ABS tsiklivalikul: tähtis või siis mitte?
-
Teema algataja - Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha TDM 850
- Tänanud: 1974 korda
- Tänatud: 569 korda
Re: ABS tsiklivalikul: tähtis või siis mitte?
Dusterx kirjutas: ↑15 Apr 2019, 03:35....... Nendele, kes autodele neid ülejäänud juhiabisid peale tuunivad, annaks tegelt kerepeale, enamus tänapäeva autosid on lihtsalt kulgemise kärakad, pakkudes mitte mingit sõidumõnu vaid hoopis nutipluti ühenduvusi, nüüd on järg jõudmas kätte mootorrataste ära rikkumisele...
Ma üheselt kõiki elektroonilisi abilisi autodel ei välistaks ,aga tsiklitel tundub see küll nö üle võlli teema. Enne kui hakata kurve nii kiirelt läbima,et kurvi võttes tekib vajadus äkkpidurduseks, peaks paremini sõitma õppima ja oma ohutunnet natuke korrigeerima(mõistust täiendama). Tsiklil ma panustaks ABS asemel pigem kõige parematesse(need võivad olla erinevad, olenevalt kasutajast ja oludest) rehvidesse,amortidesse,piduritesse ja sõiduoskusesse ning alles siis tuleks ABS,EBS jne.
Kõik need EBS,ABS jne abilised on pigem tarkade ja oskajate jaoks ning võimaldavad heade sõiduoskuste korral veel kiiremini ja ohutumalt sõita,kuid teema "Kas esimene ratas peab olema ABS-ga" on täiesti mõttetu teema.Kui veel sõita ei oska ei ole ühestki neist abi.
Kui nüüd minna autode juurde,siis seal oleneb nende elektrooniliste abiliste toimivus paljuski auto hinnalipikust.Kallimatel on üldjuhul parem toimivus. Veojõukontroll on kasutusel isegi F1-s ja selle puudumisel ei saa enamus pilootidest nii kiireid ringiaegu,kui selle toimides.
Minu praegusel autol on nii veojõud,kui muu peale ABS-i, väljalülitatav ja 4x4 autoga saab nalja küll teha. Samas niisama sõites on mul need abid ikka koguaeg sees ja oluliselt ei häiri.Võimsa ja raske auto jaoks on pigem isegi head. Kui vahepeal korra natuke aega 4x4 Škodaga sõitsin,siis seal lülitasin küll talvel nii palju kui võimalik välja ja panin kasti sport reziimi, sest muidu osad abid rakendusid ootamatult ja minu jaoks valel ajal.
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.