2005 ZX6R esimeselt teisele vahetades lõpetab neutraalil → Re: 2005 ZX6R esimeselt teisele vahetades lõpetab neutraali

Kasutaja avatar

Heikik
Tsikkel: lenksuga
Tänanud: 19 korda
Tänatud: 21 korda

Re: 2005 ZX6R esimeselt teisele vahetades lõpetab neutraali

Lugemata postitus Postitas Heikik »

StreetMoto kirjutas:
yeekim kirjutas:

Siin kunagi oli juhus, kus "anomaalia" käiguvahetusel pühjustasid..... Uued saapad :o

Just nii - me oleme mitu käigukasti "remontinud" saabaste vahetuse või tähelepanu juhtimisega selles suunas :-) Üsna minu päeva tööd on säästnud jäigast saapast põhjustatud käiguvahetuspuudulikkuse selgitamine. Eriti süvendab selle sündroomi panemist minu enda kogemus minu enda tsikliga, millega olin juba mitu aastat sõitnud. Polnud vahetanud tsiklit ega saapaid, lihtsalt tsikliga harjumisest tuli "käiguvahetuslaiskus" mingi hetk peale. Esmalt süüdistasin tsiklit, siis muutsin natuke sõiduasendit sadulal ja probleem sai murtud. Häda oligi peamiselt 1->2 käik, sest seal kiirendus suurim ja keha ettekalle samuti, mis muudab jala asendit sinna suunas, et lihtsalt ei tõmba heeblit lõpuni. Mida kiiremaks ja sportlikumaks suruda sõidustiil, seda rohkem selline probleem esile kerkis.

Ma ei taha sugugi suruda jõuga sinnasuunas, et teemaalgataja on lihtsalt "rumal ja laisk" aga siiski tasub esmaselt kaaluda just iseenda korrektsuse parameetrit. See kõige odavam "remont" :-)

Haha...Kusjuures, see heebli mitte lõpuni tõmbamine on hea point. Mida rohkem ettepoole end kallutada, seda rohkem peab hüppeliiges liikuma üles. Anatoomiline norm on ca 20 kraadi, aga mõnel inimesel on selles suunas hüppeliigese liikuvus erinevatel põhjustel (patoloogiliselt, näiteks säärelihaste lühenemisest) vähenenud. Kusjuures, räägin siinkohal kui vastava eriala spetsialist, aga selle peale praegu ise tulnud polekski. :mrgreen:

CBR900RR --> ER-6F --> 636 Ninja --> CBR1000RR --> 650MT --> Tiger 800 XC

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta remont, tehnika, elekter ...”