Opeli esitulede süsteem nässus
Moderaator: Moded
-
Teema algataja - Postitusi: 296
- Tänatud: 27 korda
Re: Opeli esitulede süsteem nässus
Hei hr: kiilas!
Need nn "ballastid" on juba uued , st ostsin kohe kui selgus, et tuledega mingi jama...ei aidanud väga.
Aga tänu siit leitud abimeestele ja nõu andjatele olen tänaseks leidnud 2 esituld, st ühe Poolast (kasutatud) ja ühe Pärnumaa lammutusest ja tuleval esmaspäeval on Opeli esinduses aeg kinni...ja mina hoian "hinge kinni", et kõik laabuks ja saaks see jama seljatatud.
Aga, mida teha tuledega mis eest ära võtame, st...nendel ju väliselt ja ka sees, korpuses vigu pole...osad tuled isegi töötavad, st need nurga ehk päevasõidu tuled, suunatuled/ ohutuled, paremal tulel nii lähi kui kaug tuli...aga see el-regull ei tööta siis tulede automaatika, st...ta peaks ise neid vahetama kui teine auto vastu tuleb jne...et kui neid saaks remontida vb jätaks endale tagavaraks või saab keegi teine hädaline, sest tuleb välja, et need on nii defitsiit, et pea kogu Eestist ei leia neid kasutatud kujul+on ka kallid...
On keegi-kuskil võimeline neid remontima ja kas sellel kõigel on enam mõtet?
Need nn "ballastid" on juba uued , st ostsin kohe kui selgus, et tuledega mingi jama...ei aidanud väga.
Aga tänu siit leitud abimeestele ja nõu andjatele olen tänaseks leidnud 2 esituld, st ühe Poolast (kasutatud) ja ühe Pärnumaa lammutusest ja tuleval esmaspäeval on Opeli esinduses aeg kinni...ja mina hoian "hinge kinni", et kõik laabuks ja saaks see jama seljatatud.
Aga, mida teha tuledega mis eest ära võtame, st...nendel ju väliselt ja ka sees, korpuses vigu pole...osad tuled isegi töötavad, st need nurga ehk päevasõidu tuled, suunatuled/ ohutuled, paremal tulel nii lähi kui kaug tuli...aga see el-regull ei tööta siis tulede automaatika, st...ta peaks ise neid vahetama kui teine auto vastu tuleb jne...et kui neid saaks remontida vb jätaks endale tagavaraks või saab keegi teine hädaline, sest tuleb välja, et need on nii defitsiit, et pea kogu Eestist ei leia neid kasutatud kujul+on ka kallid...
On keegi-kuskil võimeline neid remontima ja kas sellel kõigel on enam mõtet?
-
- Tsikkel: EXC400
- Tänanud: 105 korda
- Tänatud: 97 korda
- Kontakt:
Rein, sul ikka ei vea. Kasutatud auto ost eraisikult on väga loterii. Tasub teha see väike kulutus ja lasta konkreetse margi ja mudeli asjatundjal ENNE üle vaadata. Arvuti külge ja diagnostika, igasugu lekked, värvi paksus jne jne. Igal autol oma nõrgad kohad.
Samamoodi loterii on kasutatud varuosade ost. Kogu see tulede teema on tänapäeval väga keeruliseks ja kalliks läinud. Kurvituled minu arvates ei ole väga oluline lisa. Samas kaugtule assistent (auto ise vahetab sujuvalt lähi- ja kaugtule vahel) on väga mugav asi pimedas. Kui hästi see Opelil töötab, ma ei tea. Opeli kasutajatel vist ei ole oma kogukonda Eestis? Kõige rohkem Opeli-infot leidsin kiire otsinguga siit
https://www.auto24.ee/foorum/foorum.php?fgid=3
Ülalpool mainiti rrr.lt See on turuplats, vahendavad infot ja küsivad vahendustasu. Nasgu osta.ee ilma kauplemiseta. Vajalik teenus aga müüjad on seinast seina. Ma olen sealt korra ostnud, ei läinud hästi. Esituld oli vaja. Leidsin õige koodiga asja, müüjaks Inkara OÜ (Eesti firma). Komplektne tuli, väidetavalt mitu aastat uuem kui mu oma auto. Pealtnäha väga korralik, kõik töötas nagu vaja ... aga vaid kuu aega umbes
. Siis hakkas veateateid tulema. Panin tegelt kohe imeks, et tule sees oli paar rohuliblet. Tagantjärele - oleks pidanud kohe survetesti tegema. Hiljem selgus, et klaas eest ära käinud ja pole hermeetiliselt tagasi pandud. Vihma pidas aga survekaga pestes läks niiskus sisse. Kuivatasin puhuriga seest ära. Järgmine pesu - jälle kuivatasin. Kui juba veateateid hakkas tulema, siis otsisin kogemusega inimese. Võttis tule maha, ütles kohe, et seda on näpitud, tehas nii ei tee. Kuivatas ära, liimis kokku, kõiki funktsioone tööle ei saanud. Inkara vastas, et ma olen ise süüdi. Oleks pidanud kohe niiskusest teatama (mina teatasin ainult rohulibledest) Tema tulede hermeetilisust ei kontrolli ja rrr.lt seatud tagastamise aeg - 14 päeva - ka ammu möödas.
Moraal - kasutatud asjad (ERITI TULED, nende juhtplokid, omavaheline sobivus ja sinu autoga sobivus) kontrolli KOHE üle või lase asjatundjal teha. Hiljem on hilja, müüja vastutust ei võta. Jõudu!
Samamoodi loterii on kasutatud varuosade ost. Kogu see tulede teema on tänapäeval väga keeruliseks ja kalliks läinud. Kurvituled minu arvates ei ole väga oluline lisa. Samas kaugtule assistent (auto ise vahetab sujuvalt lähi- ja kaugtule vahel) on väga mugav asi pimedas. Kui hästi see Opelil töötab, ma ei tea. Opeli kasutajatel vist ei ole oma kogukonda Eestis? Kõige rohkem Opeli-infot leidsin kiire otsinguga siit
https://www.auto24.ee/foorum/foorum.php?fgid=3
Ülalpool mainiti rrr.lt See on turuplats, vahendavad infot ja küsivad vahendustasu. Nasgu osta.ee ilma kauplemiseta. Vajalik teenus aga müüjad on seinast seina. Ma olen sealt korra ostnud, ei läinud hästi. Esituld oli vaja. Leidsin õige koodiga asja, müüjaks Inkara OÜ (Eesti firma). Komplektne tuli, väidetavalt mitu aastat uuem kui mu oma auto. Pealtnäha väga korralik, kõik töötas nagu vaja ... aga vaid kuu aega umbes

Moraal - kasutatud asjad (ERITI TULED, nende juhtplokid, omavaheline sobivus ja sinu autoga sobivus) kontrolli KOHE üle või lase asjatundjal teha. Hiljem on hilja, müüja vastutust ei võta. Jõudu!
-
Hei Bitter ja Teised, kes mind on oma nõu-soovituste ja lihtsalt "jõudu" soovides aidanud...aitäh Teile veel kord!
Anna siis tagasisidet: tulin siis täna Pärnu TopAuto-st (ametlik Opeli esindaja) ning tegevuseks oli siis minu leitud-muretsetud komplektsete esitulede (lammutuste tuled siis 1-Poolast/560eur ja teine Leedust/400eur) vahetus ning arvutiga nö "käima" õpetamine, kalibreerimine.
Õnneks mõlemad tuled töötasid (Poola tulel ei põlenud 1-pirn aga see õnneks põles minu vanal tulel, et sai ümber tõstetud)...ja töö kokku 3,5h...aga isegi esindus tõstis "käed üles", sest huvitav: peale tulede vahetust ja kõikide funktsioonide kontrolli, üritati ka auto ajust st armatuurist veatuled-teated ära kustutada...ja SEE EI ÕNNESTUNUD!!!??? Ja kuna minu autole planeeritud aeg sai ka otsa siis ei hakatud nö "süsteemi sisse kaevuma" ning soovitati panna uus aeg. Ja tehtud tööde aktist loen: LED-bar käitamiseks vaja lisada Can moodul ja "Suspension control module C0670 left front acceleration or position sensor circuit"...ehk mina sain aru nii, et taga sillal olev mingi auto kõrgust arvestav andur, mis ka on seotud tulede kõrguse reguleerimisega, see on ära roostetanud ning arvatavasti peksab segast, et vb sellest see...veatulede jätkuv kuvamine...mis mulle on segane, sest neid erinevaid vea tule koode-kirjeid on vähemalt 4, ennem oli 3...???
Uus aeg on 17.12 Tartu Carringus, et teevad uue diagnostika...
Ja selgusid veel sellised vead nagu "jahutusvedeliku leke, mootori el-soojenduse "Defa" anduri keerme vahelt ja tagasilla reduktori õli leke kuhu kardaan sisse läheb...
Nii, et "peavalu" jätkub...
Aga jätkuvalt: olen optimist ja teen korda kõik mis vaja.
Ja vanad tuled 2tk..millel siis osad süsteemid ju töötasid, need on alles...siis, kellel vaja ning suudab neid taastada( sest tuleb välja, need on nii defkad, et EST neid ei leiagi kasutatuna...siis kokkuleppe hinna suhtes, minu käest saaks).
Anna siis tagasisidet: tulin siis täna Pärnu TopAuto-st (ametlik Opeli esindaja) ning tegevuseks oli siis minu leitud-muretsetud komplektsete esitulede (lammutuste tuled siis 1-Poolast/560eur ja teine Leedust/400eur) vahetus ning arvutiga nö "käima" õpetamine, kalibreerimine.
Õnneks mõlemad tuled töötasid (Poola tulel ei põlenud 1-pirn aga see õnneks põles minu vanal tulel, et sai ümber tõstetud)...ja töö kokku 3,5h...aga isegi esindus tõstis "käed üles", sest huvitav: peale tulede vahetust ja kõikide funktsioonide kontrolli, üritati ka auto ajust st armatuurist veatuled-teated ära kustutada...ja SEE EI ÕNNESTUNUD!!!??? Ja kuna minu autole planeeritud aeg sai ka otsa siis ei hakatud nö "süsteemi sisse kaevuma" ning soovitati panna uus aeg. Ja tehtud tööde aktist loen: LED-bar käitamiseks vaja lisada Can moodul ja "Suspension control module C0670 left front acceleration or position sensor circuit"...ehk mina sain aru nii, et taga sillal olev mingi auto kõrgust arvestav andur, mis ka on seotud tulede kõrguse reguleerimisega, see on ära roostetanud ning arvatavasti peksab segast, et vb sellest see...veatulede jätkuv kuvamine...mis mulle on segane, sest neid erinevaid vea tule koode-kirjeid on vähemalt 4, ennem oli 3...???
Uus aeg on 17.12 Tartu Carringus, et teevad uue diagnostika...
Ja selgusid veel sellised vead nagu "jahutusvedeliku leke, mootori el-soojenduse "Defa" anduri keerme vahelt ja tagasilla reduktori õli leke kuhu kardaan sisse läheb...
Nii, et "peavalu" jätkub...
Aga jätkuvalt: olen optimist ja teen korda kõik mis vaja.
Ja vanad tuled 2tk..millel siis osad süsteemid ju töötasid, need on alles...siis, kellel vaja ning suudab neid taastada( sest tuleb välja, need on nii defkad, et EST neid ei leiagi kasutatuna...siis kokkuleppe hinna suhtes, minu käest saaks).
-
- Kontakt:
"ei õnnestunud" võib tähendada seda, et kustutati ja tulid kohe tagasi. Peavadki tulema kui riistvaraga pooleli. Kõrguse andur - ühel kallimal sakslasel vahetatakse mitte andurit vaid selle kinnitust/hooba. Ei olnud kallis teema.reinuvader kirjutas: ↑11 Dets 2024, 22:00peale tulede vahetust ja kõikide funktsioonide kontrolli, üritati ka auto ajust st armatuurist veatuled-teated ära kustutada...ja SEE EI ÕNNESTUNUD!!!??? ... sain aru nii, et taga sillal olev mingi auto kõrgust arvestav andur, mis ka on seotud tulede kõrguse reguleerimisega, see on ära roostetanud ning arvatavasti peksab segast
(korrigeeritud) Ilmselt on edevamate tuledega Insigniat Eestis vähe. (Minu autot on Eestis samas suurusjärgus ja samamamoodi ei leia kallima taseme tulesid kasutatuna. RRR-st leidsin 3-4 tk)reinuvader kirjutas: ↑11 Dets 2024, 22:00Ja vanad tuled 2tk..millel siis osad süsteemid ju töötasid, need on alles...siis, kellel vaja ning suudab neid taastada( sest tuleb välja, need on nii defkad, et EST neid ei leiagi kasutatuna
Võibolla keegi kusagil tegeleb Opeli tuledega ja võtab vähemalt teadmiseks, et sul need saadaval. Biker.ee publiku hulgast huviline leida on vähetöenäoline. Ei oska muud pakkuda kui pane info auto24 foorumisse. Seal vist sai sõna võtta ilma kasutajat tegemata. FB grupid vaata ka üle või lase noorematel vaadata, info üles panna. Kui oled nõus postiga saatma siis FB Marketplace kaudu võib tulla ladusas eesti keeles (AI abiga) kirjutavaid scammereid. Neile pakud helistamist, messengeri kõnet. Filtreerib petturid välja. Veelkord jõudu autoga!
Viimati muutis bitter, 12 Dets 2024, 19:18, muudetud 1 kord kokku.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha TDM 850
- Tänanud: 1991 korda
- Tänatud: 585 korda
Xenon tuledel on nõtav kõrgusregulaator ja kui see pekkis siis tuled ei saa töötada. Kas sul oli juba LEDbar ehk lisakaugtuli seal kuidagi ühendatud või sa lihtsalt tahad seda lisada? Kui oli ilma canmoodulita,siis see üks põhjus,miks ka mingid vead võisid tekkida. Kui vaja lihtsalt paigaldada,siis selle saab osta siit. Olen sealt mitmele autole võtnud ja töötavad ning on kvaliteetsed asjad.
https://www.autoextra.ee/et/a/can-kaugt ... l-highbeam
Kuldses börsis kuulutamine on eraisikule tasuta,pane tuled sinna müüki
Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
ML-Transport AS
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: R 1250 GS Adventure
- Tänanud: 56 korda
- Tänatud: 90 korda
-
- Kontakt:
Jah, minu viga. Kiiruga arvasin, et rippmenüüs ülemine "Insignia" hõlmab ka kõik variatsioonid. Isegi auto24-s on neid rohkem müügis kui mina pakkusin
. _Oletades_, et edevamad tuled on küljes Limousine versioonidel ... neid on regatud 412 tk.

-
- Tsikkel: Ühe pütane porgand
- Tänanud: 35 korda
- Tänatud: 25 korda
Kui ledbar korrektselt ühendada, kasutades releed ning ka salongis lülitit, pole ühtegi moodulit vaja. Kui toppida ledbari otse tulede võrku siis on juba eos täiesti möödalask.urmas66 kirjutas: ↑12 Dets 2024, 11:29Xenon tuledel on nõtav kõrgusregulaator ja kui see pekkis siis tuled ei saa töötada. Kas sul oli juba LEDbar ehk lisakaugtuli seal kuidagi ühendatud või sa lihtsalt tahad seda lisada? Kui oli ilma canmoodulita,siis see üks põhjus,miks ka mingid vead võisid tekkida. Kui vaja lihtsalt paigaldada,siis selle saab osta siit. Olen sealt mitmele autole võtnud ja töötavad ning on kvaliteetsed asjad.
XT600->XT660Z Tenere->KTM 690->Beta 250RR->Husaberg TE250->DR650->XT660R->KTM 690
-
- Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
- Tänanud: 338 korda
- Tänatud: 435 korda
- Kontakt:
Insigniat on kaks põlvkonda. Esimesel ei olnud mingeid kavalaid tulesid peale tavaliste ksenoonide.
-
- Toetajaliige
- Tänanud: 149 korda
- Tänatud: 184 korda
Jahutusvedeliku leke on ilmselt tihendi taga, vaata ise korraks üle. Ei peaks mingi raketi teadus olema vahetada.
Tagasilla reduktor- esmalt kontrolli et tuulutus punn on puhas ja annab õhku läbi! Enda mersul vahetasin paar suve tagasi ja asi oli selles, mitte tihendites. ( Oli väga nõmedas kohas ja raskesti ligi pääsetav )
Tagasilla reduktor- esmalt kontrolli et tuulutus punn on puhas ja annab õhku läbi! Enda mersul vahetasin paar suve tagasi ja asi oli selles, mitte tihendites. ( Oli väga nõmedas kohas ja raskesti ligi pääsetav )
-
- Toetajaliige
......ja signaali(voolu) sisslülituseks releele saad kuidas? See sama signaal hakkabki tule(can)mooduliga autodel errorit tekitama, kui selle kuidagi üldse releed käivitama saad. Kui autol on led või xenon tulede juhtimiseks (can)moodulid, siis 12V signaali leida võimatu, sest polegi sellist ahelat kus seda leida. Lülitus ja tuli ise töötavad hoopis teiste pingetega kui 12v.renx kirjutas: ↑12 Dets 2024, 21:36Kui ledbar korrektselt ühendada, kasutades releed ning ka salongis lülitit, pole ühtegi moodulit vaja. Kui toppida ledbari otse tulede võrku siis on juba eos täiesti möödalask.urmas66 kirjutas: ↑12 Dets 2024, 11:29Xenon tuledel on nõtav kõrgusregulaator ja kui see pekkis siis tuled ei saa töötada. Kas sul oli juba LEDbar ehk lisakaugtuli seal kuidagi ühendatud või sa lihtsalt tahad seda lisada? Kui oli ilma canmoodulita,siis see üks põhjus,miks ka mingid vead võisid tekkida. Kui vaja lihtsalt paigaldada,siis selle saab osta siit. Olen sealt mitmele autole võtnud ja töötavad ning on kvaliteetsed asjad.
Minu mõlemal isiklikul autol ei saagi sellist voolu leida, sest see voor on kõigest mõne voldine(vist a´5V). 12V ei ole selles süsteemis isegi olemas ja selleks ongi canmoodul. Ja lüliti salongis ja kontrolllamp lisatule kohta ja kõik nõutav samuti hakkab korrektselt tööle ainult canmoodulit kasutades.
Kui sul on auto halogeen kaugtuledega,siis saab seda tulest võtta kuid paljudel autodel hakkabki siis häiret andma. Mul on hetkel 17 autot, millel on lisakaugtuled ja ma tean kuidas need süsteemid töötavad. Canmoodul ei asenda releed ja kõike muud vajalikku
PS Teemaalgatajale öeldi ju töökojast ka,et on vaja canmoodul lisada.
Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
ML-Transport AS
-
Nojah ainuke seletus asjale on see, et +12v tuleb esitulle nagunii, sest ilma selleta ei toimi xenon pirni ballast. Esitule sees olev moodul toimetab can'i pealt ning liigutab bixenoni laba siis canbus signaaliga. Moodulil endal on +12v kindlasti olemas, lihtsalt see 12v läheb otse tule sees sinna väikesele mootorile mis laba liigutab.urmas66 kirjutas: ↑13 Dets 2024, 08:48......ja signaali(voolu) sisslülituseks releele saad kuidas? See sama signaal hakkabki tule(can)mooduliga autodel errorit tekitama, kui selle kuidagi üldse releed käivitama saad. Kui autol on led või xenon tulede juhtimiseks (can)moodulid, siis 12V signaali leida võimatu, sest polegi sellist ahelat kus seda leida. Lülitus ja tuli ise töötavad hoopis teiste pingetega kui 12v.
Minu mõlemal isiklikul autol ei saagi sellist voolu leida, sest see voor on kõigest mõne voldine(vist a´5V). 12V ei ole selles süsteemis isegi olemas ja selleks ongi canmoodul. Ja lüliti salongis ja kontrolllamp lisatule kohta ja kõik nõutav samuti hakkab korrektselt tööle ainult canmoodulit kasutades.
Kui sul on auto halogeen kaugtuledega,siis saab seda tulest võtta kuid paljudel autodel hakkabki siis häiret andma. Mul on hetkel 17 autot, millel on lisakaugtuled ja ma tean kuidas need süsteemid töötavad. Canmoodul ei asenda releed ja kõike muud vajalikku
PS Teemaalgatajale öeldi ju töökojast ka,et on vaja canmoodul lisada.
Can ei liiguta toidet, can on info liigutamiseks. +12v peab sul kindlasti sinna tulema. Kaasa arvatud kõik need LED tuledega autod. Toide on auto genekalt tulev ning tulede sees võib olla oma moodul mis siis silub toite ledidele söödavaks.
XT600->XT660Z Tenere->KTM 690->Beta 250RR->Husaberg TE250->DR650->XT660R->KTM 690
-
- Toetajaliige
Ilmselt tuleb sinna igasse tulesse mitu erinevat 12V toidet, aga nii siiski lisatulesid ei peaks ühendama, et tule seest võtad teise tule toite. Ballasti tagant ei tohiks seda kohe kindlasti teha. Lülitis ilmselt ei ole 12v ja selle signaali viimiseks lisatule lülitisse peabki canmoodulit kasutama. Lisatulel peab olema lüliti ja lisatulel peab olema ka kontrolllamp ja piisab kui lülitil endal mingi tuluke olemas. Pakun, et sellel autol on üldse ksenon lähi ja halogeen kaugtuled, sest selle ajastu autodel üldiselt nii oli. Kuna need on tal automaatvahetusega, siis tule tagant lisatule toite võtmine võib tekitada errorit. Ei tea mina ega tea tema, mis seal pekkis, kuid normaalne on tänapäevasel autol lisatulede lülitamiseks kasutada cammoodulit, mis ei maksa ju sisuliselt midagi.renx kirjutas: ↑13 Dets 2024, 21:39
Nojah ainuke seletus asjale on see, et +12v tuleb esitulle nagunii, sest ilma selleta ei toimi xenon pirni ballast. Esitule sees olev moodul toimetab can'i pealt ning liigutab bixenoni laba siis canbus signaaliga. Moodulil endal on +12v kindlasti olemas, lihtsalt see 12v läheb otse tule sees sinna väikesele mootorile mis laba liigutab.
Can ei liiguta toidet, can on info liigutamiseks. +12v peab sul kindlasti sinna tulema. Kaasa arvatud kõik need LED tuledega autod. Toide on auto genekalt tulev ning tulede sees võib olla oma moodul mis siis silub toite ledidele söödavaks.
ML-Transport AS
ML-Transport AS
-
- Tänanud: 92 korda
- Tänatud: 243 korda
Minu arusaamise järgi võetakse tule tagant ainult nö. juhtimine lisatulede releele.. Toide neile tuleb ikka ju mujalt..
Riga→Suzuki DL650 VStrom→Honda Crosstourer VFR1200 DCT. Garmin ZümoXT, GoPro Hero7 ja Packtalk Edge JBL sideseade.
Cardo PACKTALK Edge jms. sideseadmed, lisad ja varuosad: https://www.aaver.ee/product/cardo-packtalk-edge-duo/
Cardo ametlik edasimüüja Eestis
Cardo PACKTALK Edge jms. sideseadmed, lisad ja varuosad: https://www.aaver.ee/product/cardo-packtalk-edge-duo/
Cardo ametlik edasimüüja Eestis
-
Kas sa oled kursis palju võtab pinget relee signaal juhe? See ei võta mitte midagi.
Kohe kindlasti mitte. Tavalaks on Aasia autodel see, et lähituli on xenon ning kaugtuli halogeen. Accord 2012+ pakuti bixenonit isegi.
Aga pilte vaadates on näha, et ühe luubiga on Insginia esituli ning kõrval on kurvituli. Isegi internetist leiab info, et 2008 kui mudel välja tuli, sellel on bixenon tuled valikus. Sakslastel praktiliselt kõigil olid bixenonid juba aastaid.
Aga minu eelnevat juttu sul pole mõtet hakata debunkima. Töötan selles ametis juba 4 aastat tehnik/elektrikuna+15 aastat üldist kogemust, tõsi tööna mitte sõiduautodega aga palju suurematega. Olen paigaldanud mitmetele autodele ledbare ning siiani pole ühelegi vaja olnud eraldi moodulit. Opel tõenäoliselt on lahendanud nii nagu ma eelnevalt kirjutasin, siis ongi kaugtule signaaliks can signaal ning selle jaoks ongi moodulit vaja ning tulest välja tuua ilmselt seda signaali väga lihtsalt ei saa/pole mõtet.
Kohe kindlasti mitte. Tavalaks on Aasia autodel see, et lähituli on xenon ning kaugtuli halogeen. Accord 2012+ pakuti bixenonit isegi.
Aga pilte vaadates on näha, et ühe luubiga on Insginia esituli ning kõrval on kurvituli. Isegi internetist leiab info, et 2008 kui mudel välja tuli, sellel on bixenon tuled valikus. Sakslastel praktiliselt kõigil olid bixenonid juba aastaid.
Aga minu eelnevat juttu sul pole mõtet hakata debunkima. Töötan selles ametis juba 4 aastat tehnik/elektrikuna+15 aastat üldist kogemust, tõsi tööna mitte sõiduautodega aga palju suurematega. Olen paigaldanud mitmetele autodele ledbare ning siiani pole ühelegi vaja olnud eraldi moodulit. Opel tõenäoliselt on lahendanud nii nagu ma eelnevalt kirjutasin, siis ongi kaugtule signaaliks can signaal ning selle jaoks ongi moodulit vaja ning tulest välja tuua ilmselt seda signaali väga lihtsalt ei saa/pole mõtet.

-
Tere head nõu andjad!
Et saada see teema siin lukku ja asi lõplikult lahendatud...ja vb keegi sama hädaline saab ka juht nöörid, et sama mure lahendada siis pakun välja, et...tulen üle EST kohale autoga ja see "can" moodul on ka muretsetud ehk kaasas...saaksime need lisa kaugtuled ka põlema koos auto enda kaugtuledega, mitte ei peaks tegema eraldi lülitusi(nagu hetkel teen...mis on väga tüütu).
Esituled on vahetatud ja kõik süsteemid õnneks töötavad-põlevad aga häda selles, et ametlik Opeli esindus Pärnus, kes neid tulesid vahetas, ei kustutanud vea koode ära (või ei saanud kustutada...???) ja homme on sama asja kordus Tartus, Opeli esinduses ja aa, olemas on ka uus see auto kõrguse reg-andur, mis siis Trt külge pannakse, et loodetavasti osad veakoodid kustuvadki sellest...aga Trt auto-el on tööde graafik veebruarini ja nemad seda "can" moodulit külge ei pane...
Et kui keegi siit võtaks selle nn "väljakutse" vastu...teeme ära!
(aa ja vanad tuled on "marketplaces) pakkuda
Et saada see teema siin lukku ja asi lõplikult lahendatud...ja vb keegi sama hädaline saab ka juht nöörid, et sama mure lahendada siis pakun välja, et...tulen üle EST kohale autoga ja see "can" moodul on ka muretsetud ehk kaasas...saaksime need lisa kaugtuled ka põlema koos auto enda kaugtuledega, mitte ei peaks tegema eraldi lülitusi(nagu hetkel teen...mis on väga tüütu).
Esituled on vahetatud ja kõik süsteemid õnneks töötavad-põlevad aga häda selles, et ametlik Opeli esindus Pärnus, kes neid tulesid vahetas, ei kustutanud vea koode ära (või ei saanud kustutada...???) ja homme on sama asja kordus Tartus, Opeli esinduses ja aa, olemas on ka uus see auto kõrguse reg-andur, mis siis Trt külge pannakse, et loodetavasti osad veakoodid kustuvadki sellest...aga Trt auto-el on tööde graafik veebruarini ja nemad seda "can" moodulit külge ei pane...
Et kui keegi siit võtaks selle nn "väljakutse" vastu...teeme ära!
(aa ja vanad tuled on "marketplaces) pakkuda
-
- Toetajaliige
Fordidel oli nii Volvo eelmise põlvkonna autodel on nii ehk XC90 kuni 2014 ja MB oli nii veel palju hilisematel autode jne. Äkki @reinuvader siis ütleb,et mis tüüpi on sellel autol kaugtuli.
ML-Transport AS
ML-Transport AS
-
-
- Toetajaliige
Siis on ju selge miks ilma canmoodulita pole sel autol võimalik lisatulesid panna. Seal mõlemas tules üks pirn, mis teeb mõlema tule tööd ja selle alt ei saa võtta lisakaugtulele mingit signaali, relee toitest rääkimata.
Canmooduli ühendamine ei ole keeruline, kui tead mida teed. Aega võib kuluda,sest kaabeldus tuleb salongi tuua, et lüliti ka vahele saaks nagu vaja. Kui seda juba olemas olevat saab kasutada, siis on lihtsam.
ML-Transport AS
ML-Transport AS
-
- Toetajaliige
Halogenil saad tulest relee juhtimise võtta, aga xenon ja led tulelt ei saa. Relee vajab siiski 12v ja sealt tuleb vast max 5V, kui selle sealt üldse üles leiad. Juhtimine tehaksegi selle pärast läbi canmooduli.
ML-Transport AS
ML-Transport AS
-
Sa üldistad liiga palju. See et mõnel autol on teistmoodi süsteem lahendatud, ei tähenda kõigil seda.

Ma olen pannud Bixenon tulele ja ka nendele millel ainult lähituli xenon.
Mõlemal on +12v lähi ja +12v juhe kaugtule jaoks.
Bixenonil liigutab 12v siis seda klappi tule sees.
Opelil liigutab samamoodi(kasutab lähitule +12 toidet) kuid signaal klapi liigutamiseks tuleb siis can juhtme kaudu.
Signaal ehk siis relee mähis tarbib imevähe, see pole ühtegi süsteemi üle koormanud.
See kas tegu on led, xenon või halogeeniga ei mängi absoluutselt rolli. Tarbivad 12v kõik. Küsimus on selles kuidas tootja on kaugtule lülituse teinud
-
- Toetajaliige
Hambaid saab ka mujalt kaudu kui suud avades parandada,aga suud avades on lihtsam ja õigem. Sama ka selle canmooduliga, mis segab seda paiagaldamast,et saaks kõik õigesti ühendatud samal ajal autot errorisse ajamata. Ei maksa ju suurt midagi.renx kirjutas: ↑17 Dets 2024, 18:50Sa üldistad liiga palju. See et mõnel autol on teistmoodi süsteem lahendatud, ei tähenda kõigil seda.![]()
Ma olen pannud Bixenon tulele ja ka nendele millel ainult lähituli xenon.
Mõlemal on +12v lähi ja +12v juhe kaugtule jaoks.
Bixenonil liigutab 12v siis seda klappi tule sees.
Opelil liigutab samamoodi(kasutab lähitule +12 toidet) kuid signaal klapi liigutamiseks tuleb siis can juhtme kaudu.
Signaal ehk siis relee mähis tarbib imevähe, see pole ühtegi süsteemi üle koormanud.
See kas tegu on led, xenon või halogeeniga ei mängi absoluutselt rolli. Tarbivad 12v kõik. Küsimus on selles kuidas tootja on kaugtule lülituse teinud
Ma pole elus ühelegi autole või tsiklile, lisatulesid nii paigaldanud, et võtaks tule kaablist voolu.
2015 Skodale(ilmselt siis ka juba Audid ja VW-nid ka) igatahes ei saanud bixenonile ilma canmoodulita lisatulesid panna. lasin uuele autole kohe esinduses panna. See mudel oli mu meelest tootmises alates 2013
ML-Transport AS
ML-Transport AS
-
- Tsikkel: 2x XL600V, DT125R, DRZ-E
- Tänanud: 70 korda
- Tänatud: 372 korda
Urmas, kui sa ise seda teinud pole ja ostad teenust sisse selle tegemiseks, ehk pole õige koht kommenteerida, kuidas teha saab? Renx räägib õiget juttu ja tundub, et sa isegi pole aru saanud, mida ta ütles. Vahet pole kuidas lahendad. Võimalusi on mitmeid, kuidas see signaal kätte saada. Lisatulede toite vead nagunii eraldi ju. Ei pea kasutama tehase lahendust.
http://tsiklireisid.blogspot.com/
Mootoritõstuki rent Tartus 15 EUR päev. 55684121. www.rsrehvid.ee Mobiilne rehvivahetus Lõuna- Eestis. 53 843 843 Mitas ja Bridgestone mootorratta rehvide müük
Mootoritõstuki rent Tartus 15 EUR päev. 55684121. www.rsrehvid.ee Mobiilne rehvivahetus Lõuna- Eestis. 53 843 843 Mitas ja Bridgestone mootorratta rehvide müük
-
Hei head nõu andjad!
Hakkame teemat kokku tõmbama ja siit ka vb...kustutama, sest teema pole mootorratastega seotud...või jääb, seda otsustavad "moded".
Täna sai siis Trt Opeli esinduses käidud ja nö viimast lihvi saamas, prg...ehk vigade diagnoosimise pärast (millega Pärnu Opeli esinduses...ee, kas ei jõutud või ei tahetud tegeleda). Tulemus sai selline, et: "see taga silla kõrguse andur oli tuksis ja osa vea koode peksis sealt. See sai uus paigaldatud ja 99,% vigadest kustusid. Jäi üks anomaalia, mis ei sega sõitmist...st, tuled füüsiliselt töötavad kõigis süsteemides aga millegi pärast jäi vasaku tule mingi viga auto armatuuri põlema...kas ikkagi viga kuskil tule sisemuses või nn..."ballastis"...ei tea ja ma tõesti ei tahaks enam raha sinna raisata ja lepin sellega, et armatuuris ühte viga näitab.
Nüüd jääb veel see kaugtulede ühendamine läbi "can" mooduli, mis mul on ka antud autole komplektis/pakendis olemas...aga auto-el ei leia enam see aasta.
Et jätkuvalt: kui keegi oskab soovitada üle EST pädevat meest, kes selle veel nt peale Jõule ja enne aastavahetust ära teeks...tuleksin kohale, teeme ära, maksan töö-aja kinni ja saab teema lõplikult LUKKU!
Edu Kõigile ja ilusat Jõuluootust!
Rein!
Ee, kes motokrossi sõidavad siis järgmisel aastal rajal näeme..."raisk"!!!
Hakkame teemat kokku tõmbama ja siit ka vb...kustutama, sest teema pole mootorratastega seotud...või jääb, seda otsustavad "moded".
Täna sai siis Trt Opeli esinduses käidud ja nö viimast lihvi saamas, prg...ehk vigade diagnoosimise pärast (millega Pärnu Opeli esinduses...ee, kas ei jõutud või ei tahetud tegeleda). Tulemus sai selline, et: "see taga silla kõrguse andur oli tuksis ja osa vea koode peksis sealt. See sai uus paigaldatud ja 99,% vigadest kustusid. Jäi üks anomaalia, mis ei sega sõitmist...st, tuled füüsiliselt töötavad kõigis süsteemides aga millegi pärast jäi vasaku tule mingi viga auto armatuuri põlema...kas ikkagi viga kuskil tule sisemuses või nn..."ballastis"...ei tea ja ma tõesti ei tahaks enam raha sinna raisata ja lepin sellega, et armatuuris ühte viga näitab.
Nüüd jääb veel see kaugtulede ühendamine läbi "can" mooduli, mis mul on ka antud autole komplektis/pakendis olemas...aga auto-el ei leia enam see aasta.
Et jätkuvalt: kui keegi oskab soovitada üle EST pädevat meest, kes selle veel nt peale Jõule ja enne aastavahetust ära teeks...tuleksin kohale, teeme ära, maksan töö-aja kinni ja saab teema lõplikult LUKKU!
Edu Kõigile ja ilusat Jõuluootust!
Rein!
Ee, kes motokrossi sõidavad siis järgmisel aastal rajal näeme..."raisk"!!!
-
- Toetajaliige
Ma ju kirjutasin,et lasin uuele panna esinduses. Naise autole lasin kohe enne auto üleandmist panna, viisin neile lisatule ja canmooduli. Garantiilisele autole ei hakka ju ise panema või... ?ranel kirjutas: ↑18 Dets 2024, 15:10Urmas, kui sa ise seda teinud pole ja ostad teenust sisse selle tegemiseks, ehk pole õige koht kommenteerida, kuidas teha saab? Renx räägib õiget juttu ja tundub, et sa isegi pole aru saanud, mida ta ütles. Vahet pole kuidas lahendad. Võimalusi on mitmeid, kuidas see signaal kätte saada. Lisatulede toite vead nagunii eraldi ju. Ei pea kasutama tehase lahendust.
Olen seda ise ka pannud, aga LEDi-ga praegusele autole tõesti sõbra abiga ehk vedasin juhtmed ja lüliti ning tema ühendas canmooduli auto külge. Sellel oli küll õpetus kaasas, aga igaks juhuks ise ei torkinud.
Mina saan väga hästi aru, et mis ta kirjutas. Nii saab ka, nagu ta kirjutab, aga see pole õige. Lülitid ja releed pannakse ikkagi mujalt toitega ja mujalt signaaliga-juhtimisega, kui esitulest kaableid retsides ja seda ka kõige vanemal lihtsal, ilma igasugu elektroonikata asjal.
Mul on tsiklil ka pandud eraldi toide kaitsmeplokist, eraldi relee, mis saab samuti juhtimise kaitsmeplokist ja lenksule toodud siis ka eraldi lüliti. Veokatele olen pannud mitmetele ja samuti kõik töötab.
ML-Transport AS
ML-Transport AS
-
urmas66 kirjutas: ↑19 Dets 2024, 14:15Lülitid ja releed pannakse ikkagi mujalt toitega ja mujalt signaaliga-juhtimisega, kui esitulest kaableid retsides ja seda ka kõige vanemal lihtsal, ilma igasugu elektroonikata asjal.
Mul on tsiklil ka pandud eraldi toide kaitsmeplokist, eraldi relee, mis saab samuti juhtimise kaitsmeplokist ja lenksule toodud siis ka eraldi lüliti. Veokatele olen pannud mitmetele ja samuti kõik töötab.

Sa just kirjeldasidki seda mida teha tulebki. Jällegi, kõik on kinni selles mismoodi on auto tootja disaninud oma lahenduse. Lihtsamatel autodel saad kasvõi 2024 mudelitel vedada juhtmeid nagu 90'te pillidel. Tavaliselt on Saksa kraam keeruliseks aetud.
On mitu võimalust. Odav ja kallis. Odav võtab sul toite akult. Universaalne kaitsmepesa vahel. Relee. Otsib üles kaugtule juhtme. Ühendab signaal juhtme sinna vahele ning veab salongi lülitisse ning sealt releesse ning ongi "signaal" relee käivitamiseks. Kuigi paljud ei tee sedagi, panevad ainult kaugtule alla ning ei olegi võimalust välja lülitada seda lisatuld.
Kallim versioon, tunde läheb rohkem. 2h vähemalt ja kui tunnihinne on 75€ siis juba 150€ rohkem. Kallim versioon(sõltub autost): Võtad lahti kaitsmekarbi/mooduli. Lisad vaba pesa alla õige juhtme pin'i mis on kaitsmepesa jaoks mõeldud. Kaitsmekarpi tuleb nagunii jäme kaabel sisse aku poolt ning vabu pesasid on küll ja veel.
Paned relee vaba relee pesa alla. Vead juhtmed sinna. Kia ceedil mida ma viimati tegin, läks sellest samast kaitsmekarbist läbi vasaku tule juhtmestik. Ühendasin signaal juhtme sinna vahele. Vedasin salongi ja paigaldasin nupu ning sealt läks tagasi releesse. Ehk siis keegi ei saa aru, et midagi oleks teisiti peale selle, et sealt karbist tuleb välja kaabel mis läheb ledbari juurde. Juhtmed on ühendatud korralikult. Ise kasutan würth duraseal termotorusid. Pressid kokku ja gaasipõletiga sulatad plastiku kokku ning seal sees on ka liim.
Pole mingit juhtme retsimist. Ei löö signaali juhe CAN süsteemiga autosid errorisse. Relee võib minna isegi ~7v signaal toite juures tööle ning tarbib ~150ma. Kui sõidukitel on CAN tulede kontroll, siis see viskab vea vastupidises olukorras, kus tarbijaid taga pole. Kui sa panen mingi valgusallika tööle on selle algne tarbimine kõige suurem ja siis kukub see alla. Sellisel juhul on juba pigem isegi 2-5 amprised muutused ehk siis see 150ma on täiesti mõttetu number.

Note: uuematel autodel on üldiselt juba kogu süsteem selline, et moodulis sees on kõik releed. Pole enam eraldi releesid. Ongi relee+kaitsmekarp ühes tükis. Hondal on selle nimetus: MICU. Juhi poolel üks ja teisel pool teine mis on siis kõige jaoks mis asetseb kunde poolel. Ehk siis sama oli sellel Kia ceedil. Pole enam eraldi kaitset esitule jaoks, pole eraldi kaitset kaugtule jaoks. On üks kaitse mille alla läheb väga palju erinevaid auto funktsioone. Lisaks on väga keeruline ilma skeemita midagi taga ajada, sest moodulist tuleb ~6 pistikut välja kus igaühes on 5-20 juhet.
Hondal viskasin üldse releed vahele, sest originaalis ei saa tulesid kustu panna isegi siis, kui kang on OFF seades. Esindus ütles, et nemad ei saa tarkvaraga seda muuta(pigem ei viitsi või ei oska). Nüüd on OFF asendis OFF nagu peab.

Viimane auto oli Kia Ceed(viimane generatsioon). Sellel autol on massipunkti näide teile. Kui sa räägid midagi kaablite retsimisest, vaata siis kuidas tehakse massipunkte tänapäeva autodel. Hea, et polt sisse ära ei murdunud. Kere vahel puudub spets nagadega seib mida osad kasutavad. Kere pole haljas. Ilmselt kuna värvikiht on nii õhuke ja sellepärast toimib.

-
- Toetajaliige
@renx meil on erinev arusaam asjade õigesti tegemisest ja pole mõtet vaielda. Minu jaoks on see kirjeldatud nn kallim verisoon vastuvõetav, aga akõik teised mitte. Lisa kaugtuli peab olema väljalülitatav ja sellel peab olema ka märgutuli, mille võib asendada ka lüliti peal oleva tulega. Nii nõuab ka ülevaatus
ML-Transport AS
ML-Transport AS
-
Täpselt nii tehaksegi ju.
Kaugtule juhtmest signaal - lisatule lüliti - relee. Täpselt nii see käibki. Seda saab odavalt ka teha. Kui sa tellid ledbari koos juhtmestikuga siis ongi selline lahendus juba valmis ja vea ainult salongi.
Sa ise kordad minu juttu. Ma arvan, et käib täielik mööda rääkimine siin.
Kaugtule juhtmest signaal - lisatule lüliti - relee. Täpselt nii see käibki. Seda saab odavalt ka teha. Kui sa tellid ledbari koos juhtmestikuga siis ongi selline lahendus juba valmis ja vea ainult salongi.
Sa ise kordad minu juttu. Ma arvan, et käib täielik mööda rääkimine siin.

-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Desert X, FE 350, Montesa
- Tänanud: 177 korda
- Tänatud: 98 korda
- Kontakt:
Ei pruugi saada. Või saavad aga korraks. Mul ühel teisel margil oli sarnane asi. Sai ära muuta küll aga nii tehase uuenduse järgi lasid, nii kirjutas jälle vana seade tagasi. Meie turule on nii ette nähtud ja kõik.
Ma ei kuuluta tõde vaid avaldan arvamust.
https://amehitus.eu/
https://amehitus.eu/
-
- Kontakt:
Viga armatuuris - TÜV-l võib seletamist tulla.reinuvader kirjutas: ↑18 Dets 2024, 16:53...millegi pärast jäi vasaku tule mingi viga auto armatuuri põlema...kas ikkagi viga kuskil tule sisemuses või nn..."ballastis"...ei tea ja ma tõesti ei tahaks enam raha sinna raisata ja lepin sellega, et armatuuris ühte viga näitab.
Nüüd jääb veel see kaugtulede ühendamine läbi "can" mooduli, mis mul on ka antud autole komplektis/pakendis olemas...
Kaugtuled - sa räägid lisakaugetest ilmselt. Kas Opeli oma tuled on siis nii õnnetud, et nii kiire sellega?
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.