Järvevana raudteeülesõidul kukkunutele!

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Teema algataja
mella
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas mella »

Kõiksugu märkidega on 1 pisike probleem - kuidas panna need nii, et nad oleks igal juhu nähtavad mõlemast reast? Äkki peaks liikluse rahustamiseks ja tähelepanu tõmbamiseks laskma sinna lamavad politseinikud teha? Selle peal eju võtad kindlasti kiiruse maha ja hakkad vaatama, milles asi. Samas võtab see aga võimaluse kiiresti üle sõita, mis jällegi suurendab kukkumisohtu.

Asfaldile punased ohumärgid maalida?

Kasutaja avatar

Nongrata
Tsikkel: Kawasaki ZZR1100

Lugemata postitus Postitas Nongrata »

Suzumen kirjutas:

Üritan homme ühendust võtta ER e
omanike esindajaga, et kooskõlastada selline infotahvel.
KÜSIMUS KÕLAB: MIS SINNA TAHVLILE KIRJTADA JA MIS KEELES?

Pigem tuleks Maanteametiga ühendust võtta. Tahvel peab olema mingised 100-200m enne ülesõitu üleval. Vastasel korral märgatakse seda siis, kui on juba hilja. Tekst eesti ja inglise keeles a la ohtlikud rööpad, ületada risti vms.

Kasutaja avatar

Nongrata
Tsikkel: Kawasaki ZZR1100

Lugemata postitus Postitas Nongrata »

mella kirjutas:

Kõiksugu märkidega on 1 pisike probleem - kuidas panna need nii, et nad oleks igal juhu nähtavad mõlemast reast? Äkki peaks liikluse rahustamiseks ja tähelepanu tõmbamiseks laskma sinna lamavad politseinikud teha? Selle peal eju võtad kindlasti kiiruse maha ja hakkad vaatama, milles asi. Samas võtab see aga võimaluse kiiresti üle sõita, mis jällegi suurendab kukkumisohtu.

Asfaldile punased ohumärgid maalida?

Lamavaid pollasid ei panda sinna kindlasti, oleks seal veel ülekäigurada vm.

Kasutaja avatar

speedvana
Tsikkel: FZR

Lugemata postitus Postitas speedvana »

huvitav oleks teada, kas ikka linn(kommunaal amet) on tellinud, remondi/ümberehitus projekti?
või on äkki isegi valmis?
Suzumen, hoiab oma vabast ajast, ja soovist ülesõit kaherattaliste jaoks sõidukõlbulikuks teha.
sildid-märgid-hoiatused, oleks väga ajutine lahendus ja annaks ainult ametnikule (politsei-linna-teede) võimaluse viidata, et jobud hoiatus märki ei näinud või?

Kasutaja avatar

Teema algataja
mella

Liikluseeskirjas kirjeldamata hoiatusmärk ei anna minuteada alust vastutusest kõrvale hiilimiseks.

Kasutaja avatar

sang

Lugemata postitus Postitas sang »

Mu nägemus märgist:

• peaks asuma mitte vähem kui 200m enne ülesõitu

• peaks olema võrdselt nähtav mõlemas reas

• peaks graafiliselt näitama tsiklite õiget ülesõidu trajektoori raudteest

Lihtsalt hoiatus "Vnimanje-Uvaga-Achtung" on mõttetu, tuleks ikka kirjeldada ohu olemust ja/või õiget liiklemisvõtet.

Kasutaja avatar

spinna

Lugemata postitus Postitas spinna »

"Spõška s levo!" ? :twisted:
Vabandust!

Suzuki GSX 750 Inazuma

Erko

Küsimus selle ületamise kohta

Lugemata postitus Postitas Erko »

Pühapäeval kodu poole sõites jäin vihma kätte. Kahjuks otsustasin aga koduteeks valida tee läbi linna ja üle järvevana raudteeülesõidu. Tagajärjeks oli see, et olin pärast teist raudteeliiprit kõhuli maas ning ratas see aasta enam ei sõida. Olukorrast nii palju, et võtsin kiiruse suht maha, umbes 20 km/h ning teades selle kohta ohtlikusest panin enne ka ohutuled põlema, et autojuhid meeletu hooga selga ei lendaks.

Kuna sõitnud olen alates kevadest, siis kogemuste pagas mul praktiliselt puudub ning võibolla ei sõitnud ma sealt üle nii risti, kui oleks pidanud. Siinkohal küsin, kui suur peaks antud kohas olema ratta kiirus, et ülesõit oleks võimalikult ohutu?

Veel mainiks ära selle, et autost ei väljunud ühtegi inimest küsimaks, kas kõik on ikka korras ja kas saaks mingit moodi aidata, ju siis oli soojas autos parem istuda ja oodata, kuni ratturpoiss ise oma kompsud kokku korjab, kui korra välja vihma kätte minna

nors

Lugemata postitus Postitas nors »

Neid kukkumise lugusid lugedes tundub et sinna peaks pigem mootorratastele vähima lubatud kiiruse märgi panema.

Isiklikult üritan seda kohta vähemalt 70-ga ületada.

Kasutaja avatar

CB500

Re: Küsimus selle ületamise kohta

Lugemata postitus Postitas CB500 »

Erko kirjutas:

Siinkohal küsin, kui suur peaks antud kohas olema ratta kiirus, et ülesõit oleks võimalikult ohutu?

60kmh või rohkem.

it's a honda. ride it like you stole it, change the oil once in a while. enjoy.
Kasutaja avatar

Samru
Tsikkel: Suzuki Intruder 1800R
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Samru »

Huvitav, mis kellaaegadel need 60-70 km/h kiiruse soovitajad seda ülesõitu ületavad? Proovige näiteks hommikusel tipptunnil busside-rekkade taga/vahel, mis sealt 15-20-ga üle lähevad 50-ki saavutada. Jätta pikivahe ja siis kiirendada....? Võimatu, sest selle augu täidavad koheselt sõiduautod.

Ise olen sunnitud seda ülesõitu ületama iga kord kui tsikliga linna tulen, kogemusi praktiliselt ei ole, kuid õnneks kukkunud ka ei ole. Kuigi eks iga kord on see foorumi teema ka silme ees kui üle lähen ja üritan ekstra-tähelepanelik olla.

Erko

Lugemata postitus Postitas Erko »

Tänud info eest. Järgmisel korral olen nüüd lihtsalt targem.

Dock

Lugemata postitus Postitas Dock »

Möödunud nädalal üle pika aja pealinnas käies läksin ka seda ülesõitu kaema (küll aga autoga) ja ülemiste poolt tulles teistega samas kiiruses liikudes tõmbas mul isegi autorool tugevalt käes sealt üle sõites. kas enne oli siis seal veel hullem see ülesõit?

Juust

Lugemata postitus Postitas Juust »

Ma käisin nüüd peale järvevana ülesõitu kukkudes, juhtus see siis 5.oktoobril , et käisin politseis, seal oli see sama politsei, kes minu siklist pilte tegi. Mis seal ikka, ütles et kuskil 50% peaks raudtee firma mu ratta purustused kinni maksma, et pean minema pikk tänav 36 ja avalduse sinna kirjutama, nüüd siis see neljapäev lähengi ja proovin ikka mingit summat saada.
Tegelikult, kui ma seal kukkusin, ja politsei välja kutsusin, siis ikka, nii ebaviisakaid politseinikke pole ma veel kohanud. Mis krdi politseiniks vastab, et nalja teed väää?! Ja põhimõtteliselt vaadati mulle otsa ja öeldi, et oma viga ei sõita ei oska... täiesti... Täpselt sama ment, kes mu tsiklit siis pildistas, hoidis mind suvel kinni 3 tundi öösel kella 3-st kella 6-ni. Lihtsalt sellepärast et kuskil eemal oli keegi autoga vastu posti sõitnud ja mina olin see esimene ohver. Lõõpis, et noniii, nüüd võtame dna analüüsid jne jne.

Kasutaja avatar

Teema algataja
mella

Ära lepi mingi 50%-ga. Nõua kõigi kahjude hüvitamist. Ma küll ei näe sinu süüd, et sa sa mööda järvevana sõitsid.

Ja see, et raudee on püstitanud märgi "Ohtlikud rööpad" ei loe. Kusagil pole kirjas, mida peaks seal tegema.

JA see "remont" mis seal tehti, mõjub hästi ainult autodele - veermik enam niiväga ei karju seda ületades. Tsikli jaoks on seal ikka diagonaalne 20cm metallservadega kraav.

Juust

Lugemata postitus Postitas Juust »

no proovin ikka nõuda kõik mis annab, aga see et ma seal üle üldse püsti oleks jäänud, oleks suht võimatu, jah need rööpad on kõrgemal kui asfaltee ja ma poleks elu sees jalgu jõudnud maha panna...
aga ma ei saa aru, et kuidas ma raudtee firmalt üldse midagi saan nõuda kui mul mitte mingit avaldust ei ole, politsei küll kirjutas midagi arvutis, ei tea kas raudtee-firmale. Päris üksi ka ei lähe.. võtan ühe sõbra kaaasa kes siis sõitis mu kõrval ja nägi kõike seda.

Kasutaja avatar

Teema algataja
mella

Ootoot, politsei peaks ikkagi enne otsuste tegema, kes selles kukkumises süüdi on. VAstasel juhul pole sul raudtees midagi võimelda. Eriti kiputakse pähe astuma justnimelt noortele, kes ei oska oma õiguse eest veel seista. JA seda ka POLITSEIS!
Loomulikult tahetakse kõigepealt süüdistada juhti, kuna see ei valinud tee- ja ilmastikuoludele sobivat kiirust.
Samas on antud kohas kindlasti sobiva sõidukiiruse hindamine väga keeruline - isegi võimatu. Ja seda pead sa kuidagi politseile seletama. Teed kasvõi seletuskirja.

Tegu on siiski teeliikluses toimunud õnnetusega. Teel on valdaja. JA õnnetus saab tekkida kas juhtimisveast või teeoludest. Või soovivad teedevaldajad näha sellist pilti igal pool, kus vähegi ohtlik TUNDUB?

Pilt

Pange tähele, kuipalju on rööpa serv kõrgem enduroka esirehvi kohal :D:D

Tsikkelröövel
Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
Tänatud: 27 korda

Lugemata postitus Postitas Tsikkelröövel »

Oi sa... see pilt mulle meeldib. Käekõrval ja keset sõidurada. See muidugi on ja jääb unistuseks, aga kui KÕIK tsiklistid teeks seal ALATI niimoodi, siis selline obstruktsioon oleks tõenäoliselt absoluutselt kõige mõjuvam viis olukorra lahendamisel.

Kas Mees ostab tsikli, pole küsimus. Küsimus on: millal?
Kasutaja avatar

S.S.D.D.

Lugemata postitus Postitas S.S.D.D. »

Viimased korrad olen enne toda ülesõitu ohutuled põlema pannud ( mõlemad suunad siis koos vilkuma) ja sõitnud suht rahulikult üle. Vähemalt tagant ei trügitud selga. 8)

Only a Motorcyclist knows why a dog sticks his head out of the window of the car...
Kasutaja avatar

Kallev
Tsikkel: Yamaha FZS600 -03

Lugemata postitus Postitas Kallev »

mella kirjutas:

Ära lepi mingi 50%-ga. Nõua kõigi kahjude hüvitamist. Ma küll ei näe sinu süüd, et sa sa mööda järvevana sõitsid.

Kas kellelgi on reaalselt õnnestunud Edelaraudteelt ka kahjuhüvitist saada? Minu augusti lõpu kukkumine, mis ratta küll ellu jättis, aga inetuks tegi ja kopsaka remondikalkulatsiooni kaasa tõi, on siiani hr. Maano Saarevälja "hoole all" ehk siis kahjude välja nõudmisel. Kas see, et ma hüvitistest kuulnud pole, on "fact of life", mu enda kehv kuulmine või hüvitistega kaasnenud konfidentsiaalsuskohustus?

Sõidan nagu vana mees. Nagu väga vana mees...
Kasutaja avatar

FleXer
Tsikkel: smv 750

Lugemata postitus Postitas FleXer »

Ma oleks ka äärepealt kukkunud kaks päeva tagasi kui sealt raudteest üle sõitsin. :?

oli: kymco agility 50 ; aprilia rx 50 ; mz 125 sx
Kasutaja avatar

speedvana
Tsikkel: FZR

Lugemata postitus Postitas speedvana »

Suzumen kirjutas:

Detsember on tähtaeg projekteerimistööde lõpetamiseks ja kooskõlastusteks TLV. 2008 kevad on kapitaalremont (paigaldatakse kummimatid). Kuid see kõik ainult parendab seda olukorda. Ohutuks muutub alles ülesõit siis, kui linnaplaneeringu järgi 2015 peaks see ülesõit muudetakse kaheks tasandiks.

kas on siis projekteeritud ja kooskõlastatud?
millal algab-lõpeb TLV kevad?
saan aru, et see on plaaniline töö, ehk siis ka eelarves?

küsimus ei ole personaalselt,suzumen`ile, äkki on kellegil infi või lausa arupäritud?

Kasutaja avatar

Kallev
Tsikkel: Yamaha FZS600 -03

Lugemata postitus Postitas Kallev »

Sõbrad, aru ma ei saa, kas Edelaraudteega suhtlemine on kellegi puhul lõpuks ka vilja kandnud? On olnud siin soovitusi politsei kutsuda, avarii vormistada, Edelaraudteele nõue esitada. Oma augustikuise intsidendi kohta võin öelda, et tunnustatud liiklusjurist tegeleb sellega siiani, peab kirjavahetusi erinevate instantside ja Edelaraudteega jne... :?

Igasugune taustainfo, vihjed soovitused teretulnud nii foorumis kui privas. Aitäh.

Sõidan nagu vana mees. Nagu väga vana mees...
Kasutaja avatar

Teema algataja
mella

Hooaeg on jälle algamas, tuleb kukkunute loendur nullida. Ma ei usu, et mingit parandamist seal tuleb. See remont, mis sügisel tehti, ei muutnud ohutumaks tsiklitega ületust.

Huvitav, kas lubatud projekteerimist on üldse alustatud? Meeleavaldusel moosinägu võib ju suvaline poliitik teha ;)

Kasutaja avatar

baltroon
Tsikkel: Sõber
Tänatud: 9 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas baltroon »

Tuleb kiiresti lähipäevil uus meeleavaldus orgunnida, siis ehk TLV-le meenub, et kunagi suve lõpus sai mingile kambale midagi lubatud.

8)

ÄRGE HAKAKE JÄLLE HALAMA!

CasparT3

Loodus sureb viimasena

Lugemata postitus Postitas CasparT3 »

Jajah enne uut hooaega võiks meie kallis linnavalitsus midagi ette võtta. Saan aru et neil käed jalad tööd täis, aga n cmoon kas tõesti on siis nii raske ja võimatu seal midagi korralada. Igatahes loodame et kevade algul ei pea bikerist lugema kuidas järgmine ohver õnnetult oma tsikli ära lõhkus.

Kasutaja avatar

Teema algataja
mella

Võiks nõuda Edelaraudteelt tema vastu hagemise protsessikirjelduse riputamist suurelt valvuriputka külge. See on ju esimene koht, kuhu õnnetu oma tsikli lohistab ;)

jan22
Tsikkel: R1100RT

Lugemata postitus Postitas jan22 »

S.S.D.D. kirjutas:

Viimased korrad olen enne toda ülesõitu ohutuled põlema pannud ( mõlemad suunad siis koos vilkuma) ja sõitnud suht rahulikult üle. Vähemalt tagant ei trügitud selga. 8)

Sama lugu siin viimastel kordadel raudteed ületades lükkasin ohutuled sisse ja käigukiirusel jalad maas ületasin seda kohta. Autod hoidsid kohe eemale ja lähenesid alles siis kui hoog oli juba üleval.
Korra olen näinud seal motikat kukkumas ja korra jalgratturit.

BMW R1100RT
Kasutaja avatar

simp
Tsikkel: sv1000n
Tänanud: 122 korda
Tänatud: 192 korda

Lugemata postitus Postitas simp »

ilmselt küll väga loll idee kuid kui seal nüüd nö poolmeelega kukkuma hakata ja igakord edelaraudteele gondlivärvimis arve esitada, siis ehk hakkavad liigutama?

Kasutaja avatar

Teema algataja
mella

meid kukub seal ka ilma poolmeeleta piisavalt.

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”