~1.5 tonnise kandevõimega haagis
-
- Tsikkel: FZS 1000
- Tänanud: 414 korda
- Tänatud: 80 korda
Re: ~1.5 tonnise kandevõimega haagis
Kauri kirjutas:Mis miinus see lisatugi on? Mina seda ei kasuta ntx. Ja kui ei jaksa tõsta tiislit koormatud haagise puhul siis tuleb peeglisse vaadata ja tunnistada et olen ikka idioot küll, et ei oska koormat paigutada. Mis miinus see varuratas on? Täna maksab minu juures näiteks komplektne haagiseratas vähem kui enamus kohtadest ainult rehv tellida. Keda see varuratas segab seal tiislil? Ja põrkamise osas, no ma ei tea, on igasuguseid idiootsuseid tehtud ja ei ole veel olnud juhust et mingi veetav detail oleks saanud põrkamisest tulenevaid kahjustusi üheteljelisega. Lugesin rannamehe haagisesaagat ka 4x4 foorumist. Ja Urmase jutus on point, kahesillaline kerghaagis on ka minu silmis mõtetu.
Mul on hetkel Tiki 2,8m kastiga lehtvedrul, mis on tänaseks 12 aastat vana, tiisel on veopea kinnituse juurest ise tugevdatud kuna lihtsalt nelikant toru andis järgi. Veopea on tänaseks küljes juba kolmas, laagrid on siiani originaalid, rehvid samuti, kuigi nendega enam kodunt kaugemale kui 10 km ei sõida. Uued ootavad alla kruvimist. On veetud palke, küttepuid meetrise portelisaga, mulda ja liiva niipalju kui peale mahub, samamoodi graniitkildu porte servadeni. Nende koormatega küll maksimaalne vahemaa oma külateedel maksimaalselt 20km järjest.
7 aasta tagasi sai olude sunnil laenatud seda lehtvedru+balansiir kaheteljelist, ok, kast oli küll 3,5m aga no ei olnud see käru võimeline kandma isegi poolt seda mis ma sellele Tikile peale julgen laduda.
Kõik oleneb kasutusest. Pikaajaline kogemus erinevate haagistega näitab, et esimesena sõidetakse puruks lisatugi, kuhugi kännutaha või jääb tõusul maasse kinni. Seda metsahaagisel, maanteel pole probleemi.
Kaheteljelisel võtad rehvi purunemisel lihtsalt ratta alt ja tuled öösel metsast ära.

Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.