Rumalad või segased küsimused jms
Moderaator: Moded
-
- Tsikkel: Eff Zett Quus
- Tänanud: 166 korda
- Tänatud: 33 korda
Re: Rumalad või segased küsimused jms
L'Ohv-topic: mootorrattaga teen Tln-Prn mnt-l möödasõite kiiruskaamera all. Noh, on ette tulnud.
L'Ohv-topic 2: läti rekkamehed käivad positiivses võtmes ajudele. Läti ViaPeldikul sõites kurat käruga kütuseauto (90 km/h) võtab meetri paremale, et mootorrattaga mööda saaks... Eriti ei tõmba see idee hakata pilu kaudu valge triibu peal mööda suruma. Eriti kui kümme kütuseautot ees ootamas. Aga lätlane nüri järjekindlusega jätkab teepeenral tolmutamist.
L'Ohv-topic 2: läti rekkamehed käivad positiivses võtmes ajudele. Läti ViaPeldikul sõites kurat käruga kütuseauto (90 km/h) võtab meetri paremale, et mootorrattaga mööda saaks... Eriti ei tõmba see idee hakata pilu kaudu valge triibu peal mööda suruma. Eriti kui kümme kütuseautot ees ootamas. Aga lätlane nüri järjekindlusega jätkab teepeenral tolmutamist.
Tuntuim Läti rallisõitja - Kurvis Kraavis; tuntuim Läti mootorrattur - Kurvis Kallutas
-
- Tsikkel: BMW R1100GS
- Tänanud: 6 korda
- Tänatud: 7 korda
Tegelikult on probleem haridussüsteemis ja lastetoas. Kohustuslikud kooliastmed läbinud inimene võiks suuta elementaarse põhjus-tagajärg seose õiget pidi kokku panna.Assamait kirjutas: ↑19 Mär 2025, 12:14Uus uudis: politsei tahab tehnikat täis bussi, mille peab lihtsalt kuhugi parkima ja see teeb AI-ga kaamerate abil kõik trahvid - kiiruseületamine, punane tuli, roolis kõrvalised tegevused, turvavöö puudumine, just name it! https://www.err.ee/1609635740/riik-kava ... rate-vorku
HAIGE!
HAIGE! on hoopis see, et kõik maksumaksjad solidaarselt peavad selle 'tiktoki kerimine roolis on mõnus', '+15 on mõnus', 'punane tuli on mõnus' kontrollimise kinni maksma. Lisaks maksavad kõik kinni nendesamade jobude tekitatud suurenenud tervishoiu peale kuluva raha. Lisaks mõjutab kõiki tervishoiutöötajate puudus. Seda rida võiks pikalt jätkata.
Assamait, kui homme Sulle ette sõidab keegi punasega ristmikule kupataja, siis ei ole Sul selle vastu midagi? Ikka ju juhtub vahel.
Alles oli täpselt sellisest olukorrast lõik Pealtnägijas: https://www.err.ee/1609610012/pealtnagi ... vri-naitel.
-
- Tsikkel: D Monster
- Tänanud: 78 korda
- Tänatud: 42 korda
See 2+1 on üks kuramuse ikaldus. Kui 1 realisel osal tiksutakse 100 alas 90ga siis 2realisele jõudes on tee nõnna lai, et vajutatakse kenasti 110 kellale, sest muidu äkki keegi sõidab mööda. Lisa rada otsa saab siis jätkub 90ga tiksumine. Piirded ju lähedal ja maru hirmus on.ap_yesjah kirjutas: ↑19 Mär 2025, 14:57Eile tegin möödasõitu Poole rekkast. Selgus, et oli 2 tükki üksteisel tagumikus, seega loobusin. Oodates 2+1 otsustas see tegumine mu möödasõitu takistada ning mulle ette keerata. Siis hakkas tigude möödasõit - 1-2km/h kiiruste vahe. Igaljuhul jäi see möödumine tegemata ning oli jälle 2 rekkat nina ees. Järgmises kohas õnnestus, kuid teema pani mõtlema, et palju masinaid 1 tasku jooksul siis jõuavad oma möödasõidu teha.
Leidsin siis 1 huvitava artikli, mis selgitas paremini kuidas arvestada neid möödasõite.
https://digiriiul.sisekaitse.ee/bitstre ... sAllowed=y
Oluline tabel:
Möödasõitja kiirus | Möödasõidetava sõiduki kiirus | Teepikkus | Aeg:
110 km/h 105 km/h 387 m 12 s
110 km/h 100 km/h 326 m 11 s
110 km/h 95 km/h 223 m 7 s
110 km/h 90 km/h 162 m 5 s
Ehk 2+1 puhul see 400m on suhteliselt oluline märk (5km/h kiiremini sõites lähebki see 400 meetrit ära möödasõidule). Varem olen kõhutunde pealt kiirust lisanud.
Muidugi ei ole see tabel absaluutne, kuid paneb paika piirjooned, mille järgi kalkuleerida, kas loobuda, proovida viisakalt limiiti jääda (riskida teepiirdesse sõiduga) või vajutada üle legaalse kiiruse. Tsikliga jääb natuke rohkem võimalusi.
Piirkiirusega möödasõitjad põhjustavad selle, et rekkast saab heal juhul 2 autot mööda enne kui rada otsa saab. Peale möödasõitu jätkatakse rekkaga umbes samas tempos.
Täna sattusin sellel 1 realisel osal mopeedautole järele jõudma. Õnneks oli mõistlik mees ja võttis nii palju serva, et mahtusin mööda aga liigub seal ka sellist tehnikat millest ei mahu. Talvel sai korduvalt seal mingi soolapuisturi taga 60ga tiksutud.
-
- Tänanud: 532 korda
- Tänatud: 30 korda
Täitsa kohutav.laurikaks kirjutas: ↑19 Mär 2025, 21:27Tegelikult on probleem haridussüsteemis ja lastetoas. Kohustuslikud kooliastmed läbinud inimene võiks suuta elementaarse põhjus-tagajärg seose õiget pidi kokku panna.Assamait kirjutas: ↑19 Mär 2025, 12:14Uus uudis: politsei tahab tehnikat täis bussi, mille peab lihtsalt kuhugi parkima ja see teeb AI-ga kaamerate abil kõik trahvid - kiiruseületamine, punane tuli, roolis kõrvalised tegevused, turvavöö puudumine, just name it! https://www.err.ee/1609635740/riik-kava ... rate-vorku
HAIGE!
HAIGE! on hoopis see, et kõik maksumaksjad solidaarselt peavad selle 'tiktoki kerimine roolis on mõnus', '+15 on mõnus', 'punane tuli on mõnus' kontrollimise kinni maksma. Lisaks maksavad kõik kinni nendesamade jobude tekitatud suurenenud tervishoiu peale kuluva raha. Lisaks mõjutab kõiki tervishoiutöötajate puudus. Seda rida võiks pikalt jätkata.
Assamait, kui homme Sulle ette sõidab keegi punasega ristmikule kupataja, siis ei ole Sul selle vastu midagi? Ikka ju juhtub vahel.
Alles oli täpselt sellisest olukorrast lõik Pealtnägijas: https://www.err.ee/1609610012/pealtnagi ... vri-naitel.

Ma ise propageerin punase tulega sõitmist kui on ohutu. Rõhk sõnal OHUTU! Näiteks keerad paremale või vasakule ja mitte kedagi ei saa mitte kuidagi ohustada. Eelnevalt oled veendunud oma manöövris.

Fooride ajastused on meil paigast ära. Ja paljud sõidavadki teadmisega, et isegi kui punane süttib, siis on mõned sekundid aega enne kui ristuv suund liigub. Seetõttu soovitan foorid panna kiiremini vahetuma. Et roheline läheb kiiresti kollaseks ja siis kiiresti punaseks! Saavad masinad seisma küll.

-
Idealist! Vaatame, kui säärane buss tööle hakkab. Tiktoki kerimine roolis? Saad masinalt trahvi selle eest, et peeglit kohendasid või korra selja taha vaatasid, et tattninale tagaistmel kõvem sõna öelda. 15+ on mõnus - a sa pole veel saanudki ametnikuga vaielda, kas siin kehtib üle-eelmisel ristmikul olnud 30-märk, mille eelmine ristmik oleks nagu lõpetanud, aga ametnik peab seda "teega külgnevaks alaks", kuigi sel on tänavanimi ja otsa peal annateed märk. Seda su mainitud "punane on mõnus" on juba punaametnikud ise välja öelnud - kui punasega 1 cm üle stoppjoone (nina, ratas, miski muu?) lähed, oled punasega ristmikule sõitnud.laurikaks kirjutas: ↑19 Mär 2025, 21:27Tegelikult on probleem haridussüsteemis ja lastetoas. Kohustuslikud kooliastmed läbinud inimene võiks suuta elementaarse põhjus-tagajärg seose õiget pidi kokku panna.Assamait kirjutas: ↑19 Mär 2025, 12:14Uus uudis: politsei tahab tehnikat täis bussi, mille peab lihtsalt kuhugi parkima ja see teeb AI-ga kaamerate abil kõik trahvid - kiiruseületamine, punane tuli, roolis kõrvalised tegevused, turvavöö puudumine, just name it! https://www.err.ee/1609635740/riik-kava ... rate-vorku
HAIGE!
Ma ei õigusta kiiruseületamist ega muud seaduserikkumist, aga kui inspektor Kukeke teeb trahvi, saab esiteks temaga suhelda (kus see 30-märk ikkagi oli?), aga kui neetud masin hakkab trahve tegema, siis saad trahvi ka tumeda turvavöö eest, kui auto interjöör tume ja omal riided tumedad ja rääkida sel teemal pole mitte kellegagi... Ilmselt ainult kohtusse pöörduda.
Tiktoki kerimise osas veel... Kes euro-RAISK üldse lubas infotainment display juhi vaatevälja?! Tehasevarustusest sinatoru vaadata ja tiktokkida on ok? Tehas on ette näinud ja selle tõttu OK? Aga kui ma panen telefoni dashboardi ja vajutan korra wazes nuppu, et siin on jackpothole, siis väärin surmanuhtlust?
Tuntuim Läti rallisõitja - Kurvis Kraavis; tuntuim Läti mootorrattur - Kurvis Kallutas
-
See masin nägemine on sitaks kallis ja keeruline saada tööle. Just nimelt selle pärast, et mida mait juba kirjutas.Assamait kirjutas: ↑19 Mär 2025, 23:15Idealist! Vaatame, kui säärane buss tööle hakkab. Tiktoki kerimine roolis? Saad masinalt trahvi selle eest, et peeglit kohendasid või korra selja taha vaatasid, et tattninale tagaistmel kõvem sõna öelda. 15+ on mõnus - a sa pole veel saanudki ametnikuga vaielda, kas siin kehtib üle-eelmisel ristmikul olnud 30-märk, mille eelmine ristmik oleks nagu lõpetanud, aga ametnik peab seda "teega külgnevaks alaks", kuigi sel on tänavanimi ja otsa peal annateed märk. Seda su mainitud "punane on mõnus" on juba punaametnikud ise välja öelnud - kui punasega 1 cm üle stoppjoone (nina, ratas, miski muu?) lähed, oled punasega ristmikule sõitnud.
Ma ei õigusta kiiruseületamist ega muud seaduserikkumist, aga kui inspektor Kukeke teeb trahvi, saab esiteks temaga suhelda (kus see 30-märk ikkagi oli?), aga kui neetud masin hakkab trahve tegema, siis saad trahvi ka tumeda turvavöö eest, kui auto interjöör tume ja omal riided tumedad ja rääkida sel teemal pole mitte kellegagi... Ilmselt ainult kohtusse pöörduda.
Tiktoki kerimise osas veel... Kes euro-RAISK üldse lubas infotainment display juhi vaatevälja?! Tehasevarustusest sinatoru vaadata ja tiktokkida on ok? Tehas on ette näinud ja selle tõttu OK? Aga kui ma panen telefoni dashboardi ja vajutan korra wazes nuppu, et siin on jackpothole, siis väärin surmanuhtlust?

Usalda mind. See on mu töö enamvähem.

-
- Tsikkel: KTM 380 2t, Suzu 450, KTM
- Tänanud: 40 korda
- Tänatud: 35 korda
Seltskond on jagunenud kaheks
1. süüta inglikesed kes pole elus midagi isegi kriipsu võrra rikkunud ega valesti teinud ja jagavad lahkesti oma teadmisi
2. põrgusigitised otse lenksast/roolist - hullud tegelased kes isegi teevad möödasõite, kihhhhhutavad, ma ütleksin et lausa kihhhhhutavad maanteel paar kriipsu üle lubatu, jne, jne
Kos mo nagaan on!
Samas on mõlemil omamoodi õigus - nagu elus ikka
1. süüta inglikesed kes pole elus midagi isegi kriipsu võrra rikkunud ega valesti teinud ja jagavad lahkesti oma teadmisi
2. põrgusigitised otse lenksast/roolist - hullud tegelased kes isegi teevad möödasõite, kihhhhhutavad, ma ütleksin et lausa kihhhhhutavad maanteel paar kriipsu üle lubatu, jne, jne
Kos mo nagaan on!
Samas on mõlemil omamoodi õigus - nagu elus ikka

-
- Tsikkel: Welcome to the darkside
- Tänanud: 2 korda
- Tänatud: 186 korda
Ma arvasin juba, et ühiskond on meil nii kaugele küll arenenud, et mootorratturid vähemalt saavad kõik aru, mis on kiirusepiirang. Saavad aru aga ületavad suht kõik ja saavad siis ka aru, et sellel kõigel on oma hind ja kaalutakse kas see risk siis tasub ennast ära või mitte. Kui otsustati et tasub, siis ka lepitakse tagajärgedega.
Aga vist ei ole sinna arenenud
Aga vist ei ole sinna arenenud

Mul on endal kõik load ja asjad ammu käes, aga tekkis küsimus..
B-kat tehes on võimalik ARK eksam läbida automaatkäigukastiga sõidukiga ning saada siis "automaadi load". Mootorratastel hakkab ka nüüd vaikselt tekkima rohkem neid "automaate". Kui nüüd teha enda rattaga ARK eksamit ja ratas vahetab ise käike, siis kas lubadele läheb ikka A-kategooria või mingi AA-kategooria?
B-kat tehes on võimalik ARK eksam läbida automaatkäigukastiga sõidukiga ning saada siis "automaadi load". Mootorratastel hakkab ka nüüd vaikselt tekkima rohkem neid "automaate". Kui nüüd teha enda rattaga ARK eksamit ja ratas vahetab ise käike, siis kas lubadele läheb ikka A-kategooria või mingi AA-kategooria?

-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha FZ8SA
- Tänanud: 191 korda
- Tänatud: 395 korda
Täna (veel) pannakse A-kategooria. Aga kindlasti mingi ametniku peas juba liigub mõte, et miks mitte ...Eiffel kirjutas: ↑20 Mär 2025, 14:24Mul on endal kõik load ja asjad ammu käes, aga tekkis küsimus..
B-kat tehes on võimalik ARK eksam läbida automaatkäigukastiga sõidukiga ning saada siis "automaadi load". Mootorratastel hakkab ka nüüd vaikselt tekkima rohkem neid "automaate". Kui nüüd teha enda rattaga ARK eksamit ja ratas vahetab ise käike, siis kas lubadele läheb ikka A-kategooria või mingi AA-kategooria?![]()
Garaažis: Pannonia 250TLF, Yamaha FZ8-SA
-
- Tsikkel: F6C 1500
- Tänanud: 34 korda
- Tänatud: 39 korda
See tekitas nüüd omakorda küsimuse. Kui neid AA lubadega sõitjaid palju saab ja neil mingi temaatiline klubiline liikumine tekib, kas siis hakatakse nende ühiseid ettevõtmisi ka AA kogunemiseks nimetama?
Kui sa tahad igal juhul kruusa vältida, siis leiab kruus su üles.

-
- Toetajaliige
- Tänanud: 149 korda
- Tänatud: 184 korda
Sai bänni. Tegi teise postitusena mingi reklaami, Inglise keeles.
@Piipz Ae! Lase ta lõplikult potist alla.

-
Kuidas seda pistikut nimetatakse? Alumine ots pildil. 12v
Oleks vaja üks paar hankida.

Oleks vaja üks paar hankida.

-
- Tsikkel: D Monster
- Tänanud: 78 korda
- Tänatud: 42 korda
Kui otsingusse "SAE 2 pin connector" kirjutad siis vast leiad.
-
- Tsikkel: suzuki Bandit
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 7 korda
1100 gsx R, 94 a. Esi hark kõver. Kas on võimalik vahetada mõne uuema hargi vastu. Ehk keegi teab sobib mõne teise ratta hark.
Ma ei karda kuradit, olen põrgu Jüriga juttu rääkinud.
-
Waze kasutamisega ilmnes probleem. Võibolla kellegi veel ja teab lahendust.
Kui valin sihtpunkti, siis ta annab mitu teed, kus kaudu saaks minna. ma valin ühe, mis ei ole kõige otsem tee. Panen nö käima asja, aga ta ei aktsepteeri seda mida ma valisin, vaid hakkab juhatama ikka mööda kõige lühemat teed? Miks?
Kui valin sihtpunkti, siis ta annab mitu teed, kus kaudu saaks minna. ma valin ühe, mis ei ole kõige otsem tee. Panen nö käima asja, aga ta ei aktsepteeri seda mida ma valisin, vaid hakkab juhatama ikka mööda kõige lühemat teed? Miks?
-
- Tsikkel: K-58, M103, jawa 360
- Tänanud: 44 korda
- Tänatud: 121 korda
Pane sätted paika... nt mootorratas, väldi kiirteid, keerulised ristmikud. Nüüd kui ikka tahab otse minna pane sobivale kohale vahepeatus.
5aastat 50+ vanuste ratastega (Iz jupiter3, Iz49, Iz Planeta Sport, Kovrovets K58, Jawa360) sõidud Balkanil ja selle lähistel https://www.facebook.com/groups/471167806998913
Riga7 (1972) 49cc -> Kovrovets K58 (1958) 124,7cc -> K58@100 173,7cc-> Minsk M103 (1963) 124,7cc -> Jawa 360 + velorex 560 (1972) 344cc -> Jawa 559 (1965) 248,9cc -> Kovrovets K-175 (1958) 173,7cc -> Triumph Bonneville T100 (2019) 900cc
Riga7 (1972) 49cc -> Kovrovets K58 (1958) 124,7cc -> K58@100 173,7cc-> Minsk M103 (1963) 124,7cc -> Jawa 360 + velorex 560 (1972) 344cc -> Jawa 559 (1965) 248,9cc -> Kovrovets K-175 (1958) 173,7cc -> Triumph Bonneville T100 (2019) 900cc
Kas selle kitiga https://www.3dmoto.pl/product/lc4-rear- ... gasgas-700 kannatab Husqvarna 701le tagumise suvalise exc velje alla aretada
-
- Tsikkel: S10
- Tänanud: 21 korda
- Tänatud: 12 korda
Mingi moment oli sama probleem, selle et vale raja valis, nägi sähvakaga kuidagi ära. Siis võtsid ja valisid uuesti oma tahtmist mööda, kuni lõpuks võttis vaevaks siiski kasutaja soove arvesse võtta. Praegune versioon 5.4.5.0 ja isiklikult mul enam ei esineKrl kirjutas: ↑29 Mär 2025, 21:45Waze kasutamisega ilmnes probleem. Võibolla kellegi veel ja teab lahendust.
T200M ´64, Dnepr "KutuPiilu" ´72, NTV 650 Revere ´91, XT1200ZE "Hambutu" '18
-
Google on uus Microsoft. Kõik, mida Google puutub, muutub sitaks. Viimasel ajal on Waze hakanud lollakaid teekondi pakkuma... Küll Tallinna kohalikus mastaabis, aga näitlikult - tahad Tartusse, saadame läbi Viljandi. Kuna ka ühesilmsete bandiitide vastu pole abi olnud enam, siis tulebki navimislahendust vahetadajoekas kirjutas: ↑30 Mär 2025, 14:11Mingi moment oli sama probleem, selle et vale raja valis, nägi sähvakaga kuidagi ära. Siis võtsid ja valisid uuesti oma tahtmist mööda, kuni lõpuks võttis vaevaks siiski kasutaja soove arvesse võtta. Praegune versioon 5.4.5.0 ja isiklikult mul enam ei esineKrl kirjutas: ↑29 Mär 2025, 21:45Waze kasutamisega ilmnes probleem. Võibolla kellegi veel ja teab lahendust.

-
Ma ei ole teist teed valinud. Lihtsalt sõidan teed mida ma ise usaldan paremini kui waze pakub.Krl kirjutas: ↑29 Mär 2025, 21:45Waze kasutamisega ilmnes probleem. Võibolla kellegi veel ja teab lahendust.

Mingi päev katsetan kuidas on.

Mulle mõni koht ei meeldi ja eriti tobe kui tahab mind mingist sellisest kohast läbi vedada.

Ma ei teagi täpselt miks. Kas on programmeeritud nüüd kütust kokku hoidma või midagi muud?
Ajaliselt on sama kui ma sõidan enda moodi ja ma tean paremini, et kus mitte passida foori taga liiga palju.
-
See enese mootorrattaks identifitseerimine justkui isegi muutis midagi. Päris sõitma pole veel jõudnud, aga nav käima pannes nagu on see õige valitud tee nüüd ees. Kui jälle sõidilma annab, saab proovida.
Aga iseenesest mingi teine rakendus tuleks otsida küll, mis laseb terve tee omal paika panna, ilma et peaks sellele vahepunktile lootma.
Ma installisin Waze alles millalgi selle aasta alguses telefoni. Ei tea mis versioon, see mis äppina hetkel saada oli.
Mulle ta küll mitut teed ei näita. Kui panna sihtpunkt siis näitabki ühte teed. Seda mööda võib sõitma hakata ja kui ise otsustada mingis kohas teistmoodi minna siis arvutab kohe uue marsruudi ja täitsa loogilise. Navid ja vist ka Google Maps karjusid veel tükk aega et "võimalusel pööra tagasi".
Reede õhtul tulin lääne poolt Helsinkisse ja tahtsin kesklinna pääseda. Waze esimene eelistus oli läbi Kamppi linnaosa mis mulle kohe üldse ei meeldinud. Õhtune aeg ja pime ja palju reguleerimata ülekäigukohti. Neegrid lähevad õhtul pidusse - on küll valged sokid jalas aga ei märka alati . Silmad peavad pidevalt käima ja see on väsitav. Keerasin ristmikult mere poole ja maksimum saja meetriga oli uus teekond juba ekraanil. Võib-olla kilomeeter pikem kuid just see mida alternatiivina saab kasutada. Ei mingit kisa, et pööra tagasi.
Võrreldes Google Mapsiga mis mind ükskord talvel 3 tonnise bussiga golfiväljakule saatis (tema arvates kõige otsem tee) on väga onkel värk.
Kellel mingi vanem versioon on võib vast selle kustutada ja sama äppi uuesti installida.
Mulle ta küll mitut teed ei näita. Kui panna sihtpunkt siis näitabki ühte teed. Seda mööda võib sõitma hakata ja kui ise otsustada mingis kohas teistmoodi minna siis arvutab kohe uue marsruudi ja täitsa loogilise. Navid ja vist ka Google Maps karjusid veel tükk aega et "võimalusel pööra tagasi".
Reede õhtul tulin lääne poolt Helsinkisse ja tahtsin kesklinna pääseda. Waze esimene eelistus oli läbi Kamppi linnaosa mis mulle kohe üldse ei meeldinud. Õhtune aeg ja pime ja palju reguleerimata ülekäigukohti. Neegrid lähevad õhtul pidusse - on küll valged sokid jalas aga ei märka alati . Silmad peavad pidevalt käima ja see on väsitav. Keerasin ristmikult mere poole ja maksimum saja meetriga oli uus teekond juba ekraanil. Võib-olla kilomeeter pikem kuid just see mida alternatiivina saab kasutada. Ei mingit kisa, et pööra tagasi.
Võrreldes Google Mapsiga mis mind ükskord talvel 3 tonnise bussiga golfiväljakule saatis (tema arvates kõige otsem tee) on väga onkel värk.
Kellel mingi vanem versioon on võib vast selle kustutada ja sama äppi uuesti installida.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha TDM 850
- Tänanud: 1974 korda
- Tänatud: 568 korda
Sa teed ilmselt valides mingi vale liigutuse, mul valib alati selle millel ma olen klikkinud, mis peale seda muutub tumedamaks jooneks kaardil. Ma tööle sõites vahel vaatan, et mis kell jõuks ja siis annab alati kas läbi linna või mööda ringteed (tulen Pärnu maanteelt). Kui vahe on 3-4min,siis tulen läbi linna,sest see on 13km otsem ja üldjuhul jõuan pakutust kiiremini kohale.Krl kirjutas: ↑29 Mär 2025, 21:45Waze kasutamisega ilmnes probleem. Võibolla kellegi veel ja teab lahendust.
Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
ML-Transport AS
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha TDM 850
- Tänanud: 1974 korda
- Tänatud: 568 korda
See oleneb ka kohast ja piirkonnast ning võimalikest valikutest mida oled ise kasutanud, ta siiski monitoorib vist sinu varasemat käitumist ka. Waze on mul sees ka niisma ilma navigeerimiseta asihtpunkti ehk sõidan ise, aga tema näitab mulle pelgalt liiklusolusid, ohtusid ja miilitsaid jne. Ma olen igasugu asju nii ise kui tööalaselt kasutanud, aga olen alati siiski Waze juurde jäänud, sest need muud asjad on teedel ja tänavatel liikudes mannetumad igast küljest. Offline kaartidega on mul veel eluaegne Sygic kunagi soetataud,aga pole veel kordagi selle eelisei9d Waze ees suutnud tuvastada. Kui Wazel on tripp paigas ja sõidad mööda seda,siis võib vahepeal ka levi kaduda,kuid seda juba laetud teed juhatab ta sind ikka ehk slles mõttes sõidab ka offline. Siis muidgi ei näita liiklusinfot,aga teed juhatab ikka. Olen nii korduvalt mägistes kohtades liikunud,kus mobiili levi pikalt pole.Antt1 kirjutas: ↑31 Mär 2025, 19:16Ma installisin Waze alles millalgi selle aasta alguses telefoni. Ei tea mis versioon, see mis äppina hetkel saada oli.
Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
ML-Transport AS
-
- Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
- Tänanud: 328 korda
- Tänatud: 431 korda
- Kontakt:
Sygic üks suuremaid eeliseid on minu meelest see, et ta hakkab sulle enne sihtpunkti jõudmist parkimiskohti pakkuma.urmas66 kirjutas: ↑04 Apr 2025, 12:59See oleneb ka kohast ja piirkonnast ning võimalikest valikutest mida oled ise kasutanud, ta siiski monitoorib vist sinu varasemat käitumist ka. Waze on mul sees ka niisma ilma navigeerimiseta asihtpunkti ehk sõidan ise, aga tema näitab mulle pelgalt liiklusolusid, ohtusid ja miilitsaid jne. Ma olen igasugu asju nii ise kui tööalaselt kasutanud, aga olen alati siiski Waze juurde jäänud, sest need muud asjad on teedel ja tänavatel liikudes mannetumad igast küljest. Offline kaartidega on mul veel eluaegne Sygic kunagi soetataud,aga pole veel kordagi selle eelisei9d Waze ees suutnud tuvastada. Kui Wazel on tripp paigas ja sõidad mööda seda,siis võib vahepeal ka levi kaduda,kuid seda juba laetud teed juhatab ta sind ikka ehk slles mõttes sõidab ka offline. Siis muidgi ei näita liiklusinfot,aga teed juhatab ikka. Olen nii korduvalt mägistes kohtades liikunud,kus mobiili levi pikalt pole.Antt1 kirjutas: ↑31 Mär 2025, 19:16Ma installisin Waze alles millalgi selle aasta alguses telefoni. Ei tea mis versioon, see mis äppina hetkel saada oli.
Muude navidega on tihti see jama, eriti välismaal, et jõuad kohale küll, aga kuhu auto parkida on probleem.
Eks kõigil navidel on omad plussid ja miinused. Näiteks minu oma kogemuse järgi oskab google maps pakkuda paremini alternatiivset marsruuti, kui sinu põhimarsruudil on mingi liiklustakistus. Ükskord vihastasin Waze peale, kui ta Leedus 500 meetrit enne avariikohta teatas, et teel on avarii (mingi piimapütt oli ennast risti teega pikali keeranud), aga enam ei olnud mitte kuskile minna.
-
- Tsikkel: S10
- Tänanud: 21 korda
- Tänatud: 12 korda
Ma olen reaalselt täpselt sama probleemi otsas kunagi istunud. Ainus lahendus oli toona oma valikut mitu korda teha kuni see lõpuks nö kinnitus.urmas66 kirjutas: ↑04 Apr 2025, 12:50Sa teed ilmselt valides mingi vale liigutuse, mul valib alati selle millel ma olen klikkinud, mis peale seda muutub tumedamaks jooneks kaardil.Krl kirjutas: ↑29 Mär 2025, 21:45Waze kasutamisega ilmnes probleem. Võibolla kellegi veel ja teab lahendust.
...
T200M ´64, Dnepr "KutuPiilu" ´72, NTV 650 Revere ´91, XT1200ZE "Hambutu" '18
Ümberläinud piimapütid tekivad muteada ekraanile siis kui keegi on nad sinna märkinud. Kui kasutajaid on vähe siis ei näegi oma programmiga enne kui juba kohal oled. Ma olen vahel kiirteel tähele pannud et näidatakse liiklusohtu. Siis kui hakata silm punnis ringi vahtima paistab et kellegi vana Golf on teepeenrale ära väsinud. Teinekord jälle võib mitmest niisugusest autost mööda sõita ja ekraanil pole mingit hoiatust.mx77 kirjutas: ↑04 Apr 2025, 13:44
Eks kõigil navidel on omad plussid ja miinused. Näiteks minu oma kogemuse järgi oskab google maps pakkuda paremini alternatiivset marsruuti, kui sinu põhimarsruudil on mingi liiklustakistus. Ükskord vihastasin Waze peale, kui ta Leedus 500 meetrit enne avariikohta teatas, et teel on avarii (mingi piimapütt oli ennast risti teega pikali keeranud), aga enam ei olnud mitte kuskile minna.
Kunagi tuli üks jupp Moskvas sõita. Google Maps näitas teekonda ilusti ja üüratu aeg läks ummikute tõttu. Kohalikel olid mingid Yandeksi äppid, Waze taolised, masskasutuses ja seal muutusid tänavad jooksvalt rohelistest punasteks ja vastupidi. Kui oli näha et eespool hakkab lõik kollasemaks minema siis tõmmati kohe kõrvaltänavale ja kuskilt teist kaudu et ajas kokku hoida.
Seda vist arvutatakse telefoni positsioneerimisega ja mida rohkem on kasutajaid seda täpsemalt näitab. Helsinkis olen samuti tähele pannud et Waze näitab tiheda liikluse puhul mõnda lõiku kohe punasena. Kui just sellele aadressile asja pole ja kuskilt mujalt proovida mööda minna siis tuleb uus teekond mu silma järgi ikka loogiline. Aga see teekond ei tule enne kui masina nina reaalselt teisele tänavale pöörata. Ja mitte nii et ümber ühe kvartali ja jälle samale teele tagasi mida Google Mapsiga kunagi kogesin.
-
- Toetajaliige
- Tänanud: 149 korda
- Tänatud: 184 korda
Tuttava kunagiste sõnade järgi on Tallinnas niiviisi täitsa võimalik sõita ummikutest mööda. Tartus ei. Liiga väike linn ja kohalikud teavad juba kõrvalteid.
Sama Helsingis.
Helsingi teeb jamaks see, et kui põhi teedele peale sõit on umbes siis passid ikkagi lõpp- kokkuvõttes.
Sama Helsingis.
Helsingi teeb jamaks see, et kui põhi teedele peale sõit on umbes siis passid ikkagi lõpp- kokkuvõttes.
-
- Tsikkel: K-58, M103, jawa 360
- Tänanud: 44 korda
- Tänatud: 121 korda
Mingi Riser äpp on veel olemas, mis suudab ühest kohast teise ka kurvilisi teid leida.
Aga muid hüvesid tal pole nt. liikluses toimuv... see äpp rohkem selline "lähme-sõitma, vaadake-mis-ma-tegin" stiilis. No ja mõned kellad viled ka tasulised.
Võib ju alati ise neid seiklusi otsida stiilis: Hei ma tean otse teed...
Aga muid hüvesid tal pole nt. liikluses toimuv... see äpp rohkem selline "lähme-sõitma, vaadake-mis-ma-tegin" stiilis. No ja mõned kellad viled ka tasulised.
Võib ju alati ise neid seiklusi otsida stiilis: Hei ma tean otse teed...
5aastat 50+ vanuste ratastega (Iz jupiter3, Iz49, Iz Planeta Sport, Kovrovets K58, Jawa360) sõidud Balkanil ja selle lähistel https://www.facebook.com/groups/471167806998913
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.