Võrtsijärve 2-päevane ENDURO
Moderaator: Moded
Re: Võrtsijärve 2-päevane ENDURO
Sain ka esimese päeva lõpuni ise läbi nagu läti raha. Olin üks viiest segasest kes ilma naelata sõitis. Kes lasi üle põllu nii, et hambad plagisesid. Mina samas ei saanud üle 50 km/h lasta sest lihtsalt ei olnud võimalik. Valusad kukkumised värskelt meeles turbaväljadelt.
Igatahes suur tänu Lärmile, et ikka meid hobi mehi värskena hoiab ja võtab vaevaks nii suurt ettevalmistust teha. Rada oli igati jõukohane ja väga huvitav.
Jään ootama järgmist üritust.
Olin ka ilma naelata ja see tegi ürituse võrdlemisi kukkumiserohkeks. Poris oli väga ok sõita aga nii kui põld, tee või muu külm maapind all oli siis pidamine ka kadus. Tulemuseks murdunud siduriheebli kinnitus ja sõlme keeratud käiguvahetushoob. Aga vähemalt ühe päeva tulemuse sai kirja.
Muus osas oli rada päris mõnus ja hää meelega satuks teinegi kord võrtsu äärde põristama. Tänud korraldajatele.
Siuke küsimus ka veel, kas või kui keeruline oleks pakkuda survepesuri võimalust sellistel üritustel. Ma ise oleks nõus hea meelega kasvõi pisut kallima osavõtutasuga või lisatasu eest sellist võimalust kasutama.
MEGA ÜRITUS!!!
Mulle isiklikult meeldis kõige rohkem jällegi ekstreemi katse. Esimene päev tuli nagu kulda välja aga teine päev oli selline ebaõnn igal takistusel, et isegi elukaaslane ei suutnud ega häbenenud naeru pidada
. Aga tänud Mellale kes peale viimast nätakat tsikli käima lõi
. Oli ikka hing täis küll, eriti kui starteri nupp ka loobub keset katset.
Ekstreemi katsel oli see super, et Lärm vaikselt tõstab meie taset kogu aeg. Kummihunnikud olid väga nõudlikud. Palkide-pakkude kombinatsioon oli nagu Romaniacsi linnalõigul, super ilus ja tehniliselt nõudlik! 5 palki desünkroniseeritud vahedega ka mega ilus tehniline pirukas nõkitseda. Suurest saarepalgist rääkimata. Ma mäletan kui palju oli veel selle aasta algusest ohkimisi, et ärme ikka tee nii raskeid elemente, et üle kingapaelte küll ei tohiks ulatuda üks palk, et me ei oska veel, jne. Harjutada on vaja! Ja seda võimalust Lärm jälle pakkus. Ma ise kakkisin ka ennast täis viimasel ringil, aga ega seepärast ei pea rada kergem olema. Eks ise peab ikka rohkem harjutada. Veelkord Lärmile tänud ala arendamise eest. Vot ekstreemis on meie sõitad küll juba Lätlastest pikalt ees!
uzzike kirjutas:Siuke küsimus ka veel, kas või kui keeruline oleks pakkuda survepesuri võimalust sellistel üritustel. Ma ise oleks nõus hea meelega kasvõi pisut kallima osavõtutasuga või lisatasu eest sellist võimalust kasutama.
Muide, minu teada (aga peab kontrollima), on FIM reeglite järgi keelatud kasutada survepesurit võistluse kestel. Kindel pole, aga vist nii on. Küll aga võid ju ennast ikka üle lasta peale sõitu. On olemas auto sigaretisüütajast käivad survepesurid, 20l veepaak sisseehitatud. Nad on Kärcheriga võrreldes üsna nirud, aga piisav, et kergem muda maha lasta. Siin pole näinud müügil, aga mujal küll...
ETTEPANEK: LÄRMILE JA MEHISELE (Tallinna etapi korraldaja) EMF'I TEENETEMÄRK ENDUROSPORDI EDENDAMISE OSAS!!!
Jacobo kirjutas:Muide, minu teada (aga peab kontrollima), on FIM reeglite järgi keelatud kasutada survepesurit võistluse kestel.
Jah, survepesuri kasutamine on keelatud, samuti ka elektri- ja pneumoriistad. Kasutada võib akuriistu.
Kuigi peale võistluse lõppu pole keelatud survekat kasutada, muutub see mõttetuks, kuna 1 tsikli pesemine peale sellist muda võtab aega vähemalt pool tundi ja 1 pesuriga kuluks 10 masina pesuks 5h.
AGA
Rada oli super. Hoolimata ebanormaalsest piduriklotsi kulust. Teise päeva ekstreemkatse sooritused meenutasid rodeod. Eriti Jakobi oma
Aga EMF võiks vähemalt niipalju oma tagumikku liigutada, et need reeglid, mille alusel endurovõistlused peaks Eestis käima, oleks ka maakeelde tõlgitud ning nende lehel leitav.
Hea algus tehtud jah, loodame, et järgmine aasta on juba 3 etappi "eestikate" kavas.
Palgid olid tõesti juba MM-tasemel tehtud. Peab tõsisemalt harjutama hakkama
-
- Tsikkel: K-750M,BMW R100RS. Husaberg TE
Huvitav mis asi neid piduriklotse nii hullult kulutas.....tagumised klotsid ei pidanud ühte ringigi vastu....võttis nagu riiviga.Muidu oli üritus super ja lustimist ikka täiega.Muidugi omast lollusest tekkis esimesel päeval segadus viimase kontrollpunkti ja boksimineku ajaga,seega vahtisime seal ringi ja kui üks tark ütles,et mis vahime siin ja kontrollpunkti ei läbi,siis oli juba hilja....10min. hilinemist,kuigi olime seal juba mingi 10min. enne õiget aega ....teinekord tuleb reeglid ikka läbi lugeda .Vähemalt tsiklid said õigel ajal garaazi Kuke Leo hoole alla.
Kui on pehme seguga klotsid, siis neid läheb nagu leiba. Enda klotsid pidasid ilusti vastu ja saan mõnda aega nendega veel sõita:P
Enduro - Beta 300RR 2018
Nostalgia
Planeta 5-S ja Jupiter 4-SS
riksx kirjutas:Kui on pehme seguga klotsid, siis neid läheb nagu leiba. Enda klotsid pidasid ilusti vastu ja saan mõnda aega nendega veel sõita:P
No räägi ära mis klotsid sul siis on??? Tahaks ka...
-
- Soe ja sõbralik
- Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
- Tänanud: 140 korda
- Tänatud: 367 korda
- Kontakt:
lärm pani koostöös streetmoto ja teiste kuluosamüüjatega veits klotsikulutamispuru muda sisse.
ENZO kirjutas:Huvitav mis asi neid piduriklotse nii hullult kulutas.....tagumised klotsid ei pidanud ühte ringigi vastu....võttis nagu riiviga.Muidu oli üritus super ja lustimist ikka täiega.Muidugi omast lollusest tekkis esimesel päeval segadus viimase kontrollpunkti ja boksimineku ajaga,seega vahtisime seal ringi ja kui üks tark ütles,et mis vahime siin ja kontrollpunkti ei läbi,siis oli juba hilja....10min. hilinemist,kuigi olime seal juba mingi 10min. enne õiget aega ....teinekord tuleb reeglid ikka läbi lugeda
.Vähemalt tsiklid said õigel ajal garaazi Kuke Leo hoole alla.
Keegi minu sealjataga muretses ka esimeses AP-s, et kas varem ei võiks minna, et temal on 1,5 tundi oma aega oodata Väledad poisid.
fotek kirjutas:Keegi minu sealjataga muretses ka esimeses AP-s, et kas varem ei võiks minna, et temal on 1,5 tundi oma aega oodata
Väledad poisid.
See olin mina... pärast enda kulul tükk aega nalja tehtud. Asi oli selles, et see esimene peatus kus läks paberit tarvis oli tavaline kontroll punkt. Vana midagi kirjutas sinna, mõtlesin et paneb aega kirja kuid viskas ainult käppa alla. Nii ma siis vaatasingi järgmist ajapunkti esimese pähe. Tegelt jõutsime miski 15min varem kohale.
Enduro - Beta 300RR 2018
Nostalgia
Jacobo kirjutas:riksx kirjutas:Kui on pehme seguga klotsid, siis neid läheb nagu leiba. Enda klotsid pidasid ilusti vastu ja saan mõnda aega nendega veel sõita:P
Wildridersis müüakse B osana ja peavad väga hästi vastu. Vähemalt mul.
Enduro - Beta 300RR 2018
Nostalgia
riksx kirjutas:Jacobo kirjutas:riksx kirjutas:Kui on pehme seguga klotsid, siis neid läheb nagu leiba. Enda klotsid pidasid ilusti vastu ja saan mõnda aega nendega veel sõita:P
Wildridersis müüakse B osana ja peavad väga hästi vastu. Vähemalt mul.
pidurdavad ka?
Golfren näiteks kulub sama kiiresti kui originaal, kuid ei pidurda.
mella kirjutas:pidurdavad ka?
Golfren näiteks kulub sama kiiresti kui originaal, kuid ei pidurda.
Siiani olen enne puud ja kraavi pidama saanud. Olen proovinud sõita hüüber pehmetega, mis kulusid siga kiirelt ja pidurdasit tõesti väga hästi, peaks mainima, et isegi liiga hästi. Esipidurit pidi väikse sõrmega näppima muidu olid kohe kõhuli maas.
Ilmselt maitse asi, isiklikult meeldib kui ei ole sellist ON/ OFF pidurdus lülitit.
Enduro - Beta 300RR 2018
Nostalgia
"seega vahtisime seal ringi ja kui üks tark ütles,et mis vahime siin ja kontrollpunkti ei läbi"(ENZO)
See olin vist mina--palun väga vabandust, et auväärseid tülitasin . Samas tänan väga Sind selle eest kui metsavahel mulle ütlesid, et seljakoti lukk ripakil. Esimene enduuro võistlus minul, meeldis väga.Lõpetasin mõlemal päeval a teisel ajasin ennast kohe mingisse auku kinni ja sinna jäi 10 min. Muidu teise päeva ajad ok, jõuavad ka minusugused jeeli- jeeli.
Korraldajatel muidugi ropp koormus. Aitüma Riho.
Mis on originaalklotsid, millest jutt? Ostsin kaa brembod (hinda igaks juhuks ei pane siia kirja) kas need?
Nüüd vedelevad karbis kui klotsivahetus on võtan ikka teised- ise kasut k5lx-rahul. Peab ikka selle sileda ketta muretsema.
-
- Tsikkel: EXC350, Lynx 600E
- Kontakt:
Üritus vägev, tänud korraldajatele.
Aga ilma naelata ei ole sellise ilmaga ikka mõtet lolli mängima minna, teinekord targem.
Jõudu,
Pääru
Tänud köigile kohaolijatele. Tundus et kukkus päris hästi välja,kuigi vigu mida saab veel parandada on palju.
Loodan ,et rada meeldis. Palun äege seda rada enam kasutage ,siis ehk vöimalus teha ka seda üritust järgmine aasta.
Enda klotsid pidasid vastu löpuni kuigi viimasel ringil ei pidurdanud enam üldse säästes klotse katsete jaoks,aga esimene pidur andis ikka otsad krossi katse keskel ja ei tulnudki enam tagasi. Viimases ajavötu punktis,läks aga tuju päris ära kui nägin oma taga hammakat,mis oli peaaegu täisetsi sile.Kuna mul Nikoga oli seis päris pingeline ,siis oleks olnud hullult kahju katkestada.Aga röömsal talumehel olid kuri all mingisugused vötmed olemas ,millega sai kett üli pingule tömmatud ja imekombel löpuni välja veetud ja teise päeva 3sek vöitu ka teise koha ees ja köikide söitjate mudased kuid rahulolevad näod tegid meele röömsaks.
Järgmiseks aastaks tuunime kindlasti ka extreem katset rohkem,
Tulemused paneme üles peagi nagu ikka http://www.joyride.ee
Kohtumiseni Raketibaasis jaanuari alguses.
Mammutitest on natsa kahju et te eritu kaugele ei jöudnud ,lootsin et suudate päevaga ringi ikka ära teha
Lärm
-
- Tsikkel: KTM LC4 Adventure/GasGas EC250
- Tänanud: 1 kord
008 kirjutas:Leidsin sellise klipi.
Mina jälle leidsin tulemused http://www.joyride.ee/081109/enduro.pdf.
-
- Tsikkel: Iž Planetad, Iž Jupiterid
Kas kogu sõidu aega ei näe? Tahaks teada , mis mu esimese päeva lõpetamise aeg oli.
-
- Tsikkel: KTM LC4 Adventure/GasGas EC250
- Tänanud: 1 kord
Raigo kirjutas:Kas kogu sõidu aega ei näe? Tahaks teada , mis mu esimese päeva lõpetamise aeg oli.
Mingid failid pidid kunagi lätlaste käest veel tulema. Mis seal on, seda mina ei tea. Ajavõtt tuleb tulevikus ise teha. Kindel.
- M -
Raigo kirjutas:Kas kogu sõidu aega ei näe? Tahaks teada , mis mu esimese päeva lõpetamise aeg oli.
Kogu sõidu aeg on ette nähtud aeg ringi läbimiseks. Kas on ta siis 1,5 h või 3 h või mis iganes sõltub ringi pikkusest ja see on kõikidel võistlejatel üks.
Lõpetamise aeg on katsete aegade summa pluss võimalikud trahvi minutid(kui neid muidugi on) Mida väiksem see aeg on seda parem. Võidusõit toimub ainult katsetel ja seal pannakse kell käima. Ülesõidul ei toimu võidusõitu vaid liigeldakse vastavalt eeskirjadele. Jälgitakse liiklusmärke ja muid juhised mis rajal on(sõida servas jne) ja loomulikult tuleb nii palju arvestada, et ette nähtud ajal AKP-sse jõuad. See kõik teebki asja põnevaks.
Eile mõtlesin, et teen tsiklile mõningad hooldused ära. Uurisin siis ratast lähemalt ja pean oma sõnu sööma.
Esimesd klotsid on täitsa ok, kuid tagumistest oli miski 1mm järele jäänud. Aga pean mainima, et tagumised olid juba alguses poole peal. Kõige suurem üllatus oli, see et tagumisel hammakal oli 10 hammast ära murdunud ja huvitaval kombel 7 neist olid kõik järjest. Tegemist oli ka juba sõitnud alumiiniumist hammakaga.
Eks siis midagi kapist uus kett ja uus hammakas peale ja uuele ringile.
Enduro - Beta 300RR 2018
Nostalgia
Ma pesin oma nelja hambaga tagahammaka ilusti puhtaks, kirjutasin markeriga peale VÕRTSJÄRVE ENDURO 2009 ja lõin tööruumi seina. Ilus mälestusese mis jääb seda möllu meenutama. Nii palju siis targem, et poolpiduse alu hammakaga ei kannata küll enduros peale minna.
Rääkides veel piduriklotsidest siis olen kasutanud neid http://www.delta-braking.com/htm/
Wildridersis maksavad 297.- ja peavad suht hästi vastu.
Enduro - Beta 300RR 2018
Nostalgia
-
- Tsikkel: K-750M,BMW R100RS. Husaberg TE
Ei pannud küll ühtegi kaamerameest võsa vahel tähele.....sõitjatel endil vaevalt, et mahti oli poriste näppudega aparaate näppida......Riho juures tegi vist hr.Merimaa mõned pildid/videod.....neid tahaks küll vaadata
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.