Lollikindel chopper/cruiser pikemateks matkadeks?

Kasutaja avatar

pühak
Tsikkel: Kawasaki VN1500
Tänanud: 223 korda
Tänatud: 90 korda

Re: Lollikindel chopper/cruiser pikemateks matkadeks?

Lugemata postitus Postitas pühak »

mella kirjutas:

Ma küll ei tea, et viiuli kõla headus mängimise pikkusega seotud oleks.

Divikas kirjutas:

nagu viiul, mida rohkem mängid, seda paremini kõlab

Ühe pala pikkus küll ei mõjuta, küll aga viiuli vanus ja see, kui palju sellega üldse on mängitud. Kusjuures loeb ka musitseerimise tase, niisama kääksutamine pigem rikub. Sugulaste-tuttavate ringis on mõned viiuliga sina peal olevad inimesed ja minu teada on neil kõigil viiulid vähemalt 100 aastat vanad. Helikvaliteet tõuseb, kuna kõlakasti materjali struktuur kujuneb mängu käigus aja jooksul häälekõlale soodamas suunas. Aga see on tsikli lollikindlust silmas pidades täiesti teisesuunaline teema.

Vana tsikli lollikindlus tuleneb tema lihtsamast ja suurema tugevusvaruga konstruktsioonist, kui uuemal tehnikal. Aga teise koha pealt, kui tsikliga on kodu ligidal rahulikult kruisides palju kilomeetreid mõõdetud, võib tehnika ressurss olla sellises staadiumis, et rahulikult kruisides ja vahepeal kohvikupauside ajal mootorit jahutades kestab see võibolla veel pikalt, kui aga lüüa täislast peale ja põletada 2-3 paagitäit bentsu ühte jutti 130km/h + kiirusel päeva peale ära, võib selline "kindel rauast reisikaaslane" suht kohe otsad anda.

Selles mõttes on minu postitus offtopic targutamine, et midagi ma Sulle soovitada ei oska. Sinu küsitud tsiklite kategooriast on oma kogemus olemas ainult just selle Sinu jaoks õnnetu VN 1500-ga. Minu oma on küll paar aastat juba kenasti kestnud. Tehnika pole miskit peale mahlade vahetamise tahtnud. Õlikulu sõltub sõidukiirusest: kuni 100km/h kiirustel võib mõõtaknanormiga isegi paar tuhat läbi sõita. Rakvere-Tallinna vahet 110-130km/h uhades läks norm umbes 1000km kohta. Lugesin sommide VN foorumit. Seal keegi kiitis, et Kawasakidest pidi VN 1600 kõige kestvam olema, aga ei oska kommenteerida.

"Kui miski väärib kasutamist,
siis väärib see ka väärkasutamist!"

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratastest üldiselt”