii lollid nüüd ka politseinikud pole. Ise panid seekord rappa.
Kui on ainult jalgratta tee siis oled KOHUSTATUD sõitma seal peal, aga kui on jalakäijate ja jalgratturite tee siis on KEELATUD sõita seal peal.
Nii lambist ta ka sind ei saanud peatada lihtsalt. Mine uuri märki, kui tõesti eraldi, siis vabandused.

Kui on ainult jalgratta tee siis oled KOHUSTATUD sõitma seal peal, aga kui on jalakäijate ja jalgratturite tee siis on KEELATUD sõita seal peal.
Nii lambist ta ka sind ei saanud peatada lihtsalt. Mine uuri märki, kui tõesti eraldi, siis vabandused.

Mis siin mitu korda seletada,oma silm on kuningas!
Tooge LE/riigi teatajast välja lõik kus on öeldud või vihjatud,et mopeediga ei tohi sõita jalg/jalgrattateel!
Kui seda lõiku ei ole kusagilt seadusest välja tuua siis on jutt jama!
Kordan veel sõitsin jalgrattateel ja usu mind see polla oli ikka loll küll,nii ei peata keegi sõidukit nagu tema seda tegi!
Jan.
Tooge LE/riigi teatajast välja lõik kus on öeldud või vihjatud,et mopeediga ei tohi sõita jalg/jalgrattateel!
Kui seda lõiku ei ole kusagilt seadusest välja tuua siis on jutt jama!
Kordan veel sõitsin jalgrattateel ja usu mind see polla oli ikka loll küll,nii ei peata keegi sõidukit nagu tema seda tegi!
Jan.
BMW R1100RT
-
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 118 korda
https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=927101jan22 kirjutas:Mis siin mitu korda seletada,oma silm on kuningas!
4. KOHUSTUSMÄRGID
[...]
431. Jalgrattatee. Liikuda tohib ainult jalgratta või mopeediga.
Kui märgiga tähistatud tee või teeosa kulgeb sõidutee või teepeenra kõrval, tohivad jalgrattur ja mopeedijuht kasutada ainult seda teed või teeosa.
[...]
433–435. Jalgratta- ja jalgtee. Liikuda tohib ainult jalgrattaga või jalgsi. Märkide 433 ja 434 korral liigub jalgrattur sellel teel vastavalt näidatule ühel, jalakäija aga teisel pool; märgi 435 korral aga kasutavad nad teed ühiselt. Viimasel juhul ei tohi jalgrattur ohustada ega takistada jalakäijat ning jalakäija ei tohi tahtlikult takistada jalgratturi sõitu. Kui märkidega 433–435 tähistatud tee või teeosa kulgeb sõidutee või teepeenra kõrval, tohivad nimetatud liiklejad kasutada ainult seda teed või teeosa.
Märgid
Kumb märk seal nüüd siis ikkagi oli? Kas 431 või 433/434/435?
Joel
Väike väljavõte Tallinna rattateede infost!
Jalgratta ja mopeediga tuleb sõita vastaval jalgrattateel, kui seda aga pole, siis sõidutee äärmisel parempoolsel rajal, sõita võib ka teepeenral, kui see on selleks kõlblik, kuid seda tehes tuleb tähele panna, et ei ohustataks jalakäijat.
(Allikas: Eesti Vabariigi Liikluseeskiri)
Eesti Vabariigi Liiklusseaduse järgi on jalgrattatee jalgratta ja mopeediga liiklemiseks ettenähtud teeosa või omaette tee. Jalgrattatee tähistatakse vastavate liiklusmärkide või teekattemärgistega.
Jalgratta ja mopeediga tuleb sõita vastaval jalgrattateel, kui seda aga pole, siis sõidutee äärmisel parempoolsel rajal, sõita võib ka teepeenral, kui see on selleks kõlblik, kuid seda tehes tuleb tähele panna, et ei ohustataks jalakäijat.
(Allikas: Eesti Vabariigi Liikluseeskiri)
Eesti Vabariigi Liiklusseaduse järgi on jalgrattatee jalgratta ja mopeediga liiklemiseks ettenähtud teeosa või omaette tee. Jalgrattatee tähistatakse vastavate liiklusmärkide või teekattemärgistega.
BMW R1100RT
Nii asi siis selge kui märgil ainult jalgratas(431) siis võib rolleriga sõita rahus!
Kui märgil on ka inimeste kujud(433-435) siis ei tohiks seal sõita!
Tegelt ütlen otse välja,sõidan ikkagi seal kus minu ja kaaslase elu vähem ohustatakse ja maksan siis trahvi kui keegi teeb,mul on elu olulisem kui LE-s mõni seik!
Nüüd arvate kindlasti ,et on ikka mölaksa,sõidab inimeste vahel lauluga edasi!Ei sõida lauluga ikka kiirus vastavalt ohutusele,egas siis ei taha ka külili lennata!
Jan.
Kui märgil on ka inimeste kujud(433-435) siis ei tohiks seal sõita!
Tegelt ütlen otse välja,sõidan ikkagi seal kus minu ja kaaslase elu vähem ohustatakse ja maksan siis trahvi kui keegi teeb,mul on elu olulisem kui LE-s mõni seik!
Nüüd arvate kindlasti ,et on ikka mölaksa,sõidab inimeste vahel lauluga edasi!Ei sõida lauluga ikka kiirus vastavalt ohutusele,egas siis ei taha ka külili lennata!
Jan.
BMW R1100RT