Lollikindel chopper/cruiser pikemateks matkadeks?

Soovid osta mootorratast, nägid tänaval vinget tsiklit ja tahaks arutleda, nõu pidada ... koht, kus erinevate mootorrataste kohta arvamust avaldada ja infot otsida...kogu üldine jutt mootorratastest

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Teema algataja
MotoGabriel
Tsikkel: VS800
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 1 kord

Lollikindel chopper/cruiser pikemateks matkadeks?

Lugemata postitus Postitas MotoGabriel »

Ma pikalt ei patra,
igastahes eelmine hooaeg sai üritatud Itaaliasse jõuda 1500se Kawasakiga (91a.) mis pidi täitsa tip-top korras ratas olema aga lagunes hoopiski ära, eks natuke olid süüdi kiirteed ka ja 4 käiku ja pärast korrutasid kõik et suurte Kawade metsik õlivõtt on täitsa tüüp-viga. Ise olin ka loll enda naiivsuses. Ühesõnaga - prooviks seekord veidi paremat eeltööd teha masinavalikul kuna tuleval hooajal tahaks kindlasti juba kaugemale ja vähemagi võimaluse korral ka mitu pikemat reisi ette võtta.

Praegu on silmapiiril:

Honda Shadow 750 2001a. mille põhiline argument on see et ta on odav.

Yamaha XVS 1600 / Yamaha XVS 1100 2003/2002a. peaks olema ruumikas ja vastupidav masin ja välimus ka väga meeldib.

Kawasaki VN 1500 2002a. kuna see masin on mulle juba tuttav ja ehk 10 aastat uuem mudel on töökindlam?

Ja tingimuseks sai endale tehtud et enne 2000a masinaid enam ei vaata.

Lihtsalt mõtlesin et äkki kellegil on midagi tarka öelda.

Kasutaja avatar

Laur
Tsikkel: VTX1800R
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 2 korda

Re: Lollikindel chopper/cruiser pikemateks matkadeks?

Lugemata postitus Postitas Laur »

Suuremad sporttouringud? Euroopa asfaldil ja kiirteedel kestavad ja sõidavad pikalt. Ratta stiili poolest täiesti välistatud?

M.O.T.T
If you want to make God laugh, tell him your future plans
Kasutaja avatar

mella

Lugemata postitus Postitas mella »

Üldiselt mida vanem ratas ja suurem läbisõit, seda väiksem tõenäosus ilma näppe õliseks tegemata euromatkalt saabuda. Kui just pole eelnevalt kõik vähegi oluline üle käidud.
Sinu loetletud 200x aasta masinad pole erand.

MotoGabriel kirjutas:

sai üritatud Itaaliasse jõuda 1500se Kawasakiga (91a.) mis pidi täitsa tip-top korras ratas olema aga lagunes hoopiski ära,

Kasutaja avatar

tali
Tänatud: 12 korda

Lugemata postitus Postitas tali »

Meenuvad sõnad murfoloogia varamust: lollikindlat asja pole olemas, kuna lollid on erakordselt leidlikud. Aga Sinu pakutuist võtaksin Yamu :bsmile:

18-aastane pereliige: "Äratuse helin on see n..ss, mis sul magada ei lase". :)
"Takahashi on küll aeglane, aga see-eest kukub tihti." H. Kender, Viasat Sport Baltic, Malaisia Moto2
PS! Klausen/Kender Viasati tagasi!
Kasutaja avatar

Divikas
Tsikkel: XLV 750R, CRF 300L
Tänatud: 49 korda

Lugemata postitus Postitas Divikas »

Üldiselt mida vanem ratas ja suurem läbisõit, seda väiksem tõenäosus ilma näppe õliseks tegemata euromatkalt saabuda.

...hm...kogemus ütleb just vastupidist...motikas on nagu viiul, mida rohkem mängid, seda paremini kõlab...või käis see naiste kohta...ma valiks Honda

http://motoreisid-motoreisid.blogspot.com/
Ida-Euroopa 2007, Ida-Euroopa 2008, Kesk-Aasia 2009, Kesk-Aasia 2010, Norra - Kaucasus 2011, Kaug-Ida - Mongolia 2012, Russkii Sever 2015, Pamir Highway 2016, Ukraina Karpaadid 2017, Koola poolsaar 2018, Volga jõgi 2019, Soome TET 2020, Skandinaavia 2021, Norra-Rootsi 2022, Läti TET 2023, Rootsi 2024, Rumeenia 2025

grahv
Tsikkel: GSX1200, XT660R
Tänanud: 7 korda
Tänatud: 79 korda

Lugemata postitus Postitas grahv »

Kuna teema niigi läinud rappa, tõukan ka veel takka...

Divikas kirjutas:

...hm...kogemus ütleb just vastupidist...

Nojah, Divikas on sel teemal pädev rääkima :bsmile: Mul on omaltpoolt talle toeks lisada üks omakandi mees, kes tuli just hiljuti oma vana Tenerega 18900km sooloreisilt Mongooliasse. Kui mitte arvestada 1x sekeldusi sita bensiiniga, siis lagunes tal selle reis jooksul vaid tagahammasratta laager... Pole paha 100000 läbinud enduratta kohta (100tkm sai täis sellel reisil).

Eskimo
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Eskimo »

Yamaha XVS 1100 -- mul jääb p...e haigeks selle peal juba Eesti piires. Ratas ise peab hästi vastu.

Kasutaja avatar

mella

Ma küll ei tea, et viiuli kõla headus mängimise pikkusega seotud oleks.

Divikas kirjutas:

nagu viiul, mida rohkem mängid, seda paremini kõlab

Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige
Tsikkel: Yamaha TDM 850
Tänanud: 2008 korda
Tänatud: 596 korda

Lugemata postitus Postitas urmas66 »

Ratta vanus ja läbisõit pole küll takistuseks puhaste kätega reis läbida,vaid tehniline seisukord on see ,mis sunnib näppe õliseks tegema.Tehniline seisukord võib ka mõni aasta vanal rattal kehv olla.Nii,et pead otsima tehniliselt heas seisukorras ratast,mitte jälgima läbisõitu ja väljalaske aastat.
Kui ratast põhiliselt reisimiseks tahad,siis minu soovitus,et pigem mitte chopper.See on lihtsalt minu arvamus,sest reisimiseks on palju paremaid rattaid olemas.Kui ostetav ratas on ka nö igapäevane liiklus vahend ja elustiili osa,siis tuleb muidugi chopper võtta.Minu silmis on nende rataste nõrgad küljed matkamisel-reisimisel;

1. väga tihti väike lõppkiirus,aga on ka erandeid
  2. pikk teljevahe ning jalad ees isteasend,mis on ebamugav kitsatel kurvilistel teedel ja mägedes sõita(võrreldes paljude teisttüüpi ratastega)
Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
Kasutaja avatar

pühak
Tsikkel: Kawasaki VN1500
Tänanud: 221 korda
Tänatud: 90 korda

Lugemata postitus Postitas pühak »

mella kirjutas:

Ma küll ei tea, et viiuli kõla headus mängimise pikkusega seotud oleks.

Divikas kirjutas:

nagu viiul, mida rohkem mängid, seda paremini kõlab

Ühe pala pikkus küll ei mõjuta, küll aga viiuli vanus ja see, kui palju sellega üldse on mängitud. Kusjuures loeb ka musitseerimise tase, niisama kääksutamine pigem rikub. Sugulaste-tuttavate ringis on mõned viiuliga sina peal olevad inimesed ja minu teada on neil kõigil viiulid vähemalt 100 aastat vanad. Helikvaliteet tõuseb, kuna kõlakasti materjali struktuur kujuneb mängu käigus aja jooksul häälekõlale soodamas suunas. Aga see on tsikli lollikindlust silmas pidades täiesti teisesuunaline teema.

Vana tsikli lollikindlus tuleneb tema lihtsamast ja suurema tugevusvaruga konstruktsioonist, kui uuemal tehnikal. Aga teise koha pealt, kui tsikliga on kodu ligidal rahulikult kruisides palju kilomeetreid mõõdetud, võib tehnika ressurss olla sellises staadiumis, et rahulikult kruisides ja vahepeal kohvikupauside ajal mootorit jahutades kestab see võibolla veel pikalt, kui aga lüüa täislast peale ja põletada 2-3 paagitäit bentsu ühte jutti 130km/h + kiirusel päeva peale ära, võib selline "kindel rauast reisikaaslane" suht kohe otsad anda.

Selles mõttes on minu postitus offtopic targutamine, et midagi ma Sulle soovitada ei oska. Sinu küsitud tsiklite kategooriast on oma kogemus olemas ainult just selle Sinu jaoks õnnetu VN 1500-ga. Minu oma on küll paar aastat juba kenasti kestnud. Tehnika pole miskit peale mahlade vahetamise tahtnud. Õlikulu sõltub sõidukiirusest: kuni 100km/h kiirustel võib mõõtaknanormiga isegi paar tuhat läbi sõita. Rakvere-Tallinna vahet 110-130km/h uhades läks norm umbes 1000km kohta. Lugesin sommide VN foorumit. Seal keegi kiitis, et Kawasakidest pidi VN 1600 kõige kestvam olema, aga ei oska kommenteerida.

"Kui miski väärib kasutamist,
siis väärib see ka väärkasutamist!"

moilo
Tsikkel: K750M
Tänatud: 11 korda

Lugemata postitus Postitas moilo »

Ma ei tea küll kui suur su eelarve on kuid julgen soovitada Honda VTX1800. Omasin ise 5 aastat ja vahetasin vaid rehve ja piduriklotse, hooldused ka muidugi. Sellega ongi kõige mõnusam kruisimise kiirus ca 130-140 km/h. Ka hooldusvälp on üsna pikk. Samas kindlasti on matkamiseks mugavamaid rattaid. Ilmselt peaks muidugi ka VTX1300 enam-vähem sarnane olema, pisut soodsam ehk.

Kasutaja avatar

mella

Seda ma tahaks päris näha, kuidas NSVL tehases tehtud käkk paremaks mängitakse ;)

pühak kirjutas:

Helikvaliteet tõuseb, kuna kõlakasti materjali struktuur kujuneb mängu käigus aja jooksul häälekõlale soodamas suunas.

Pets9555
Tsikkel: Suzuki DR 800s

Lugemata postitus Postitas Pets9555 »

Tere,
Eelmisel kevadel käis mu äiapapa Rumeenias, kogu reisi läbisõit oli ca 7000 km. Rattaks 2002 aasta Honda Shadow. Vist 750 ccm.
Kui huvi siis võin kontakti anda, räägib sulle juba telefonis lähemal kuidas ja mida. Muideks ta vist isegi müügis see ratas :evil:

Kui kontakti soov siis erasõnum!

Terv. Pets

Kasutaja avatar

pühak
Tsikkel: Kawasaki VN1500
Tänanud: 221 korda
Tänatud: 90 korda

Lugemata postitus Postitas pühak »

mella kirjutas:

Seda ma tahaks päris näha, kuidas NSVL tehases tehtud käkk paremaks mängitakse ;)

pühak kirjutas:

Helikvaliteet tõuseb, kuna kõlakasti materjali struktuur kujuneb mängu käigus aja jooksul häälekõlale soodamas suunas.

Ega s*tast saia ikka ei tee, see on üks asi. Ainult juba uuena hea viiul läheb vananedes aina paremaks, eeldusel, et sellel mängitakse. Ja teiseks ei hakka ükski oskaja ennast käkiga vaevama. See oleks umbes sama, kui tasemel võidusõitja käiks mingi odava hiinakaga võistlemas. Tõenäoliselt ei saavuta ta sellise lükkega midagi, rikub ainult oma oskuste kvaliteedi ja maine ära.

"Kui miski väärib kasutamist,
siis väärib see ka väärkasutamist!"
Kasutaja avatar

Teema algataja
MotoGabriel

Tänud vastamast, ilus on lugeda kui inimesed kasutavad normaalselt kirjavahemärke ja oskavad normaalselt lauseid moodustada.

Siit jääb praegu mulje et võikski võtta mõne Honda Shadowi, ehk nõksu suurema mootoriga, 1100se tõenäoliselt kuna 4000 eurot on ka suhteliselt viimane hinnapiir.
Kas 1100 Shadow on suuruselt võrreldav 1500se Vulcaniga enam-vähem? Piltide järgi peaks ka päris lai ja ruumikas ratas olema.

Pilt

Olen vaadanud neid touring rattaid ka ja isegi endurokaid mis tunduvad küll jube mugavad matkamiseks aga kuna ratas ei ole ka ainult reisimiseks siis Cruiserid on tugevalt eelistatud ja peab ju tõdema - näevad kõige paremad välja ka.

:bsmile:

tarmoel
Tänatud: 9 korda

Lugemata postitus Postitas tarmoel »

Vulcanitest niipalju, et jõuagregaat ja ülekanne sisuliselt muutunud ei ole. On lisatud ainult elektroonikat, pritsung jms. Teistsugused on tänapäevased 1700 mootori ja rihmaveoga mudelid. Nende kohta ei oska midagi öelda. Kasutatud, teadmatu tegeliku läbisõidu ja minevikuga ratast ostes ei tea kunagi mille otsa satud ja margil vastupidavuse seisukohalt tähtsust pole. Igasuguste ratastega on tehtud probleemivabalt pikki reise ja tuleb ette ka väga õnnetuid isendeid. Ka nn. tüüpvead tulevad välja ikkagi peale pikki läbisõite ja aastaid.
Vulcani 4-st käigust niipalju, et nii nelja kui viiekäigulistel on viimane käik (vastavalt, siis kas 4-s või 5-s) samasuguse ülekandearvuga. 5-e käigulistel on lihtsalt käikude vahed nö. "väiksemad". Endal on 5-e käiguline aga valikuvõimalusel eelistaksin ilmselt 4-ja käigulist, oleks vähem käiguvahetust aga tegelikult pole see probleem.

Edu!

v301060
Tsikkel: HD Bobik 103
Tänanud: 4 korda
Tänatud: 8 korda

Lugemata postitus Postitas v301060 »

mella kirjutas:

pühak kirjutas:

Vähemalt 100 aastat vana viiul ei saa kuidagi olla N.Liidu tehases toodetud.

HD Bobik 103 & 2x Jawa 638
varem: KMZ 650 Dneprr; HD XL 1200 Sportster; TransAlp 650; HD 883 Sportster Roadster; HD 1200 Sportster Custom; KTM 390 Duke; Triumph Thunderbird 1600

p6rguline
Tsikkel: vn 1500

Lugemata postitus Postitas p6rguline »

Osta see mis meeldib. Kui ratas pole kuigi haruldane saab ka välismaalt varuosi ja rehve häda korral. Selget parimat varianti ju pole, kõik on eelmistes omanikes kinni.

Vulcanite teemale lisaks. Ainuüksi vanade a b ja c vulcanite käigukasti, peaülekande ja kilovattide arvud erinevad pea kaks korda variatsioonide vahel. Ilmselt sama ka uue puhul. Kindlasti on ka variante mille puhul pole eriti vahet. Selline üldistav lause aga paraku ei aita kedagi, nagu ei oleks käikude arvu puhul vahet. Minu kogemus on hoopis teine.

Carl
Tänanud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas Carl »

Vulcanite puhul tasuks ehk vaadata ka Classic Tourer (USA-s Nomad) versiooni.

Viimati muutis Carl, 06 Nov 2014, 14:48, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar

426f
Tsikkel: aprilia rs50 MHR

Lugemata postitus Postitas 426f »

müüge talle oma korralik tsikkel millega saab esimest korda matkal ära käia nii,et masin katki ei lähe.õnnetul tüübil on kõik tsiklid matkale minnes ära lagunenud

-minsk125
-voshod
-Izh planeta 5
-k750
-yamaha yz426f
-yamaha fj1200
-kawasaki zx12r
Kasutaja avatar

t2g
Tsikkel: zx6r suure R-iga

Lugemata postitus Postitas t2g »

mulle meeldib kõige rohkem xvs just sel põhjusel ,et on õhkjahutusega ja nagu ütlesid ,et tahad lollikindlat siis seal ju ka sellejagu asju vähem mis nässu saavad minna :)
enne kui ratta ostad lase see ka pädevas kohas põhjalikult üle kontrollida ja ka ülevaatuspunktis ehk heitgaase mõõta, kui masina juures on pädev mees annab heitgaaside mõõtmine ka märku kui hakkavad otsa saama kas rõngad või sääred.

Tort
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 178 korda

Lugemata postitus Postitas Tort »

a) Edaspidi maksab peatuste ajal õli taset kontrollida
b) Vt esimest
c) Kõik tsiklid võivad roimad olla, aasta ei loe

Edit: Lugesin su blogi. Sa käisid läbi erinevad bensukad Poolas ja ei leidnud õiget õli. Ometigi läksid sa mingisse suvalisse garaasi ja umbkeelne pan pani su rattasse mingit õli, mis "vastab nõuetele". Imelik oled või?

Kasutaja avatar

Laur
Tsikkel: VTX1800R
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Laur »

Lugesin minagi blogi, siis ükskõik mis automootori õli on parem kui üldse mitte mingit õli. Vahe tsikli ja automootori õlides on lisaained siduri jaoks. Võimalik, et auto õliga ei lahuta või libiseb, vms iganes.
Seda madalpöördega V2 määrib ta piisavalt hästi sõitmaks kuhugi kus müügil ka motika õli.

M.O.T.T
If you want to make God laugh, tell him your future plans

Valmet
Tsikkel: Valgete kätega tehtud
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Valmet »

Osta parem Triumph Rocket III touring, sellega ei jää kiirteel kellelegi jalgu, kestab hästi ja on suht edev pill. Saksast saab täitsa normaalse hinnaga ja on 2000+ aasta. http://suchen.mobile.de/motorrad-insera ... ORT&noec=1

Triumph Speed Triple, KTM LC4 SX, Husqvarna WR125,

Kasutaja avatar

sada sirgel
Tsikkel: honda st 1100

Lugemata postitus Postitas sada sirgel »

Olen aastajagu sõitnud Yamaxa XVS 1100 . Pikemaid reise väljapoole Eestit pole teinud aga arvan ,et esmalt väsivad randmed lenksu asendi tõttu . Tehnilise poole pealt on seni muretu ,seda ka seetõttu et ratas vähesõitnud . Kui reisil aga vaja midagi teha on siiski palju lammutamist ,kasvõi ligipääs küünaldele . Madalatel pööretel on jõudu palju aga üle 90 on juba kuulda ,et pöörded üleval . Väljalase on moditud ja düüsid suuremad . Aga eks järgine aasta proovin pikema tripi järgi . Istmed on Mustang koos seljatoega juhile ,üsna mugav toetada selga .

sada sirgel kuuskümmend kurvel
Kasutaja avatar

jet
Tsikkel: Yamaha Drag Star 1100A
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas jet »

Ma olen oma XVS1100-ga paari aasta jooksul pool Euroopat läbi sõitnud Põhja-Hispaaniast Veneetsiani ja Amsterdamini.

Küll ei ole mul päris originaal kõik seal, aga ehk on postitusest abi ikka, kui XVS1100 plaanis osta. Persevalust on mind päästnud AirHawk õhkpadi. Mul ei ole originaalsadul (millega ei kannata üldse sõita), aga selline kõvem ikka, seega üle 500 km sõitude puhul kasutan üldiselt AirHawki. Lenksud on mul originaalist veidi laiemad, siiani asend ei ole ära väsitanud. Jalad saan panna kahte erinevasse asendisse. Tegelikult ei olnud probleem paagitäis järjest ära lasta mööda kiirteid näiteks ja kohati ka kuni 800 km sõidupäevasid teha. Originaalsadulaga XVS1100-ga sõber oli ratta seljas püsti juba peale 60 km, sest perse lõi tuld :) Kohutav sadul.

Ainuke asi, millest vahepeal puudust tundsin, oli kuues käik, aga seda ainult kiirteedel, kus tuimalt järjest lased koos võimsamate ratastega. 120 km/h on vast see piir, kus tahaks hirmsasti käiku vahetada. Mägedes kallutamine on aga selle rattaga väga vahva - väga hea ja kerge on manööverdada.

See on ka muuhulgas müügis :bsmile: Pole küll päris spetsiaalselt matkamiseks kohandatud ratas, sest igapäevaselt ta on mul üldse solo, aga suhteliselt lihtne on ta võimalik reisimiseks kohandada.

Kasutaja avatar

Teema algataja
MotoGabriel

Tort kirjutas:

a) Edaspidi maksab peatuste ajal õli taset kontrollida
b) Vt esimest
c) Kõik tsiklid võivad roimad olla, aasta ei loe

Edit: Lugesin su blogi. Sa käisid läbi erinevad bensukad Poolas ja ei leidnud õiget õli. Ometigi läksid sa mingisse suvalisse garaasi ja umbkeelne pan pani su rattasse mingit õli, mis "vastab nõuetele". Imelik oled või?

Point made. Imelik olen ka ja sai 500km enne kontrollitud ka, oli olemas. Kiirteedel läks väga järsku ära lihtsalt. Bensukates ma autoõli sisse ei pannud kuna lootus oli ju leida tsikliõli, lõpuks kui tõsiselt siiber oli ja jaks ka otsas otsustasin siis lasta seal töökojas midagigi sisse panna. Järgmine kord paremini, esimene läheb ikka aiataha.

Enda tsiklivalikust niipalju et kui ma nüüd lähiajal proovisõidud ka edukalt tehtud saan siis tõenäoliselt 1100 Honda Shadow selleks saab, kuigi veel Yamaha pole ka välistatud. Olen nõus et iga tsikkel võib seestpoolt kohutavas seisus olla aga siiski 10 või 15 aastat uuemal masinal on see tõenäosus väiksem ja juba väljastpoolt on ta ilmselgelt paremas korras.

Tort

Järelikult ikka ei ole imelik, kui sa õli teadlikult sinna kõigest nö augutäiteks panna lasid. Parem ikka kui ilma. Ma vist pole kuskilt lugenud veel, et mis siis põhjustas selle õli kadumise ja jamad? Läks laiali ja käruga Eestisse või?

Kasutaja avatar

Teema algataja
MotoGabriel

Tort kirjutas:

Järelikult ikka ei ole imelik, kui sa õli teadlikult sinna kõigest nö augutäiteks panna lasid. Parem ikka kui ilma. Ma vist pole kuskilt lugenud veel, et mis siis põhjustas selle õli kadumise ja jamad? Läks laiali ja käruga Eestisse või?

Seal teemas sellest juttu rohkem -> http://biker.ee/phpbb/viewtopic.php?f=3 ... 42#p681342

Tort

Ok, ma ise pakkusin ka oma peaga hõredust. Märgid olid enne ka minul aga sõidetavast rattast sai ca 200km-ga täiesti mittesõidetav, nii et lõpp käib kiirelt. Ikka juhtub. Mis liigub, see kulub. Võid uuel rattal surveid mõõta enne.

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratastest üldiselt”