Oma (hirmkalli) elektri/kütte arve olete juba kätte saanud?
Moderaator: Moded
-
- Tsikkel: 2x XL600V, DT125R, DRZ-E
- Tänanud: 70 korda
- Tänatud: 371 korda
Re: Oma (hirmkalli) elektri/kütte arve olete juba kätte saanud?
Mitte ühegi juures, kui just ei hakka megalt tarbima kõige kallimate hindadega. Fix hinda pakkudes elektrimüüja arvestab alati, et tema jääks plussi, mitte kahjumisse. Vähegi mõistlikult tarbimist ajatades saab kWh hinda suht kenasti alla tuua. See kurikuulus detsember mu keskmine kWh hind oli 18s, kui päeva keskmise hinna põhjal oleks pidanud olema 24s. 18s fix hinda aga väga ei taheta isegi aastaks pakkuda. Muul ajal aastast on keskmine kWh sinna 12s kanti jäänud. Uutes lepingutes on trahvid ka sees, kui fix hinna perioodil katkestad. Pikas plaanis olen ma tänu börsihinnale nüüdseks üle 1000eur säästnud, et ei kasutanud fix hinda. Ütleks, et see on päris arvestatav summa vähemalt minu jaoks.
@urmas66 see, et sa istusid mingi muldvana paketi otsas ja tingimusi ei loe, ei tähenda, et teistel samamoodi oli.
http://tsiklireisid.blogspot.com/
Mootoritõstuki rent Tartus 15 EUR päev. 55684121. www.rsrehvid.ee Mobiilne rehvivahetus Lõuna- Eestis. 53 843 843 Mitas ja Bridgestone mootorratta rehvide müük
Mootoritõstuki rent Tartus 15 EUR päev. 55684121. www.rsrehvid.ee Mobiilne rehvivahetus Lõuna- Eestis. 53 843 843 Mitas ja Bridgestone mootorratta rehvide müük
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha TDM 850
- Tänanud: 1974 korda
- Tänatud: 568 korda
@ranel kirjuta siis lahti kuidas käib arvestus tunnipõhisel paketil,kui kuu lõpus on arvel üks hind,millega korrutatakse kulutatud kilovatid? Minule selgitas klienditeenindaja mingist keskmisst päevast, mis minu tundidega kuidagi saadakse ja siis neist päevadest saadakse omakorda kuu keskmine jne. Mul puudub viitsimine kõike seda tarbimist mis mul on läbi arvutada, aga Elektrumile saatsin kirjaliku päringu just selle kohta kuidas käib arvutus,mitte mida igas paketis arvestatakse. Mul on ka vanem kindlustusega börsi pakett,mille tingimused muutusid selle kirjaga
Elektrum Eesti <info@elektrum.ee>ManusedT, 13. juuli 2021 15:33), ja tingimused jõustusid 01.09.2021
Seda kodukal pole,aga see on tunnihinnaga (744 erinevat hinda kuus
) Mul on samad tingimused, mis seal kodukal nähtavatel, aga kindlustuse osa erineb.
Kui vastus tuleb siis jagan siia ja ei looda,et see on midagi väga konkreetset ehk ilmselt midagi sarnast ikka nende EE artiklis mainitutega.
Elektrum Eesti <info@elektrum.ee>ManusedT, 13. juuli 2021 15:33), ja tingimused jõustusid 01.09.2021
Seda kodukal pole,aga see on tunnihinnaga (744 erinevat hinda kuus

Kui vastus tuleb siis jagan siia ja ei looda,et see on midagi väga konkreetset ehk ilmselt midagi sarnast ikka nende EE artiklis mainitutega.
Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
ML-Transport AS
Mitmete aastate jooksul 1000 eur pole just eriline summa. Oleneb mitme aasta kohta see on? Ja oleneb millist fixhinda (tagantjärgi) arvestasid?
-
- Tsikkel: 2x XL600V, DT125R, DRZ-E
- Tänanud: 70 korda
- Tänatud: 371 korda
Mul oli algselt 50% fix ja 50% libabörs. Vanadelt arvelt oli seetõttu hinnavahe päris hästi näha. Oleks 100% nn börs olnud, oleks säästetud summa veelgi suurem olnud. Talvel sai varem õliradikaga juurde aidatud. Õhksoojuspumba lisandumisega seoses sai 2018.a elektripaketid läbi käidud ja seoses sellega pakett uuendatud. Arvestus alates 2013.a säästu osas. Raha väärtus ka selle ajaga oluliselt muutunud. 1000 eur on tänapäevalgi siiski vähemalt minu jaoks suur raha.
Aga nende aastate peale ütleks, et see summa on siiski muljeltavadav arvestades, et tarbimine on suhteliselt ühtlane olnud läbi erinevate aastate.
No kuidas siis ette seda kujutad, tahad kümnete lehtede viisi oma tunnihinda teada saada arve peal või lihtsustamise mõttes võetakse sinu isiklik keskmine elektrihind kokku?
http://tsiklireisid.blogspot.com/
Mis seal ikka nii keerulist on keskmise hinna arvutamisel.
- Tund 1 tarbid 10 kWh energiat, börsihind selles ajavahemikus 0,10 €/kWh = kulutasid 1€.
- Tund 2 tarbid 5 kWh, börsihinnaga 0,05 €/kWh = kulutasid 0,25€.
=> 2h jooksul tarbitud 15 kWh ja maksumus 1,25€. Keskmine kWh hind = 1,25 / 15 = 0,083333 €/kWh.
Sama loogika järgi tulebki su kuu keskmine hind, mida siis arvel näidatakse. Pane eelmise kuu tarbimine tunniliselt exceli koos kehtinud börsihindadega ja vaata kas saad sama numbri mis arvel.
Klienditeeninduses pole alati pinali kõige kirkamad kriidid ja nende selgitused on nagu on.
100% fixpaketi puhul oleks võibolla hoopis parem fixhind tehtud. Mis aastast 2013 kuni tänaseni keskmine hind tuleb (kogusumma jagatud kWh)? Mul on pikalt fixpakett olnud, saab võrrelda.ranel kirjutas: ↑01 Juun 2022, 23:31Mul oli algselt 50% fix ja 50% libabörs. Vanadelt arvelt oli seetõttu hinnavahe päris hästi näha. Oleks 100% nn börs olnud, oleks säästetud summa veelgi suurem olnud. Talvel sai varem õliradikaga juurde aidatud. Õhksoojuspumba lisandumisega seoses sai 2018.a elektripaketid läbi käidud ja seoses sellega pakett uuendatud. Arvestus alates 2013.a säästu osas. Raha väärtus ka selle ajaga oluliselt muutunud. 1000 eur on tänapäevalgi siiski vähemalt minu jaoks suur raha.

-
- Toetajaliige
@ranel ma olen sama meelt,et börsihinnaga on aastate jooksul võidetud ikka palju.
Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
ML-Transport AS
-
- Tänanud: 27 korda
- Tänatud: 36 korda
- Võtad https://www.elektrilevi.ee/eteenindus/tarbimisajalugu sind huvitava kuu tunnitarbmiste CSV.
- Võtad https://dashboard.elering.ee/en/nps/pri ... 59:59.999Z NPS Eesti tunnihinnad.
- Paned excelisse kokku. NPS tunnihinnad on MWh-des, tarbimised kWh.
- Kui nüüd veel lisaks huvi on kuidas see öine ja päevane keskmine tuleb arvele, siis jagad kõigi päevased eurode summa kõigi päevaste kWh-de summaga. (sama ööga).
Ehk siis arvel näidatakse palju sinu kasutatud energia sulle keskmiselt päeval ja öösel maksis, tõenäoliselt lihtsalt selleks, et aprillikuu arvel ei oleks 720 rida ja nt erinevaid kuusid on lihtsam võrrelda läbi keskmiste.
Tegin oma aprilli arvega läbi ja numbrid klapivad sendipealt, mingit maagiat ei toimu
. Kui tahad jagan sulle seda exceli tabelit ja saad oma numbreid katsetada.
r.
- Võtad https://dashboard.elering.ee/en/nps/pri ... 59:59.999Z NPS Eesti tunnihinnad.
- Paned excelisse kokku. NPS tunnihinnad on MWh-des, tarbimised kWh.
- Kui nüüd veel lisaks huvi on kuidas see öine ja päevane keskmine tuleb arvele, siis jagad kõigi päevased eurode summa kõigi päevaste kWh-de summaga. (sama ööga).
Ehk siis arvel näidatakse palju sinu kasutatud energia sulle keskmiselt päeval ja öösel maksis, tõenäoliselt lihtsalt selleks, et aprillikuu arvel ei oleks 720 rida ja nt erinevaid kuusid on lihtsam võrrelda läbi keskmiste.
Tegin oma aprilli arvega läbi ja numbrid klapivad sendipealt, mingit maagiat ei toimu

r.
urmas66 kirjutas: ↑01 Juun 2022, 22:50@ranel kirjuta siis lahti kuidas käib arvestus tunnipõhisel paketil,kui kuu lõpus on arvel üks hind,millega korrutatakse kulutatud kilovatid? Minule selgitas klienditeenindaja mingist keskmisst päevast, mis minu tundidega kuidagi saadakse ja siis neist päevadest saadakse omakorda kuu keskmine jne. Mul puudub viitsimine kõike seda tarbimist mis mul on läbi arvutada, aga Elektrumile saatsin kirjaliku päringu just selle kohta kuidas käib arvutus,mitte mida igas paketis arvestatakse. Mul on ka vanem kindlustusega börsi pakett,mille tingimused muutusid selle kirjaga
Seda kodukal pole,aga see on tunnihinnaga (744 erinevat hinda kuus) Mul on samad tingimused, mis seal kodukal nähtavatel, aga kindlustuse osa erineb.
Delta, Tuula Turist 200M '78, Dnepr MT-9 '72, Dnepr MT-10-16 '88, Suzuki GSX600F '90, Africa Twin '97, Iz 56 '61, Yamaha Tenere 700 '23
-
- Tänanud: 89 korda
- Tänatud: 231 korda
Mul oli ka see päeva keskmisega börsipakett. Automatiseerisin boilerit ja sättisin auto laadimist öösel õigetele kellaaegadele..
Ütlesin teenindajale kui ümber vormistasin- hea vähemalt, et EE on riigifirma.. olen aastatega riiki väheke panustanud!

Riga→Suzuki DL650 VStrom→Honda Crosstourer VFR1200 DCT. Garmin ZümoXT, GoPro Hero7 ja Packtalk Edge JBL sideseade.
Cardo PACKTALK Edge jms. sideseadmed, lisad ja varuosad: https://www.aaver.ee/product/cardo-packtalk-edge-duo/
Cardo ametlik edasimüüja Eestis
Cardo PACKTALK Edge jms. sideseadmed, lisad ja varuosad: https://www.aaver.ee/product/cardo-packtalk-edge-duo/
-
- Toetajaliige
@romulus mis börsipakett sul on, et öine ja päevane on eraldi?
Mul on Elektrumi kodulehe andmetel 24h/igas tunnis oma hind. Ülekande tasudes on öine ja päevane eraldi, aga elektri börsihinnas on ikka ainult üks hind.
Mul on Elektrumi kodulehe andmetel 24h/igas tunnis oma hind. Ülekande tasudes on öine ja päevane eraldi, aga elektri börsihinnas on ikka ainult üks hind.
ML-Transport AS
ML-Transport AS
-
- Tänanud: 27 korda
- Tänatud: 36 korda
Alexela Kodupakett Elekter. Börsihind on börsihind, ma pakun nad näitavad arvel neid eraldi lihtsalt sellepärast, et mõõtur loeb päevast ja öist eraldi.
Delta, Tuula Turist 200M '78, Dnepr MT-9 '72, Dnepr MT-10-16 '88, Suzuki GSX600F '90, Africa Twin '97, Iz 56 '61, Yamaha Tenere 700 '23
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Harley-Davidson FLHTCUI
- Tänanud: 109 korda
- Tänatud: 65 korda
Kas teil on arve peal päeva ja öö rea taga nullist erinev number ka? Mul on need read nullidega ja all on kogu ostetud elektri hind.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: R 1250 GS Adventure
- Tänanud: 56 korda
- Tänatud: 89 korda
see päev ja öö ilmselt märgitut elektrilevi jaoks, sest edastamisel on hind päeval ja öösel erinev. Nüüd arvet vaadates avastasin, et EE on arvele lisanud sellise huvitava asja nagu "tipuaeg"(viimased 2 arvet), kui esimesel(märtsi) on "tipuaja" edastustasu tunduvalt suurem, siis teisel(aprill) on tipuaja edastushind murdosasendi pealt sama mis tavaajal

WTF "tipuaeg"???

QMul on ainult koondrida ehk päeva ja öö rida eraldi pole. Need on ainult edastuse ehk Elektrilevi arveosal, sealt siis näen palju tarbisin öösel või päeval.
Edit, krt see sul kogusumma ju

-
- Toetajaliige
Minu tarbimise juures on marginaalitasu umbes 0,6€/kuus, aga alexela paketil on selle eest kuutasu 1,9€
Krt, mul on nii kuutasu kui ka marginaal.
Edit: jama ajan, kuutasu on Elektrilevil.

Lasin aprillis muuta oma oma "Muutuv kuu kaalutud keskmine börsihind" paketi "tunnipõhise börsihinna" paketi vastu. Eelmine oli siis "Börsihind + 0,32 senti / kWh", nüüd uus "Börsihind + 0,38 senti / kWh + kuutasu 1,99 €". Nüüd tuli mai eest arve kolmandiku võrra suurem. Ei suuda ma ikka ise seda tunnipõhist hinda ja enda tarbimist selle järgi sättida. Tahaks nüüd tagasi muuta, aga seda paketti üldse ei pakutagi, mina vähemalt ei leidnud. Kas enam ei saagi seda? Midagi nad tuututasid uudistes, et muudavad sügiseks kõik tunnipõhiseks vms.
K-175>Voshod>Pannonia>Jawa-350/360>IZ Planeta-5>Jawa-250>K-750>Dnerp-650>Ural-650>Honda CX500>Suzuki LS650>IZ Jupiter-1>Honda CN250> Honda CH250>Suzuki Burgman 400>Royal Enfielt-500>Suzuki VX800>Yamaha FZS-1000>Honda ANF-125>Honda Hornet-900>Yamaha MT09 gen2>Yamaha Mt-09 gen4
-
- Tänanud: 89 korda
- Tänatud: 231 korda
Loomulikult on võimalus, et teatud seltskonnale oligi see "eksitav" pakett lõppkokkuvõttes soodsam. Kõik sõltub lõpuks ju, et mis kellaaegadel rohkem tarbitakse.
Riga→Suzuki DL650 VStrom→Honda Crosstourer VFR1200 DCT. Garmin ZümoXT, GoPro Hero7 ja Packtalk Edge JBL sideseade.
-
- Tsikkel: Bastard
- Tänanud: 5 korda
- Tänatud: 21 korda
Lihtsalt infoks.
Peale Alexelaga lepingu sõlmimist tuli EE-lt pakkumine "tunnipõhine hind + marginaal 0,12 s/kWh". Ilma kuutasuta.
Seega on neil ruumi küll, ei pea tarbijad nõustuma mingite 0,3-0,5 s/kWh marginaalidega.
Peale Alexelaga lepingu sõlmimist tuli EE-lt pakkumine "tunnipõhine hind + marginaal 0,12 s/kWh". Ilma kuutasuta.
Seega on neil ruumi küll, ei pea tarbijad nõustuma mingite 0,3-0,5 s/kWh marginaalidega.
Mobiilioperaatorid, pangad, jne. Neil kõigil sama käitumismudel, seni kuni nende luti otsas oled, seni lüpsavad mõnuga. Nagu ukse selja taga sulged, nii leitakse lauasahtlist ka need paremad pakkumised üles.
Ja soodustused võivad olla üllatavalt suured. Hiljuti just tegin selle asja läbi ja olin 4 numbriga minemas teise operaatori juurde kuna pakuti 21% soodsamat varianti. Selle peale senine operaator tegi seni kehtinud hinnast järgnevaks kaheks aastaks -59%. 4 numbri kohta sääst 2 aasta jooksul 500+ eur.

-
- Toetajaliige
Kust kohast sa sellise talaga paketi omale leidsid? https://elektrihind.ee/paketidRomka kirjutas: ↑04 Juun 2022, 07:41Lasin aprillis muuta oma oma "Muutuv kuu kaalutud keskmine börsihind" paketi "tunnipõhise börsihinna" paketi vastu. Eelmine oli siis "Börsihind + 0,32 senti / kWh", nüüd uus "Börsihind + 0,38 senti / kWh + kuutasu 1,99 €". Nüüd tuli mai eest arve kolmandiku võrra suurem. Ei suuda ma ikka ise seda tunnipõhist hinda ja enda tarbimist selle järgi sättida. Tahaks nüüd tagasi muuta, aga seda paketti üldse ei pakutagi, mina vähemalt ei leidnud. Kas enam ei saagi seda? Midagi nad tuututasid uudistes, et muudavad sügiseks kõik tunnipõhiseks vms.
Tundub EE pakett olema, kui mõistlikumat paketti ei pakuta, siis on aeg "headaega" öelda.
Mai arve oligi aprilli arvest ~35% suurem täpselt sama tarbimise juures.
Pakett määriti pähe, kui ühe teise inimese pärast Eesti Energiasse helistasin. Kui oma küsimusele vastuse olin saanud, siis tädi kõne lõpus küsis: "vaatan siin teie tel nr järgi teie paketi ka üle!". Ma ütlesin, et mul kõik ok, arved väiksed ja jälgin tunnipõhist tarbimist äpist. Siis tuligi välja, et mul "mingi vana kaalutud keskmise hinnaga börsipakett" ja tädi arvas, et tasub ümber teha, kuna mul sellest tunnipõhisest jälgimisest pole mingi kasu olnud, samas harjumus olemas. Hirmsasti kukkus veel kindlustust pähe määrima, aga seda ma ei tahtnud.
Märts 201,39 kWh, Nordpol 18,14 senti/kWh
Mai 197,22 kWh, Nordpol 18,17senti/kWh
Märtsi arve oli kokku 38€, mai eest aga 56€
Ma ei võrrelnudki aprilliga, võrdlesin enda märtsi arvega, sest tundus suht sarnane hind ja tarbimine olevat:
Märts 201,39 kWh, Nordpol 18,14 senti/kWh
Mai 197,22 kWh, Nordpol 18,17senti/kWh
Märtsi arve oli kokku 38€, mai eest aga 56€
K-175>Voshod>Pannonia>Jawa-350/360>IZ Planeta-5>Jawa-250>K-750>Dnerp-650>Ural-650>Honda CX500>Suzuki LS650>IZ Jupiter-1>Honda CN250> Honda CH250>Suzuki Burgman 400>Royal Enfielt-500>Suzuki VX800>Yamaha FZS-1000>Honda ANF-125>Honda Hornet-900>Yamaha MT09 gen2>Yamaha Mt-09 gen4
-
- Toetajaliige
Ma saatsin Elektrumile küsimuse,et kuidas minu leping nr.xxxxx paketis arvestatakse elektri maksumus. Tuli vastus,et teil tunnipõhine(mida ma ju ise ka tean) ja arvestatakse kõikide tundide järgi. Ja veel siis mingi üldsõnaline jutt.
Kirjutasin vastu, et ma ikkagi soovin täpset arvutuse käiku nagu küsisin, et mida kokku liidetakse-korrutatakse-jagatakse jne. Siiani vastust pole, aga esimene vastus tuli järgmisel päeval. Lisasin kirja lõppu, et kui ma täpselt selget ja adekvaatset vastust ei saa, siis lihtsalt vahetan müüjat ja nii on. No ootan nädala ja siis vahetangi, isegi kui mul on kõik tõesti nagu lubatu.
Kirjutasin vastu, et ma ikkagi soovin täpset arvutuse käiku nagu küsisin, et mida kokku liidetakse-korrutatakse-jagatakse jne. Siiani vastust pole, aga esimene vastus tuli järgmisel päeval. Lisasin kirja lõppu, et kui ma täpselt selget ja adekvaatset vastust ei saa, siis lihtsalt vahetan müüjat ja nii on. No ootan nädala ja siis vahetangi, isegi kui mul on kõik tõesti nagu lubatu.
ML-Transport AS
ML-Transport AS
-
- Toetajaliige
märts-aprill olid suht ühes augus nii tarbimise kui hinna poolest, mai hind ~+35%
.... aga paketiga on sulle kuivalt tehtud.

Mul kuutasu pole ja marginali summa on kuus umbes ~0,60€, umbes 200kw tarbimise juures, sul tuleb ~0,80+1,99€, summa iseenesest ei ole suur, aga.... iga kuu paar õlli EE-le kinkida

Märtsis kompenseeris riik 50% ülekandetasudest. Ja elektri kWh piirhind oli miski 0,12 EUR, ehk ca. 0,06 €/kWh maksis sinu eest keegi teine. Mai kuus aga maksid juba 100% ise.
Ma pakun, et vahe tuleb siit ja te jätate osa arvest vaatamata.
Ma pakun, et vahe tuleb siit ja te jätate osa arvest vaatamata.
Sain ka mai arve kätte ja võrreldes aprilliga ümmarguselt:
- tarbimine: -18% (521 kWh vs 644 kWh)
- kWh hind: +52% (0,14823 eur vs 0,09772 eur)
- arve kokku: +11% (129,43 eur vs 116,39 eur)
Hea, et suht päikeseline oli ja see elamist kütab.
1. juunist tõusevad ülekandetasud ka +10%, juhhuuu
- tarbimine: -18% (521 kWh vs 644 kWh)
- kWh hind: +52% (0,14823 eur vs 0,09772 eur)
- arve kokku: +11% (129,43 eur vs 116,39 eur)
Hea, et suht päikeseline oli ja see elamist kütab.
1. juunist tõusevad ülekandetasud ka +10%, juhhuuu

-
- Toetajaliige
Mul oli mai-aprill nii
-tarbimine 981.718 kwh vs 1354.952 kWh
-kwh hind 0.14779 vs 0.10075
-arve kokku 234.00 vs 239.10
-tarbimine 981.718 kwh vs 1354.952 kWh
-kwh hind 0.14779 vs 0.10075
-arve kokku 234.00 vs 239.10
ML-Transport AS
ML-Transport AS
Augusti arve käes! 104€ minu tagasihoidliku 200kwh eest. Viimane pool aastat siis arved olnud sellises kasvavas tempos: 38>42>56>60>76>104
Stabiilselt 200kwh iga kuu, Eesti Energia tunnipõhine börsipakett.
Stabiilselt 200kwh iga kuu, Eesti Energia tunnipõhine börsipakett.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.