Kust ostate remondiks vajalikke materjale? Jagaks oma kogemust
Moderaator: Moded
Kust ostate remondiks vajalikke materjale? Jagaks oma kogemust
Tegin hiljuti kodus väiksema remondi ja avastasin, et samade toodete hinnad võivad erinevates poodides üsna palju erineda. Mõtlesin oma kogemust jagada – ehk on kellelegi abiks.
Võrdlesin mitut kohta, kust tavaliselt ostan. Osa tööriistu ja tarvikuid otsustasin seekord internetist tellida, sest hinnad olid mõnes kohas märgatavalt soodsamad ning tarne tuli kiiremini.
Näiteks ____ puhul meeldis mulle, et vajalikud asjad olid kohe saadaval ja tellimus jõudis kohale kiiremini, kui arvasin. Ei ole reklaam – lihtsalt minu isiklik kogemus, kui keegi veel otsib alternatiive.
Soovitan enne ostmist alati 2–3 erinevat poodi võrrelda, sest hinnavahe võib olla üllatavalt suur. Kui kellelgi on rohkem häid kohti või oma kogemus, siis hea meelega loeks ja võrdleks
Võrdlesin mitut kohta, kust tavaliselt ostan. Osa tööriistu ja tarvikuid otsustasin seekord internetist tellida, sest hinnad olid mõnes kohas märgatavalt soodsamad ning tarne tuli kiiremini.
Näiteks ____ puhul meeldis mulle, et vajalikud asjad olid kohe saadaval ja tellimus jõudis kohale kiiremini, kui arvasin. Ei ole reklaam – lihtsalt minu isiklik kogemus, kui keegi veel otsib alternatiive.
Soovitan enne ostmist alati 2–3 erinevat poodi võrrelda, sest hinnavahe võib olla üllatavalt suur. Kui kellelgi on rohkem häid kohti või oma kogemus, siis hea meelega loeks ja võrdleks
Viimati muutis simp, 06 Dets 2025, 13:59, muudetud 1 kord kokku.
Põhjus: on ilmselge reklaam, võtsin konkreetse viite maha
Põhjus: on ilmselge reklaam, võtsin konkreetse viite maha
-
MustVälk
- Tänanud: 612 korda
- Tänatud: 41 korda
Re: Kust ostate remondiks vajalikke materjale? Jagaks oma kogemust
Ma olen erinevate ehitus poodide E poode kasutanud. Bauhofi E poes palju odavam võrreldes kohapeal maksmisega. Lisaks jääb ära igasugune ringi jooksmine materjali otsimisel ja maksmisel. 
Sealt edasi on individuaalne, et mis materjali ja mis koguses. Sellest sõltub transpordi hind.
Tööriistad ka individuaalne. Minule meeldib kui iga eri töö jaoks on oma spetsiaalne tööriist. Samas ma teen palju remonti ja palju teen hobi tööd ka. Jälgin hindasid ja kampaaniaid.
Kui ikka tööriist liiga spetsiifiline ja kallis, siis ma võtan rendist või saan kuidagi teistmoodi hakkama.
Sealt edasi on individuaalne, et mis materjali ja mis koguses. Sellest sõltub transpordi hind.
Tööriistad ka individuaalne. Minule meeldib kui iga eri töö jaoks on oma spetsiaalne tööriist. Samas ma teen palju remonti ja palju teen hobi tööd ka. Jälgin hindasid ja kampaaniaid.
Kui sa arvad, et su tööd suudaks teha ka mingi masin, siis me ehitame selle masina sulle!
Ehituspoodidest meeldib mulle kõige rohkem Bauhaus. Kui midagi hirmus spetsiifilist vaja pole siis kaup on keskmisest parema kvaliteediga. Ilmselt konteineritega Saksamaa jaoks võetud ja laiali jaotatud. Põrand - või seinaplaadid ja isegi tapeet on olnud sellised et kannatab seina panna ning mitte hirmus kallis. Konkreetne näide oli hiljuti sama tapeedirull Bauhausis 35 ja spetsiaalses tapeedibutiigis 85 EUR. Kui on midagi liiga palju ostetud saab tseki alusel millekski muuks ümber vahetada ( võib-olla on see mujal ka niimoodi)
Bauhofis on mingi imeline süsteem kus klubikaartiga on kaup umbes muude poodide tavahinnaga ja ilma selleta kaks korda ülehinnatud. Samuti on nende e-poes väga suur valik kuid mingi 70% kraamist pole saadaval. (Põrandaplaate vaatasin) Samas võib olla midagi sellist mida mujalt kohe ei leia. Kasepuust parkett oli viimati selline asi mis seal oli riiulil ja see oligi enam-vähem ainus koht kust kohe võtta.
Ehituse ABC-s ja Decoras olen ma ringi vaadanud aga midagi väga ahvatlevat pole leidnud. Depo on ka selline koht kus kraami on kuid kõik on kuidagi säästuremondi teema. Tänapäeval kui tööjõud maksab juba rohkem kui materjal lihtsalt pole mõtet koonerdada et pärast ümber teha. Ainuke asi mis kohe kindlasti Depost võis osta oli vineer. See oli oluliselt odavam kui mujal. Vist sellepärast et lätlastel on oma vineeritehas ja kohalik kaup. Tsementi ja liiva võib-olla ka aga näiteks siseuksed olid nii kõverad et mumeelst ei tohikski selliseid müüa.
Tööriistad peaks vist juba olemas olema ja kunagi ostsin neid Stokkerist. Kui nüüd täna peaks uuesti alustama siis Tööriistamarket oleks parem. Stokkeris hakkab sodi osakaal kvaliteetkaupa ületama ja see kvaliteetsem osa on kallim kui mujal.
Bauhofis on mingi imeline süsteem kus klubikaartiga on kaup umbes muude poodide tavahinnaga ja ilma selleta kaks korda ülehinnatud. Samuti on nende e-poes väga suur valik kuid mingi 70% kraamist pole saadaval. (Põrandaplaate vaatasin) Samas võib olla midagi sellist mida mujalt kohe ei leia. Kasepuust parkett oli viimati selline asi mis seal oli riiulil ja see oligi enam-vähem ainus koht kust kohe võtta.
Ehituse ABC-s ja Decoras olen ma ringi vaadanud aga midagi väga ahvatlevat pole leidnud. Depo on ka selline koht kus kraami on kuid kõik on kuidagi säästuremondi teema. Tänapäeval kui tööjõud maksab juba rohkem kui materjal lihtsalt pole mõtet koonerdada et pärast ümber teha. Ainuke asi mis kohe kindlasti Depost võis osta oli vineer. See oli oluliselt odavam kui mujal. Vist sellepärast et lätlastel on oma vineeritehas ja kohalik kaup. Tsementi ja liiva võib-olla ka aga näiteks siseuksed olid nii kõverad et mumeelst ei tohikski selliseid müüa.
Tööriistad peaks vist juba olemas olema ja kunagi ostsin neid Stokkerist. Kui nüüd täna peaks uuesti alustama siis Tööriistamarket oleks parem. Stokkeris hakkab sodi osakaal kvaliteetkaupa ületama ja see kvaliteetsem osa on kallim kui mujal.
-
MargusMoto
- Tsikkel: Ducati Scrambler Urban Enduro
- Tänanud: 30 korda
- Tänatud: 18 korda
Ma söön oma mütsi ära, kui see algne postitus pole mitte lihtlabane reklaam, mis üritab välja näha nagu tavaline postitus 
MargusMoto, Honda CRF300L ja muud tsiklid liikuvas pildis: https://www.youtube.com/@MargusMoto
-
MustVälk
- Tänanud: 612 korda
- Tänatud: 41 korda
Kõik on võimalik ja mitte miski ei ole võimatu. Selleks peavad moded päris head dektektiivi tööd tegema. 
Kui sa arvad, et su tööd suudaks teha ka mingi masin, siis me ehitame selle masina sulle!
-
yeekim
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 704 korda
- Tänatud: 463 korda
Selleks ei pea Sherlock olemagi, esimeses postituses(mis on ka tegelase esimene ja AINUS post), oli link ilusti olemas!
edu
Saadetud kettaga lauatelefonist!
Sellised reklaamid võivad ka vastupidi töötada. Keegi postitab et x koht on hea, siis tuleb 5 postitust et proovitud ning saast ja lõpuks ei julge sealt enam keegi osta.
-
MargusMoto
Hkhmm.. reklaamiseadusest:
"§ 8. Varjatud reklaam
(1) Varjatud reklaamiks loetakse reklaami, mis, olenemata avalikustamise viisist või vahendist, ei ole üldsuse tavalise tähelepanu juures selgelt eristatav ja grupeeritud muust samal ajal ja samal reklaamikandjal avalikustatavast teabest.
(2) Varjatud reklaam on keelatud."
"§ 8. Varjatud reklaam
(1) Varjatud reklaamiks loetakse reklaami, mis, olenemata avalikustamise viisist või vahendist, ei ole üldsuse tavalise tähelepanu juures selgelt eristatav ja grupeeritud muust samal ajal ja samal reklaamikandjal avalikustatavast teabest.
MargusMoto, Honda CRF300L ja muud tsiklid liikuvas pildis: https://www.youtube.com/@MargusMoto
-
simp
- Tsikkel: sv1000n
- Tänanud: 122 korda
- Tänatud: 195 korda
Kui keegi soovib kaebama minna(ma ei tea isegi mis asutus reklaamiseadust jõustab), siis suudan ilmselt kuskilt andmebaasi sügavustest veel ettevõtte nime taastada.MargusMoto kirjutas: ↑17 Dets 2025, 19:23Hkhmm.. reklaamiseadusest:
"§ 8. Varjatud reklaam
Piisavalt nõme käitumine, et viitsiks tunnikese vaeva näha.
-
MargusMoto
Kui see on mingi piiritagune üritus, siis see on juba eos surnult sündinud üritus.
-
Macintosh
- Maagia ja nõidumine
- Tänanud: 1100 korda
- Tänatud: 1122 korda
- Kontakt:
Ma küsisn AI käes, et milline on tema seisukoht, kas inimene või spämmer. Ta vastas nii:simp kirjutas: ↑18 Dets 2025, 13:04Kui keegi soovib kaebama minna(ma ei tea isegi mis asutus reklaamiseadust jõustab), siis suudan ilmselt kuskilt andmebaasi sügavustest veel ettevõtte nime taastada.MargusMoto kirjutas: ↑17 Dets 2025, 19:23Hkhmm.. reklaamiseadusest:
"§ 8. Varjatud reklaam
Piisavalt nõme käitumine, et viitsiks tunnikese vaeva näha.
" Sellel on klassikalised spammustrite tunnused.
Reaalse heatahtliku kasutaja tõenäosus siin kontekstis on pigem 5–10%.
Ülejäänu on reklaam/SEO/spam/AI-genereeritud peibutus.
Ka päris inimesed jagavad linke, aga nad annavad detailid:
• miks just see pood
• konkreetne hind või kogemus
• isiklik stiil
See tekst on liiga turvaline, liiga anonüümne, liiga sobilik SEO-lingiks."
-
Macintosh
- Maagia ja nõidumine
- Tänanud: 1100 korda
- Tänatud: 1122 korda
- Kontakt:
Depo on nii ja naa. Ma olen sage külaline, kodule lähedal ja kui mingit väiksemat või lihtsamat vidinat või kuute kruvi on vaja siis sinna ma suundun.Antt1 kirjutas: ↑13 Dets 2025, 21:50Ehituspoodidest meeldib mulle kõige rohkem Bauhaus. Kui midagi hirmus spetsiifilist vaja pole siis kaup on keskmisest parema kvaliteediga. Ilmselt konteineritega Saksamaa jaoks võetud ja laiali jaotatud. Põrand - või seinaplaadid ja isegi tapeet on olnud sellised et kannatab seina panna ning mitte hirmus kallis. Konkreetne näide oli hiljuti sama tapeedirull Bauhausis 35 ja spetsiaalses tapeedibutiigis 85 EUR. Kui on midagi liiga palju ostetud saab tseki alusel millekski muuks ümber vahetada ( võib-olla on see mujal ka niimoodi)
Ma olen lähtunud põhimõttest, et kui Depo müüb konkreetset toodet XYZ 25% odavamalt, kui K-rauta või Bauhaus siis hind võidab, sest ostukoht ei tee sama brändi sama toodet ei halvemaks ega paremaks.
Depo on mõnes mõttes aus pood, kui müüvad sodi siis on sodi hind, mitte ei proovita muljet jätta, et väärt kaup kalli hinnaga ülemiselt riiulilt.
Kui sa tead, et sul on töövahendit vaja vaid ühekordselt siis on pointless osta midagi, mis kestab sajandi.
Aga vineeriga olen teinud sama tähelepaneku: hind on palju parem kui mujal. Peabki minema ja garaazimööbli jaoks paar plaati ära tooma. Tänud meelde tuletamast.
-
urmas66
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha TDM 850
- Tänanud: 2013 korda
- Tänatud: 598 korda
Eelpool kirja panduga juba enamvähem ka samale järeldusele tuldud,mis minulgi on tekkinud. Depo on mõnes asjas ikka üsna hea valik. Näiteks taimed ja üldse aeda minev kaup on seal kvaliteetne ja ausa hinnaga.
Üli huvitav ja vajalik asi on neil kodusistuajale ehk neil saab lasta kangast kohapeal rätsepatööna lasta teha oma kodule kardinad. Kui majas on suured aknad, siis valmistoodangut ei ole võimalik leida, aga me kaasaga saime sealt reaalselt oma 5m pikale,kaarega ja maani aknale väga kvaliteetse ja just meile tehtud tüll kardina. Meil lihtsalt sai igasugu ruloo,lamell ja roomakardinatest kõrini. Aknakatete butiikides on hinnad vähemalt 5X, või enam kallimad. Kanga valik oli ka selline, et mul sai otsustusvõime enne otsa kui valik tehtud sai.
Päris ehitus materjale ostan läbi mõne tuttava ettevõtte ja siis saab alles ausa hinna. Kui tonnine segukott maksab olenevalt kohast ja sordist seal 130-180€ kanti,siis ma sain 2 tonnist kotti sel viisil ostes 175€ kätte. See on koos km-ga hind,lihtsalt tema soodustusega
Üli huvitav ja vajalik asi on neil kodusistuajale ehk neil saab lasta kangast kohapeal rätsepatööna lasta teha oma kodule kardinad. Kui majas on suured aknad, siis valmistoodangut ei ole võimalik leida, aga me kaasaga saime sealt reaalselt oma 5m pikale,kaarega ja maani aknale väga kvaliteetse ja just meile tehtud tüll kardina. Meil lihtsalt sai igasugu ruloo,lamell ja roomakardinatest kõrini. Aknakatete butiikides on hinnad vähemalt 5X, või enam kallimad. Kanga valik oli ka selline, et mul sai otsustusvõime enne otsa kui valik tehtud sai.
Päris ehitus materjale ostan läbi mõne tuttava ettevõtte ja siis saab alles ausa hinna. Kui tonnine segukott maksab olenevalt kohast ja sordist seal 130-180€ kanti,siis ma sain 2 tonnist kotti sel viisil ostes 175€ kätte. See on koos km-ga hind,lihtsalt tema soodustusega
Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
-
Maaks
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha FZ8SA
- Tänanud: 197 korda
- Tänatud: 426 korda
Pealinna inimese vaatele paneks paar mõtet kas ääremaalt. Hea on, kui suudad enne töödega päriselt pihta hakkamist suurest ehituspoest (ABC, Bauhaus vms) KÕIK vajaliku ette ära osta, aga tihti see võimatu, sest enamusel inimestest puudub selgeltnägemise võime 
Sellepärast on minu silmis parim pood (Coop) Ehituskeskus. Minu näites siis Püssis asuv, aga olemas ilmselt paljudes väiksemates kohtades ja pea-aegu alati avatud - kui pühapäeva pärastlõunal on mingit hermeetikut/ vahtu/ värvi/ kruvi/ kronsteini vms. ikkagi väga vaja, siis saad selle ilusti kätte ilma, et peaks suuremasse linna sõitma ja tööajast tunde kulutama (või tööd järgmisse nädalavahetusse edasi lükkama)
Hinda ei oska kommenteerida, aga isegi kui mujal on soodsam, siis fakt, et asi on kodu lähedal olemas on määrav.
Ja kui sa materjale just Bauhofist täishinnaga ei osta, siis pole ilmselt suurt vahet millist suuremat ehituspoodi sa kasutad (kui sa just mingit 8-korteriga maja ei remondi
)
PS Peaks vist kah seal Depos ära käima
Sellepärast on minu silmis parim pood (Coop) Ehituskeskus. Minu näites siis Püssis asuv, aga olemas ilmselt paljudes väiksemates kohtades ja pea-aegu alati avatud - kui pühapäeva pärastlõunal on mingit hermeetikut/ vahtu/ värvi/ kruvi/ kronsteini vms. ikkagi väga vaja, siis saad selle ilusti kätte ilma, et peaks suuremasse linna sõitma ja tööajast tunde kulutama (või tööd järgmisse nädalavahetusse edasi lükkama)
Hinda ei oska kommenteerida, aga isegi kui mujal on soodsam, siis fakt, et asi on kodu lähedal olemas on määrav.
Ja kui sa materjale just Bauhofist täishinnaga ei osta, siis pole ilmselt suurt vahet millist suuremat ehituspoodi sa kasutad (kui sa just mingit 8-korteriga maja ei remondi
PS Peaks vist kah seal Depos ära käima
Garaažis: Pannonia 250TLF, Yamaha FZ8-SA
-
simp
- Tsikkel: sv1000n
- Tänanud: 122 korda
- Tänatud: 195 korda
Mälu järgi oli üks kohalik Eesti veebipood.MargusMoto kirjutas: ↑18 Dets 2025, 15:04Kui see on mingi piiritagune üritus, siis see on juba eos surnult sündinud üritus.
-
ranel
- Tsikkel: 2x XL600V, DT125R, DRZ-E
- Tänanud: 71 korda
- Tänatud: 380 korda
Hinnavahe on jõhker projektimüügist vs letihinnaga ostes. Mis vähegi võimalik, üritan alati ette ära tellida. Nt. k-rautta tegi sellist nalja, et musta reede ajal pani oma projektimüügi kinni Tartus ja maksin kauba eest 40-60% rohkem, kui muul ajal oleks ostnud. Lihtsalt tööd olid planeeritud selleks nädalavahetuseks, mis olid seotud ilmaga ja neelasin seetõttu selle hinnavahe alla. Sama teema on nende ullikestega, kes kusagile Lätti ekstra sõidavad ehituskauba järgi selle asemel, et kohalikus ehituspoes projektimüüki sisse astuda, aga eks kuidagi peab ära põhjendama Lätis käigu enda jaoks. Teine teema, projektimüügis on hulga mõnusam vajalikku kogust ette tellida eriti kui suurem projekt käsil.Maaks kirjutas: ↑19 Dets 2025, 08:57Pealinna inimese vaatele paneks paar mõtet kas ääremaalt. Hea on, kui suudad enne töödega päriselt pihta hakkamist suurest ehituspoest (ABC, Bauhaus vms) KÕIK vajaliku ette ära osta, aga tihti see võimatu, sest enamusel inimestest puudub selgeltnägemise võime
Ja kui sa materjale just Bauhofist täishinnaga ei osta, siis pole ilmselt suurt vahet millist suuremat ehituspoodi sa kasutad (kui sa just mingit 8-korteriga maja ei remondi)
PS Peaks vist kah seal Depos ära käima![]()
http://tsiklireisid.blogspot.com/
Mootoritõstuki rent Tartus 15 EUR päev. 55684121. www.rsrehvid.ee Mobiilne rehvivahetus Lõuna- Eestis. 55 684 121 Mitas, Bridgestone, Michelin, Pirelli, Maxxis ja Metzeler mootorratta rehvide ning sõiduauto rehvide müük
Mootoritõstuki rent Tartus 15 EUR päev. 55684121. www.rsrehvid.ee Mobiilne rehvivahetus Lõuna- Eestis. 55 684 121 Mitas, Bridgestone, Michelin, Pirelli, Maxxis ja Metzeler mootorratta rehvide ning sõiduauto rehvide müük
-
Ikka mina
- Tsikkel: KTM 380 2t, Suzu 450, KTM
- Tänanud: 89 korda
- Tänatud: 43 korda
Projektimüügiga on see jama et vahitakse vingus näoga kui suvaline 10l värvi, kolme pinsli ja tapeedi ostja ootusäreva näoga järjekorda asub. Letihoinnaga ostad siis isegi nende kaupade vaheraha on raha ja mitte väike.
Kui käpp ja tutvused sees siis muidugi.
Projektimüükar ohkab ja kliendi (kelle kaudu ostad) kaotuse hirmus saad sebida.
Mitte ka igal pool.
Kes aga letihinnaga midagi ostab (no rohkem kui 100 euriku eest) on ....., nojahhh, kõik polegi sebijad.
Kahjuks.
Kui käpp ja tutvused sees siis muidugi.
Projektimüükar ohkab ja kliendi (kelle kaudu ostad) kaotuse hirmus saad sebida.
Mitte ka igal pool.
Kes aga letihinnaga midagi ostab (no rohkem kui 100 euriku eest) on ....., nojahhh, kõik polegi sebijad.
Kahjuks.
-
Tuuletallaja
- Tsikkel: Neegrikaksik
- Tänanud: 127 korda
- Tänatud: 79 korda
Mulle jälle tundub, et enamus kraami saan päeva, nädala või kuu lõpuks ikkagi Espakist parima hinna ja kvaliteediga, seal nii era kui juriidilise isikuna pikaaegne klient. Loomulikult spetsiifilisemaid asju olen otsinud ka mujalt.
Minu jaoks on see kõik siin üks sotsiaalne eksperiment
Suu võib käia, mootor peab käima!
'96 XRV750
'97 XL600V
'89 Jawa 638
Suu võib käia, mootor peab käima!
'96 XRV750
'97 XL600V
'89 Jawa 638
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.