Loff'i 2 saagi (Husqvarna SM610S ja TE610E) ja GasGas TXT200 → Re: Loff'i 2 saagi (Husqvarna SM610S ja TE610E) ja GasGas TX

Kasutaja avatar

Teema algataja
Loff
Toetajaliige
Tsikkel: Husq TE610, Kawa VN750, XR600R
Tänanud: 44 korda
Tänatud: 38 korda
Kontakt:

Re: Loff'i 2 saagi (Husqvarna SM610S ja TE610E) ja GasGas TX

Lugemata postitus Postitas Loff »

Täna tegin väikese inventuuri, mida ma siis meeltesegaduses kokku olen kraapinud seoses selle enduuroka mittekäivitumisega.

Pilt

Vasakult: kaks ketitalda, nukvõlli kett, ketipinguti. Üleval keskel ülemise otsa paar tihendit. Päris keskel mõlemale rattale karpalutid ja nende all õhufiltri kopsiku ja karpa vahelised kummilutid + üks metallvõrk, mis käib peale filtrit (ühel rattal puudu). Paremal servas ketirullid mõlema ratta jaoks.

Pilt
Pilt

Kasutatud, kuid vähe sõitnud silindripea, mis käis Windorfis defekteerimises ja vastavalt sellele remondis. Klapipesad lõigati üle, kuna klapid ja klapisääre puksid olid OK, siis klapid tehti puhtaks, kerge töötlus, et pesadega istuks. Uued klapisääretihendid. Sajandik lihviti klapisääre otsast maha kah. Pea ise käis soodapritsist ja UH pesukapist läbi. Nookurid ja nende võllid on küll natuke kulunud aga jäävad kulumispiiridesse. Kuna ümbermaailmareisile ei lähe siis ei hakanud sinna uusi pukse/võlle tellima.

Kuna Metzeleri Karoo ees ja Continentali TKC80 taga, mulle piisavat pidamist ei pakkunud siis jäävabal ajal sõitmiseks läksid alla Mitas EF-06 Enduro FIM ette ja Dunlop Geomax MX51 taha. Muidu saadud, miks mitte, kuluvad siis nii kiiresti kui kuluvad. Mella tahaks nüüd kindlasti õlale patsutada ja öelda: "Ei nad kulu Sul midagi - Sa ju ei sõida!" :mrgreen:

Pilt

Kuna eelmine aasta, kui ratas sõitma sai, ma ketti ega hammakaid ei vahetanud ja need ikkagi omadega läbi olid siis need said ka uued pandud.

Pilt
Pilt

Esimesed, ülemine ja alumine ketirull, need väljast väga kulunud ei olegi aga seest küll, samas puks on OK. Tagumine ketirull saab rohkem vatti ja see kulub nii seest kui väljast.

Pilt
Pilt

Äärmiselt lihtne ehitus, ei mingeid üleliigseid liikuvaid osi.

Pilt

Kett, hammakad, rullid ja värgid vahetatud.

Pilt
Pilt

Kuna ketirullide vahetamiseks pidi joodikujala ära võtma siis arstisin vähe seda kah. Nimelt oli teine vähe kõver ja ratas jäi maru kaldu, kui joodikujalale toetada. Kruustangide vahel natuke pressimist ja asi jupp maad parem.

Pilt

PS! Jah, ratas on mudane ja iga normaalne inimene oleks ratta enne puhtaks pesnud aga mul on surveka ühendamiseks veevärgiga, ehitus veel pooleli. Elutähtsad sõlmed said suruõhuga puhtaks lastud ja kogu töö käis kõrgendatud tähelepanuga, et prahti kuhugile vahele ei jääks. Ja no peale esimest sadat meetrit on ratas niikuinii samasugune si*akäi.

Ärge seda kodus järgi tehke - peske Teie ikka ratas enne puhtaks!

Karterikaitse veel valmis ei ole, ilmselt homme (11.03.2014) läheb keevitaja kätte.

https://www.youtube.com/@PiPprojectsinprogress
Impa Kulli Lohikäärme!
Yamaha TTR600 '00(panin risu)
KTM 620 LC4 '97(müüsin maha)
Kawasaki VN750 '87
Husqvarna TE610E '02
Honda XR600R '92

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorrattad ja projektipäevikud”