Kokanoad ja teritamine
-
- Tsikkel: Softail
- Tänanud: 3 korda
- Tänatud: 10 korda
Re: Kokanoad ja teritamine
Ega ma ei väidagi, et see dok midagi valesti oleks teinud. Aga siiski valdav osa kulinaariamaailma jookseb tähtede järgi ja sellel on põhjus, täht tähendab kasvavat nõudlust. Lihtne näide on Hskis asuv Demo. 14 aastat 1* Michelini hoidnud. Viimased viis aastat on koguaeg käive 1mlj eurot. Miks ta selline on, sest koht füüsiliselt väga väike ja ei mahuta rohkem inimesi ning on koguaeg täis. Pole meeletu käive aga kuna sama omanik omab mitmeid kohtasid, siis tagab see väga kena äraelamise ja omanikuks ei ole mingi paadunud ärihunt vaid paadunud kokk ja Demo on tänases Soomes praktiliselt ainus, kes võiks sihiks võtta 2 tähte. Tõenäoliselt millalgi teeb ka seda.
Alkoholi kohta on Sul Urmas mõneti õigus aga ammu on asjad juba teistpidi. Soomes on restorane kus võid 60€ pudeli Bollingeri juua samal ajal kui pool Tallinnat mõtleb siiani, et Möeti eest on ok hind 75-120€
Mul on elus olnud õnne väga high level kokkadega istuda ja juttu ajada ja klaas veini juua - Georges Blanc nt keda peetakse peale Paul Bocus'e lahkumist maailma parimaks kokaks. Simone Zanoni - endine Gordon Ramsay peakokk jne. Tippkokka saab kirjeldada kokkuvõttes ainult ühe asjaga - meeletu kirg.
Ja need Eesti kokad, kes on igal pool laia maailma peal töötanud ühes või teises Michelinis ja tulevad koju tagasi. Seda teavad nad ainult ise miks nad tagasi tulevad, kas ikka tuli koduigatsus peale või ei pidanud pingele vastu.
Ja ikkagi jõuame ringiga sinna, et see mis kellegi jaoks hea on, on personaalne. Pole mõtet Michelini minna nii, et parim toit sinu jaoks on šašlõkk või kodune vanaema ahjus tehtud sealiha. See on totaalne raha minema viskamine. Sama hea on panna 1982a Petrus kellegile nina ette kes naudib õlut mitte veini. Need on minu jaoks sellised kohad, kust ajada taga elamusi
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.