Tänavalegaalsed naastrehvid mootorrattale?
Moderaator: Moded
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Desert X, FE 350, Montesa
- Tänanud: 176 korda
- Tänatud: 98 korda
- Kontakt:
Re: Tänavalegaalsed naastrehvid mootorrattale?
Tekkis isu hooaega pikendada ja sai tegelikult mingid krossinaelad ära tellitud. Plaan on põhiliselt maal mööda kruusakaid ringi sõita. Uuriks aga, kas on tänaseks ka mingi täiesti tänavalegaalne talverehv saadaval, mis 701 le alla sobiks?
Ma ei kuuluta tõde vaid avaldan arvamust.
https://amehitus.eu/
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha FZ8SA
- Tänanud: 191 korda
- Tänatud: 396 korda
Mina ei tea mis mõõt 701-le alla sobib, aga selles listis on 2. lehel Mitas "spiked" rehvid
http://www.baltyre.ee/userfiles/Hinnaki ... (2022).pdf
Garaažis: Pannonia 250TLF, Yamaha FZ8-SA
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 684 korda
- Tänatud: 443 korda
Hoi!
Iseenesest peavad Kold Kutter vmt. väga ilusti, vajalik vaid korralik põhi.
Tänavalegaalsus?
Mina ei leidnud, et tsiklile(L-kat.) üldse mingeid nõudeid/piiranguid on.....
https://www.riigiteataja.ee/aktilisa/12 ... _lisa6.pdf
Iseenesest peavad Kold Kutter vmt. väga ilusti, vajalik vaid korralik põhi.
Tänavalegaalsus?
Mina ei leidnud, et tsiklile(L-kat.) üldse mingeid nõudeid/piiranguid on.....
https://www.riigiteataja.ee/aktilisa/12 ... _lisa6.pdf
Saadetud kettaga lauatelefonist!
-
- Tsikkel: Beta 390
- Tänanud: 33 korda
- Tänatud: 204 korda
- Kontakt:
Ma kunagi panin 950 SuperEndurole alla kaubikunaastudega rehvid, aga tulemus oli täielik pettumus.
Jäisel teel pole nendega ikkagi suuremat pidamist, metsa pole üldse mõtet pöörata. Ilmselt võiks kaaluda selliseid rehve siis, kui tahaks rattaga aasta läbi tööl käia mingil enesepiinamise põhjusel vmt. Talvise lustimise jaoks sobivad minu arvates siiski vaid selleks mõeldud krossinaastud, mis aga asfaldile kohe kuidagi ei sobi, nii et kaubik või käru ratta metsa viimiseks on hädavajalikud.
Jäisel teel pole nendega ikkagi suuremat pidamist, metsa pole üldse mõtet pöörata. Ilmselt võiks kaaluda selliseid rehve siis, kui tahaks rattaga aasta läbi tööl käia mingil enesepiinamise põhjusel vmt. Talvise lustimise jaoks sobivad minu arvates siiski vaid selleks mõeldud krossinaastud, mis aga asfaldile kohe kuidagi ei sobi, nii et kaubik või käru ratta metsa viimiseks on hädavajalikud.
-
Teema algataja - Postitusi: 3242
- Tsikkel: 2x XL600V, DT125R, DRZ-E
- Tänanud: 70 korda
- Tänatud: 371 korda
Tänavalegaalsed peavad kenasti, lihtsalt sõita saab kuni 30-40km/h ja seda kõva jää puhul. Kasutasin varem vanal gixxefil.
Küll aga mingit lustimist nendega ei kannata teha.
Kui kiiremini jääl soov sõita, siis jah krossinaela vaja.
Küll aga mingit lustimist nendega ei kannata teha.
Kui kiiremini jääl soov sõita, siis jah krossinaela vaja.
http://tsiklireisid.blogspot.com/
Mootoritõstuki rent Tartus 15 EUR päev. 55684121. www.rsrehvid.ee Mobiilne rehvivahetus Lõuna- Eestis. 53 843 843 Mitas ja Bridgestone mootorratta rehvide müük
Mootoritõstuki rent Tartus 15 EUR päev. 55684121. www.rsrehvid.ee Mobiilne rehvivahetus Lõuna- Eestis. 53 843 843 Mitas ja Bridgestone mootorratta rehvide müük
eelmine nädal sai sõidetud just värsked lamellrehvid alla saanud tsikliga. teeolud olid lumised ehk kinni tambitud lumi kõrvaltänavatel. päris otsest kiilasjääd ilmselt kuskil ei olnud kuid eks libedust oli ikka täitsa nö. talvise standardi järgi. rehvid pidasid piisavalt hästi, et sellise umbes 40-50ga sai üsna muretult sõita...aga noh, eks see lahendus on kõlblik transpordi jaoks. KINDLASTI mitte suviselt kiire sõidu jaoks 
nendesamade rehvide sisse saab soovi korral kasvõi ise lisada veel mingeid keeratavaid naelu, kunagi sai alist pulli pärast tellitud kotitäis ja proovitud ka. küll mingite teiste (suviste) rehvide sees, mitte konkreetselt lamellides. eks nad väikese sutsu pidamist jää peal annavad juurde, kahjuks ei oska öelda kui kaua vastu peavad kui igapäevaselt sõita ning kive ja asfalti ka nühkida.
lihtsalt tööl käimiseks tsikliga on kruvitud nö. "auto naelaga" spetsiaalne lamellrehv minumeelest täitsa piisav. lihtsalt väga ettevaatlik/ettenägelik tuleb ise olla totaalse kiilasjää kohtade osas sest sellisel pinnal on ainuke päris kindla pidamisega rehv tsikli all ikkagi konkreetne jääpiik. eks auto libiseb samuti, kuid auto libiseb siiski 4'l rattal

nendesamade rehvide sisse saab soovi korral kasvõi ise lisada veel mingeid keeratavaid naelu, kunagi sai alist pulli pärast tellitud kotitäis ja proovitud ka. küll mingite teiste (suviste) rehvide sees, mitte konkreetselt lamellides. eks nad väikese sutsu pidamist jää peal annavad juurde, kahjuks ei oska öelda kui kaua vastu peavad kui igapäevaselt sõita ning kive ja asfalti ka nühkida.
lihtsalt tööl käimiseks tsikliga on kruvitud nö. "auto naelaga" spetsiaalne lamellrehv minumeelest täitsa piisav. lihtsalt väga ettevaatlik/ettenägelik tuleb ise olla totaalse kiilasjää kohtade osas sest sellisel pinnal on ainuke päris kindla pidamisega rehv tsikli all ikkagi konkreetne jääpiik. eks auto libiseb samuti, kuid auto libiseb siiski 4'l rattal

-
- Tsikkel: Husqvarna 701 "Endu"
- Tänanud: 13 korda
- Tänatud: 71 korda
Naelrehvid sobivad ainult rollerile, jalgrattale või võrrile kaherattalistest linnavahel sõitmiseks. Ja rolleri all mõtlen ka alla kolmekohalise mootorimahuga sõidukit. Üle selle on enesetapp.

-
- Tsikkel: 701Enduro, FS450, FC450, Te250
- Tänanud: 42 korda
- Tänatud: 79 korda
Sõber Peep, see tüüp kelle sinise bmw gsa pilte fesaris jagatakse juba mitmendat aasta nii kui lumi maha tuleb
, sõidab keeratavate kruvinaastudega (minuteada Anakee Wild-i sees). a see on omaete kunst. Peep on üks pädevamaid sõitjaid suurte adv-de vallas keda mina tean a ta vahest tunnistab ka, et talvine sõit on paras idiootsus a talle lihtsalt meeldib. mina arvan,et tavaline keskpärane sõitja ei peaks talvel tsikliga liiklusesse ronima.
Lisaks arvan, et jääsulatus keemia sööb su Husqi suht kiiresti täiesti raipeks. sõber sõitis korra mere jääl oma värske 701- ga, läks Streetmotosse rehve vahetama, Neeme küsis kohe kas oled meres sõitnud
Tahad 701-ga talverõõme nautida, osta tavalised (110/100 18) krossinaelad ja mine küta metsateid.

Lisaks arvan, et jääsulatus keemia sööb su Husqi suht kiiresti täiesti raipeks. sõber sõitis korra mere jääl oma värske 701- ga, läks Streetmotosse rehve vahetama, Neeme küsis kohe kas oled meres sõitnud

Tahad 701-ga talverõõme nautida, osta tavalised (110/100 18) krossinaelad ja mine küta metsateid.
5248653
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Desert X, FE 350, Montesa
- Tänanud: 176 korda
- Tänatud: 98 korda
- Kontakt:
► Näita Spoilerit
Ma ei kuuluta tõde vaid avaldan arvamust.
-
- Soe ja sõbralik
- Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
- Tänanud: 139 korda
- Tänatud: 359 korda
- Kontakt:
Poeg sõidab aastaringselt jalgrattaga ja see on ka tänavasoola poolt korralikult ära näritud. Ketti peab vahetama nii tihti nagu ta sõidaks sellega rohkem, kui ma autoga.KIBU kirjutas: ↑08 Dets 2022, 13:09Sõber Peep, see tüüp kelle sinise bmw gsa pilte fesaris jagatakse juba mitmendat aasta nii kui lumi maha tuleb, sõidab keeratavate kruvinaastudega (minuteada Anakee Wild-i sees). a see on omaete kunst. Peep on üks pädevamaid sõitjaid suurte adv-de vallas keda mina tean a ta vahest tunnistab ka, et talvine sõit on paras idiootsus a talle lihtsalt meeldib. mina arvan,et tavaline keskpärane sõitja ei peaks talvel tsikliga liiklusesse ronima.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Harley-Davidson FLHTCUI
- Tänanud: 109 korda
- Tänatud: 65 korda
Mul üks tuttav sõitis mitu aastat Tartus talvel, enam ei sõida, ratta keeras pekki. Laagrid on kinni, pidurid on kinni, kõik, mis saab korrodeeruda, on seda teinud.
-
Teema algataja - Postitusi: 3242
- Tsikkel: 2x XL600V, DT125R, DRZ-E
- Tänanud: 70 korda
- Tänatud: 371 korda
Ma sõitsin päris mitu talve. Polnud midagi häda rattal. Sügisel kannad roostetõrje peale ja üritada peale igat sõitu ratas ära pesta. Puhas enda hoolduse teema. Kett tahtis ka palju tähelepanu, aga polnud keeruline pidevalt määrida.
http://tsiklireisid.blogspot.com/
-
- Tsikkel: lc8adv,txt250,cm200t,ec300
- Tänanud: 49 korda
- Tänatud: 92 korda
Ma ei saa ka aru, milles hala...Ise sõitsin ka palju tänavatel talviti. Kerge tsikli puhul tavanaastud ei andnud mulle küll miskit (honda cm200t-väike klasssik siis 16 ja 17" ratastega), tundub, et nii väikese massiga ei vaju naast piisavalt jäässe sisse, et piisavat kasulikkust saavutada. Valida tuleb kas krossinaelte või võimalikult pehme seguga miski muu ja võimalusel ära lamellida. Mina sõitsin 16 tolli rattal vene aiakäru rehviga ja ees oli hiina mopeedikas, väga toimiv lahend oli. Soolaussiteema ei ole reaalne mure, kui inimene tahab metsavahekaid ja kruusakaid sõita, neid ei "hooldata" isegi harjumaal piisavalt, et tsiklile häda teha, põrgu nimega tallinn uppugu oma soolapaska ära kui tahab ja tsikliga vast sinna asja pole, kui viimasest kahju. Üldse see soolajate kari tuleks kusagile asumisele saata, selle asemel, et sahk maha panna, lasevad mingi sodi maha ja ootavad kevadet...
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.