Poolast mootorratta toomine
Moderaator: Moded
-
- Tsikkel: Suzuki GSX-R 750 K8
Re: Poolast mootorratta toomine
Uurisin natuke ostu-müügi lepingu kohta. Dokumendi nimi on umowa sprzedaży, aga see ainult Poola keeles
Kas meie Maanteeamet aktsepteerib sellist paberit?
Mida veel vaja mnt-le ette näidata, et arvele saaks?
Teine asi on see muidugi korralikult ja õigesti ära täita
Siin tsiklile eraldi vorm:
https://autoprawo.pl/umowa-kupna-sprzedazy-samochodu/
Jawa 634 1981.a
Selle saab ju teha ka inglise keeles Mina teeks muidugi mõlema ja mõlemast siis 2 koopiat, ühe selle kohalikus keeles endale ja müüjale ning teise siis inglise keelsega endale ja müüjale.
Ma isegi Itaalia keelsete paberitega Arkis käinud. Natuke aega läks aga ei olnud mingit probleemi.
Arvan, et sama ka selle Poola keelsega. Tuleb endale lihtsalt selgeks teha millele alla kirjutada. Ei taha uskuda, et Poolakas sellisele paberile alla kirjutab, millest ta näiteks aru ei saa. Muidu ei näe erilist kunsti sealt Poolast tsikli toomisel. Ostu-müügi leping suht sama.
Kuna täisteenus puudub,tuleb ise seiklema minna. Keegi veel mingit plaani haudub?
Hetkel kehtivast karantiininõudest olen teadlik,aga seda infot uuendatakse välisministeeriumi lehel igal reedel. Poola jäi nädal tagasi napilt nõude raamesse 0,8 nakatanuga. Seega võimalik,et homme kaob see nõue.
-
- Tsikkel: Ducati Streetfighter V4S '21
- Tänanud: 35 korda
- Tänatud: 8 korda
Ma sain juba kohaliku ratta. Seega minu poolt teema lõppenud selleks korraks. Vb järgmisel aastal vaatab uuesti, siis vast ilmaelu kah juba tavapärane (või veel rohkem pekkis ja ei olegi enam tsikleid vaja, vaid pigem mingeid MadMax laadseid doomsday sõidukeid)
-
- Tsikkel: BMW
- Tänanud: 6 korda
- Tänatud: 23 korda
mis siis täpsemalt langes või muutus või kadus? enam pole mingeid erireegleid poola piiriületuse osas?
https://vm.ee/et/teave-riikide-ja-karan ... aabujatele
Liidusisestel külalistel kontrolli ega karantiini ei ole. Kohustus on avalikus ruumis 2 meetrit hoida nagu meilgi.
Üks isiklik tähelepanek juhuks kui kellegil veel peaks tekkima huvi kunagi poolakatega kontakti saada: meilidele vastuseid ei tule,kuid WhatsAppis on olnud kõik minutitega kättesaadavad,tulevad VIN koodid,fotod ja videod ja leitakse kiiresti ka inglise keelt kõnelev inimene kes huvilisele ise helistab.
-
- Tsikkel: Iz
- Tänatud: 15 korda
Ons keegi lähiajal sealt liikumas ja plaanib miskit tuua? Jagaks äkki kulusid
-
- Tsikkel: Suzuki DR-Z
- Tänanud: 126 korda
- Tänatud: 63 korda
Joomajoo, olgu neetud see päev kui ma olx.pl olemasolust teada sain
Kuidas on, kas keegi käis ja tõi siis Poolast rattaid ka see aasta?
Jah, või no õigemini ise ei saanud kaasa minna kuid valisin variandid välja ja juhendasin ostueelset kontrolli live video kaudu Poolast eestisse sõitis omanik ise selle sama rattaga. Sinna küttis lennukiga.
Küljes olid prantsuse numbrid tagasi sõites. Poolakad krdi ahvid tahtsid enne proovisõitu kogu summa maksmist ainult, mis oli pehmelt öeldes pisut üllatus. Samas eks ta ole, tuleb mingi vend käed taskus kuskilt eestist...et tahaks ratast proovida
-
- Tsikkel: Suzuki DR-Z
- Tänanud: 126 korda
- Tänatud: 63 korda
See oli siis Prantsusmaa registris või võsakad? Kuidas dokumendi jura- lihtne?
-
- Tsikkel: Cagiva GC, Aprilia Tuareg
- Tänanud: 40 korda
- Tänatud: 92 korda
- Kontakt:
Poolakad krdi ahvid tahtsid enne proovisõitu kogu summa maksmist ainult, mis oli pehmelt öeldes pisut üllatus.
Miks sa nimetad keegi "kuradi ahv", kui ta lihtsalt küsib tagatis?
Näiteks, viskad proovisõidu ajal tsikkel külje peale - ja siis kõnnid rõõmsameelsed lihtsalt minema - mis müüja peab siis sinuga tegema?
Ma olen rohkem kui üks kord enda viisakaart ja isegi pass Sakslastele tagatisena andnud, kui ma tegin enne ülevõtmis hektest Saksast proovisõit.
Kuskohas poolakad tsiklitega sõidavad või teevadki ainult äri? Tulin sealt nädal tagasi, Varssavi-Gdansk-põhja poolne osa ja tsikliste ning ka rollerdajaid otsi tikutulega, lihtsalt pole. Saksas marsuudil Berliin-Dresden samuti. Imestasin kui vähe 2-rattalisi, v.a. jalg- ja el.tõukerattad, seal liigub.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha TDM 850
- Tänanud: 1974 korda
- Tänatud: 568 korda
M.T. kirjutas: ↑05 Aug 2020, 10:15Kuskohas poolakad tsiklitega sõidavad või teevadki ainult äri? Tulin sealt nädal tagasi, Varssavi-Gdansk-põhja poolne osa ja tsikliste ning ka rollerdajaid otsi tikutulega, lihtsalt pole.
Saksas marsuudil Berliin-Dresden samuti. Imestasin kui vähe 2-rattalisi, v.a. jalg- ja el.tõukerattad, seal liigub.
Krakowi kandis ja mujal lõunas olen neid ikka näinud ja kui tulla nn vana maanteed Krakowist Piotrków Trybunalski ehk varssavi suunas, siis seal kohtab neid ilusate ilmadega ikka tihedalt. Olen isegi seda teed sõitnud, sest mida seal bahnil ikka paugutad.
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
Superior tsikliteid on pool poolat täis. Pigem küsiks, et kuskohas eestlased tsikliga sõidavad
Ei usu jah, et nad seal uutel sirgetel kiirteedel väga sõidavad.
eetarga, ma juba kirjutasin oma jutu lõppu, et noh eks see mõnes mõttes oli arusaadav ka. kuradi ahv sellepärast, et oma tingimused võiks ikkagi enne ära rääkida. oleks siis vähemalt teadnud sula kaasa võtta vms. või oleks näiteks vähemalt teadnud ENNE, et kohapeal on olemas ka kaardiga maksmine võimalus (tegu oli mingi kauplusega)
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Honda VFR800, 2008
- Tänanud: 486 korda
- Tänatud: 585 korda
a miks sa enne ei küsinud mis tingimustel proovisõitu saab teha ja kas kaardiga ka saab maksta?
Ma sõitsin nii bahni, kui ka väikseid teid.
OT, a Saksas Dresdeni kandis läbi külade sõites oli kummaline, et kella 22 paiku õhtul olid kõigil aknad pimedad ja magasid vist juba, õues ka rahvast polnud. Korralikud tööinimesed, vara tuttu, et esmaspäeval tööle tormata
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 684 korda
- Tänatud: 442 korda
M.T. kirjutas: ↑05 Aug 2020, 13:22Ma sõitsin nii bahni, kui ka väikseid teid.
OT, a Saksas Dresdeni kandis läbi külade sõites oli kummaline, et kella 22 paiku õhtul olid kõigil aknad pimedad ja magasid vist juba, õues ka rahvast polnud. Korralikud tööinimesed, vara tuttu, et esmaspäeval tööle tormata
Sakslane,eriti -ida, kerib õhta Rollo aknaette...
Täna hakkasin mõtet veeretama. Leidsin ühe tsikli teiselpool Varssavit. Suhtlen omanikuga. Esialgu vaevaliselt.
Aga kui suhtlus ludinamalt sujuma hakkab ja ratas alles, haagiksin treileri sappa ja lähen.
Too, mida osta soovin, on pärit 70ndaiast, tollega ei taha tagasiteed sadulas nühkida.
-
- Tsikkel: BMW F800GS
- Tänanud: 14 korda
- Tänatud: 9 korda
Kui keegi millalgi minna plaanib (kui juba piirid ehk lahti) siis võiks teada anda tahaks ka ühte vstromi või ktm 990 adventure ratast tuua.
-
- Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
- Tänanud: 328 korda
- Tänatud: 431 korda
- Kontakt:
Tervitused kaunil jõuluajal.
Mul on tekkinud sama mõte. Lendaks Poolamaale, ostaks tsikli ja sõidaks sellega koju tagasi. Jaanipäeva nädal sobiks, jääb parasjagu aega, et rahulikult väiksemaid teid podistada. See mõte kipub kahes suunas arenema.
- ostaks miskise 1-1,5Keur maksva väikese kruiseri omale teiseks rattaks.
- tooks kellelegi konkreetse ratta - nt keegi leiab, et Krakowi kandis on vinge Gessu vms ja ma toon selle ära. Teenustasu ei võta, lihtsalt kruiisin selle tsikliga rahulikult läbi Poola ja Baltikumi koju.
Ilmselt baigiga ei jaksa ma seda maad sõita, aga kõik ülejäänud rahuliku sõidu pillid sobiks. Võib kellegagi koos ka sellise väikse tripi teha, iseasi kui lihtne on samast linnast 2 tsiklit leida.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.