Garaazi kütmine ja soojustamine

Kasutaja avatar

Turist
Tänanud: 100 korda
Tänatud: 213 korda

Re: Garaazi kütmine ja soojustamine

Lugemata postitus Postitas Turist »

Lembit kirjutas: 16 Dets 2020, 14:31
Turist kirjutas: 16 Dets 2020, 12:27
Lembit kirjutas: 16 Dets 2020, 12:01

Kuna sa nagu sisulise aruteluga tegeleda ei viitsi ja väga hoolikalt valid, mida minu postitustest tsiteerida ja mida mitte, siis järeldan, et sa tegelikult said juba aru, kus rukkisse kihutasid

Tervetest postitustest pole midagi tsiteerida, sest ainult sa ise saad aru mida seal öelda tahad.

Selle tunnistamine, et sa aru ei saa, on väga hea. See on esimene samm arusaamise suunas. :)

Lembit kirjutas: 16 Dets 2020, 10:10

Lihtsam on aru saada, kui mõelda keskkütteradiaatorile, kus ei ole vett sees, aga ka vee lisamine, sooja vee lisamine ja isegi selle liikumapanemine ei tekita keskkütteradiaatorile võimsust.

Kui mul on seina peal keskkütte radiaator, millest voolab läbi 43 l/h vett, vesi sisse tuleb 55 C ja tagasi läheb 45 C, kas selle radiaatori võimsus ei ole ~ 500 W? Võimsus puudub, see radiaator ei küta? Võimsus on sama nagu paku sisse löödud kirvel (ehk 0 W)? (togi)

Väga hea näide. Seda ma ootasingi :)
Just. Radiaatoril võimsus puudub ja radiaator ei küta! Kütab sellest läbivoolav vesi, mis annab ära soojust. Ja radiaatorile ribisid lisades või äravõttes, kui läbi voolab seesama 43 l/h sisendtemperatuuriga 55c ja väljundtemperatuuriga 45 C, ei muutu tuppa lisanduv soojushulk.
Nüüd hakkad juba natuke aru saama? (togi) :wack:

Kas katel ka ei küta ja katlal puudub võimsus, sest katel ise ei küta midagi, kütavad kütuse põlemisgaasid?
Koguaeg aru saanud. Kui vesiküttega radiaator on suurema küttepinnaga (näiteks rohkem ribisid), läbi voolav vee hulk on sama ja sisendtemperatuur ka sama, siis väljuva vee temperatuur ei ole enam sama ja radiaator ei küta tuba enam sama võimsusega.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”