Oma (hirmkalli) elektri/kütte arve olete juba kätte saanud?
-
- Tänanud: 33 korda
- Tänatud: 127 korda
Re: Oma (hirmkalli) elektri/kütte arve olete juba kätte saanud?
Kas ma saan õigesti aru, et antud kommentaar on proovitud üdini halvustav teha...kas kuidagi "hapu teema" sulle vms? Milest ma aga aru ei saa:
1. No 355kwh pole just muljetavaldav tulemus- ...võrreldes siis millega või kellega? Kuidas saab üldse selliselt väita, teadmata üldse, mis võimsusega jaam jne...
2. Investeeringu tagasitootmisel on igaljuhul pikk miinus ees- ...sama, mis eelmise puhul: kuidas saab üldse midagi siin väitma hakata, teadmata samas, palju jaam maksis, mis võimsusega, palju juba tagasi on tulnud jne? Aga üldiselt, sellised investeeringud tehaksegi ju pikema horisondiga, kui paar-kolm aastat! Ega`s uus veoauto ka ju ennast aasta-paariga nulli ei teeni, kui autojuhi palk, kütus, rehvi ja muu hoolduskulu, liisingu intressid jms maha arvata...või teenib?
Kuid olgu, ei hakka siin väga senditäpselt lahkama, aga jämedalt- rahalised väljaminekud jäid isegi pisut alla 30k, pluss siis 3 nädalat oma tööd ja mõned käigud vallamaja ning paneelimüüjate vahet. Samas näiteks äsja lõppenud aasta andis kokku isegi 47MWh tootangut...seega teades olnud elektrihindu ( ja ära siis unusta ka riigi fix-toetust 0,537s/kWh, eks!), ehk saad siis siit juba teisi (ja ka mind!?) pisut täpsema prognoosiga rõõmustada (..või kurvastada?), kui PIKK või suur miinus siis veel ees ootamas on?
Aga samas oleks huvitav siis siia kõrvale võrdluseks näha juba ka ühe UUE veoauto tasuvusprognoosi...et võibolla tõesti, sinu valikute kõrval on see siinne huinjaaga tegelemine. Kuigi hästi ei tahaks uskuda...

3. Lisaks puudus ka reaalne tarbimine, et tekkis tagasimakse- ...no aga tarbisin ju: 22+19+49=90kWh! Kuid lihtsalt nii palju, kui vaja oli...või eelpool väitsid, et puudus elektriga seotud eluline tegevus vms. No ma ei tea, mis see eluline tegevus kellegi silmis täpsemalt tähendab...ning jah, antud "projekt" on mul senini olnud pigem "maakodu" võtmes, aga sestap just nimme kirjutasingi ennist, et olin ikka praktiliselt terve kuu (paar-kolm ööd ja/või päeva vaid eemal) ÖÖPÄEVARINGSELT siin kohal, ehk ELASIN täitsa inimväärsetes tingimustes- tuba soe, söögid/joogid kõik siin tehtud, pesuvesi ka...lihtsalt seekord puupliidil, mitte elektri toel! Küll aga said kõik muud asjad ikka lambivalgel tehtud, lisasks raadio/raal/tv olid piiramatult kasutuses, siis veel nii aku-, kui pisut ka juhtmega tööriistade kasutust! Mida veel siis vaja?

Viimati muutis Loadära, 23 Jaan 2022, 12:10, muudetud 1 kord kokku.
Suzuki DR350- metsa all mähib küll...Triumph Street Trippe"R"- tsivilisatsioonis käimiseks 

Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.