Vibratsioon esirattas. Rehvist?
Moderaator: Moded
Re: Vibratsioon esirattas. Rehvist?
Lihtsalt mõnele meenutuseks ja kes teab see teab.
Laagritel on lisaks mõõtudele ka muid parameetreid.
Kui ostad lihtsalt mõõdu järgi siis võid saada ebasobiva laagri sinu jaoks. Ja see ei kehti ainult siin esiratta laagri puhul.
Ehk kui keegi ütleb et SKF oli kehva siis me ei tea kas kasutati nn. õiget laagrit õiges kohas.
Ja paigalduse töövõtetega saab samuti laagreid ära rikkuda.
Kui ostad lihtsalt mõõdu järgi siis võid saada ebasobiva laagri sinu jaoks. Ja see ei kehti ainult siin esiratta laagri puhul.
Ehk kui keegi ütleb et SKF oli kehva siis me ei tea kas kasutati nn. õiget laagrit õiges kohas.
-
- Tsikkel: 2x XL600V, DT125R, DRZ-E
- Tänanud: 71 korda
- Tänatud: 380 korda
Sinu kahjuõnneks olen ma neil kõigil korra laagrid ära vahetanud (3 eri masinat) ja rohkem rattalaagri vahetust pole vajanud. Kahel rattal julgelt 5 kohalised numbrid peale vahetust ning raskete koormatega sõitnud. Ühel mingi 7000km kõige odavama laagriga tööriistamarketist ja seni küll märku ei anna vahetamise vajaduse osas. Väidetavalt sama ratas olevat 200k km sõitnud enne rattalaagri vahetuse vajaduseta. 100k km on sellest 100% kinnitatud info. Kõik need rattad on saanud asfalti, kruusa, muda ja liiva.
Kuna masinad on pm samad, siis tekitabki hämmingut, et mida või kus sõidad, et räägid tuhandetest kilomeetritest.
http://tsiklireisid.blogspot.com/
Mootoritõstuki rent Tartus 15 EUR päev. 55684121. www.rsrehvid.ee Mobiilne rehvivahetus Lõuna- Eestis. 55 684 121 Mitas, Bridgestone, Michelin, Pirelli, Maxxis ja Metzeler mootorratta rehvide ning sõiduauto rehvide müük
Mootoritõstuki rent Tartus 15 EUR päev. 55684121. www.rsrehvid.ee Mobiilne rehvivahetus Lõuna- Eestis. 55 684 121 Mitas, Bridgestone, Michelin, Pirelli, Maxxis ja Metzeler mootorratta rehvide ning sõiduauto rehvide müük
Jah, pmst seda ma ju räägingi, et hiinakate (sh. SKF) õige koht on ilmselgelt kuskil mujal, näiteks poeletil edasi vedeleda või prügikastis, mitte mootorratta sees

Viimati muutis Jesper, 05 Sept 2025, 13:41, muudetud 1 kord kokku.
Olen ka paigaldanud nii hiinakaid kui kallimaid laagreid. Mingit vahet pole täheldanud, kestavad sama kaua. Aga sõidan ka enamasti vees ja mudas ja pesen tsiklit survepesuriga. Vahepeal kestavad alla aasta, vahepeal kaks hooaega.
Eks laagrite puhul oleneb ka sellest, kui heas korras on puksid. Kui need on juba soonde kulunud, siis simmer ei pea seal suurt midagi ning kogu vesi leiab tee rummu. Nii et puksid tuleb ka laagreid vahetades ära puhastada, karukeelega lihvida vajadusel. Siis saab kestvam see lahendus.
Eks laagrite puhul oleneb ka sellest, kui heas korras on puksid. Kui need on juba soonde kulunud, siis simmer ei pea seal suurt midagi ning kogu vesi leiab tee rummu. Nii et puksid tuleb ka laagreid vahetades ära puhastada, karukeelega lihvida vajadusel. Siis saab kestvam see lahendus.
-
- Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
- Tänanud: 341 korda
- Tänatud: 439 korda
- Kontakt:
Rattalaagrid peaks C3 olemaMeelisV kirjutas: ↑05 Sept 2025, 10:42Lihtsalt mõnele meenutuseks ja kes teab see teab.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 699 korda
- Tänatud: 460 korda
Kus nüüd foorumi sibi on?
Splittige ära see teema, hädalisel mure lahendatud ja arutelu juba mujal.....
edu
Splittige ära see teema, hädalisel mure lahendatud ja arutelu juba mujal.....
edu
Saadetud kettaga lauatelefonist!
-
- Tsikkel: Suzuki DR-Z
- Tänanud: 127 korda
- Tänatud: 63 korda
Ma küll kuskilt välja ei loe, et kasutaja @Krl oleks laagrid ära vahetanud ja probleemist vabanenud

-
- Tänanud: 2 korda
- Tänatud: 36 korda
Tere!
Mul on täpselt sama probleem, eile vahetasin esi-, taga- ja hammasratta laagrid ära. Polnud mitte midagi kasu. Ma olen üsna kindel, et probleem on esirehvis (sõidan siiski sellega hooaja lõpuni ja siis panen uue, loodetavasti Krl proovib varem ja annab teada).
Mul on täpselt sama probleem, eile vahetasin esi-, taga- ja hammasratta laagrid ära. Polnud mitte midagi kasu. Ma olen üsna kindel, et probleem on esirehvis (sõidan siiski sellega hooaja lõpuni ja siis panen uue, loodetavasti Krl proovib varem ja annab teada).
Honda CBR 1000 -90
-
Teema algataja - Postitusi: 1787
- Tsikkel: Welcome to the darkside
- Tänanud: 2 korda
- Tänatud: 191 korda
Ei ole jah probleem lahendust saanud.
Laager siiski vahetusse ei läinud, kuna spetsialistid vaatasid üle ja hindasid, et see mida mina seal probleemiks pidasin, seda siiski ei ole ja laager on hea. Velg on ka sirge ja tasakaalus. Ei oska ka seal midagi muud teha või proovida enam ,kui ka see rehv lõpuni sõita ja siis järgmisega proovida. Probleem minul tekkis(või vähemalt ma märkasin seda esmakordselt) siis, kui sai teist tüüpi rehv alla pandud. Õnneks rehvid kuluvad kiiresti ja suurematel kiirustel seda tunda ei ole, nii et kannatab ära.
Laager siiski vahetusse ei läinud, kuna spetsialistid vaatasid üle ja hindasid, et see mida mina seal probleemiks pidasin, seda siiski ei ole ja laager on hea. Velg on ka sirge ja tasakaalus. Ei oska ka seal midagi muud teha või proovida enam ,kui ka see rehv lõpuni sõita ja siis järgmisega proovida. Probleem minul tekkis(või vähemalt ma märkasin seda esmakordselt) siis, kui sai teist tüüpi rehv alla pandud. Õnneks rehvid kuluvad kiiresti ja suurematel kiirustel seda tunda ei ole, nii et kannatab ära.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Desert X, FE 350, Montesa
- Tänanud: 183 korda
- Tänatud: 102 korda
- Kontakt:
Mul suurel rattal kah esiots hüppab kah aga ma olen üsna kindel, et probleem on merelainesse kulunud karvases rehvis. Ja hüppab just sellisel linnakiirusel. Kiiremini ja aeglasemalt pole probleemi. Vähemalt ühe varasema karvase rehviga oli nii, et enne prügikasti minekut hakkas kargama.
Ma ei kuuluta tõde vaid avaldan arvamust.
https://amehitus.eu/
https://amehitus.eu/
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.