Avalik pöördumine: lõpp kaosele Eesti teedel!
Moderaator: Moded
-
- Tsikkel: KTM LC8 ADV, LC4 620, 640, 660
- Tänanud: 16 korda
Re: Udukad
Bladyhell kirjutas:creativ kirjutas:varasematel juhtudel olen alati abi saanud selliste sabassörkijate vastu kui panen tagumise udutule põlema. see ju teda pimestab...
Millegipärast on selliseid tagelasi, kellel hämaras ja väikese vihma vmt tõttu tagumise udukad põlevad, liiga palju tekkinud. Aeg ajalt viskab ikka närvi mustaks kui siukese jobu taga sõitma peab. Kusjuures see tuli (tuled) häirib tõsiselt ka ohutu pikivahe korral.
Kohates närviliselt tulede ja gaasipedaaliga jändavat kaasliiklejat kutsuks ma talle tõenäoliselt politsei. Muide, teel liiklemise puhul tuleb eeldada, et teatud hulk autosid võib samas suunas ja sarnasel kiirusel sõita.
kui tagasõitja mind pimestab siis minul on täpselt samasugune õigus teda pimestada!!! millest sa aru ei saanud?? oled ka politsei?
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 1 kord
creativ kirjutas:kui tagasõitja mind pimestab siis minul on täpselt samasugune õigus teda pimestada!!! millest sa aru ei saanud?? oled ka politsei?
õige asja eest said trahvi.
-
- Tsikkel: vfr
Ja sujuvalt on saanud teemast "lõpp kaosele Eesti teedel" mõnede suure egoga "kaose tekitajate" paaniliseks eneseõigustamiseks. Jah las "kõvemad" mehed väänavad eeskirju nii nagu omale õigem tundub ja kui keegi julgeb käituda liikluses nii nagu see neile ei meeldi, siis haaratakse karistusohjad enda kätte ja hakatakse labaste võtetega idiooti mängima. Vaadake oma ninast natuke kaugemale ja saage aru, et tihti te ise oletegi need "kaose tekitajad".
-
- Tsikkel: KTM 640 Adventure R '00
Tallinnas on neid sabastilpnevaid ahve nii mõnigi.Vajutasin pidureid ja jätkan ka edaspidi vajutamist.
Paari nädala tagune näide - sõidan kodust linna poole mööda merivälja teed.Liikluskoormus on keskmine, kaherealine tee.Ja siis tuleb ahv ja istub oma Transitiga mul konkreetselt 2'e meetri kaugusel sabas.Litter piki pidureid ja vana vajus tagasi, kuid siiski oli tal vaja ilmtingimata minust ja ka teistest kaasliiklejatest ( kes sõitsid üheskoos 60km/h ) mööda pressida, sõeluda ja nikerdada.Tegi ta seda kõike ilma ühtegi suunatuld näitamata ning mõnedel juhtudel oma tagaosaga peaaegu teiste ninasid niites.Ja arvake ära, kas ma ei olnud selle ahviga Russalka valgusfoori all kõrvuti
-
Andrez kirjutas:Ja sujuvalt on saanud teemast "lõpp kaosele Eesti teedel" mõnede suure egoga "kaose tekitajate" paaniliseks eneseõigustamiseks. Jah las "kõvemad" mehed väänavad eeskirju nii nagu omale õigem tundub ja kui keegi julgeb käituda liikluses nii nagu see neile ei meeldi, siis haaratakse karistusohjad enda kätte ja hakatakse labaste võtetega idiooti mängima. Vaadake oma ninast natuke kaugemale ja saage aru, et tihti te ise oletegi need "kaose tekitajad".
võta sina seda kuidas tahad aga mina tean et sellist vaba mõtte- ja kogemustevahetamist nimetatakse demokraatiaks. ja õigusriigis on kodanikul õigus oma õigusi kaitsta ja selle üle ka arutada. kui ei meeldi siis otsi uus foorum. ma olen täpselt samasugune inimene nagu sina ja mul on õigus omale sõnale ja teatud juhtudel ka tegudele. hetkel tunnen et riik ehk politsei on kuritarvitanud enda õigusi minu kahjuks.
Mul on vastuväited.
Ma isegi ei näe seda kaost, üldiselt sõidan eeskirjade piirides või peaaegu, olen vii.sakas, lasen kõiki vahele, tänan kui minuga samuti viisakas ollakse ja ei kibestu kui seda juhuslikult ei tehta, ja suures osas saan samasuguse käitumise ka tagasi, kui juhtub et miskipärast sõidan agressiivsemalt, siis saan ka selle tagasi. Ei õigust ja ei propageeri mingit eeskirjade rikkumist, kuid rahulolematu maksumaksjana on mu seisukoht et politsei ei tööta õigesti õigetest prioriteetidest lähtuvalt, vaid pigem vastupidi, ja siinkohal on ka näha et nende ajupesu kannab vilja, tallinnast raplasse on 50 kilti, ja juba õigustatakse 50 kilti peeglite kaudu pimestamist ja närvidelekäimist tagumise udutule väärkasutamisele. Ei näe siin creativil süüd, olukord oli politsei enda genereeritud ja õige oleks et selle eest saaks ta karistatud.
Ja eeskiri peab olema sõidu ohutuks muutmiseks, et sa teaks mida teha, sinu jaoks, mitte sina eeskirja jaoks.
Näiteks seesama juhtum, mingi idioot ronis sulle perse taha, mööda ei lähe, maha ka ei jää, creativ suurendas siis pikivahet, ja sedagi kiiruspiirangu piires, kuigi sellisel juhul oleks ohutuse seisukohalt olnud õigustatud ka mõõdukas kiiruseületamine lühiajaliselt, aga ei, idiooti see lahendus ei rahuldanud, punnitas uuesti järgi, ületades kiirust, kui siis creativ viimases hädas talle udutulega märku andis, sai ta trahvi, ja ei mingeid vabandusi seletusi või õigustusi, seega pane sinine munder selga ja oled maanteede kuningas, tee mis tahad, sul on alati õigus. Tohutu kaos hoiti ära, tehke neile pai
-
soovitan kõigil kodanikel pöörduda koheselt kohtu poole kui on tunne, et täidesaatev võim on teie õigusi kuritarvitanud!
kui tunnete olevat endal õigus ja seda väidab ka teie esindaja kohtus ja seda lõpuks tunnistab ka kohus, siis saate ülipositiivse emotsiooni ja kodaniku enesuhkus, enesekindlus tõuseb tugevalt ja on põhjust tulevikus taas vastu seista lollusele ja mõtetusele, mida riik võib teine kord oma kodanike kallal korda saata.
- Tsikkel: MotoGuzzi
- Kontakt:
Andrez kirjutas:Ja sujuvalt on saanud teemast "lõpp kaosele Eesti teedel" mõnede suure egoga "kaose tekitajate" paaniliseks eneseõigustamiseks. Jah las "kõvemad" mehed väänavad eeskirju nii nagu omale õigem tundub ja kui keegi julgeb käituda liikluses nii nagu see neile ei meeldi, siis haaratakse karistusohjad enda kätte ja hakatakse labaste võtetega idiooti mängima. Vaadake oma ninast natuke kaugemale ja saage aru, et tihti te ise oletegi need "kaose tekitajad".
Keda sa kodanik kaitsta üritad?
Pimedas tuledega pimestajat ja pikivaheta tagantliibujat?
Küsimus pole selles "kui keegi julgeb käituda liikluses nii nagu see neile ei meeldi"
vaid kas tekitatud olukord on ohutu või ohtlik
Peeter aka Hondarebel
creativ kirjutas:Bladyhell kirjutas:creativ kirjutas:varasematel juhtudel olen alati abi saanud selliste sabassörkijate vastu kui panen tagumise udutule põlema. see ju teda pimestab...
Ei ole politsei. Kas sina oled rumal?
creativ kirjutas:Andrez kirjutas:Ja sujuvalt on saanud teemast "lõpp kaosele Eesti teedel" mõnede suure egoga "kaose tekitajate" paaniliseks eneseõigustamiseks. Jah las "kõvemad" mehed väänavad eeskirju nii nagu omale õigem tundub ja kui keegi julgeb käituda liikluses nii nagu see neile ei meeldi, siis haaratakse karistusohjad enda kätte ja hakatakse labaste võtetega idiooti mängima. Vaadake oma ninast natuke kaugemale ja saage aru, et tihti te ise oletegi need "kaose tekitajad".
võta sina seda kuidas tahad aga mina tean et sellist vaba mõtte- ja kogemustevahetamist nimetatakse demokraatiaks. ja õigusriigis on kodanikul õigus oma õigusi kaitsta ja selle üle ka arutada. kui ei meeldi siis otsi uus foorum. ma olen täpselt samasugune inimene nagu sina ja mul on õigus omale sõnale ja teatud juhtudel ka tegudele. hetkel tunnen et riik ehk politsei on kuritarvitanud enda õigusi minu kahjuks.
Foorumiga olen ma rahul ja uut omale otsima ei hakka.
Sa parem võta korraks aeg maha ja vaata ennast kõrvalt... kui tunned, et sinu õigusi on riivatud, siis on esimene reaktsioon seadus, õigusriik, demokraatia jne. Kui aga miski sulle ei meeldi, siis lähened seadustele ja eeskirjadele valikuliselt, mõnda täites ja mõnda mitte. Hea näide on liikluses need, kes sust linnas 70-ga mööda tuhisevad, samas korrektselt suunda vilgutades . Ja lõpkokkuvõttes, nagu Primo mainis, oled järgmise foori taga ikka kenasti kõrvuti.
PS. Loomulikult ei kiida ma heaks igasugust võimuesindajate "peedistamist"
-
tänan kaasamõtlejaid ja vastuväitjaid!
ehk see foorum liitub protsessiga, mis tegelikult võib mõjutada meie tulevikku selles järjest keerulisemas ja hullemas liikluskaoses (minu jaoks täitsa söödavas liiklusdžunglis). usun et jään ka homme ja ülehomme teedele ja võtan pidevalt muutuva ja areneva olukorra arvesse. ja jään sõdima vastu lollusele ja õpin uusi viisakus- ja mõistmisreegleid, et elada ise ja lasta seda teha ka teistel.
ehk see foorum liitub protsessiga, mis tegelikult võib mõjutada meie tulevikku selles järjest keerulisemas ja hullemas liikluskaoses (minu jaoks täitsa söödavas liiklusdžunglis). usun et jään ka homme ja ülehomme teedele ja võtan pidevalt muutuva ja areneva olukorra arvesse. ja jään sõdima vastu lollusele ja õpin uusi viisakus- ja mõistmisreegleid, et elada ise ja lasta seda teha ka teistel.
Kõlab hästi. Nagu vana ja hea A-team`i seriaali tunnuslause Teema sai ilusasti kokkuvõetud.
-
Aga täpselt. Eeskirja kirjutaja ei ole igas situatsioonis kohapeal ja mõtlev inimene peabki tihtipeale otsustama, mis miskis situatsioonis kohane ja ohutu on ja kui täpselt seda eeskirja siis täita, kui sina eelistad mõtteviisi, et ennast ära kunagi usalda, ära ise mõtle, tuubi eeskiri pähe ja ela selle järgi, siis on see sinu valik ja kindlasti saad hakkama ka nii, aga sinu autosse mina näiteks võimaluse korral ei istuks.
-
- Kontakt:
Andrez
"PS. Loomulikult ei kiida ma heaks igasugust võimuesindajate "peedistamist"
loen kolmandat korda ja arumaeisaa??
var 1 et võimuesindaja kui püha lehm kelle tegevus alati ainuõige või
var 2 et ei kiida võimuesindajate poolt rakendatavat liigpeedistamist ?
sorri
Peeter aka Hondarebel
Tagumise udutule vilgutamist propageeriti 90ndatel vist isegi ametlikult Johannes Pirita ja Hellart Rumbolti poolt et anda märku tagumisele pikemat pikivahet hoida. Pidurituledega märku andes oleks ju oht et aeglasema reakstiooniga maailmakodanik sulle tagant sõbraliku müksu annab.
Aga jah - lugu oli vilgutamisega märku andmisest, mitte tagantsõitja pimestamises.
Mehed, mis teiega lahti on? Mis sõimlete? Naeratagem üksteisele nii elus kui liikluses, naeratagem ka lollidele ja elu läheb ilusamaks (just nii juhtus jälle hetk tagasi
-
- Kontakt:
-
- Tsikkel: külka M; Kawasaki
- Tänanud: 2 korda
creativ kirjutas:soovitan kõigil kodanikel pöörduda koheselt kohtu poole kui on tunne, et täidesaatev võim on teie õigusi kuritarvitanud!
kui tunnete olevat endal õigus ja seda väidab ka teie esindaja kohtus ja seda lõpuks tunnistab ka kohus, siis saate ülipositiivse emotsiooni ja kodaniku enesuhkus, enesekindlus tõuseb tugevalt ja on põhjust tulevikus taas vastu seista lollusele ja mõtetusele, mida riik võib teine kord oma kodanike kallal korda saata.
Ühinen avaldusega ja samas küsin, et kas sa ise pöördusid siis kohtusse ja said enda jaoks positiivse kohtuotsuse?
-
Möku kirjutas:Tagumise udutule vilgutamist propageeriti 90ndatel vist isegi ametlikult Johannes Pirita ja Hellart Rumbolti poolt et anda märku tagumisele pikemat pikivahet hoida. Pidurituledega märku andes oleks ju oht et aeglasema reakstiooniga maailmakodanik sulle tagant sõbraliku müksu annab.
Aga jah - lugu oli vilgutamisega märku andmisest, mitte tagantsõitja pimestamises.
Mehed, mis teiega lahti on? Mis sõimlete? Naeratagem üksteisele nii elus kui liikluses, naeratagem ka lollidele ja elu läheb ilusamaks (just nii juhtus jälle hetk tagasi
head liikluskultuuri väljendabki teatud isetekkinud ja toimivate reeglite olemasolu a la möödalaskja tänamine ohutuledega, jalakäijale käega märku andes et ta ülekäigurajale võib astuda jne.
Sest elus ju kõike paberile kirja ei pane, seda enam kiirelt muutuvas ühiskonnas. Ja sellises ühiskonnas PALUN mõistvamat ja eeskujulikumat suhtumist ka politseilt!! on ju vana tõde, et hea sõnaga saab rohkem kui käskides, keelates või karistades.
teema lahenduseks peakski alustama mitte karistuste ja käskude, keeldude karmistamisega vaid teineteise mõistmise ja arvestamise arendamisega.
Nagu see reklaam oli; Ja nüüd võtame üksteisel käest kinni ja teeme ühe suure suure energiaringi! ahaaaaa!!
TLH kirjutas:creativ kirjutas:soovitan kõigil kodanikel pöörduda koheselt kohtu poole kui on tunne, et täidesaatev võim on teie õigusi kuritarvitanud!
kui tunnete olevat endal õigus ja seda väidab ka teie esindaja kohtus ja seda lõpuks tunnistab ka kohus, siis saate ülipositiivse emotsiooni ja kodaniku enesuhkus, enesekindlus tõuseb tugevalt ja on põhjust tulevikus taas vastu seista lollusele ja mõtetusele, mida riik võib teine kord oma kodanike kallal korda saata.Ühinen avaldusega ja samas küsin, et kas sa ise pöördusid siis kohtusse ja said enda jaoks positiivse kohtuotsuse?
jah! mul on paar positiivset ja kasulikku kogemust. ja sellised kogemused annavad tunnistust, et ka politsei on inimene ja samamoodi eksiv...mida nad tihti endale tunnistada ei taha.
tuuleveskitega võidelda ei olegi kerge
var 1 et võimuesindaja kui püha lehm kelle tegevus alati ainuõige või
var 2 et ei kiida võimuesindajate poolt rakendatavat liigpeedistamist ?sorri
Peeter aka Hondarebel
See udutule teema oli võib-olla tõesti otsitud ja provotseeritud põhjus, kuigi ka seda oleks õnneka näpunäidete järgi rahulikumalt lahendada saanud. Samas kui nimetatakse "väänamiseks" 67-ga sõidu eest karistamist, siis ma küll ei leia, et selline asi just peedistamine oleks... nagu enne mainitud, rikkusid, jäid vahele, lepi sellega.
kris. kirjutas:piloot kirjutas:Isiklikult ei usu, et suurim süü on autokoolidel, need ju kedagi ümber ei kasvata. Mida peaks autokoolid rohkem tegema on libedakoolitus.Tean omast käest, kui huvitav tunne on, kui mõni "äss" oma sahvriga külg ees vastu tuleb.
Kas tõesti on meil suurimaks (TOP3-e hulka kuuluvaks) probleemiks väikese kogemusega juhid (libedal teel)??? Ei ole. Probleemiks on ÜLBE SUHTUMISEGA ja tihti ka vähese kogemusega juhid, nii libedal teel kuigi enamasti ka heade tingimustega. Ja kellegi egot või koduse kasvatuse puudujääke autokool ümber EI KASVATA.
terv
kris.
XVZ-13 TF - Big Blue Light
Tulin just nädalaselt Egiptimaa reisilt. Kõik kihutasid kui pöörased. Suunatule asemel kasutatid esitulede vilgutamist või signaali, kaherealisest teest tehti kolm autot kõrvuti mahutavad teed jne.
Aga nägin kogu selles kaoses vaid 2 kergelt mõlgitud esitiivaga autot.
Iva oli selles, et arvestati üksteisega, oldi viisakad ning palujale vastati.
Ehk kui keegi tahtis mööda, lasti mööda.
Keegi ühtegi järsku liigutust ei teinud. Kõik toimus alati sujuvalt ning teisi juhte hoiatatai oma kavatsustest ning soovidest alati tulede ja signaaliga ette.
Tulemus oli see, et linnas sõitis takso 15 cm vahega kiirusel 110 km/h teisel samasugusel (sry) perses kinni ning mitte ei tekkinud hirmu, et nüüd keegi pidurdab ja surm on garanteeritud.
Võtmesõnadeks on teistega arvestamine ning teiste soovidele vastutulek. Liiklusreeglid, karistused, piirangud siin ei aita. Asi toimub ikkagi kupli all.
-
- Mode
kris. kirjutas:Kas tõesti on meil suurimaks (TOP3-e hulka kuuluvaks) probleemiks väikese kogemusega juhid (libedal teel)??? Ei ole. Probleemiks on ÜLBE SUHTUMISEGA ja tihti ka vähese kogemusega juhid, nii libedal teel kuigi enamasti ka heade tingimustega. Ja kellegi egot või koduse kasvatuse puudujääke autokool ümber EI KASVATA.
terv
kris.
XVZ-13 TF - Big Blue Light
ma olen Krisiga täiesti nõus. Kuid seda ego või ülbust kiputakse kasutama ka "õilsatel" eesmärkidel. Ehk siis kodanik Creative - milles kiun? Keegi sõitis liiga pikalt öösel sinu järel? Kui on julgust, siis pea kinni ja küsi, et milles asi. Kui ei ole julgust, siis pööra peeglid ära ja lase edasi. Vägisi jääb selline mulje, et mis viga noort naisterahvast teises reas p***, aga kui õigustatult politsei käest trahvi saad, siis tuled foorumisse halama..
-
Pihelgas kirjutas:kris. kirjutas:Kas tõesti on meil suurimaks (TOP3-e hulka kuuluvaks) probleemiks väikese kogemusega juhid (libedal teel)??? Ei ole. Probleemiks on ÜLBE SUHTUMISEGA ja tihti ka vähese kogemusega juhid, nii libedal teel kuigi enamasti ka heade tingimustega. Ja kellegi egot või koduse kasvatuse puudujääke autokool ümber EI KASVATA.
terv
kris.
XVZ-13 TF - Big Blue Lightma olen Krisiga täiesti nõus. Kuid seda ego või ülbust kiputakse kasutama ka "õilsatel" eesmärkidel. Ehk siis kodanik Creative - milles kiun? Keegi sõitis liiga pikalt öösel sinu järel? Kui on julgust, siis pea kinni ja küsi, et milles asi. Kui ei ole julgust, siis pööra peeglid ära ja lase edasi. Vägisi jääb selline mulje, et mis viga noort naisterahvast teises reas p***, aga kui õigustatult politsei käest trahvi saad, siis tuled foorumisse halama..
ega ikka ei tule halama ja kergemat karistust ei palu!
lihtsalt kogemus elust enesest mida pidasin vajalikuks esile tuua. Ehk on asi selles, et olen kõrgendatud tundlikusega ülekohtu osas. Ei meeldi kui kedagi niisama peedistatakse ja ei meeldi kui mind ennast peedistatakse. Konkreetne juhtum oli provotseeritud ja liiklusohtlik, sest ei olnud sel politseil vajadust mul sabas jõlkuda ja minu nähtavust piirata pimestamisega. Peeglite ärakeeramine ei anna alati tulemust kui auto väga lähedal, sest esiklaas peegedab suure pinna tõttu piisavalt palju et nähtavus oluliselt väheneks. Kasutan pimedas sõites isegi näidikute tabloo valgustugevuse regulaatorit kui sõidad üksi kottpimedal maanteel. milleks muidu see lisavarustus siis mõeldud ongi?
ja kui minusugused sõna ei võtaks, siis ühel päeval hakkaks ka politsei karistamatult ahistama tüdrukuid, poisse, nõrganärvilisi ja endast nõrgemaid...Kui elus kõik see jama alla neelata, siis mis inimväärikusest saab veel juttu olla. Arvan et sa isegi annad mõnele mõtetule tülinorijale või debiilile vastu hambaid kui olukord seda nõuab.
....Selveris ära varasta....
....Vilde teel ära valesti pargi....
...Detsembris maksa sotsmaks ära....
....nr 2 trollis ära jänest sõida.....
Äi-äi, kinumehed ikka küll
-
ja toon siinkohal veel esile juba minu poolt varem väljatoodud asjaolu. kui asulas politsei ületab kiirust ilma sisselülitatud operatiivvalgustiteta (või vilkurid maakeeli) siis rikkus tema enne eeskirju kui mina. seega ei saa ise seadust rikkuv võimukandja olla seadusest kõrgemal kui mina.
või on politsei eesti seadustes kõrgemal seisev ametkond???
ehk oskab keegi kommenteerida ja kaitsta politsei seaduserikkumist? millega oli põhjendatud tema kiiruseületamine asulasisesel teel?
- Tsikkel: külka M; Kawasaki
- Tänanud: 2 korda
creativ kirjutas:ja toon siinkohal veel esile juba minu poolt varem väljatoodud asjaolu. kui asulas politsei ületab kiirust ilma sisselülitatud operatiivvalgustiteta (või vilkurid maakeeli) siis rikkus tema enne eeskirju kui mina. seega ei saa ise seadust rikkuv võimukandja olla seadusest kõrgemal kui mina.
või on politsei eesti seadustes kõrgemal seisev ametkond???
ehk oskab keegi kommenteerida ja kaitsta politsei seaduserikkumist? millega oli põhjendatud tema kiiruseületamine asulasisesel teel?
tema kiiruseületamine ei ole mitte millegagi põhjendatud, eeskirju rikkuvast operatiivsõidukist võite numbril 110 teada anda, aga "tema tegi enne" ei vabasta sind vastutusest
-
- Kontakt:
-
- Mode
Creativ, isevärki ristiretkel oled. Petad iseennastki oma topeltmoraaliga ära.
Alles sul oli probleeme, et sõitsid 78-ga 50 alasse sisse, kuna pime oli väljas ja märk sitane. Aga sulle tundus, et sind peedistati.
Nüüd sõidab öösel keegi 5km sinu taga, sulle käib see närvidele. Tulede vilgutamisega sa möödaminekuks või pimestamisest märku ei anna, vaid lükkad kohe tagumise udutule peale..
Eelpool mainisid, et asud kohe pidurdamisega karistama, kui näed kedagi teises reas aeglaselt sõitmas.
Selliste ilmselgete rikkumiste eest karistada saanuna süüdistad politseid. Kuid ise oled suuteline tahavaate peeglit jälgides tuvastama kiiruseületamist?
ja kui minusugused sõna ei võtaks, siis ühel päeval hakkaks ka politsei karistamatult ahistama tüdrukuid, poisse, nõrganärvilisi ja endast nõrgemaid...
aga tee proovi - ehk ei hakka
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.