Rumalad või segased küsimused jms
Moderaator: Moded
-
- Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
- Tänanud: 328 korda
- Tänatud: 431 korda
- Kontakt:
Re: Rumalad või segased küsimused jms
Räägi, mis määret kasutad. Autol üks lollakas pistik, mis aeg-ajalt vett saades looobub elektrit juhtimast.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha TDM 850
- Tänanud: 1974 korda
- Tänatud: 568 korda
Haagise pistiku hoiab mul korras ja tsiklil olen ka enamvähem kõik ligipääsetavad kohad sellega kord aastas üle käinud.
https://www.motonet.ee/et/toode/606066/ ... aja-250-ml
On ka eraldi puhastus ja kaitse õli olemas. Olulist toime vahet pole täheldanud.
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
-
Teema algataja - Maagia ja nõidumine
- Tänanud: 1093 korda
- Tänatud: 1098 korda
- Kontakt:
Kõige lihtsam on kasutada vaseliinmääret, see ajab ka asja ära kuigi pole otseselt selleks mõeldud.
https://www.bauhof.ee/et/p/653119/vasel ... -crc-250ml
On olemas elektriühenduste kaitseks mõeldud määrded, need toimivad paremini.
https://motip.ee/toode/elektrikaitse-500-ml/
https://www.volvovaruosad.ee/toode/kont ... ool-450ml/
https://online.depo-diy.ee/product/198748/19879
https://pood.esvika.ee/tooriistadkaitse ... 50ml-morek
https://pood.autoekspert.ee/maarded/383 ... -50-g.html
https://www.motonet.ee/et/toode/606066/ ... aja-250-ml
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: R 1250 GS Adventure
- Tänanud: 56 korda
- Tänatud: 89 korda
Osta varuosapoest ükskõik milline "contact cleaner", pea kõik nendest puhastavad kontakte oksiidist ja mustusest, tagavad parema ühenduse ja jätavad peale kerge määrdekihi mis kaitseb edasise oksüdeerumise, niiskuse ja mustuse eest.
-
- Toetajaliige
vaseliin ei kõlba kontakide vahele lasta, aga pealt kaitseks akuklemmidele või suurtele poldi alla käivatele klemmidele toimib. Halvendab pistikutes pigem ühendust,aga need teised asjad parandavad ühendust.
ML-Transport AS
-
- Tsikkel: TDM850 '92
- Tänanud: 4 korda
- Tänatud: 18 korda
Püant seisnes selles et telliti genekas, pandi autole, geneka tuli ei kustunud, tagastati toode.
Ekspertiis tuvastas et genekas korras aga ikka peab kaupleja selle tagasi ostma. Minu silmis on tegemist ju kasutatud tootega juba.
Ja kas tarbijakaitse must nimekiri ei peaks olema päris pättide jaoks?
Mootorrattaid sisaldavate muusikavideote playlistid: https://www.youtube.com/channel/UCn4gSk ... /playlists
-
- Tsikkel: Eff Zett Quus
- Tänanud: 166 korda
- Tänatud: 33 korda
Ei saa sinu probleemist aru... Töökodades olen ammu näinud praktikat - "tootja leht ei anna üheselt koodi, tellime laost need kolm genekat ja proovime, mis alla läheb - teised saadame tagasi". Mille poolest see eraisik peaks kehvemas seisus olema?Lontrus kirjutas: ↑29 Mär 2023, 09:57Sattusin poolkogemata Tarbijakaitse musta nimekirja lugema ja klikkisin ühe ettevõte nime sest paar korda sealt tellitud nipet-näpet.
Püant seisnes selles et telliti genekas, pandi autole, geneka tuli ei kustunud, tagastati toode.
Ekspertiis tuvastas et genekas korras aga ikka peab kaupleja selle tagasi ostma. Minu silmis on tegemist ju kasutatud tootega juba.Kas see on normaalsus et saab tellida katse-eksitus meetodil testimiseks erinevaid juppe et need siis pärast tagastada?► Näita Spoilerit
Oleks, et see genekas on kuskil demo-töökoda-poes stendis paar aastat elektrit tootnud

-
- Toetajaliige
Jutt ju juba korraks külge pandu genekast,mitte lihtsalt sobivuse proovist. Varuosa hulgimüüjad peale pandud osasid üldjuhul tagasi ei osta. Baltiautosa, Motoral jne
ML-Transport AS
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha FZ8SA
- Tänanud: 191 korda
- Tänatud: 395 korda
Seadust peavad täitma kõik, isegi "vähem pätid"Lontrus kirjutas: ↑29 Mär 2023, 09:57Sattusin poolkogemata Tarbijakaitse musta nimekirja lugema ja klikkisin ühe ettevõte nime sest paar korda sealt tellitud nipet-näpet.
Ekspertiis tuvastas et genekas korras aga ikka peab kaupleja selle tagasi ostma. Minu silmis on tegemist ju kasutatud tootega juba.Kas see on normaalsus et saab tellida katse-eksitus meetodil testimiseks erinevaid juppe et need siis pärast tagastada?► Näita Spoilerit

"Tarbija võib sidevahendi abil sõlmitud lepingust taganeda põhjust avaldamata 14 päeva jooksul (VÕS § 56 lg 1)"
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: R 1250 GS Adventure
- Tänanud: 56 korda
- Tänatud: 89 korda
Tegelikult on ka siin omad nüansid, päris nii ei ole, et tellid uue mootori või käigukasti autole ja pärast, uups, see ei sobigi mulle ja võta tagasi. Samuti on minu teada(ei viitsi otsima hakata, et kinnitust saada) mingid punktid ka tagastatava eseme kasutamise ja ka kindlasti pakendi säilivuse kohta. Samas võib toote müüja ilmselt nõuda ka ostjalt generaatorile uue ilma kasutusjälgedeta korpuse paigaldamise hinna hüvitamist.(olen kunagi ühe Samsungi S8 telefoni nii tagastanud mida kasutasin 2 päeva ja kuna leiti tagakaanelt 8mm vaevumärgatav kriim tuli selle kaane vahetus 85€ kinni maksta)
-
- Kontakt:
Ma ei saa aru, miks müüja elspertiisi tegi, kui alla 14 päeva möödas oli. See võidetud 337€ võib pikas plaanis päris kalliks osutuda.
Odavam on tarbijalt selline kaup tagasi võtta ja naeratada, head kliendisuhted säilivad, ei satu tarbijakaitse musta nimekirja ja ei loe pärast oma ettevõtte kohta kusagilt sotsiaalmeediast negatiivses kontekstis. Näiteks kusagilt foorumist. Pärast tõmbab veel keegi kusagil FB-s ka sae käima ja siis löövad need ka kampa, kes pole elus kunagi midagi ostnud või autot näinud.
-
- Kontakt:
Pakend peab jah alles olema aga kui oled neti vahendusel tellinud siis saad eseme, mis pole sinu tellimusel valmistatud, tagasi saata. Seal on piiranguid aga auto mootor nende alla ei kuulu.kiilas kirjutas: ↑29 Mär 2023, 13:07Tegelikult on ka siin omad nüansid, päris nii ei ole, et tellid uue mootori või käigukasti autole ja pärast, uups, see ei sobigi mulle ja võta tagasi. Samuti on minu teada(ei viitsi otsima hakata, et kinnitust saada) mingid punktid ka tagastatava eseme kasutamise ja ka kindlasti pakendi säilivuse kohta.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha FZ8SA
- Tänanud: 191 korda
- Tänatud: 395 korda
PS Mingi aeg aastaid tagasi selgus, et isegi internetis sõlmitud tähtajalisest hoiusest saad 14 päeva jooksul loobuda ilma "trahvita"

PS2 Tarbijakaitse otsused on "soovituslikku laadi" - kui tahad asjad ametlikult lõpuni vaielda (koos juristidele palga maksmisega), siis peab kohtusse pöörduma, aga VÕS-s on see 14 päevane lepingust taganemise õigus sees sellises sõnastuses:
§ 56. Õigus lepingust taganeda
(1) Tarbija võib sidevahendi abil sõlmitud lepingust taganeda põhjust avaldamata 14 päeva jooksul.
...
(2-1) Loetakse, et tarbija on sidevahendi abil sõlmitud lepingust taganenud tähtaegselt, kui ta on ettevõtjale selle kohta teate ära saatnud taganemistähtaja jooksul.
https://www.riigiteataja.ee/akt/961235?leiaKehtiv#jg4
-
- Kontakt:
Sama kehtib liisingulepingu kohta. Näiteks kui keegi ostab eraisikult auto liisinguga siis pm saab ta liisingust 14 päeva jooksul taganeda. Sinul müüjana on nüüd valik, kas suudad ostjale selgeks teha, et ta saab auto alles 14 päeva pärast kätte või annad auto üle ja hoida näpud ristis, et ta ei tuleks 13 päeva pärast tagasi öeldes: "jou, mulle see ikka ei sobi".
-
- Toetajaliige
- Tänanud: 149 korda
- Tänatud: 184 korda
Kliendi autos oli ilmselgelt midagi muud veel või oskamatu seltskond asja kallal.
Osad peab jah, tagasi ostma. Pole midagi ennekuulmatut.
Jupide ostmisel peab tõesti jälgima varuosa numbrit ja valmistusmaad.
Enda kogemus Corollaga ( 1.4Td 2005 ) Tagumisi piduriklotse 3 erinevat varianti, Jaapan, Türgi ja Saksa auto valmistusmaad ning kõik erinevad. Teadagi need viimased olid õiged.

-
- Tänanud: 89 korda
- Tänatud: 231 korda
Kaupade puhul on tegelikult liisinglepingu "taga" kaks lepingut. Üks on liisingleping. Teine on müügileping. Kui eraisik läheb poodi ja ostab mingi kauba liisinguga siis liisinglepingust saab ta 14 päeva jooksul taganeda ja see on puhtalt tema ja liisingfirma asi. Ehk siis liisinglepingust taganedes tasub ta kogu kauba summa liisingfirmale. Müüja sellesse ei puutu kuna sai selle kauba eest tasu sisuliselt kohe lepingu sõlmimise hetkel juba liisingfirmalt kätte. Müügilepingust ta aga taganeda ei saa ehk siis kaup jääb talle.Macintosh kirjutas: ↑29 Mär 2023, 13:55Sama kehtib liisingulepingu kohta. Näiteks kui keegi ostab eraisikult auto liisinguga siis pm saab ta liisingust 14 päeva jooksul taganeda. Sinul müüjana on nüüd valik, kas suudad ostjale selgeks teha, et ta saab auto alles 14 päeva pärast kätte või annad auto üle ja hoida näpud ristis, et ta ei tuleks 13 päeva pärast tagasi öeldes: "jou, mulle see ikka ei sobi".
Autode puhul on asi millegipärast asjad teistmoodi... liisingfirma ei maksa enne 14 päeva möödumist automüüjale raha välja just selle 14 päevase taganemisõiguse pärast. Mis minuarust on ka totter..
Cardo PACKTALK Edge jms. sideseadmed, lisad ja varuosad: https://www.aaver.ee/product/cardo-packtalk-edge-duo/
Cardo ametlik edasimüüja Eestis
Füüsilise isiku puhul jah, kas leppida kokku et saab auto 14 päeva pärast või teed lisa rendilepingu. Maksab päev + km tasu, kui taganeda tahab.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Honda VFR800, 2008
- Tänanud: 486 korda
- Tänatud: 585 korda

Üheltpoolt jah, et kui see ikka ei vasta ootustele ja kirjeldusele ning ma pole saanud kaupluses tutvuda siis justkui tutvun kodus.
Mul näiteks üks tuttav tellib koguaeg kastide viisi riideid, siis käib nendega ja mis ei meeldi saadab tagasi ja nii koguaeg. Ise mõtlen, et tr ma küll ei taha kellegi kantud triiksärki vms omale. Aga kunagi ju ei tea, mille saad (hakkad teatrisse minema ja võtad justkui uue valge pluusi pakist millel on krae kollane). Üldse, et kes neid kasutatud asju nagu tahtma peaks?
Samuti see siin läbi käinud telefon. Mis siis, et tagakaan on vahetatud, see telefon ei ole kindlasti enam see, mis ta oli liinilt tulles (paar korda olen näinud kuidas peale mingi kaane/klaasi vahetust volitatud esinduses on mingi aja pärast see kaan irvakile läinud, mida uuega ikka naljalt ei juhtu). Kui ma tahan kasutatud asju, siis lähe ostpunktee või kuldnebürs vms kohtadess. Ma ostangi selleks poest, et saada ilma teise kodaniku higi ja "küünevihata" toode. Geneka puhul kui toode on tegelikult ka korras pole suurt vahet, et seal on kasvõi vaevu märgatav kriim või sõrmejälg korpusel vms (kui kaupmehel on reaalne võimalus seda turustada, mitte ei pea oma kuludega tagasi saatma või teadmata ajaks lattu tolmu koguma jätma, et äkki keegi kunagi tahab). Trussikuid, hambaharju, pulgakommi ju ei saa kodus proovida ja siis tagasi saata. Aga pardlit? st kuhu see triip tõmmata, et mis asi on okei kasutatuna heausksele uue pähe parseldada, et see veel mingisse eetilistesse ja hügieenilistesse normidess mahuks?
See kohustuslik tagasivõtmise klausel võiks kehtida ainult neile, kes vägisi oma tooteid pähe määrivad (meili ja telefoni teel vms) ja juhul kui kaup ilmselgelt ei vasta kirjeldusele. Kui sa oled aga saanud selle mille ise tellisid no, miks sa peaksid saama selle tagasi viia? Jah loomulikult võib kaupmees sulle vastu tulla kliendisuhte säilitamiseks, kui tal sellega reaalset kulu ei kaasne ehk piirneb vaid ühe mõõduga kiilrihma teise mõõduga kiilrihma vastu vahetamiseks vms. Aga, et see enamus toodete puhul kohustuslik?
-
- Tsikkel: Varadero
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 10 korda
Kuidas sattus?
Minu arvamus on, et keegi tellis omale 2 ühesugust juppi. Ühe odavaima ja teise korraliku. Korraliku kruvis külge ja hiinaka saatis korraliku jupi karbis tagasi.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 684 korda
- Tänatud: 442 korda
-
- Tsikkel: Varadero
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 10 korda
Mõte ei olnud selles kus midagi toodetakse.
Uuesti sama juppi tellides (välja vahetades) oli kinnises pakis õige asi.
-
- Tsikkel: Punane Roller
- Tänanud: 20 korda
- Tänatud: 2 korda

Müüa 2006 V-strom, üks omanik, kallilt.
-
- Tsikkel: Honda VFR800X Crossrunner
- Tänanud: 62 korda
- Tänatud: 60 korda
Müü Bikepoindile või, kui juba kraut, siis BMW diilerile. Saad natuke vähem raha kui saaksid muidu, aga tilganäppjjad ei ole enam sinu peavalu.Alex kirjutas: ↑30 Mär 2023, 15:41Kuidas müüa ratast, mille ostsin ise poest(üks omanik), ilma, et "tilganäppijad" ei käiks proovimas? Üleelmise ratta puhul, mille mudelis oli kolm R-i, , usaldasin foorumi "asutajat" proovima. Täna, on üle "vana mammut", usalduseta jääb edasi seisma(seisab Kraudi õnnetusest, vahepeal küll hooldatud). Ise ma enam ei sõida tervise pärast, äsja sündinud lapselapsele säilitamine... numaeitea, laiatarbekaup.Kuidas käituksite? Asi on ese..., hind on kõrgeimas segmendis.
SFV650>CBR600F3>VFR800>FZ1S>Crossrunner
-
- Tänanud: 89 korda
- Tänatud: 231 korda
Minu arusaamist mööda käib äkki jutt 2006 a. Suzuki V-Stromist.AnTyx kirjutas: ↑30 Mär 2023, 18:45Müü Bikepoindile või, kui juba kraut, siis BMW diilerile. Saad natuke vähem raha kui saaksid muidu, aga tilganäppjjad ei ole enam sinu peavalu.Alex kirjutas: ↑30 Mär 2023, 15:41Kuidas müüa ratast, mille ostsin ise poest(üks omanik), ilma, et "tilganäppijad" ei käiks proovimas? Üleelmise ratta puhul, mille mudelis oli kolm R-i, , usaldasin foorumi "asutajat" proovima. Täna, on üle "vana mammut", usalduseta jääb edasi seisma(seisab Kraudi õnnetusest, vahepeal küll hooldatud). Ise ma enam ei sõida tervise pärast, äsja sündinud lapselapsele säilitamine... numaeitea, laiatarbekaup.Kuidas käituksite? Asi on ese..., hind on kõrgeimas segmendis.
Cardo PACKTALK Edge jms. sideseadmed, lisad ja varuosad: https://www.aaver.ee/product/cardo-packtalk-edge-duo/
Cardo ametlik edasimüüja Eestis
-
- Tänanud: 532 korda
- Tänatud: 30 korda
Ma ostaks, aga selleks peab üks kahest saama tõeks.Alex kirjutas: ↑30 Mär 2023, 15:41Kuidas müüa ratast, mille ostsin ise poest(üks omanik), ilma, et "tilganäppijad" ei käiks proovimas? Üleelmise ratta puhul, mille mudelis oli kolm R-i, , usaldasin foorumi "asutajat" proovima. Täna, on üle "vana mammut", usalduseta jääb edasi seisma(seisab Kraudi õnnetusest, vahepeal küll hooldatud). Ise ma enam ei sõida tervise pärast, äsja sündinud lapselapsele säilitamine... numaeitea, laiatarbekaup.Kuidas käituksite? Asi on ese..., hind on kõrgeimas segmendis.
1. Keegi ostab mu cbf ära.
2. Leian kuskilt raha rohkem ja oman kahte ratast.
Ma tean jah, et müümine võib olla ka paras piin. Paljud tahavad proovida ja osta tahetakse odavalt.
Turuhind kipub ikkagi natuke odavam olema kui müüja tahaks. Aga mõtetult palju tingiga ja nokkida ei saa.

-
- Toetajaliige
- Tsikkel: 790ADV, guzzi
- Tänanud: 21 korda
- Tänatud: 12 korda
-
- Tsikkel: lenksuga
- Tänanud: 19 korda
- Tänatud: 21 korda
Ja teine küsimus: kui ruttu ma oma 85kg kehakaalu ja piire kompava maneeriga vedrustuse uuendamisest puudust tundma hakkan? Ei mõtle nüüd pooleteise meetri kõrgusi hüppeid, aga tõenäoliselt mõlemad rattad maast lahti saan ja mõnest palgist tahan ka risti üle sõita. Räägitakse, et see on antud rattal pisut nõrk koht.
Tänan vastajaid!
-
- Tsikkel: Honda VFR800X Crossrunner
- Tänanud: 62 korda
- Tänatud: 60 korda
No siis igatahes pane lisatuled. Mu Crossrunneril on suhteliselt suur ja korralik reflektor, aga lisatuled on lihtsalt teises suunas regullitud, maa lähedalt ja natuke tee kõrvale. Odav ja tõhus lahendus probleemile.
SFV650>CBR600F3>VFR800>FZ1S>Crossrunner
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.