Õnnetused mootorratastega 2024
Moderaator: Moded
-
- Tsikkel: Mitmed
- Tänanud: 36 korda
- Tänatud: 222 korda
Re: Õnnetused mootorratastega 2024
Kui sihukese koha peal sellise paanikapidurduse teed siis on kiirus räme ja täiskanapimedus või tegeled millegi muu kui juhtimisega.Sisuliselt otse põõsasse,pole nagu kurvi võtmise alustamistki õietki.
Kangutan kõveraid
VTR1000SP1
VTX1800R potsataja-nüüd kahe liitrine
GTS reinkarnatsioonil
98% müüdud Harleydest on ikka veel teedel....ülejäänud 2% jõudsid koju
Tegelikkus on ju see, et suht enamus sõitjaid ei oska mingit kurvi võttagi. Vaata tagarehvi ja saad kohe aru, et kas "otsesõitja" või ikkagi teeb ka midagi selle sõidukiga, sest sirgel oskame me kõik väänata, aga kui tuleb see sinka-vonka, siis on oi bljäää ja otse minek, sest pole mingit arusaama juhtimisvõttest, pane sinna veel juurde lubatust kiirusest +mõnikümmend vms ja ma isegi ei saa aru, et mis tulemust sealt oodatakse...
Ootan väga kriitikat oma tekstile

-
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 691 korda
- Tänatud: 454 korda
Mis siin ikka kritiseerida- nii ju on!Andreas kirjutas: ↑24 Sept 2024, 20:10
Tegelikkus on ju see, et suht enamus sõitjaid ei oska mingit kurvi võttagi. Vaata tagarehvi ja saad kohe aru, et kas "otsesõitja" või ikkagi teeb ka midagi selle sõidukiga, sest sirgel oskame me kõik väänata, aga kui tuleb see sinka-vonka, siis on oi bljäää ja otse minek, sest pole mingit arusaama juhtimisvõttest, pane sinna veel juurde lubatust kiirusest +mõnikümmend vms ja ma isegi ei saa aru, et mis tulemust sealt oodatakse...
Ootan väga kriitikat oma tekstile![]()
-
- Tänanud: 3 korda
- Tänatud: 16 korda
-
- Tsikkel: Honda CB600FA
- Tänanud: 8 korda
- Tänatud: 17 korda
Spido või peegli vaatamine. Aga neid tegevusi ikka mitu sekundit järjest ei tee. Irooniaga õeldes, spidoka vahtimisest tekkinud avariid võime riigi trahvipoliitika arvele panna.
Peegli vaatamise ajal olen ise pikali käinud, jäi libe tee osa nägemata.
-
Kui rajal sama rattaga ei käi siis ei õnnestu tavaliikluses neid rehvi külgi mitte kuidagi ära kulutada,võta või iga ristmikku põlv maas.Ikka lähevad all kandiliseks.Andreas kirjutas: ↑24 Sept 2024, 20:10Tegelikkus on ju see, et suht enamus sõitjaid ei oska mingit kurvi võttagi. Vaata tagarehvi ja saad kohe aru, et kas "otsesõitja" või ikkagi teeb ka midagi selle sõidukiga, sest sirgel oskame me kõik väänata, aga kui tuleb see sinka-vonka, siis on oi bljäää ja otse minek, sest pole mingit arusaama juhtimisvõttest, pane sinna veel juurde lubatust kiirusest +mõnikümmend vms ja ma isegi ei saa aru, et mis tulemust sealt oodatakse...
Ootan väga kriitikat oma tekstile![]()
Kangutan kõveraid
VTR1000SP1
GTS reinkarnatsioonil
Eks muidugi sellisel rattal, millega ikkagi tavalised/suvalised igapäevasõidud on ka nagunii osa kavast, kulub tõesti lõppkokkuvõttes keskmine osa siiski natuke varem läbi aga näiteks minul ei ole viimase 10a jooksul küll ükski rehv keskelt kanti kulunud. Mäletan isegi üht kasutatuna ostetud rehvi, kunagi kümmekond aastat tagasi SV650 jaoks, mis oli ostes kergelt kantis ja ma sõitsin selle umbes nii 3000km jooksul ümmarguseks tagasi

Aga jah, Andreasel on kahjuks täiesti õigus. Valdav enamus tsikliste täna liikluses ei tea tsikliga sõitmisest mitte s*tahaisugi. Kõige iroonilisem on aga see, et nad ei hakkagi kunagi teadma. Mõni sellepärast, et peab end algselt kõvaks ässaks ja siis paneb sellise matsu, et pärast enam suurt midagi teha ei julgegi. Mõni teine sellepärast, et lihtsalt pole soovi ega huvi tegelikult sõitma õppida. Kulgetakse ringi, omamata õrnematki aimu mingisugustest sõiduvõtetest, pidamise piiridest, enda ja/või tsikli võimetest jne. Tulemus on lõppkokkuvõttes ühesugune. Midagi juhtuma hakkab siis pannakse räigelt käna väiksemagi ärevama momendi peale. Kuigi jah, eks nendel üliettevaatlikul, ülimalt kartlikel kulgejatel on tõenäosus protsentuaalselt väiksem sattuda vastavasse olukorda. Aga see tõenäosus ei ole kaugeltki mitte null
-
Kangutan kõveraid
VTR1000SP1
GTS reinkarnatsioonil
Ja kui tegevus juba on "tsikliga sõitma minek" siis see ei ole kuskilt otsast enam mingisugune "kommuteerimine". Kuigi sa vist tegelikult ei tea, mida see sõna tähendab aga no ma oletan, et point pidi olema tavalised argisõidud erinevate sihtpunktide vahel.
Ma võin jah jahuda mida jaksan, sa võid ka jahuda mida jaksad ja loomulikult sa seda teedki. Faktid sellest ei muutu. Rehvi on täiesti võimalik tänaval sõites kulutada ühtlaselt ja mina võin seda tõestada. Sinul vastupidist tõestada on võimatu. Kõik, jutul lõpp

-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha TDM 850
- Tänanud: 1990 korda
- Tänatud: 585 korda
Mingi 4-5h Jüri ringil lasta ja saab vasaku serva juba ümaraks ka kui kant sees.will111 kirjutas: ↑25 Sept 2024, 15:49Mujal maailmas vist tõesti pigem nii on. Eesti puhul seda rääkida tundub lihtsalt loll jutt. Milline mõistusega inimene ostaks omale sellises kliimas "lihtsalt transpordivahendiks" mootorratta??? Jah, mingi 10 venda eesti peale vist on, kes sõidavad talvel ka suusad jalas ringi. Aga kui jutt käib valdavast osast siis valdava osa tsikkel vähemalt 8-9 kuud aastast ei tee midagi muud kui seisab. Ja ülejäänud paar kuud aastas käiakse sellega ikkagi pigem sõitmas - ehk siis võetakse ja minnakse "lihtsalt kuskile" - ehk siis minnakse tegelema tegevusega mille nimi on tsikliga sõitmine. Mitte ei käida lihtsalt tööl, või lihtsalt poes või lihtsalt kinos või lihtsalt lastel lasteaias järel.
Ja kui tegevus juba on "tsikliga sõitma minek" siis see ei ole kuskilt otsast enam mingisugune "kommuteerimine". Kuigi sa vist tegelikult ei tea, mida see sõna tähendab aga no ma oletan, et point pidi olema tavalised argisõidud erinevate sihtpunktide vahel.
Ma võin jah jahuda mida jaksan, sa võid ka jahuda mida jaksad ja loomulikult sa seda teedki. Faktid sellest ei muutu. Rehvi on täiesti võimalik tänaval sõites kulutada ühtlaselt ja mina võin seda tõestada. Sinul vastupidist tõestada on võimatu. Kõik, jutul lõpp

ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
-
Selles ma nüüd küll kahtlen.Kõik, jutul lõpp
P.S.Millest sul see sapisus ja üleolev suhtumine on igaühe vastu kelle arvamus sinu omast erineb?
Kangutan kõveraid
VTR1000SP1
GTS reinkarnatsioonil
-
- Tsikkel: Honda VT600 Shadow
- Tänanud: 103 korda
- Tänatud: 65 korda
Selge. Mina olen siis see üks kümnest. Minu jaoks on tsikkel transpordivahend lumest lumeni. Linnavahel vähemalt, trassile tõesti alla +10 naljalt ei kipu.will111 kirjutas: ↑25 Sept 2024, 15:49Mujal maailmas vist tõesti pigem nii on. Eesti puhul seda rääkida tundub lihtsalt loll jutt. Milline mõistusega inimene ostaks omale sellises kliimas "lihtsalt transpordivahendiks" mootorratta??? Jah, mingi 10 venda eesti peale vist on, kes sõidavad talvel ka suusad jalas ringi. Aga kui jutt käib valdavast osast siis valdava osa tsikkel vähemalt 8-9 kuud aastast ei tee midagi muud kui seisab. Ja ülejäänud paar kuud aastas käiakse sellega ikkagi pigem sõitmas - ehk siis võetakse ja minnakse "lihtsalt kuskile" - ehk siis minnakse tegelema tegevusega mille nimi on tsikliga sõitmine. Mitte ei käida lihtsalt tööl, või lihtsalt poes või lihtsalt kinos või lihtsalt lastel lasteaias järel.

-
- Tänanud: 28 korda
- Tänatud: 36 korda
Will, kas sellest "mul on õigus ja jutul lõpp" suhtumisest nagu küllalt ei saa juba? Suht kummaline on selline egotripp.

-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Desert X, FE 350, Montesa
- Tänanud: 177 korda
- Tänatud: 98 korda
- Kontakt:
https://amehitus.eu/
Vabandust, aga loll oled w?

Pikad selgitused, mis sisaldavad aegajalt ka mingit väljamõeldud umbluud ja katset teistele sõnu suhu toppida, SUURTE TÄHTEDEGA oma geniaalsete mõtete rõhutamine, englishi sissepikkimine ja teiste arvamuste ja selgituste sildistamine “loll jutt” stiilis = kvaliteedi märk ja puhas kuld. Või nagu arvamusliider ise ütleks - PURE GOLD & QUALITY STAMP ja jutul lõpp!
Lihtsalt aktsepteeri seda, kõigil kergem.

-
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 691 korda
- Tänatud: 454 korda
-
Teema algataja - Postitusi: 338
- Tänanud: 574 korda
- Tänatud: 35 korda
25.09.2024 kella 15.15 ajal toimus liiklusõnnetus Rakveres Jaama ja Võidu tänavate ristmikul, kus sõiduautot Kia Sportage juhtinud 55-aastane naine ei andnud teed sõidueesõigust omanud mootorrattale Harley-Davidson Flhtcui, mida juhtis 49-aastane mees. Mootorrattur toimetati haiglasse.
-
- Tsikkel: 2x XL600V, DT125R, DRZ-E
- Tänanud: 70 korda
- Tänatud: 372 korda
Kui nii uhkelt kallutad, et servad kuluvad liikluses ja keskelt mitte, siis räägi parem, kui palju sa kiirust ületad? Serpentiine meil Eestis pole.will111 kirjutas: ↑25 Sept 2024, 02:41Õnnestub küll. Proovitud ja tehtud. Aga selge see, et eks see peaks ka siis olema mingil määral eesmärk. St. et sa ei käi sõitmas lihtsalt mööda mingeid sirgeid maanteid, sadade kilomeetrite kaupa, vaid lähedki teadlikult sõitma kuskile sellisesse kohta, kus on kurvid...ja sõidad neid kurve nii, et ikka nagu oli mõtet sinna neid sõitma sõita ka!
Eks muidugi sellisel rattal, millega ikkagi tavalised/suvalised igapäevasõidud on ka nagunii osa kavast, kulub tõesti lõppkokkuvõttes keskmine osa siiski natuke varem läbi aga näiteks minul ei ole viimase 10a jooksul küll ükski rehv keskelt kanti kulunud. Mäletan isegi üht kasutatuna ostetud rehvi, kunagi kümmekond aastat tagasi SV650 jaoks, mis oli ostes kergelt kantis ja ma sõitsin selle umbes nii 3000km jooksul ümmarguseks tagasiEi olnud vaja võtta ühtegi ristmikku "põlv maas". Oli vaja sõita kurvilistel teedel, nii et oleks lõbus ehk siis kallutada korralikult ratast ja keerata korralikult peale kurvist kiirendades.
Aga jah, Andreasel on kahjuks täiesti õigus. Valdav enamus tsikliste täna liikluses ei tea tsikliga sõitmisest mitte s*tahaisugi. Kõige iroonilisem on aga see, et nad ei hakkagi kunagi teadma. Mõni sellepärast, et peab end algselt kõvaks ässaks ja siis paneb sellise matsu, et pärast enam suurt midagi teha ei julgegi. Mõni teine sellepärast, et lihtsalt pole soovi ega huvi tegelikult sõitma õppida. Kulgetakse ringi, omamata õrnematki aimu mingisugustest sõiduvõtetest, pidamise piiridest, enda ja/või tsikli võimetest jne. Tulemus on lõppkokkuvõttes ühesugune. Midagi juhtuma hakkab siis pannakse räigelt käna väiksemagi ärevama momendi peale. Kuigi jah, eks nendel üliettevaatlikul, ülimalt kartlikel kulgejatel on tõenäosus protsentuaalselt väiksem sattuda vastavasse olukorda. Aga see tõenäosus ei ole kaugeltki mitte null
Mootoritõstuki rent Tartus 15 EUR päev. 55684121. www.rsrehvid.ee Mobiilne rehvivahetus Lõuna- Eestis. 53 843 843 Mitas ja Bridgestone mootorratta rehvide müük
-
Kas mitte enamik rehve ei ole keskelt kõvema seguga, äärest pehmema ?ranel kirjutas: ↑26 Sept 2024, 08:15Kui nii uhkelt kallutad, et servad kuluvad liikluses ja keskelt mitte, siis räägi parem, kui palju sa kiirust ületad? Serpentiine meil Eestis pole.will111 kirjutas: ↑25 Sept 2024, 02:41Õnnestub küll. Proovitud ja tehtud. Aga selge see, et eks see peaks ka siis olema mingil määral eesmärk. St. et sa ei käi sõitmas lihtsalt mööda mingeid sirgeid maanteid, sadade kilomeetrite kaupa, vaid lähedki teadlikult sõitma kuskile sellisesse kohta, kus on kurvid...ja sõidad neid kurve nii, et ikka nagu oli mõtet sinna neid sõitma sõita ka!
Eks muidugi sellisel rattal, millega ikkagi tavalised/suvalised igapäevasõidud on ka nagunii osa kavast, kulub tõesti lõppkokkuvõttes keskmine osa siiski natuke varem läbi aga näiteks minul ei ole viimase 10a jooksul küll ükski rehv keskelt kanti kulunud. Mäletan isegi üht kasutatuna ostetud rehvi, kunagi kümmekond aastat tagasi SV650 jaoks, mis oli ostes kergelt kantis ja ma sõitsin selle umbes nii 3000km jooksul ümmarguseks tagasiEi olnud vaja võtta ühtegi ristmikku "põlv maas". Oli vaja sõita kurvilistel teedel, nii et oleks lõbus ehk siis kallutada korralikult ratast ja keerata korralikult peale kurvist kiirendades.
Vahetevahel otsid mõne kurvilise 90 piiranguga asfalt tee ja lased seal kiiruslimiidiga. Teed veel paar ringi ümber suurema ringtee vasakule pööramist ja siis veel paar korda Saue lähedal Pärnu maantee peale/maha sõite parema ääre kulutamiseks ja saadki enamvähem ühtlaseks jälle - täiesti legaalselt.
Aga jah, et keskelt üldse ei kuluks, sellist sõitu vist teha ei kannata.
Muidugi kui koguaeg niimodi neid limiite testida, siis võib juhtuda ka mõni libedam koht ja saab põlve korralikult maha.
ja no tegelikult see oli samamoodi juba ka ~10a tagasi, rohkemgi. nii et jah, täpselt nii ongi, et kasvõi natukenegi teed "spirited drivingut" ka oma otse maantee mõõtmise vahele ning kuluvadki ääred enamvähem võrdselt. see vahe on, et päris kõige viimased ääred ehk tõesti igal mehel ja iga rattaga ei ole võimalik tee peal sõites maha kulutada. aga siin käib jutt juba sellest 10-15mm päris rehvi servast.
aga on alati olnud ja jäävad alati olema need vennad, kes tõesti ei julge, või ei taha või mis iganes muul põhjusel lihtsalt ei kalluta ÜLDSE, mitte kuskil ja mitte kunagi. tuleb kurv siis võetakse kiirus lihtsalt nii alla, et saaks selle täiesti püstiasendis läbida. ja mõningad täpselt sellised vennad siin foorumis siis kommenteerivadki...kuidas on võimatu, ja põlv peab maas olema jne muud totaalset absurdi

-
Teema algataja - Postitusi: 338
- Tänanud: 574 korda
- Tänatud: 35 korda

Kangru Ikea juurest ringteele keerates olen jalaraua vastu maad saanud, siis Jüri Aleksela juurde keerates ka. Kiirus mingi 60km/h
Ja hara tee on ka vabalt selline 90km/h ja kuskil seal sain ka jalaraua vastu maad kallutada.

Rehvi servani mingi 1,5cm veel jäi puudu.
-
- Tsikkel: Kawasaki VN1500
- Tänanud: 221 korda
- Tänatud: 90 korda
Kas ma oma chopperiga ka rehvid ümmarguseks saan sõita? Audruringini kodust umbes 200km, ei jõua kuidagi sinnani välja, ikka vaja tööasjade pärast enne kuhugi kõrvale põigata.will111 kirjutas: ↑25 Sept 2024, 15:49Mujal maailmas vist tõesti pigem nii on. Eesti puhul seda rääkida tundub lihtsalt loll jutt. Milline mõistusega inimene ostaks omale sellises kliimas "lihtsalt transpordivahendiks" mootorratta??? Jah, mingi 10 venda eesti peale vist on, kes sõidavad talvel ka suusad jalas ringi. Aga kui jutt käib valdavast osast siis valdava osa tsikkel vähemalt 8-9 kuud aastast ei tee midagi muud kui seisab. Ja ülejäänud paar kuud aastas käiakse sellega ikkagi pigem sõitmas - ehk siis võetakse ja minnakse "lihtsalt kuskile" - ehk siis minnakse tegelema tegevusega mille nimi on tsikliga sõitmine. Mitte ei käida lihtsalt tööl, või lihtsalt poes või lihtsalt kinos või lihtsalt lastel lasteaias järel.
siis väärib see ka väärkasutamist!"
-
Kui väga vaja, saab kasutada tagapukki ja vikati luisku - saad rehvi kenasti ära treida. Aga on ka väiksemaid radasid kui Audru - kardirada või suurem parkla plats on piisav, et harjutada kurve.pühak kirjutas: ↑26 Sept 2024, 23:11Kas ma oma chopperiga ka rehvid ümmarguseks saan sõita? Audruringini kodust umbes 200km, ei jõua kuidagi sinnani välja, ikka vaja tööasjade pärast enne kuhugi kõrvale põigata.will111 kirjutas: ↑25 Sept 2024, 15:49Mujal maailmas vist tõesti pigem nii on. Eesti puhul seda rääkida tundub lihtsalt loll jutt. Milline mõistusega inimene ostaks omale sellises kliimas "lihtsalt transpordivahendiks" mootorratta??? Jah, mingi 10 venda eesti peale vist on, kes sõidavad talvel ka suusad jalas ringi. Aga kui jutt käib valdavast osast siis valdava osa tsikkel vähemalt 8-9 kuud aastast ei tee midagi muud kui seisab. Ja ülejäänud paar kuud aastas käiakse sellega ikkagi pigem sõitmas - ehk siis võetakse ja minnakse "lihtsalt kuskile" - ehk siis minnakse tegelema tegevusega mille nimi on tsikliga sõitmine. Mitte ei käida lihtsalt tööl, või lihtsalt poes või lihtsalt kinos või lihtsalt lastel lasteaias järel.
Kui õnnetuste teema püsib offtopic, siis hästi.
- Õpetus kuidas tellisega rehvi ümaraks ajada

ja Mustvälk, nii ongi tänaval mõistlik, et rehvi servast ikka kuskil 10mm jääb "puudu" tänavatel. aga kogu muu osaga on lihtne, kui kurvidest välja tulles ei pussuta siis saab selle ära kulutatud küll. ühe nõuande selle koha pealt siiski annaks...ärge külma rehviga mitte-pussutama hakake, enne tasuks ikkagi natuke soojaks sõita

-
- Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
- Tänanud: 338 korda
- Tänatud: 435 korda
- Kontakt:
Ma olen teda mitu korda kutsunud sõbralikule koossõitmisele mõnel enduuro või krossirajal, et veenduda kuidas ta mulle kolme ringiga sisse teeb, aga no keda pole on Villem
-
- Tsikkel: 2x XL600V, DT125R, DRZ-E
- Tänanud: 70 korda
- Tänatud: 372 korda
Üks pilt ütleb rohkem, kui 1000 sõna. Ma olen olen väga kaugel profist, isegi amatöörina võttes tunnistan, et olen tõsiselt koba. Aga milleks selline kõvatamine, et ma olen maailma parim, ei saa aru sellest. Serpentiinides kallutan küll küljekohvreid maha, aga vaadates teisi seal sõitmas, siis ahastus tuleb peale, et no ei oska üldse sõita. Mootorrattaga meeldib sõita, kuid see ei tähenda, et peaks võimete piiril sõitma. Eesmärk on nautida sõitu, aga ennast ja tehnikat lõhkumata koju tagasi jõuda.
Mootoritõstuki rent Tartus 15 EUR päev. 55684121. www.rsrehvid.ee Mobiilne rehvivahetus Lõuna- Eestis. 53 843 843 Mitas ja Bridgestone mootorratta rehvide müük
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.