Sõitmine vihmaga.
Re: Sõitmine vihmaga.
Olen küll üsna uus tsikli seljas, aga igapeävane kogemus kaherattalistega liikluses on mitmeaastane, lume, jää, tuisu, tormi, päikse ja vihmaga! Tsikliga olen sõitnud nüüd 2 kuud igapäevaselt ja no nagu kõik teame on see aasta enamus päevad sadanud.
Nii jalgratta kui ka mootorrattaga on libedates oludes kõige olulisem hoida ratas võimalikult loodis ja vedav jõud ühtlane. Kindlasti mitte üht liigutust piduri suunas, kui ratas on libedal kattel natukenegi kaldes.
Vihmas sõitmist teeb oluliselt lihtsamaks minu arust ringraja tehnika kasutamine. See näeb küll tobe välja väiksel kiirusel ja üldse linnas, aga sellel on point. Ei pea võtma täis rinka asendit ehk põlv väljas ja varvas sees. Piisab kui isutda natuke kurvi sissepoole üle sadula ja pea koos ülakehaga ratta telgjoonest võimalikult kaugele. Sellega viid raskuskeskme kurvis sissepoole ja ratast ei pea nii kaldesse ajama - kasvab stabiilsus kurvis. Ja ma ei sõida baigiga, seda kurvitehnikat saab praktiseerida iga rattaga.
Feel free to disagree
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.