Diisel ja rikkis DPF

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Hurt

Re: Diisel ja rikkis DPF

Lugemata postitus Postitas Hurt »

Minu ajuehitus ei võimalda üldse aru saada, miks peaks keegi endale diisli ostma kui sõidab aastas 15 tuhat. :wack:
Sõitke bentsukaga, selleks tehaksegi neid 1,2-1,4 punne, et hommikul saaks lapsed lasteada ja ise 5km eemal tööle. Ilma ahjuta ei lähe need diislid teil soojakski linnas, ma saaks ilmselt naise ja lapsed tööle viia ja ise ka auto ära parkida enne kui temp "sinise peale "tõuseks. -15 on muidugi tore nii säästa, läkiläki peas ja sõrmed külmast kanged.

Kuna sai ka hiljuta "maale" kolitud ja aastane kilometraaz tõuseb ca. 35k peale siis kaalun alles nüüd diisli ostu.

Edu säästmisel ja "aretamisel". :bsmile:

Riga - Paus - XJ600S - XJ600S - Honda CBR600FS - GSXR 750 M
Kasutaja avatar

franz125
Tsikkel: Mitmed
Tänanud: 36 korda
Tänatud: 222 korda

Lugemata postitus Postitas franz125 »

Mul 4km tööle sõita selle ajaga ei lähe bensukas kah soojaks vaid paneb täiega rikast.Õlipõletajal suht pohlad.Pealegi vanakooli traktorimootorid neelavad ka muid huvitavaid aineid.Penale kõlbab kahjuks ainult pena või gaas.
P.S.Hurt tänapäeva bensukas võtab umbes samasse auku dislaga ja ka soojaks ei kipu nad tänu sellele minema.Pensu Golfidele pannakse Webastoid peale.

Kangutan kõveraid
VTR1000SP1
VTX1800R potsataja-nüüd kahe liitrine
GTS reinkarnatsioonil
98% müüdud Harleydest on ikka veel teedel....ülejäänud 2% jõudsid koju

Tort
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 178 korda

Lugemata postitus Postitas Tort »

Hurt kirjutas:

Minu ajuehitus ei võimalda üldse aru saada, miks peaks keegi endale diisli ostma kui sõidab aastas 15 tuhat. :wack: :

Uuenda versiooni ajul siis. Mulle meeldib 3.0 vääne ja minu eesmärk ei ole säästa. Soojaks läheb hästi.

Kasutaja avatar

indumen
Tsikkel: Yamaha MT-10, 2017
Tänanud: 23 korda
Tänatud: 46 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas indumen »

Hurt kirjutas:

Minu ajuehitus ei võimalda üldse aru saada, miks peaks keegi endale diisli ostma kui sõidab aastas 15 tuhat. :

aga miks mitte, erinevalt bensiinist liigub diislit siiski odavamalt, eriti maapiirkondades :roll:
ja igasugune ära tahmamine, kokkupuuted puuduvad, aga ma natuke imelikum ka selles osas, puhtalt sellepärast et auto masuuti pressib, ei tähenda et parem jalg invaliid oleks :bsmile:

98% of the teenage population does or has tried smoking pot. If you're one of the 2% put this in your signature

kontakt nr. +372 52 58 244
Kasutaja avatar

citikas
Tsikkel: Honda Blackbird
Tänanud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas citikas »

1.6HDi Tahmafiltri vahetus maksab ca 500€ Citroeni DPF ei ole mitte rikkis vaid lihtsalt põlemisjääke täis. Asja nimigi on ju filter ja filtreid tuleb aegajalt vahetada. Õhufiltrit ju ei viska minema kui see umbe läheb :D
Igasugused pesud mida reklaamitakse on citroeni puhul kasutud. Kui kellelgi on raha üle siis parem annetage mõnele lastekodule. Kogu see pesu värk töötab autodel kus on DPF niiöelda kuiva versioonina. Citroeni ja Peugeoti DPF süsteemis aga kasutatakse lisaainet mis ongi enamvähem see sama keemia mida pesemisel kasutatkse. Nii et kui tahmafilter on täis siis on ta täis.
Eemaldamise hinnad aga algavad alates 300€ (Saab ka odavamalt kuid siis on probleemid ka tavaliselt)
Citroeni puhul moditakse lihtsalt veakoodi registrit. Põletusprotsess kui selline aga jääb alles. Tean umbes 3 autot mis on tühja filtri tõttu põlema läinud kuna põletusprotsessi ajal on kuumus summutis kriitilise piiri ületanud.
Täna kehtiv seadusandlus lubab ülevaatuspunktil autosid tahmatestist läbi vedada kõrgema normiga kui tehas ette näeb. Aga vastavad muudatused on juba väidetavalt töös, kui seadusandlus muutub võib need tahmafiltrita autod enamus prügikasti panna kuna süsteemi taastamine maksab 4x nii palju kui eemaldus.
NoX-id ja tahm on täiesti erinevad asjad. NoX ühendid lagundatakse katalüsaatorites veeks/lämmastikuks ja tahm korjatakse tahmafiltrisse.
Mina soovitan igaljuhul auto korda teha on kõigil lihtsam elu.

Nüüd peaks saag käima minema küll. :-|||

Kasutaja avatar

Laur
Tsikkel: VTX1800R
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas Laur »

Enamus juhtudest on täis DPF mitte põhjus ise vaid tagajärg.
Et protsess toimiks on vaja jahutusvedelik ca 80c, kütuse tase üle miinimumi ja mootoris ühtegi ohtlikku aktiivset viga.
Probleemid on vahel suurte külmadega, kui mootorid ei saavuta tempi.
Kuid olen korra surveka ja pesuainetega ühe puhtaks pesnud ja hiljem põletama pannud, sai hea. Umbe läks rikkis EGR´i pärast, hoiatustuled ei huvitanud ja sõideti kuni mootor seiskus :)
Teadmiseks: peale kohapeal põletust tuleks vahetada mootoriõli!!

M.O.T.T
If you want to make God laugh, tell him your future plans
Kasutaja avatar

kent
Tsikkel: HD
Tänanud: 23 korda

Lugemata postitus Postitas kent »

DPF-iga ei ole probleeme kui on järgmised tingimused: pole solk kütus (üleliigne tahm), mootor on korras, hea kui kasutada 2T õli kütuses (näiteks 1:200, põlemistemp on kõrgem ja tahma on vähem, pump ja pihustid, egr jne. on rõõmsad), lisaks on enda mersul olnud kunagi probleemi seetõttu kuna tsüklit käivitav DPF-i küljes olev andur ei töödanud. Muidugi koormust on samuti aegajalt vaja ja linnas töristamist too seade ka eriti ei armasta.
Mõnedel markidel on veel lisaks see et kui filter on väga umbes (loe:sõidetud on avariireziimis pikalt) siis ei saa arvutiga automaatset kohapeal põletamist käivitada. Siis on maha võetud, leotatud ja läbipestud.
Vahetamise mõte on siis kui seest on kärg puruks, siis pole midagi pesta enam.

Kasutaja avatar

Laur
Tsikkel: VTX1800R

Lugemata postitus Postitas Laur »

kahetakti õli on nii ja naa....määrimise koahapealt ok, kuid ta seob ka vett mis muidu jääks filtrisse, tänu õlile tuleb ta sealt läbi.
Ma oma autos kasutasin, mingit vahet ei täheldanud, põletamise tsüklid kõikusid ikka kusagil 600 ja 800 km. vahel

M.O.T.T
If you want to make God laugh, tell him your future plans

aivar424
Tsikkel: r6 2007

Lugemata postitus Postitas aivar424 »

DPF keskeltläbi ongi projekteeritud kestma 200-300tkm(sõiduautol), kuna iga põletusega tekib veidi tuhka. Osadel autotootjatel ongi juba hoolduslistis DPF-i vahetus sees, iseasi, kes seda vahetada raatsib.

Kasutaja avatar

citikas

Citroeni puhul ei soovita isegi 2T õli. Ega ühtegi muud lisandit.
PSA Gruppi autodel on DPF lahendatud lisaainega. (DPX42, Eolys176, Inffineum ja Powerflex)
Lisaaine aitab kaasa tahmafiltri põletamisele madalamal temperatuuril ca 450 kraadi. Ilma lisaainet kasutamata põleb tahm kuskil 650 kraadi juures.
Tahmafiltri põletuse vajadust arvutab mootoriaju põletatud kütuse koguse põhjal. Filtri küljes olev rõhuandur on niiöelda tagavara süsteem.
Tahma põlemisel jääb järele tuhk. Filter täitub ajapikku tuhaga ja seetõttu vajab filter aegajalt vahetamist. 1.6HDi mootori puhul on see piir umbes 150 000-180 000km.

Kasutaja avatar

Vint
Toetajaliige
Tänanud: 149 korda
Tänatud: 186 korda

Re: Diiselsaag

Lugemata postitus Postitas Vint »

citikas kirjutas:

Citroeni puhul ei soovita...

Citroeni ostmist ja kogu lugu.
Muid konnasööjate äässi kukkunud, neljarattalisi tuleks samuti vältida. :-|||

andrias
Tsikkel: Zx9r, kx250f, DS650X

Lugemata postitus Postitas andrias »

Vint kirjutas:
citikas kirjutas:

Citroeni puhul ei soovita...

Citroeni ostmist ja kogu lugu.
Muid konnasööjate äässi kukkunud, neljarattalisi tuleks samuti vältida. :-|||

No kuule. Iga asi omaks otstarbeks. On selge et prantsuse masinad kestavad vähem kui mõne premium margi omad, kuid hind on ka vastav. Sõidad 200 000 ja ostad uue. Kahetsusväärsem on see, et ka premium klassi masinad hakkavad tugevalt streikima enne 100 000 läbimist. Kogu diislite häda hakkab sellest pihta, et odomeetreid on ikka tugevasti keritud ja sellega paisatud segamini hooldusintervallid ja järjekorrad. Lisaks eestlasest iseõlivahetaja valib õli hinna järgi, mitte sertifikaatite järgi. Tihtipeale pole just kallimal nimega õlil vajalikku tahmafiltri või pumppihusti serti jne.
:bsmile:

Annaks jumal häda- küll abi ikka saab!
Võrr->Jawa 638->Dnepr 650->Suzuki GSX600F->Kawasaki ZX6R->Kawasaki ZX9R ja KX250f
Kasutaja avatar

citikas

Kahjuks ei ole autotööstuses asi enam sugugi must-valge. Kogu autotööstus on vägagi Hall. Kõigil on omad õnnestumised ja ebaõnnestumised.
Koostööd tehakse esmapilgul uskumatudes liinides.
näiteks see 1.6HDi mootor on Fordi oma ja kasutatakse paljudel markidel (Mazda; Volvo; Citroen, Peugeot; Ford jne.)
2.0HDi on PSA gruppi toodang ja leidub seda kõigi eelnimetatud markide mootoriruumis.
PSA poolt kasutatav 1.6 bensiini mootor on aga BMW-lt pärit.
Terved autod on praktiliselt samad lihtsalt tehnilises passis on nimi erinev.
Toyota Proace =>Peugeot Expert=>Citroen Jumpy=>Fiat Ducato on nagu ühemuna nelikud erineva nimega lihtsalt.
Renault kangoo ja Mercedes Citan
Sprinter=Crafter
Aygo=C1=107
Autode toitesüsteeme detaile toodavad ainult paar suurt. Bosch, Continental ja Denso. Vahet ju pole millise auto mootori küljes pihusti laguneb.

Kogu auto tööstus on nagu metroo kunagi ei tea kas tunnelis paistab rong või valgus. Enda arust ostad kvaliteetse sakslase aga saad prantsuse mootoriga auto või ostad saksa mootoriga prantslase ja ikka on mootoriga probleemid.

Kasutaja avatar

mx77
Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
Tänanud: 340 korda
Tänatud: 438 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas mx77 »

Ja lisaks veel siia juurde nn. "preemiummarkide" täiesti haledad inseneritöö läbikukkumised nagu VW TDI õlipumba ajam "tööriistamarketi kuuskandijupiga" või DSG kast, milles kogu saastunud õli aetakse ka läbi juhthüdraulika.

Kasutaja avatar

kaimex
Mode
Tsikkel: honda putukas :P
Tänanud: 38 korda
Tänatud: 15 korda

Lugemata postitus Postitas kaimex »

mx77 kirjutas:

Ja lisaks veel siia juurde nn. "preemiummarkide" täiesti haledad inseneritöö läbikukkumised nagu VW TDI õlipumba ajam "tööriistamarketi kuuskandijupiga" või DSG kast, milles kogu saastunud õli aetakse ka läbi juhthüdraulika.

Suht nõrgad näited. Sakslastel eriti VAG grupi autodel vigu ikka väga palju. :ner: Ise olen aastaid neile diagnostikat teinud ja remontinud. Viimasel ajal aga tegelen põhiliselt Volvodega. Endale aga peale ameeriklaste vist ei taha midagi enam. Mitte, et need veatud oleks. :)

Kasutaja avatar

citikas

Miks mul on tunne et Piipz on meelega sae käima tõmmanud. 2009 aasta 66kw 1.6HDi-l ei ole ju tahmafiltrit.

Kasutaja avatar

mx77
Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
Tänanud: 340 korda
Tänatud: 438 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas mx77 »

kaimex kirjutas:
mx77 kirjutas:

Suht nõrgad näited. Sakslastel eriti VAG grupi autodel vigu ikka väga palju. :ner: Ise olen aastaid neile diagnostikat teinud ja remontinud. Viimasel ajal aga tegelen põhiliselt Volvodega. Endale aga peale ameeriklaste vist ei taha midagi enam. Mitte, et need veatud oleks. :)

Need olid lihtsalt sellised näited, et kui mina sellised asjad insenerina oleks projekteerinud, siis mul oleks surmani häbi ja läheks üksikule saarele majakavahiks.

Kasutaja avatar

Teema algataja
Piipz
Soe ja sõbralik
Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
Tänanud: 141 korda
Tänatud: 380 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Piipz »

citikas kirjutas:

Miks mul on tunne et Piipz on meelega sae käima tõmmanud. 2009 aasta 66kw 1.6HDi-l ei ole ju tahmafiltrit.

Täiesti võimalik, kusjuures.
Eks see selgub esmaspäeva lõunaks :mrgreen: , kui auto teenindusse läheb.

Kasutaja avatar

Vapsik
Tsikkel: 50cc MILD SEVEN, K 650, XV920
Tänanud: 33 korda
Tänatud: 19 korda

Re: Mis Te siis päev läbi teete e. kes millega aidata saab?

Lugemata postitus Postitas Vapsik »

Tort kirjutas:

Sa räägid umbes sellist juttu, et tulge lõunale, mul on võimas äriettepanek. Ja siis hakkad kohvitablette, tervendavaid mahlu või kodukeemiat müüma.

Kle tuul on su fooliummütsi ära puhunud.

Saab puhtaks küll kui on head ained ja saab vahelt välja võtta.

Kui see su jaoks keeruliseks jäi siis - ma räägin pesemisest. Toimiva keemiaga pesemisest. Leotus ja kuivatus ka asja juurde loomulikult.
Mind aitas inimene kes omab tehnikat ja teadmisi kuidas DPF kätte saada, omab pesulat et seda pesta ja omab teadmisi erinevatest pesuainetest. Väidetavalt on küll vahe sees. Ja mina omal nahal nägin et kuskil pesu ei aidanud ja kuskil aitas. Ju siis on.

Aga ma ei vahenda rohkem kellegi kompetentsi. Siin ka juba küllalt kontakte jagatud.

Kasutaja avatar

Teema algataja
Piipz
Soe ja sõbralik
Kontakt:

citikas kirjutas:

Jep, ei olegi :D Veateated räägivad kütusefiltrist ja eelsüüteküünaldest. Eks õhtul selgub, milles tegelikult kühvel oli. Ma lihtsalt eeldasin, et DPF- sest viga oli väga tuttav, korra enne seda teed juba käinud.
Teema siiski on väärt, et alles hoida, sest oma peres on kaks autot DPF-ga.

Kasutaja avatar

pühak
Tsikkel: Kawasaki VN1500
Tänanud: 221 korda
Tänatud: 90 korda

Lugemata postitus Postitas pühak »

Aga lase panna sinna see tahmafilter. Kui siitsamast teemast üks tsitaat rebida, siis lisandub veel väike keskkonnaalane aspekt ka. :ner:

"Kui miski väärib kasutamist,
siis väärib see ka väärkasutamist!"
Kasutaja avatar

Teema algataja
Piipz
Soe ja sõbralik
Kontakt:

pühak kirjutas:

Aga lase panna sinna see tahmafilter. Kui siitsamast teemast üks tsitaat rebida, siis lisandub veel väike keskkonnaalane aspekt ka. :ner:

Pandi praegu ainult kütusefilter, viga hetkel kadunud. Küll aga tekkis uus küsimus, mis on nüüd küll juba teemast mööda, et kas tõesti peab seda nii tihti vahetama, viimane läks vahetusse vähem, kui aasta tagasi.

Kasutaja avatar

kaimex
Mode
Tsikkel: honda putukas :P
Tänanud: 38 korda
Tänatud: 15 korda

Lugemata postitus Postitas kaimex »

Piipz kirjutas:

Pandi praegu ainult kütusefilter, viga hetkel kadunud. Küll aga tekkis uus küsimus, mis on nüüd küll juba teemast mööda, et kas tõesti peab seda nii tihti vahetama, viimane läks vahetusse vähem, kui aasta tagasi.

Oleneb läbisõidust enamasti. Ise vahetan ka iga aasta. :) Samas kui läbisõit alla 10k km-i, siis väga ei näe mõtet. Sellel peaks vist suht odav olema? Mul maksab u 50€.

Kasutaja avatar

Vapsik
Tsikkel: 50cc MILD SEVEN, K 650, XV920
Tänanud: 33 korda
Tänatud: 19 korda

Lugemata postitus Postitas Vapsik »

pühak kirjutas:

(w)

joel
Tänanud: 7 korda
Tänatud: 118 korda

Lugemata postitus Postitas joel »

Piipz kirjutas:

Sõltub põhiliselt sellest, mis kütusega sõidad. Näiteks talvel võib suvise kütusega kilomeetriga filtri umbe tõmmata. Samas ühel 2.5tdi Volvol vahetasin kütusefiltri, mis oli sõitnud vähemalt 130k (+teadmata aja enne auto kasutatult Eestisse toomist) ja seda ka profülaktika mõttes, kuna käivitumisega oli probleeme ja filter väga palju sõitnud. Filtri vahetus ei muutnud midagi ja kui huvi pärast filtri lahti saagisin, siis mingit erilist sodi seal sees näha ei olnud.

Joel
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”