Matkaplaanid 2009
Moderaator: Moded
Re: Matkaplaanid 2009
ants01 kirjutas:Hajabuusa kirjutas:MrR kirjutas:Kas keegi kuu aja pärast või augustis nädalasele matkale D-CH-IT-A-D ei taha minna? Olen ise korra käinud ja need jätsid hea mulje! Sõit on asfaldil, seega bike, naked bike ja tourerid ning chopperid teretulnud.
Huvi on tõsine, samas toonitan, mina chopperiga ühes tempos sõita ei saa.
Tegid võimsa entry aga ära nüüd üle pinguta- keegi ei käsi sul kaasa minna!
edu
Vaat Ants, minu jaoks oledki Sa üks tavaline bikeri kibestunud kasutaja, kes on oma rattas kinni ja peab parimaks oma kinnistunud arvamust. Minul on ükskõik ja mind ei häiri, kas keegi sõidab 40 km/h, sõidab 200 km/h, sõidab Jawaga või millega iganes ja ei hakka sellepärast mingit tähtsat statementi või üldsuse huvides mingit tarka kommentaari lisama.
-
- Tsikkel: bmw r1150 gs adventure
vaat hajabuusa,
tavaliselt ongi noored foorumikuked oma paari postiga suurimad kõvatajad
aastatega olen märganud kahte varianti- tõmbavad tagasi või kukutatakse minema nagu kevadised luiged...
-
- Tsikkel: Joone all on miskit
- Tänatud: 13 korda
- Kontakt:
Sellega võiks see viimane teemaarendus nüüd lõppeda ja äkki jätkaks normaalset rada. Vastasel korral puhastan teemat.
Kk
ST1100N
XL600R
R1100GS
STS Pelikan MK I
-
- Tsikkel: DNEPR MT-9(külghaagisega)72a.
- Tänatud: 5 korda
Ega kellegil ole plaanis vahetult peale Jaanituld Lõuna-Poola,Slovakkiasse minna?
-
- Tsikkel: DNEPR MT-9(külghaagisega)72a.
Ukraina on ka kindlasti äge ja palju kiidetud aga tahaks Auschwitzis käia ja sealt edasi Slovakkias jaTsehhis põristada.
ise lähen sel aastal nädalaks ka zakopanesse jm ümbruskonda, aga aega veel täpselt ei planeeri (august-september).
eesmärgiks valdavalt jalgsi ringi käia kergematel mägiradadel.
kui huvi mägede vastu, siis pärast koonduslaagrit ja zakopanet ikka tatrate kõrgmäestik ehk slovakkia.
ropult võimalusi rahulikult telkida ja omaette uidata.
koondusaagris käik on aga mõtlevale inimesele igati hariv ja soovitatav.
hakkad kohe endale (ja hiljem ehk ka teistele) miks? ja kas? küsimusi esitama...
holokausti müüdid purunevad elementaarse loogika ees.
teatud plaanid muutusid, seega kavatsen minna tsikliga alpidesse juba juunis (eelpool sellest juttu siin teemas).
ikka sedasi, et kaubikuga alpide jalamile salzburgi.
kui on huvilisi, võib kopereeruda - sellisel juhul kohtade piiratuse tõttu eelisõigus neil, kellega varem juba erasõnumites suheldud.
-
- Tsikkel: YamahaXT, DneprMT16
- Tänanud: 1 kord
Sai siis esimene samm suvise matkplaani teostamiseks astutud ja kruiser matkaenduro vastu vahetatud. Plaan siis 14 juuni startida Türgi kuurortlinna Alanya poole. Naine lapsega läheb lennuki peale ja ise kiman maad mööda järgi. Tema saab ilma kõrval niheleva ja kärsitu abikaasata rahulikult päikest nautida ja mina oma matkapisikut ravida. Nädal sinna, nädal kohapeal, nädal tagasi. Tahaks sõidu nii korraldada, et see oleks omaette reis, mitte lihtsalt kohale kimamine. Läheks läbi Ukraina ja tagsi tuleks natuke teist teed. Seda veel mõtleb kuidas täpselt. 4-4,2 tuhat üks ots, olenevalt tee valikust.
Postituse eesmärk oli mitte kiidelda oma matkaplaanidega vaid leida mõnda huvilist kaasa tulema. Kohapeal elamiseks korter mõne minuti jalutuskäigu kaugusel Kleopatra rannast. Elamise kulud kohapeal sõltuvad sellest, kas teed ise süüa (korralik köök olemas) või sööd väljas. Muid kulusid ei ole. Hetkel on kohaliku raha kurss meile väga soodne. Ainuke miinus on Türgis bensiini hind. Ise olen seal käinud nii mõnedki aastad ja kohalike oludega enam-vähem kursis.
Endast. Olen 35 aastane abielus meesterahvas nagu eestpoolt võis juba välja lugeda. Tsikliga just esimest korda ei sõida, aga matkakogemused tsikliga ütleme nii, et on kesised. Aga kuna hobide hulka kuuluvad ka vastupidavus spordialad, siis ära nii lihtsalt ei kustu. Aga nagu keegi on öelnud, et kui kogemus on määrav, siis poleks inimene kuupeal ka käinud.
-
- Tsikkel: KTM 990 Adventure
- Tänanud: 151 korda
- Tänatud: 73 korda
Juuli alguses start järgmisele marsruudile: Valgevene, Ukraina, Rumeenia, Moldova, Bulgaaria, edasi kas aadria mere äärest tagasi või siis... veel lahtine.
Hetkel üksi, aga minek kindel. Ratas Honda NX 650. Reisistiiliks laias laastus külaelu vaatamine ja külaelus kaasa löömine. Ikka õlu ja elu jne. Vama Veche oleks ehk üks eesmärke.
Paar lahedat kaaslast väikeste endurodega võiks ühineda.
-
- Tsikkel: EXC350, Lynx 600E
- Kontakt:
Endal ka kunagi selline sõit plaanis. Kuidas Valgevene viisa taolemine läks ja millised nõuded seal on, peab kuskil registreerimas käima nagu Venemaal olen kuulnud. Vastab see tõele?
Tervitustega,
Pääru
-
paarn kirjutas:Endal ka kunagi selline sõit plaanis. Kuidas Valgevene viisa taolemine läks ja millised nõuded seal on, peab kuskil registreerimas käima nagu Venemaal olen kuulnud. Vastab see tõele?
Tervitustega,
Pääru
Transiitviisa sai eelmisel aastal nädalaga kätte, sel aastal pole veel ajama hakanud. Transiitviisa muidugi ainult 48h. Muid variante pole seni katsetanud. Kuuldavasti on mingit kutset vaja...
Polegi veel otsustanud, kas lepin valgevene transiitviisaga või üritan enamat. Aega veel natike on ka.
Terv. Ats
- juuni varahommikul liigub väiksem seltskond läbi Euroopa, Türgi ja vast vahepeal ka Ukraina Gruusiasse.
-
Bladyhell kirjutas:27. juuni varahommikul liigub väiksem seltskond läbi Euroopa, Türgi ja vast vahepeal ka Ukraina Gruusiasse.
Kas tahaksid sellest minekust pisut rohkem rääkida?
-
- Tsikkel: KTM LC8 ADV, LC4 620, 640, 660
- Tänanud: 16 korda
ats30 kirjutas:Bladyhell kirjutas:27. juuni varahommikul liigub väiksem seltskond läbi Euroopa, Türgi ja vast vahepeal ka Ukraina Gruusiasse.
trip.ee sealt leiab sigapalju infi viisade ja muu säärase kohta.
Ega siin palju rääkida pole, läheme paari tsikliga nii 4-5-si, kuni Poolani sõidame veel paari Euroopasse suunduvat tegelasega koos. Ise elan-töötan hetkel Tbilisis ja seetõttu jään sinna. Sõbrad tulevad tagasi peale nädalakest Gruusias. Eesmärk on julma panna ja kiirelt kohale sõita, siis saab juba rahulikumalt tiksuda kui Batumis oleme. Kui tahad rohkem teada-küsida pane meili - baar_tallinn@hotmail.com
-
Kuupäev klapiks küll, aga seal, kus Teie "hullu panete", on mul plaan rahulikult ringi vaadata. Gruusia oleks muidugi lahe. Ehk järgmisel aastal.
Kas keegi on Gruusiasse Odessast laevaga läinud?
Elu teeb erinevaid keerkäike ja seoses sellega tekkis vajadus Hollandisse sõita. Stardin 26 või 27 juuli varahommikul Haapsalust ja kui kellelgi on sama aeg plaanis kuskile Euroopa poole sõita siis võiks esimesed sajad kilomeetrid ühildada. Ise olen rahulik cruiser ja pean märkidest kinni +- 10 km/h.
Juuli keskel olen nädala Austrias,Naudersis. Paar päeva on sisustatud Veneetsias käiguga,ülejäänud aeg tuleks ka natuke ära planeerida.Mida sealkandis võiks vaatama minna? Ilmselt Kotkapesa ,aga mida veel?
Eelkõige saab sealkandis oksendamiseni sõita headel mägiteedel .
Kuskilt leidsin mingi Austria turismiportaali, mis oli väga OK, otsingusõna võis olla motorcycling austria vms. Guugelda ja kindlasti leiad miskit põnevat.
-
- Tsikkel: Honda VFR 1200 X Crosstourer
Mis see Soomes parim 2-päevane tuur olekski, kus saaks seljakotiga normaalseid siledaid teid vaikselt nautida? Võib ka olla 1-päevane.
Eriti tore oleks, kui kellelgi oleks mõni positiivne Garmini route arvutis salvestatud ja saadaks mulle selle.
Netis vist on mingeid selliseid otsingumootoreid ka, kus leiab soovitatud route. Mul on endal üks saksakeelne DVD (kahjuks ilma Soometa) ja lisaks on http://www.bestbikingroads.com aga ei tea ju kui usaldusväärsed need on.
Ma mäletan, et aasta tagasi lugesin ühe teema alt sellest, aga enam ei suuda kuidagi leida. Olen proovind kõiki otsingusõnasid soomest kuni põdrasamblikuni...
Soomega on ses mõttes lihtne, et isegi väga väiksed teed on heas korras. Ja kui isegi satud kruusa peale, pole sellest hullu, sest need on tolmuvabad ja üldjuhul samuti siledad-auguvabad. Kui sõidumõnu tahad, siis pigem väldigi suuremaid maanteid. Võta aga gepsu peal mingi linn sihiks, määra tee parameetriteks võimalikult väikesed teed (Avoid highway või mis see Garminil seal valikus oligi. MapsSource'is on seda parem teha) ja anna aga tuld. Ma ise suundusin mõned suved tagasi idapiiri poole, juba Kotka kandis leidsin väga mõnusaid teid ja hiljem pikki piiri põhja poole minnes olid samuti väga mõnusad elamused.
Tänud info eest! Panin Garminis Turu poole mingi route paika ja nüüd tuleb oodata, et ilm stabiliseeruks ja peale minna.
-
- Tsikkel: Suzuki Boulevard 1800 M109R
-
- Tsikkel: Valkyrie
- Asukoht: LÕUNA- eesti/ neprrrr, Honda F6 Valkyrie, Yamaha XVS 125 DragStar, ex-yam fj1200
- Tänatud: 1 kord
- Kontakt:
Nii, viimased kodinad rattapeale ja Talnasse. Sealt siis homme laeva ja põhja soome poole punuma.
Kas kindlustus on euromaades paberkandjal kohustuslik?
Jah. Aga seda saada on imelihtne, mine oma kindlustusseltsi kontorisse kohale ning nad prindivad selle sulle kohe ja tasuta välja.
-
- Tsikkel: KTM 640 Adventure R '00
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 1 kord
sang kirjutas:Kas kindlustus on euromaades paberkandjal kohustuslik?
Jah. Aga seda saada on imelihtne, mine oma kindlustusseltsi kontorisse kohale ning nad prindivad selle sulle kohe ja tasuta välja.
Võib minna ka iizi.net kontorisse (Tartu mnt'l stockmanni kõrval vist) ja seal tehakse see samuti ära.Mingitel kindlustusseltsidel (If ja miski veel) on rohelise kaardi väljastamine muutunud alates 01.01.2009 tasuliseks
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.