DIY Mootorratta tõstelaud
-
- Maagia ja nõidumine
- Tänanud: 1097 korda
- Tänatud: 1117 korda
- Kontakt:
Re: DIY Mootorratta tõstelaud
Kindlasti ei tasu aga samas ei tasu ka mootorratta omamine ega sellega sõit end rahaliselt ära. Sellistel puhkudel on tavaliselt kogemuse see kõige väärtuslikum osa. Ja head kogemused on hindmatud. Üksi minu allolev märkus pole kriitika ja tore on, et keegi viitsib garaazis muud teha, kui õlut juua või seal niidukit hoida.
Minu poolt paar mõtet:
* sama raha eest oleks saanud Amazonist pisut ägedamad rattad, sellised, mis maha lukustades on ülimalt stabiilsed.
* tagajalgade prussi jämedus ilmselt ei mängi rolli, 90*45 pruss kannab kõvasti enam, kui 50 kg (200/2/2=50). Selline, tugevusorteeritud ja sertifikaadiga 1m pikkune männipruss kannab keskpunktis ca 570 kg. enne kui katkeb.
* kõige nõrgemad kohad sinu konstruktsioonis on kinnituspunktid
* ma oleks ise kaalunud elektrilist, lineaarset ajamit, 500mm käiguga 12V ajami, mille tõstejõud on 300kg saad kätte ca 50€ eest. Natuke juhtmeid ja toiteplokk lisaks, ütleme teine 50€. Tõsi, elektriline ajam oleks vajanud metallist kinnitusi raamile ja kogu töö maht oleks olenud natuke suurem. Samas oleks nii üles, kui ka alla liikunud ajamiga ja sujuvalt.
* detalide tegmiseks oleksin ise kasutanud vineeri, lamineerides kaks (või kolm) 15mm plaati kokku, see oleks olnud kõvasti tugevam, kui prusse kasutada. Samas ajamahukam. Samamoodi oleks ma plate teinud vineerist, ilmselt veekindlast, see kannatab kõike, ka õli.
* esiratta toe võib samamoodi vineerist valmistada, ainult ühe külje kinnitused alusele on vaja metallist teha. Samas siiski eeldatakse , et ratas läheb sellise puki peal rihmadega kinni, seega on esiratta hoidja vajalik eelkõige selleks hetkeks, kui ratta alusele veeretad.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.